Dodaj do ulubionych

Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami też

27.03.11, 21:53
Wystarczy ustwaić i wyegzekwować zakaz handlu wzdłuż al. Kobylińskiego. Stragany przestawić od strony al. Topolowej i bartniczej. Czarna armia ze straży miejskiej poradzi chyba z tym zadaniem sobie. Pozdrowienia dla wszystkich cymbalistów z Urzędu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: antyidiota Re: Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami IP: *.centertel.pl 27.03.11, 22:00
      pan vice prezydent jest wyjątkowo tępy i brakuje mu pojęcia o tym co ma robić. Tak to jest jak socjolog wypowiada się o sprawach technicznych
    • stuntman Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami też 27.03.11, 22:14
      Pięknie nowa władza widzi rozwój Płocka!
      Po to na was głosowałem, żeby w końcu ktoś w naszym mieście coś radykalnie zmienił i zaczął myśleć o wygodnych ulicach na miarę XXI wieku, a nie na miarę Wąchocka.

To już dziś druga tak "budująca" wiadomość - po jednopasmowej obwodnicy miasta.

Myślałem, że już gorzej jak za MM nie może być z płockimi drogami - powoli zaczynam nabierać konkretnych wątpliwości co do zamiarów nowej władzy.
      • Gość: Tubylec Re: Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami IP: *.034.c80.petrotel.pl 27.03.11, 22:25
        Zaczyna być widoczna bezradność we wszystkim.
        • Gość: menel Re: Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami IP: *.158.216.154.pat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.11, 22:43
          Pan v-ce prezydent Buczkowski od początku swej prezydenckiej kariery zaistniał w mediach bodajże trzeci raz - ani razu nie powiedział nic mądrego, za kązdym razem wali coraz większe kocopały.
          Najgorsze jest to, że tym razem zabrał głos w sprwach o których nie ma pojęcia i które w gruncie rzerczy do niego nie należą tj; rozwój, urbanistyka, strategiczne inwestycje dorogowe i inwestycje.
          Panie prezydencie Buczkowski, radzę korzystać z dobrej rady prezydenta J.Chiraca i korzystać z okazji do milczenia, zwłaszcza gdy się nie ma nic mądrego do powiedzenia, co z pańskim przypadku wydaję się być normą, mniej więcej na poziomie M.Milewskiego i T.Kolczyńskiego.
          U mnie już masz ksywkę "nr 3" z serialu dzieciństwa, którego akcja toczy się w órach Skalistych.
          Co to za problem pogonić to "centum handlowe" spod cmentarza, nawet bez wyznaczanie miejsca na przeniesienie. Gdyby tego miejsca brakowało, ale przecież nie brakuje!
    • Gość: wciaztosamo Re: Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami IP: *.253.c76.petrotel.pl 27.03.11, 22:54
      A myslalem ze wkoncu doczekamy sie normalnosci.
      Widac mylilem sie i dalej bedziemy jezdzic bez sensu- 2pasy, 1pas, 2pasy i tak w kolko...
      Moznaby sie juz szarpnac i polaczyc 2pasami oba odcinki.
      Zenada, a plany budowy jakichs wsiowych pawilonow to juz kompromitacja.
      Zawiodlem sie na po bo ten odcinek az prosi sie o rozbudowe.

Trzeba takze wywalic te rozpadajace sie stragany sprzed ulicy. Po obu stronach cmentarza jest wystarczajaco duzo miejsca, mozna je tam przeniesc i najlepiej jeszcze zaslonic krzaczorami.
      Za kazdym razem kiedy tam przejezdam na sam widok robi mi sie slabo... Ile jeszcze?

Nowykowski, stare problemy... Niestety.
      • Gość: on28 do wciaztosamo IP: *.246.c64.petrotel.pl 28.03.11, 07:14
        skoro robi ci się słabo przejeżdżająć tamtędy to zmień trase!!!
        to jest miejsce pracy ludzi i nie placa oni malo za wynajmowanie placu.
        a komus raptem kilka namiotow przeszkadza, rzeczywiscie strasznie dużo miejsca zajmują...
        może w ogóle niech cmentarz przeniosą po co tylko namioty? najlepiej zeby tylko mieli miejsce ci co samochodami jezdza? a wystarczy raz na jakis czas ruszyc sie i isc na pieszo.. juz teraz zeby przejsc przez pasy k. cmentarza trzeba miec wiele cierpliwości bo NIKT sie nie zatrzyma. z reszta po co? pewnie niech sobie pieszy postoi... bo innym sie spieszy!
        • Gość: x2 Re: do on28 IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 09:19
          przejść nie można bo taki sznur aut jest i w dodatku trzeba unikać wciąż biegających ludzi na jezdni; szersza droga = mniej aut stojących w korku; a co do handlujących, skoro tak chętnie namawiasz do chodzenia to jak 100m dalej kupisz kwiaty to chyba nie padniesz na atak serca z tego powodu, może handlujących przy grobach postawić, bo masz daleko?
          myśl trochę dalej niż widok z twojego balkonu, miasto jest zakorkowane i trzeba jakoś temu przeciwdziałać, bo idąc twoim tropem to lepiej cofnąć się do średniowiecza i palić wieźmy na stosie;
          • Gość: on28 do x2 IP: *.246.c64.petrotel.pl 28.03.11, 10:12
            przejsc nie mozna nie dlatego ze jest sznur samochodow tylko dlatego ze brak ludziom odrobiny kultury! nic dziwnego ze kazdy sie wpycha na ulice aby przejsc.. a i ja akurat nic tu przy cmentarzu nie kupuje bo nikogo tu nie mam dla twojej informacji..
            i w przeciwienstwie do ciebie mysle troche dalej...a widok z balkonu mam zupelnie inny.
            miasto zakorkowane?pewnie bo niektorzy to nawet po bulki do sklepu jada samochodem zamiast ruszyc tylek i isc na pieszo!
            i pomysl o ludziach ktorzy tam sprzedaja...przeniesie stoisk nic tym ludziom nie da a raczej pogorszy sytuacje..wlasnie tym ktorzy tam przyjezdzaja nie pojda kupic ,, 100 m ,, dalej.
            i jeszcze jedno to nie jest 100 m tylko spory kawalek dalej jesli mowimy o przeniesieniu od strony ul. Bartniczej bo innego miejsca nie ma
        • stuntman Re: do wciaztosamo 28.03.11, 16:19
          Gość portalu: on28 napisał(a):
          > juz teraz zeby przejsc przez pasy k. cmentarza trzeba miec wiele cierpliwości bo NIKT
          > sie nie zatrzyma. z reszta po co? pewnie niech sobie pieszy postoi... bo innym sie spieszy!

W przypadku ulic dwujezdniowych, pomiędzy nimi znajduje się pas rozdzielający, na którym przewidziany jest azyl w obrębie przejścia dla pieszych. W związku z tym łatwiej jest przejść przez jezdnię w dwóch etapach - czekając aż przejadą samochody najpierw z jednej strony, a później z drugiej - niż przy ruchu w obu kierunkach jednocześnie.
    • 997marcelona Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami też 28.03.11, 08:27
      a mi tam w sumie w niczym nie przeszkadzaja te stragany. Ludzie tam handlujacy dbaja o pozadek, nie zostawiaja po sobie zadnych smieci, czemu ich wyrzucac. wpisali sie juz w krajobraz w tym miejscu, pamietam ich tam od zawsze i nigdy mnie to nie razilo.
    • l.kaganowicz Po prostu dno i 5 metrów mułu. 28.03.11, 08:51
      Jak można opowiadać takie dydrymały jak Buczkowski. Nie ma najmniejszej korelacji między tarmwajem, a 4 pasami ruchu. A już brak m.p.z.p. to gol w bramce zarządu miasta. Bardzo dawno temu przewidywano 4 pasy ruchu na całej ul. Kobylińskiego i takie rozwiązanie jest najlepsze dla udroznienia miasta. Ale cóż - władze miasta to sami nauczyciele plus archiwista. Masakra. Na co stać nauczycieli widać po tym, co jest w szkołach. No comments.
      • Gość: bij dziada Re: propozycja IP: *.121.c85.petrotel.pl 28.03.11, 10:11
        proponuje powolac pelnomocnika prezydenta do spraw straganow z folii i handlu artykulami cmentarnymi
        urzadzenie miedzynarodowych targow artykulow cmentarnych ze szczegolnym uwzglednieniem wiodacej roli orlenu jako producenta komponentow do zniczy

forum technologiczne produkcji ekologicznych zniczy

festiwal muzyki cmentarnej : Nieboszczykoland!

forum poswiecone rozwojowi pppt jako potencjalnego miejsca pochówku w perspektywie 2012-2020

seminarium :rozwoj krematoriów w aspekcie energetyki ekologicznej
        • Gość: tools Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 10:26
          partacze
          • Gość: bij dziada Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.121.c85.petrotel.pl 28.03.11, 10:27
            niemcy znowu nas wyprzedzili :

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Cmentarz-szkoleniowy-jedyny-taki-w-Europie---film,wid,13254879,wiadomosc_video.html
            • Gość: 1234 Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.069.c83.petrotel.pl 28.03.11, 10:48
              A ja proponuję wysłac p. B. na kolejną konferencje zagraniczna tym razem do Permambuko poświęconą rozwojowi infrastruktury drogowej w rejonach cmentarzy zabytkowych.
              Koszt 12 000 od od osoby , skład ekipy wyjazdowej 15 osób . W programie: praktyczna budowa plastikowych niewidzialnych pawilonów do handlu zniczami.
              Wiem , że to co napisałem jest głupie , ale czy na głupote musze odpowiadać inaczej? Czy p.B tez coraz częściej nie gada głupot ?
              • Gość: rtw Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 10:53
                o Brazylii nie zapominać
                • Gość: bij dziada Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.121.c85.petrotel.pl 28.03.11, 10:55
                  seminário sobre o desenvolvimento dos cemitérios no Rio ?
                  • Gość: rat Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 11:06
                    rozpieprza Płock w ciagu kilku miesięcy
                    • Gość: bij dziada Re: propozycja, do referendum nic nie robić IP: *.121.c85.petrotel.pl 28.03.11, 11:38
                      nie maja szans ! mm&co nie dali rady w 8 lat chociaz robili co mogli i niewiele brakowalo
    • adrianna880 Kobylińskiego bez zmia? Stragany także 28.03.11, 13:07
      Wydaje mi się, że Prezydent powinien przemyśleć raz jeszcze zmianę ruchu w tej części. Zdaję sobie sprawę, że dziś najważniejszym jest udrożnić Płock z ulicami Grabówka, Piłsudskiego czy Otolińska.
      Lecz nie wolno zapominać o usprawnieniu ruch w starej części Płocka.
      Po co budować trwałe pawilony, we Włocławku są postawione bez fundamentów tylko na trelince i wtedy nie potrzeba pozwolenia na budowę. Cmentarz odwiedzają w trakcie pogrzebów osoby spoza Płocka i proszę uwierzyć, że te stragany nie dają splendoru miastu i jej władzy.
      Jeśli można coś zrobić to należy to zrobić.
      Przykład. Miasto sprzedało teren pod Lidl na wysokości którego był przystanek autobusowy. Przesunięto ten przystanek na wysokości sklepu Oliva czym korkuję się Kobylińskiego każdego dnia.
      Pamiętać należy, że pracownicy Orlenu i innych firm położonych wokół Orlenu jadą do miasta dwoma ulicami Łukasiewicza i Dobrzyńską-Kobylińskiego.
      Proszę Pamiętać o tym Panie Prezydencie i powiedzieć w przyszłości, że zajmie się pan tą sprawą. Rozumie że Miejski Zarząd Dróg podlega nadal pod Pana?
      • Gość: bij dziada Re: 8 lat minelo! IP: *.087.c92.petrotel.pl 28.03.11, 14:11
        a mi sie wydaje ze stragany sa wizytowka plocka w tym sensie iz wystawiaja temu miastu i jego wladzy pewne swiadectwo i tworza jego wizerunek.

ten wizerunek jest taki ze nie wystarczy kasy w budzecie miasta aby go zmienic !
        • Gość: płocczanin Re: lata minełi i co?! IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.11, 14:45
          Widzimy, że pajdokracja nie działa. Brakuje ludzi na miarę Kobylińskiego, Rembielińskiego.

Fałszywość postaw polega i na tym , że jeżeli xx nie chcieli tramwaju .................. nie dali nic w zamian. Np. trasy utrzymywanej dla tramwaju nie wykorzystuje się dla szybkiej jazdy dla autobusów, pogotowia itd.

W skali kraju nakazano szczypać się z kasa , żeby było więcej na nasze ekipy zaciężne za granicą. Gotowi są nas zgubić aby tylko mieć kasę.

Na Kubie nieboszczyk leży w grobie mniej jak 10 lat , potem kości do pudełka i do magazynu........

U nas robią podobnie........ zabrali kasę z pogrzebów a więc jesteśmy na etapie wczesnej Kuby.

Zapomnijcie - nic nie będzie dla was.
          • Gość: bij dziada Re: lata minełi i co?! IP: *.087.c92.petrotel.pl 28.03.11, 14:51
            o ! plocczanin tez jest wizytowka plocka !

• Gość: a;le wizytówki płocka siedzą w ratuszu i rujnują płock IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 17:02
              do czasu referendum
              • Gość: kaziulek Re: wizytówki płocka siedzą w ratuszu i rujnują p IP: *.plock.mm.pl 28.03.11, 17:45
                Chyba dziś ten słynny 28 co to maiła być rewolucja po wizycie pewnego internauty na placu narutowicza.
                Ale jakoś nic nie słychać, a łon dalej bajdurzy po swojemu - czyzby to skutki promieniowania z Dżaponii ?
                • Gość: płocczanin Re: wizytówki płocka siedzą w ratuszu i rujnują p IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.11, 17:55
                  Chłopczyku, przesadzasz. To było wezwanie do prokuratora na wpisy prześladowcze.
                  Zmiany by były , gdyby zamknięto Fora jako wzbudzające niepokoje społeczne.
          • Gość: kucyk jednouchy Re: lata minełi i co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 18:04
            Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Widzimy, że pajdokracja nie działa. Brakuje ludzi na miarę Kobylińskieg
            > o, Rembielińskiego.

Pajdokracja (gr. país, paidós - dziecko oraz kratós – siła, władza) - forma rządów, w której władzę sprawują osoby niedojrzałe, niedoświadczone, w oryginalnym znaczeniu - dzieci.

I dobrze, ze w Płocku pajdokracja nie działa. Chyba zresztą nie jestes z Płocka bo nie uświadczysz tu trasy dla tramwajów i dobrze, że pajdokracja nie działa bo ona doprowadziła by do tego, że dzieciece marzenia o zabawie w motorniczego kosztowałyby nas tak lekko licząc około 1 miliard zetów. Wiesz ile to jest?

Obraziłeś Kobylińskiego i Rembielinskiego Oni tez nie byli przedstawicielami pajdokracji. Nim cos napiszesz sprawdż co to znaczy.

Nie pszę się "lata mineli" tylko "lata minęły". Z poprawna polszczyzna widzę, że gościu też jesteś na bakier.

• Gość: r5 nauka komoruskiego nie idzie w las ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 18:14
              czy tylko literówka a ty juz jatrzysz
            • Gość: płocczanin Re: lata minęły i co?! IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.11, 18:19
              Szanowny neo , nie dowidzę. Znam historię mojego miasta i wiem , kim byli tu rządzący , natomiast pokolenia Szeli , niestety ....muszą czekać te 309 lat. Aż zapomną poprzez pokolenia, że najpierw ..do siebie. Wtedy będą gotowi.

Błędy , literówki teraz modne u Nowych.
              Sympatyczny zamieszkiwaczu. Jestem z Płocka i urodziłem się w domu na Padlewskiego a nie w szpitalu jak dowożeni.

Ale z nowu piszesz o mnie a nic o społeczności , mieście. Czyli plepanie.
              • Gość: neo Re: lata minęły i co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 18:37
                skąd wiesz, że to o tobie? Przyznajesz się, że jesteś donkeyem który używa słów dla siebie niezrozumiałych tylko dlatego, że brzmią uczenie?
                A "niedowidzę" pisze się razem. Hi hi hi... To już chyba nie skutek wady wzroku tylko nieuctwa.
                • Gość: płocczanin Re: lata minęły i co?! IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.11, 18:47
                  uczę się Władców RP. A Neo gotowi mnie tłumaczyć na j. polski.

Czy od wiedzy o kropkach przybyło ci chęci do pomocy ludziom i miastu?
                  • Gość: neo Re: lata minęły i co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 19:23
                    Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> uczę się Władców RP. A Neo gotowi mnie tłumaczyć na j. polski.

Przetłumaczenie ciebie na polski to zadanie nie lada. Juz łatwiej by było z BUKU-BUKU. Mniejszy bełkot. Wymaga to lat pracy, ale jak rozszyfrowali herogliy to może i to się uda. Tylko po co?
                    • Gość: anonimowy Re: lata minęły i co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 15:52
                      gazeta klamie i tak usuna ten komentarz ciekawe czy by napisali o tym jakby ktos z ich rodziny ciezko pracowal na takim straganie calym rokiem i to by bylo jedyne zrodlo utrzymania zal was ludzie.
    • Gość: ciota Re: Kobylińskiego bez zmian. Stragany ze zniczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 06:16
      to jest ciota. nie powiem kto, ale jest. ten kto ciota ten wie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka