Dodaj do ulubionych

Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas...

01.04.11, 21:54
Prawdopodobnie ze strachu przez konsekwencjami swojego uczynku na 5min przez 16.00 Barbara Jezierska (PIS) odwołała dziś Kierownika Płockiej Delegatury Panią Ewę Jaszczak. Ostatnie tygodnie zachowań Pani Jezierskiej to nie tylko skandal ale wręcz mobbing. B. Jezierska zrobiła kontrolę płockiego urzedu konserwatorskiego wykorzystując pobyt w szpitalu Pani Jaszczak. Protokól kontrolny zawiera "druzgocące" wniosk: Pani Jaszczak zbyt sprawnie załatwiała sprawy interesantów - niektóre nawet w ciągu jednego dnia. W porównaniu do "sprawności" podopiecznej Pani Jezierskiej tj. Miejskiego Konserwatora zabytków w Płocku która kazdą sprawę "załatwia" przez 30-60 dni, to rzeczywiście niesamowite. Wzywamy wszystkich ludzi o wrażliwym sercu na krzywdę o obronę Pani Konserwator Ewy Jaszczak. W latach osiedziesiątych ona odważnie pomagała prześladowanym członkom Solidarnosci. Dziś my pomózmy Jej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Zorganizujmy manifestację poparcia dla Pani Ewy IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:02
      To prostu niewyobrażalne. Myślałem że to żart na 1 kwietnia. jeśli to prawda ja udostępniam swój samochód zabieram 4 osoby i jedziemy do Warszawy.
      • Gość: do obserwatora Re: Zorganizujmy manifestację poparcia dla Pani E IP: *.053.c86.petrotel.pl 01.04.11, 22:24
        no to masz niezłe poczucie humoru.Czyje łapki tak daleko sięgają by podjąć taką decyzję.Nadal nie wierzę.No to mamy niezły bałagan.A co na to Pan Wojewoda.Osobiście słyszeliśmy jak Pan Wojewoda komplementował i chwalił zresztą zasłużenie efekty pracy Pani Ewy Jaszczak i delegatury wojewódzkiego konserwatora zabytków z siedzibą w Płocku.O co do jasnej Anielki chodzi?.Kto chroni własną skórkę?.I na koniec mądrość ludowa dla pani J.Droga Pani moja bardzo mądra Babcia mawiała"kto mieczem wojuje od miecza ginie". lub "kto sieje wiatr ten zbiera burzę".Dodam od siebie.Nikt nie jest przyspawany do stołka.Nikt nie jest przyspawany.Nikt.
        • Gość: POPIERAJĄCA PANIĄ Re: Zorganizujmy manifestację poparcia dla Pani E IP: *.240.c86.petrotel.pl 04.04.11, 16:53
          ZNAM PANIĄ KONSERWATOR Z PRACY.JEST TO KOMPETENTNA I ODDANA PRACY OSOBA ZNAJĄCA SIĘ NA SWOJEJ PRACY.SERDECZNA DLA PETENTÓW OD WIELU LAT.CHYBA ZAISTNIAŁA POMYŁKA ZE STRONY RZĄDZĄCYCH.CZYŻBY,NIE CHODZIŁO O FACHOWOŚĆ,A MOŻE CHODZI O PRZYNALEŻNOŚĆ.JA TEŻ NIE NALEŻAŁEM DO PiS-u PODCZAS ICH RZĄDÓW I ZOSTAŁEM ZWOLNIONY.HISTORIA SIĘ POWIELA?!!!!!!!!
      • Gość: mijagi Re: Zorganizujmy manifestację poparcia dla Pani E IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.11, 22:39
        To musi być żart . Bo jeśli nie to tak tego zostawić nie można !!! Jeszcze wyczekała aż P. Jaszczak bedzie w szpitalu . To jest dopiero odwaga . No bo jak powiedzieć komuś kto tyle lat pracowal z takim zaangażowaniem i poświeceniem "wyrzucam cie bo cię nie lubię bo jesteś lepsza odemnie "? Wstyd i hańba.
        • Gość: z miasta Re: Zorganizujmy manifestację poparcia dla Pani E IP: *.plock.mm.pl 02.04.11, 15:23
          Ten manewr ze szpitalem to zwykłe świństwo. Kontrola nie może byc nie zapowiedziana czy tajna. Szok!
          • Gość: płocczanin Re: Zorganizujmy manifestację poparcia dla Pani E IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.11, 16:03
            Kiedy szukamy w starych materiałach wiedzy o naszym mieście , czytamy o wspaniałych KOBIETACH początku XX wieku..... o Płocczanach tamtych lat, postawie przy Obronie Płocka w 20r.

Pozostały po nich pamiętniki, relacje , praca a kiedy przyszło nam samym żyć w trudnych czasach i mamy zaledwie parę osób formatu Ruskieju, Macieszyny,

....niszczone jest to , co Opatrzność dała nam dzisiaj. Pisał forumowicz o tysiącach urzędników ... i tak jest.

Ale mamy tu Osobę , która nie liczący dni i godzin w ciągu doby, jak wyżej opisane Płocczanki, to niszczymy je.......

Czy wszystko musi iść poprzez cierpienie?

Pani Ewie dedykuję taki wiersz;

ŚCIANA

Ściana przedziela
            Udręczone myśli.
            Jeszcze poznam chaos
            Krzyku przerażonych oczu.
            Przywrócą Jego święte dzieci
            Czystość należną człowiekowi.
            Idźmy!
            Oddzieleni Murem?
            Brat do Brata powie?

Wierzę , że wojewoda dokona weryfikacji decyzji przełożonej Pani Ewy Jaszczak.

Płock czeka na pracę i Pamięć.

• kolczynski Dziś wybralismy się do Wawy w kikanaście osób 04.04.11, 17:47
          Wyobrażcie sobie że dowiedzielismy się że niejaka B. Jezierska spietrała i wyjechała "na wazną i niespodziewaną konferencje do Krakowa" na 4 dni.
    • Gość: o. Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 22:06
      sprawa wymaga wyjasnienia
      • Gość: Irek Tak my ją wyjaśnimy to konca... Jezierskiej IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:56
        Jestem tak wk..wiony po tym jak okazało się że to nie jest niesmaczny żart.
    • Gość: Zbyszek Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:07
      To jest skandal! "Załatwiałem" sprawy konserwatorskie i u jezierskiej i w Płocku u Pani Ewy Jaszczak. Różnica poziomów jest ogromna - w warszawie maja interesanta za g...o, a w Płocku traktują jak człowieka
      • Gość: ja jezierska to konserwator?!!!!!! IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:09
        bo mnie się wydaje, że to przekupa z bazaru różyckiego
        • szklem Re: jezierska to konserwator?!!!!!! 01.04.11, 22:14
          no właśnie. Też mam wątpliwości. W "telewizorze" wygląda jakby jedynym jej celem życiowym był lans monstrum
        • Gość: kons-warszawa Re: jezierska to konserwator?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 13:15
          jezierska to specjalistka od napraw dachow, rynien i rur spustowych w komunalce-ale w polsce moze byc konserwatorem i to podejmujacym wazne decyzje odnosnie zabytkow-noz sie otwiera sam -to tylko w polsce- platforma obudz sie bo wyglada ze madrzejszych urzednikow nie masz niz pis- to sie zemsci- juz niedlugo
    • Gość: Opania Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyckiego IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:17
      pzreciwko wojewodzie?
      • szklem Re: Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyck 01.04.11, 22:19
        Tak to ta sama
        • kancer102 Brońmy ludzi Solidarności!!!! 01.04.11, 22:21
          To skandal żeby tak oczywisty mobbing mógł ujść płazem tej babie.
          • Gość: Maciek Re: Brońmy ludzi Solidarności!!!! IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:24
            Znam Panią Ewę od wielu lat. Jej urząd to jedyny jaki znam do którego idzie się bez stresu, wiedząc że załatwią sprawę najszybciej jak potrafią. Jeśli organizujecie wyjazd do warszawy to ja się pisze
      • Gość: lilka Re: Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 22:51
        Pani Ewa to jedna z nielicznych urzędniczek posiadających wiedzę,doświadczenie i wiarę w słuszność prawa.Gdy naginano to ostatnie przez lokowanie np.dziwacznych grzybków na Starym Rynku - wyraźnie była temu procederowi przeciwna.Tak jak zawsze była przeciwna zaśmiecaniu zabytkowej substancji materialnej dziwnymi pomysłami jakie rodziły się w głowach różnego rodzaju, Boże zmiłuj się,znawców architektury.Jej dłużnikami powinni być m.in. Jagiellończycy.Nie pozwoliła na obudowanie szkoły kokonem szkła wedle wizji MM i jego ówczesnej ekipy.Tej samej,która odrzuciła inny projekt rozbudowy szkoły nagrodzony przez prestiżowy w branży Murator.Rozumnie postrzegała to co nazywa się konserwacją zabytków.W środowisku budowlańców i projektantów miała i ma znakomitą opinię.Z racji pewnego rodzaju wrażliwości urzędu jaki piastowała często znajdowała się pod różnego rodzaju naciskami.Nikt wszakże nie może jej zarzucić jakiejkolwiek stronniczości.Swoją starannością i kiedy trzeba było bezkompromisowością często narażała się różnego rodzaju decydentom.Nie rozumiem tej decyzji i chciałabym aby gazeta próbowała dowiedzieć się znacznie więcej co do konkretnych zarzutów wobec Ewy.
        • Gość: autor Re: Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyck IP: *.class98.petrotel.pl 03.04.11, 12:42
          Dzięki koniunkturalnej postawie Pani Ewy straciłem kilka lat nad ratowaniem zabytku, który miał być zniszczony ponieważ było to na rękę jej znajomej. Jak ktoś chce to mam dowody w postaci postanowienia sądu, że Pani Ewa to "dyspozycyjna" osoba.
          A ten zajazd rybaki to skandal w biały dzień, wybudowany z dotacji dla celów prywatny i rozbudowany na dom weselny z płaskim dachem, komu innemu jak nie wspólnikowi Pani Ewa by na to pozwoliła.
          • Gość: do autorki/a Re: Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyck IP: *.053.c86.petrotel.pl 03.04.11, 12:50
            dowody .Tylko dowody.
          • szklem Re: Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyck 03.04.11, 19:33
            Jeśli ten obrzydliwy post nie zostanie skasowany, składam wniosek o ujawnienie nazwiska osoby która go napisała i powtórzy sie to co zrobił Kłobukowski.
        • Gość: menel Re: Jezierska to ta co namawiała kupców od Rożyck IP: *.045.c72.petrotel.pl 23.04.11, 11:33
          W pełni popieram ten wpis.
    • aania.w Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 01.04.11, 22:30
      Najlepiej załatwiać takie sprawy za plecami, Pani Jezierska nie potrafi spojrzeć prosto w oczy Pani Ewie, bo sama jest świadoma, że kompetencjami i zamiłowaniem do pracy nigdy Jej nie dorówna. Z tym trzeba walczyć!!!!!! SKANDAL!! Ludzi traktują jak przedmioty!
    • Gość: Paweł Majewski Pani Ewo jesteśmy z Panią IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:32
      Mam nadzieję że Generalny konserwator zabyków wrescie poradzi sobie z panią bazarową Jezierska-Rózycką
    • Gość: fhfhf Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 01.04.11, 22:32
      jezierska nie jest z pis kłamczuszku z po. ale nie jest też z po i dlatego od dawna wojewoda z po chce ją zniszczyć pomimo bardzo dobrych opinii o jej pracy ludzi zajmujących się ochroną zabytków w warszawie. po prostu blokuje stołek dla jakiegoś kolesia z po.

ale sprawę odwołania ewy jaszczak trzeba oczywiście wyjaśnić. niestety widać już po powyższym wpisie, że kolesie od wojewody z po będą próbować wykorzystywać sprawę do kolejnej próby uwalenia jezierskiej.
      • Gość: ja24 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.244.c70.petrotel.pl 01.04.11, 22:36
        to skandal jak mozna tak postepowac z ludzmi
      • Gość: dgdf Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 01.04.11, 22:39
        dla niezorientowanych dodam, że jezierska była związana z tomaszem mertą, m.in. generalnym konserwatorem zabytków, który pełnił tę funkcję za rządów pis, ale również po, aż do swej śmierci w katastrofie smoleńskiej. zabrakło protektora i od tej chwili idzie nieustający atak wojewody na jezierską w celu przejęcia stołka dla swoich kolesi.
        • Gość: nowy Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 22:44
          Przestańcie bronić jezierskiej, to mściwy i wredy człowiek. Za grosz brak jej honoru, ambicji i taktu!!! Poziom kultury poniżej normy.
          • Gość: sdgdsg Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 01.04.11, 22:51
            ja jej nie bronię. po prostu po przeczytaniu tych jednostronnych i dziwnie agresywnych wpisów w tym wątku postanowiłem przedstawić pełniejszy obraz sytuacji z tym związanej, a całość oceniaj indywidualnie, jak Ci rozum podpowiada.
          • Gość: olo Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.basl.cable.virginmedia.com 02.04.11, 12:51
            Nosem to piszesz!!!!!!!! Czy Kaftan ci sie Poluzowal?????????
      • Gość: do fdfdggghfh Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.053.c86.petrotel.pl 01.04.11, 22:42
        ponownie aktywność wykazujesz poeto i chwalco pewnego przegranego gościa.Tak niezłe panegiryki wypisywało się w czasie kampanii samorządowej.A może ty kłamczuszku wprowadzasz w błąd opinię?.Idz na spacerek i dotleń się.
        • Gość: zj Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 22:46
          Nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem. Z artykułu wynika że jest tam jakaś sprawa wynikająca z kontroli. Niektórzy dopatrują się jakiegoś drugiego dna, ktorego nie ma prawdopodobnie.
        • Gość: sdfdss Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 01.04.11, 22:47
          ja w przeciwieństwie do ciebie zawsze wiem co mówię :-)

"pewnego przegranego gościa"
          za jakiś czas referendum, a potem Prezydent Milewski powróci na zasłużone miejsce, czyli fotel Prezydenta Płocka.

• Gość: Marek Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 22:49
            dobrze, że dziś jeszcze jest 01.04.
          • Gość: zj Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 22:50
            to powiedz więcej, co tam jest w tym protokole
            • Gość: kuku Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.166.c71.petrotel.pl 01.04.11, 22:54
              A moe by tak owołac pijaka wojewdę?
            • krystiano75 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 01.04.11, 23:08
              W protokole nie ma dosłownie nic. "Zarzuty" to :
              za krótkie uzasadnienie,
              za długie uzasadnienie.
              za dużo stron poinformowano,
              za mało stron poinformowano.
              za szybko (wg standardów b. Jezierskiej) załatwiano sprawy - intersant wychodził z dezyzją tego samegodnia co złożył wniosek TO PRAWDZIWY SKANDAL! Interesant musi lezec plackiem i skamłać przez 8 tygodni tak jak w Warszawie wtedy to jest dobre załatwienie sprawy. K..wa mac swiat stanął na głowie.
              • Gość: dgdgdf Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 01.04.11, 23:20
                jezierską już raz wojewoda odwołał, od razu w sierpniu, jak tylko trochę minęło od śmierci merty. musiał się wycofać z decyzji jak niepyszny, ponieważ była bezpodstawna, a protokoły, które spreparowały jego kontrole okazały się niemerytoryczne. wiele organizacji społecznych związanych z ochroną zabytków w warszawie i całe praktycznie tamtejsze środowisko zawodowe konserwatorów broniło wtedy jezierskiej i protestowało. nie dajmy się podjudzać propagandzie wojewody próbującej wykorzystać na płockim forum nazwisko ewy jaszczak do swoich rozgrywek o stołek dla kolesi z platformy.
                • Gość: Rafał Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 23:30
                  Racja. Nie dajmy wykorzystać Pani Ewy Jaszczak do czyichkolwiek rozgrywek - ani wojewody, ani "środowiska warszawskich społeczników i konserwatorów" - kto zna szczegóły, śmieje się w kułak. Pani Jaszczak to fachowiec, a nie polityk od siedmiu boleści. jezierska to ponoć najlepszy warszawski konserwator stulecia - pewnie w swoim mniemaniu (pracuje od 2007 roku i od początku wzbudza kontrowersje). W odróżnieniu od jezierskiej Pani Ewa Jaszczak to najlepszy konsertwator w Płocku od 14 lat - udowodniła to w różnych układach politycznych i społecznych. Jak sama mówi - jej urząd jest apolityczny i ekumeniczny. I to prawda. Absolutny szacunek Pani Konserwator - jestem z Panią
                  • Gość: jaaa Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 23:58
                    SKORO JEST TYLE POSTÓW POZYTYWNYCH ODNOJUŚNIE JASZCZAK TO ZROBCIE COŚ A NIE TYLKOO WYPISUJECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    TO JEST JEDYNA OSOBA WARTA ZAINTERESOWANIA I APOLITYCZNA W TYM SKORUMPOWANYM KRAJU
                    • Gość: Marek Ostrowski Uwaga w poniedziałek o 12.00 organizujemy wyjazd IP: *.094.c77.petrotel.pl 02.04.11, 09:44
                      [b]Organizujemy manifestację do Warszawy. Prosze o zgłaszanie sie osób które mogą udostępnić swój samochód i zabrać ze sobą 3-4 osoby. Wyjeżdzamy o 12.15. Jedziemy pod urząd MWKZ na Krakowskie Przedmieście. Póżniej przejezdzamy pod urząd Gerenalnego Konserwatora Zabytków na Ksawerów, a następnie pod Urząd Rady Ministrów jak tylko zaprzyjażnione osoby potwierzdzą że Premier jest obecny. Transparenty przygotujemy dla Was we własnym zakresie. Bardzo proszę o nie picie nawet śladowych ilości alkoholu w tym dniu. Wypijemy szampana za tydzień, miesiąc czy ile będzie konieczne żeby tą sprawę załatwić.
                      • krystiano75 Zgłaszam 2 samochody 02.04.11, 09:57
                        Jedzie nas 4 osoby mozemy zabrać ze sobą 6 osób. Marek o której przewidujecie powrót bo mnie pytają?
                      • Gość: Dylan Zgłaszam samochód na 4 osoby IP: *.119.c67.petrotel.pl 02.04.11, 10:04
                        Jedzie nas dwóch mozemy zabrać 2 osoby bo samochodzik jest mały.
                      • krystiano75 Re: Uwaga w poniedziałek o 12.00 organizujemy wyj 02.04.11, 10:10
                        Jedziemy w osoby Tico. Możemy zabrać 2 osoby. Pozdrawiam
                        • Gość: Marek Ostrowski Re: Uwaga w poniedziałek o 12.00 organizujemy wyj IP: *.119.c67.petrotel.pl 02.04.11, 10:12
                          Dziękuję Wam. Czekamy na następne zgłoszenia.
                          • szklem Deklaruje gotowośc wyjazdu nam busa 02.04.11, 10:20
                            Mogę zabrać ze sobą 5 osób jedziemy oczywiscie w Wami: ja z meżem i synem
              • Gość: mijagi Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.11, 23:32
                No jasne czyli jak głosi stara prawda " na każdego coś znajdziemy ". A jak nie znajdą to napiszą kilka głupot w protokole i i tak cie wyp.....lą!!!!!!
        • Gość: Osiołek Porfirion Odwołać Jezierską ta farsa nieudacznika nie moze IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 22:49
          dłuzej trawać. My wiemy dokłądnie na czym polegało "poparcie" dla tej Pani. Powinien tą sprawą zainteresować się prokutator. Kilku kupców z bazaru jest gotowa zeznawać.
      • Gość: laura Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.166.c71.petrotel.pl 01.04.11, 22:47
        Kur...a jezierska z PiSu ma kwity na wojewodę, Ziobro w ataku Kaczor ? a może Hu...j zgorzel pisuarowiec z psl-u za przekręty w Bulkowie i Sraożrebach i
        • miles7 Jezierska jest najgorszym konserwatorem mazowiecki 01.04.11, 22:52
          Miara się przebrała jeśli nie zostanie odwołana to idziemy na Ksewerów.
          • Gość: Hubert Re: Jezierska jest najgorszym konserwatorem mazow IP: *.242.c82.petrotel.pl 01.04.11, 23:10
            Pewnie chodzi ci o siedzibę Generalnego Konserwatora Zabytków na Ksawerów? Przyłaczam się. Mam jak najlepsza opinię o Pani Ewie Jaszczak
          • Gość: ja Re: Jezierska jest najgorszym konserwatorem mazow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 23:28
            DZIĘKUJE OSOBOM KTÓRE WSPIERAJĄ EWĘ ,WIEM ŻE NIE BĘDZIE UDZIELAĆ GŁOSU W TEJ SPRAWIE ,ALE NIE POTRAFIE ZROZUM,IEĆ JAK MOŻNA TAK TRAKTOWAĆ WSPANIAŁYCH LUDZI JAK EWA .NIE ZASŁUŻYŁA NA TO ... ALE WIDAĆ TO ŻE MA TAKI AUTORYTET I DOŚWIADCZENIE PRZESZKADZAJĄ STRASZNIE JEJ SZEFOWEJ KTÓRA NIE MOŻE ZNIEŚĆ POCHWAŁ ZA ŻELAZOWĄ WOLĘ KTÓRA EWA NADZOROWAŁA ORAZ BROCHÓW I INNE DZIEDZICTWA MAZOWSZA . A TAK NA MARGINESIE TO JEZIERSKA POWIINA BYĆ WDZIĘCZNA JASZCZAK ŻE TAK DOBRZE WYKONUJE SWOJĄ PRACĘ BO DZIĘKI NIEJ DOBRZE WYPADAJĄ STATYSTYKI W KONTROLACH
          • Gość: KTOS Re: Jezierska jest najgorszym konserwatorem mazow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 23:29
            może rzeczywiście zrobimy zbiórke i pojedziemy bronić naszej konserwator dzięki niej nasza starówka oraz mazowsze nie wygląda jak bazar różyckiego
            • Gość: Projektant Re: Jezierska jest najgorszym konserwatorem mazow IP: *.centertel.pl 01.04.11, 23:33
              Pani Ewo jestesmy z Panią
              • kwisniewski Re: Jezierska jest najgorszym konserwatorem mazow 02.04.11, 00:21
                A kim jest Jezierska?
                Po głupiemu aby po swojemu = Czyżby władza doszła do poziomu bruku?
                Pani Ewo zyczymy zdrowia - Jesteśmy z Panią
    • koza_56 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 00:25
      Pani Ewa, to osoba jak mało kto oddana sprawie ochrony dziedzictwa kultury i sztuki, kompetentny i życzliwy urzędnik w najlepszym znaczeniu tego słowa. Zawsze uczynna i służąca pomocą.
      brak słów, wstyd, wstyd, wstyd !!!
      • Gość: obserwator Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.125.c81.petrotel.pl 02.04.11, 00:40
        mam ogolnie w powazaniu ta historie
        ale jesli ip .242.c82.petrotel.pl
        pojawia sie w temacie na forum pod nickami hubert pawel irek i duzo wiecej to zakrawa na smiesznosc
        ogarnij sie typie bo internet nie jest anonimowy
        • kwisniewski Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 02.04.11, 00:51
          Doświadczenie konserwator zabytków p. Barbary Jezierskiej

Funkcję Mazowieckiego Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków Barbara Jezierska pełni od dnia 10 maja 2007 r. Konserwator z wykształcenia jest architektem. Ukończyła też podyplomowe studia z ochrony zabytków.
          Ponadto ma bogate doświadczenie zawodowe. Wykonywała zawód architekta, wiele lat pracowała jako urzędnik samorządowy. Prywatnie Wojewódzka Konserwator jest miłośniczką górskich wędrówek, propaguje zdrowy styl życia, między innymi jeżdżąc na rowerze do pracy, czy grając w tenisa.

Jako doświadczenie zawodowe traktuje się jazdę na rowerze i gre w tenisa = 30 lat pani Ewy nijak się ma do 4 lat p. Jezierskiej

oto komentarze z innego forum
          forum.gazeta.pl/forum/w,752,109676326,109682044,Jezierska_powinna_ratowac_PGR_y_a_nie_zabytki_.html
          Barbara Jezierska, mazowiecka konserwator zabytków = Miesiąc i dwa dni – tyle dokładnie zastanawiał się wiceminister kultury Piotr Żuchowski, któremu podlegają zabytki, co zrobić z Barbarą Jezierską, mazowiecką konserwator.

Jej dymisji domagał się wojewoda Jacek Kozłowski, który uznał Jezierską za winną zburzenia praskiej parowozowni. Zdaniem wojewody, konserwator m.in. zbyt późno wpisała XIX-wieczny obiekt do rejestru, co pozwoliło właścicielowi na jego rozbiórkę.

więcej

www.rp.pl/artykul/542282.html
    • nesca76 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 02:04
      Miałam niewątpliwą przyjemność poznać Panią Ewę Jaszczak na gruncie służbowym, podczas prac przy konserwacji zabytkowego obiektu. Mając porównanie z innymi urzędami na terenie kraju, wiem doskonale, że połączenie kompetencji, oddania dla pracy i życzliwości nie jest częstym przypadkiem. Wiadomość o odwołaniu Pani Jaszczak przyjęłam z oburzeniem. Choć zdarzenia ostatnich miesięcy sugerowały, że zakończone sukcesami projekty prowadzone przez płocki urząd, są solą w oku przełożonych w województwie...
      • Gość: wolska Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 09:01
        Pani Ewa Jaszczak to wspaniały człowiek , bardzo dobry fachowiec. W wyniku jakichs mafijnych rozgrywek traci pracę, zupełnie jak w stanie wojennym. Ale sprawa p. Jezierskiej tez nie jest prosta warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8309404,Dymisja_konserwator_zabytkow__inwestorzy_juz_sie_ciesza.html
        • dlugopisem1 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 02.04.11, 09:16
          jezierska robi z siebie ofiarę złego wojewody, który ją niszczy. A sama co robi Pani Ewie? Po prostu zakłamane głupie babsko, odgrywające swoje frustracje na innych. Byłem u niej w urzędzie i widziałem, że jedyne co robi, to akcje prasowe przeciwko wojewodzie. Recznie też steruje "warszawskim środowiskiem społeczników" - co mają mówić i w jakim czasie. Na zabytki nie ma już czasu
          • Gość: toja Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.c152.petrotel.pl 02.04.11, 10:04
            Przyłączam się do przedmówcy. Mam dowody na to, że Jezierska bezczelnie łamie prawo i nie przestrzega KPA. I nikt na to nie reaguje - nawet wojewoda. Na skargi nie raczyła nawet odpowiedzieć - mimo monitów. P. Jezierska tworzy podejrzany - niezwykle przychylny - układ z obecnym miejskim konserwatorem zabytków ( i tworzyła z MM). Nie zdziwię się, gdy będzie forsować na WKZ p. Siemienik...
            Nie znam p. Jaszczak, ale w tej sytuacji uważam, że prezydent powinien zatrudnić tę panią w miejsce p. Siemienik - jako miejskiego konserwatora.
            Podejrzewam, że zwolnienie p. Jaszczak jest zemstą za dawniejszą pokontrolną ocenę pracy skandalicznie pracującej p. Siemienik - pupilki p. Jezierskiej, która podobnie drastycznie łamała prawo ,o czym wiedział i co chronił MM.
    • krystiano75 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 09:19
      a ja widziałem jak traktuje swoich pracowników. Nie wiem, dlaczego się na to godzą, by ktokolwiek darł się na nich - wszystko jedno z jakiego powodu, publicznie!!! Hej ludzie - straciliście poczucie własnej godność? Przecież widzą to interesanci. I co - spodziewacie się że was potraktują po czymś takim lepiej niż wasza jezierska???? Może wyguglajcie sobie "mobing"
      • Gość: Iza Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.021.c85.petrotel.pl 02.04.11, 09:25
        Pani Ewo - jest mi tak przykro. Mam nadzieję, że pan Wojewoda wywali wreszcie skutecznie jezierską, a Pani wróci do urzędu. Jestem z Panią i będę się za Panią modlić
        • Gość: madzia Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 09:58
          Pani Jaszczak musi być przykro, że jej bezinteresowne, pełne zaangażowania działania na rzecz zabytków nie zostały docenione przez zwierzchnika, ale to nie opinia p. Jezierskiej jest w rzeczywistości najważniejsza, lecz to ile naprawdę zrobiła dobrego dla ochrony zabytków, a to widać. Nie tylko na tym forum, gdzie ocenia się ją również jako człowieka, ale przede wszystkim oglądając zabytki gdzie efekty jej pracy będą jeszcze długo widoczne i na pewno nie raz będzie doceniona. Niewiele osób wie ile ciężkiej pracy, ile argumentów, ile przemyśleń nieraz potrzeba by doprowadzić do końca proces inwestycyjny. Ile rozmów by znaleźć najwłaściwsze rozwiązanie. Potrzeba nie tylko wiedzy, ale umiejętności negocjacji.
    • Gość: jaco Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 10:12
      Nie rozumiem Waszego oburzenia, jakiego zachowania oczekujecie po członku PIS???
      • Gość: krytykant Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.216.c64.petrotel.pl 03.04.11, 18:27
        W sumie racja, ale nie można tolerować takiego zachowania. Po raz kolejny potwierdza się, że Prawo i Sprawiedliwość, to tylko nazwa.
    • Gość: fdgdgdf dziwnym trafem... IP: 80.48.4.* 02.04.11, 10:19
      większość pojawiających się ip w tym wątku z petrotelu jest z sieci urzędu miasta płocka, że o wielonikowcach nie wspomnę, aktywiści platformy musieli dostać nakaz z samej góry na ten wątek. i oczywiście jezierska nie jest członkiem pis, ale największy problem w tym wszystkim to, że nie jest członkiem platformy, a zajmuje intratny stołek
      • szklem Pisz co chcesz poetko, i nie udaj głupa 02.04.11, 10:32
        Doskonale wiesz jako wieloletni palec milewskiego ze serwery um są nieczynne w weekendy.
        • Gość: hgffgh Re: Pisz co chcesz poetko, i nie udaj głupa IP: 80.48.4.* 02.04.11, 10:38
          oczywiście, że są czynne, bo niby kto i po co by wyłączał serwery? aż tak bardzo chcesz robić z ludzi głupa? poza tym tu żadne serwery nie mają nic do rzeczy, nawet w niedziele możesz wejść do ump, włączyć komputer i pisać posta, chyba że chcesz wciskać ludziom kit, że na weekend internet jest w ump odłączany hahaha
      • Gość: jaco Re: dziwnym trafem... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 11:08
        Dziwnym trafem nie pisze z UM w Płocku, co do przynależności politycznej to mimo moich 45 lat nie należałem nawet do zuchów a co do Pani Jezierskiej to jeśli nie należy do PIS-u pewnie jest zagorzałym sympatykiem tegoż, ponieważ zachowuje się dokładnie tak jak wielki wódz....(zero myślenia - nieskończoność nienawiści)
        • Gość: sdfsfs Re: dziwnym trafem... IP: 80.48.4.* 02.04.11, 11:11
          tak, tak, ty piszesz z prywatnego laptopa z internetem mobilnym siedząc w którymś z pokoi ump lub delegatury urz woj :-> na razie nienawiść i dodatkowo posługiwanie się kłamstwami (vide przynależność do pis) można zaobserwować tylko w twoich wpisach
          • Gość: jaco Re: dziwnym trafem... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 11:21
            jeśli jesteś moderatorem teog forum to powinineś/powinnaś zauważyć pierwszy wpis KRYSTIANO 75 (pisze o pisie), piszę ze służbowego laptopa...
    • Gość: Maciej Brzozowski Zorganizowałem autobus z Sannik jedzie 14 osób IP: *.centertel.pl 02.04.11, 10:29
      Gzie się spotykamy i ktorej, Marek jesli na 12,30 dojedziecie do Sannik koło koscioła to mamy około15 miejsc, bo mysle ze jeszcze kilka osob zmieni plan dnia i pojedzie z nami.
      • Gość: Artur Chcielibysmy poprzec Panią Ewe IP: *.centertel.pl 02.04.11, 10:47
        Zabierzecie mnie z kolegą z Sannik
        • Gość: sdfdsfds Re: Chcielibysmy poprzec Panią Ewe IP: 80.48.4.* 02.04.11, 10:50
          który to już nick w tym wątku "Arturze"? :->
        • Gość: Warewski Mamy 3 samodowy osobowe w Sochaczewie. wyjazd12.30 IP: *.centertel.pl 02.04.11, 10:54
          spotykmy się na parkinu przed muzeum. Mamy 3 miejsca wolne w tej chwili wyraziło cheć wyjazdu dla Pani EWy 11 osób
    • ogrodnik1234 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 10:43
      jezierska kryje swoją pupilkę z urzędu miasta - siemienik i nieuczciwych wykonawców prac na terenie Płocka - to co się dzieje w Płocku z zabytkami za czasów miejskiego konserwatora zabytków to tragedia którą powinni się zajmować prokuratorzy. mam nadzieję że przy okazji wyjaśniania sprawy wyjdą brudy jakie uprawiała jezierska i za co wywoziła podarunki od milewskiego. Pani Ewo wszyscy jesteśmy z Panią.
      • Gość: sdfsdfd Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 02.04.11, 11:35
        to taka sama prawda, jak i to, że za wyburzenie parowozowni w warszawie jest odpowiedzialna jezierska, gdy tak naprawdę jest za to odpowiedzialna nekanda z platformy, co pokazuje prawdziwe, wredne oblicze tej partii, która doprowadziła do wyburzenia zabytkowej parowozowni, żeby tylko móc uwalić jezierską pod fałszywymi zarzutami. jeśli masz jakieś wiadomości dla prokuratury odnośnie płocka, to zgłoś je czym prędzej, bo inaczej ta sama prokuratura może się zainteresować tobą z okazji pomówień
      • Gość: przyjaciel Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 11:58
        jaszczak -autorytet wsrod urzednikow- dlugoletnia praca, doswiadczenie, zaangazowana w wiele projektow na przestrzeni lat- a tu nagle w warszawie pani jezierska-mierny i niekompetentny urzednik z przedsiebiorstwa komunalnego- coz za dysonans- zawistna i nie dowartosciowana jezierska tepi profesjonalnych urzednikow to tylko w polsce- wojewodo, ministrze oraz przyjaciele jaszczak obudzcie sie czas z tym skonczyc
    • ulaga-easy Organizuje wyjazd z Siepca parking przy Farze o 12 02.04.11, 10:44
      Mamy już 6 chętnych.Możemy zabrać 2 osoby. Mój adres:
      ulaga-easy@gazeta.pl
      • Gość: sdfsdds Re: Organizuje wyjazd z Siepca parking przy Farze IP: 80.48.4.* 02.04.11, 10:47
        szczególnie adresem w domenie gazeta.pl wzbudzasz swoją wiarygodność hehe
        • krystiano75 Proszę nie zwracajcie uwagi na poetkę Milewskiego 02.04.11, 10:50
          Szybciej słonce się zakryje niż dopuscimy twojego byłego pryncypała do dalszego niszczenia miasta
          • Gość: sfsddfs Re: Proszę nie zwracajcie uwagi na poetkę Milewsk IP: 80.48.4.* 02.04.11, 11:08
            i karty zostały odkryte, kto zacz ci "obrońcy" ewy w tym wątku (notabene 3-4 wielonikowców z ump) :-> miasto niestety niszczeje od 4 miesięcy pod rządami łysego i jego grupki niedorajdów z młodzieżówki sld
    • ogrodnik1234 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 10:54
      mam tylko nadzieję że jezierska zajrzy na forum aby poczytać te wszystkie wpisy przed tym jak wyleci z hukiem ze "swojego" urzędu. Podziwiam, że pomimo odpowiednich ustawowych procedur odwoływania pracowników służby cywilnej jezierska obeszła obowiązujące ustawy wręczając Pani Ewie wypowiedzenie. Świadczyć to może że jezierska uważa się za osobę stojącą poza prawem. Wiadomo, że takiego urzędnika jak kierownik delegatury odwołać można wtedy gdy otrzyma się pozytywną opinię wojewody (a może ministra). Ponadto trzeba udowodnić minimum dwie złe oceny jakim jest poddawany urzędnik - wątpię, że jezierska ma takie oceny zwalnianego pracownika przygotowane. Jeżeli jedna ocena dotyczy przeprowadzonej kontroli, ciekawy jestem czy została ona zakończona - czy został podpisany protokół kontroli, czy zostały złożone uwagi i wnioski do protokołu, czy ktoś kontrolujący te wnioski i uwagi rozpatrzył, czy jest to tylko zwykły mobing jak pisali moi przedmówcy. Polecam te uwagi autorom artykułu, którzy te i wiele innych trudnych pytań powinni zadać i jezierskiej i wojewodzie.
      • Gość: tu poczytaj Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 11:07
        forum.gazeta.pl/forum/w,752,115902422,115902422,Dymisja_konserwator_zabytkow_inwestorzy_juz_si_.html
    • Gość: Bahomet Odwołać natychmiast Jeziecką mobbing jest karalny IP: *.216.c64.petrotel.pl 02.04.11, 11:11
      To po prostu skandal. widziałam co się dzieje po uroczystościach w Brochowie. Jak oficjale wychwalali Pania Ewę Jaszczak, patrzyłam na twarz Jezierskiej- myślałam że dostanie apopleksji. Słyszałem że wydzierała się na Panią Ewę tak że było słychać na ulicy. Wiedziałam że Pani Ewa wytrzyma ten mobbing tak jak wytrzymała przesladowania komuchów za działalnośc w "S". Ale to co zrobiła Jezierska przekroczyło granicę gniewu społecznego.
      • Gość: mz Re: Odwołać natychmiast Jeziecką mobbing jest kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.11, 11:40
        Popiera. Skandal. Pani Ewa to człowik pełen oddania swej pracy. Jeżeli zwalnia się ludzi tej klasy i to w taki sposób to wielka nieuczciwość i chamstwo. To co zrobiła pani Jezierska jest nie do wybaczenia. PANI EWO JESTEM z TOBĄ.
        • Gość: rewrwr Re: Odwołać natychmiast Jeziecką mobbing jest kar IP: 80.48.4.* 02.04.11, 11:45
          który to już raz popierasz w tym wątku?
          • Gość: mz Re: Odwołać natychmiast Jeziecką mobbing jest kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.11, 11:48
            Pierwszy. A ty co sekretarka pani Jezierskiej. Widzę że mamy nadgodziny. A przynajmiej dobrze płaci?
            • Gość: dsfsdfs Re: Odwołać natychmiast Jeziecką mobbing jest kar IP: 80.48.4.* 02.04.11, 11:53
              obawiam się jednak, że nie pierwszy. gdybyś czytał uważniej to forum, a nie tylko wpadał na wątki, które ci zlecono, to byś wiedział, że ja jestem wolontariuszem prawdy tu, więc robię to dla zasady, a nie korzyści, jak kilku wielonikowców w tym wątku
              • plocczanin0 Re: Odwołać natychmiast Jeziecką mobbing jest kar 02.04.11, 12:58
                Wczoraj wysłałem listy do Jezierskiej i wojewody mazowieckiego Jacka Kozłowskiego.

z protestem za zwolnienie p. Ewy Jaszczak.

info@mwkz.pl
                wojewoda@mazowieckie.pl
    • kolos01 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 11:36
      Jak zwykle każda sprawa ma swoje drugie dno. Oczywiście w artykule nie ma na ten temat ani słowa, ale Pani Jaszczak zapłaciła stanowiskiem za brak nadzoru nad swoją jednostką. Kontrola wykazała nieprawidłowości, zwolniony został podległy Pani Jaszczak pracownik za nazwijmy to delikatnie niezgodne z prawem działania. Ot i tyle.
      • Gość: sdsfsd Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 02.04.11, 11:44
        dokładnie. ewa jest wspaniałą osobą, ale czasami poczciwość i zbyt wielkie serce nie jest zaletą na kierowniczych stanowiskach
        • Gość: J23 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.230.c67.petrotel.pl 02.04.11, 12:56
          Urząd Konserwatora Zabytków to ostatni urząd w mieście w którym petent był traktowany w życzliwy sposób. Zgadzam się z poprzednikami że idąc do tego urzędu nie czuło się stresu, w pozostałych urzędach petent jest traktowany jak ostanie gó....
          A miało być Państwo przyjazne dla obywateli nic się nie zmieniło i jest jeszcze gorzej. Jest coraz więcej bzdurnych przepisów. W tej chwili ta przyjazność urzędu do tylko kwestia życzliwości pojedyńczych osób, którym się chce pracować w gąszczu przepisów i nacisków politycznych.
          Pozbywając się życzliwych i profesjonalnych urzędników Państwo wraca w prostej linii do komuny.

• Gość: do J23 przestań trollować IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.11, 12:58
            wpisy ze zmianą nicków i te same teksty są obrzydliwe, idź człowieku leczyć się
      • ogrodnik1234 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 03.04.11, 17:01
        jak słusznie napisałeś kolosie01 pracownik został zwolniony i w tym momencie powinien się cyrk zakończyć. Jednak sprawa ma swoje drugie dno jak słusznie napisałeś, to nie chodziło o tego zwolnionego tylko o nienawiść jezierskiej do Pani Jaszczak. Co do nieprawnych działań jezierska ma sprawę w sądzie i to sąd rozstrzygnie kto ma rację
    • marekjank czemu to mielibyśmy ocknąć się z letargu i bronić? 02.04.11, 13:15
      Osobiście nie znam Pani Jaszczak i nie mam nic do jej osoby, ale czemu to mielibyśmy ocknąć się z letargu i jechać do W-wy bronić jej osoby, gdy na naszym płockim podwórku nasz miłościwie nam panujący Prezydent-Polonista odwołuje w ramach zasady 'PO-puste obietnice" dziesiątki dobrych kompetentnych urzędników, którzy pracowali kilkanaście często lat, dla dobra miasta ,czy potrzebne miejsca dla swoich są wystarczającym powodem.....???
      • Gość: kaziulek Re: czemu to mielibyśmy ocknąć się z letargu i br IP: *.plock.mm.pl 02.04.11, 13:50
        Widze , że temat wzbudziła ogromne emocje , często niestety b. negatywne.
        A internauta o nicku IP: 80.48.4 to już chyba pobiła rekord , jak policzyłem pobieżnie 15 wpisów tego autora, chyba kiedyś aktywnego w czasie kampanii , znana jako gorąca zwolenniczka MM &Company.
    • Gość: hihi Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 13:42
      tylko za "dbałość" o zabytkowy bruk z Tumskiej powinna lata do emerytury spędzić w pierdlu
      • Gość: ami Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 14:22
        albo na Syberii no nie czerwona złodziejska ku...
        • Gość: o czerwona zarazo, tylko wam wolno kraść i zwalniać IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 14:24
          ludzi bezpodstawnie, bestie ludzkie
      • Gość: rita Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.centertel.pl 02.04.11, 14:52
        wlasnie min za zabytkosy bruk i inne przewinienia milewskiego ktore wykazala Pani Ewa pis ja tak nienawidzi
        • Gość: ddfgd Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 02.04.11, 14:58
          i po co kłamiesz w rocznicę śmierci papieża? nie wstyd ci tak bezczelnie kłamać? no tak, zapomniałem, że u was w platformie poza pieniądzem nie żadnej świętości czy zasad.
          • Gość: do 80.48.4 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.053.c86.petrotel.pl 02.04.11, 23:34
            nie mieszaj do tej sprawy naszego Ukochanego Papieża.Dość propagandzistko namieszałaś w czasie wyborów samorządowych.Czyżby żli ludzie byli tylko w PO?.Znam też sporo złych w innych ugrupowaniach.Jesteś tego znakomitym przykładem.Nie masz szacunku dla świętości.Jeszcze raz proszę o bogobojna mająca diabła za skórą nie mieszaj do tej sprawy naszego Papieża.Ale cz ty to pojmiesz poetko dfdfgfhfhhggh.Widać,że w twoim ugrupowaniu też nie ma świętości bo mściwość jest ważniejsza.Pewnie i kasa też.
            • Gość: utuytut Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: 80.48.4.* 02.04.11, 23:47
              źli ludzie są w każdej partii, ale największy ich odsetek w po i sld. natomiast największym problemem naszego społeczeństwa nie są źli ludzi, ale głupcy z klapkami na oczach, co doskonale widać na twoim przykładzie.
              • Gość: do 80.48.4 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.053.c86.petrotel.pl 03.04.11, 10:34
                tak masz rację.Każdy sądzi po sobie gdgfdhfh.Każdy sądzi po sobie.Pamiętaj.
      • Gość: gag Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 22:11
        i co zescie załatwili "gucio", uklad was olał
      • Gość: opt. pojechali do wawy i nic nie załatwili IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 10:46
        brak wieści
        • Gość: do opt. Re: pojechali do wawy i nic nie załatwili IP: *.053.c86.petrotel.pl 07.04.11, 19:00
          jako spec od mediów wiesz,że brak wieści to też jest wieść.Nie wiesz tego?.A to szkoda.Tyle lat praktyki i takie braki.Niedobrze opt.y.Bardzo niedobrze.
      • Gość: wasilewski spamerzy sie ozywili IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 21:36
        fdc
        • Gość: Napoleonka Re: spamerzy sie ozywili IP: *.030.c64.petrotel.pl 09.04.11, 22:23
          Atk
          • Gość: Mirek Dahemski Nie wiecie na co się zamachnęliście IP: *.030.c64.petrotel.pl 09.04.11, 22:33
            Szybciej poleci wojewoda ten z pslu niż ruszycie Panią Konserwator Jezierską. Możecie sobie pisać ile chcecie.
            • d.idzikowski Re: Nie wiecie na co się zamachnęliście 09.04.11, 22:37
              Nie wiem kim jesteś, ale przeciwko takim jak ty trzeba walczyć do upadłego. Wracaj na swoje warszawskie forum. Nie chcemy cie tu.
              • Gość: Mirek Dahemski Re: Nie wiecie na co się zamachnęliście IP: *.030.c64.petrotel.pl 09.04.11, 23:00
                mam takie samo prawo do wyrazania poglądów jak ta zgraja klakierów. Panią Konserwator Barbarę Jezierską juz wiele razy próbował odwoływać jeden gostek i nic z tego nie wyszło. Przekonancie się ze tym razem będzie tak samo. Prózne wasze protesty. I pewnościa porozmawiamy inaczej na jesieni.
                • d.idzikowski Re: Nie wiecie na co się zamachnęliście 09.04.11, 23:08
                  Rzeczywiście osiągnąłeś człowieku swoj cel. Naprawdę się zdenerdowałem twoim wpisem. Cała sprawa potraktowania Pani Jaszczak jest bulwesująca, ale takie teksty mogłes sobie darować jak rozumiem wielbicielu Zbyszka Ziobry. Jeszcze zobaczymy czy wygracie wybory. Po tym co zrobił Milewski w Płocku i co Pisowska konserwator Jezierska zrobiła Pani Ewie będziemy pamiętali przy urnach. Wprawdzie nie wierzę politykom, ale nie sądzę żeby premier pozwolił dłużej upokarzać Pana wojewodę przez twoją protegowaną panie Dahemski
                  • Gość: Mirek Dahemski Re: Nie wiecie na co się zamachnęliście IP: *.030.c64.petrotel.pl 09.04.11, 23:17
                    To już się nie "denerduj", do wyborów tylko 6 miesiecy.
                    • d.idzikowski Re: Nie wiecie na co się zamachnęliście 09.04.11, 23:24
                      Myślałem ze jestem juz zbyt stary żeby się właczać czynnie w protesty. Nie wiem po co mnie człowieku prowokujesz, chcesz żebym się przyłaczył do tych kilkunastu organizacji który zorzganizowały Komitet Obywatelski Obrony Ewy Jaszczak? No to swoje osiągnąłeś. Nie biore juz więcej udziału w dalszej rozmowie na tym forum.
            • Gość: Mirku Re: Nie wiecie na co się zamachnęliście IP: *.053.c86.petrotel.pl 10.04.11, 00:45
              Spokój tylko spokój.Tylko spokój Mireczku.Tylko spokój.Prawda i tak zwycięży.Zwycięży prawo i sprawiedliwość.Chyba nie masz co do tego wątpliwości.Pamiętaj.Prawo.Pamiętaj sprawiedliwość.Prędzej czy póżniej Mireczku.Oliwa zawsze na wierzch wypływa.Zawsze wyjdzie szydło z worka.Każdy dostanie to na co zasłuży.Masz wątpliwości.Ja nie mam.Jak nie tu na tej podłej ziemi to tam ..........Nie oszukasz Oceniającego twoje czyny.Nawet te nieświadomie robione.Twój twardy dysk już tam jest.Nic nie zresetujesz.Pamiętaj.Prawda tylko wszystkich wyzwoli.Ona jest też najciekawsza Mireczku atomizerku.
              • Gość: Płocczanin Bardzo prosze wszystkich szanujących Panią Ewę IP: *.030.c64.petrotel.pl 10.04.11, 11:29
                Zaniechajcie w tym dzisiejszym dniu wpisów na Forum. Dziękuję.
                • know-hau Re: Bardzo prosze wszystkich szanujących Panią Ew 10.04.11, 18:40
                  Przyłaczam się do twojego apelu
                  • Gość: Hola Haniebne odwołanie Ewy Jaszczak IP: *.030.c64.petrotel.pl 10.04.11, 22:19
                    Czy ktos może powiedzieć jakie działania przewidziano na następny tydzień?
                    • Gość: do Holahop Re: Haniebne odwołanie Ewy Jaszczak IP: *.053.c86.petrotel.pl 10.04.11, 22:29
                      a po co ci to do wiadomości Holu
    • jacek-2000 Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa Jas... 02.04.11, 17:19
      Niewielu spotkałem urzędników tak wysokiej klasy jak Pani Ewa Jaszczak , a spotkałem bardzo wielu. Czytając wiadomość w Gazecie oraz komentarze internautów utwierdzam się tylko w przekonaniu , że nie tylko ja wysoko oceniłem ( i nadal oceniam ) jej kompetencje , wyczucie smaku oraz kulturę . Mam okazję spotykać się z rożnymi konserwatorami zabytków w Warszawie i innych miastach , ale są to " urzędnicy " , nikt nie wkłada w swoją pracę tyle serca co Pani Jaszczak.
      Bardzo smutne , że w naszym kraju tak bardzo doświadczonym przez los , gdzie tak mało zostało z dziedzictwa kulturowego , nawet na tym polu jakim jest ochrona zabytków , zawiść , zazdrość i gry towarzysko-polityczne niszczą porządnego człowieka.
      Nie wiem czy jakiś inny konserwator w czasie powodzi jaka nas nawiedziła , po godzinach pracy, w woderach i na łodziach strażaków starał się ratować cenne zabytki naszej przeszłości . Pani Jezierskiej jakoś z akcji powódź nie pamiętam , ale tkwi mi w pamięci obraz wątłej kobiety, która cierpiąc na chorobę stawów przyodziana w wodery nie zawahała się popłynąć na zalewiska powodziowe. Panią Jezierską widzę tylko w telewizji jak co i raz lansuje się na obrońcę zabytków o których nie ma chyba pojęcia ( znam jej wypowiedzi na temat odkryć lub prac których nie widziała , a z treści " lansu przed szkłem " wynikało ,że to jej zasługa co jest bzdurą ).
      Przyłączam się do wszystkich głosów w obronie Pani Jaszczak .

Jacek
      • Gość: przefarbowaniec Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 17:32
        powiem ci wprost, jedna pania bronią siły przeszłosci i ona wyrzuca z pracy Panią Jaszczak
        zrób cos , zorganizuj, nie bąć bierny bo przegasz ty i przyszłe pokolenia
        • jacek-2000 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 02.04.11, 17:52
      • Gość: Gosia Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.11.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 03.04.11, 10:34
        Pani Ewa jest jedną z najlepszych urzędników jakich znam. Kompetentna, uczynna, a przede wszystkim oddana sprawie sprawie ochrony zabytków. Takich ludzi należy nagradzać, a nie zwalniać i to bez patrzenia w oczy. Protestuję przeciwko bardzo niesprawiedliwej dla Pani Ewy oraz, co więcej, szkodliwej dla kultury polskiej decyzji.
    • Gość: Architekt To co zrobiono Pani Konserwator Jaszczak -skandal IP: *.centertel.pl 02.04.11, 21:35
      Czekam na poniedziałkowy artykuł Gazety. Zachowanie Jezierskiej jest oburzajace.
      • szklem Re: To co zrobiono Pani Konserwator Jaszczak -ska 02.04.11, 21:43
        podobno w poniedziałek przyjezdza wojewoda w tej sprawie do Płocka. Czy ktos coś wie w tej sprawie?
        • Gość: ot Re: To co zrobiono Pani Konserwator Jaszczak -ska IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 22:03
          wojewoda do szamba
    • Gość: kaleb Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.centertel.pl 02.04.11, 21:48
      Pani Ewo jesteśmy z Panią. Jesli bedzie potrzebna nasze poparcie ma Pani je od całej naszej czwórki.
      Ewa i Krzysztof Jankowscy
      • Gość: mafia Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 22:11
        poparcie nic nie da bo to mafia zwalnia panią Jaszczak
        • dlugopisem1 Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 02.04.11, 22:35
          Nie będzie chamstwo pluć nam w twarz. Ta sprawa to nie tylko obrona naszej godności to obrona naszego miasta przed takimi jak jezierska
        • Gość: familia Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.216.c64.petrotel.pl 03.04.11, 17:21
          Poparcie da i to dużo. Stanowisko opinii publicznej ma duży, może nawet przeważający wpływ na wiele spraw, ta nie jest wyjątkiem. Poza tym - z tego co zrozumiałem wiele osób jest w gotowych ubrać się, pojechać do Warszawy i tak pokazać co myślą o tym wszystkim. To też nic nie da?
          • Gość: rg Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 17:24
            nie
    • Gość: Janka Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J IP: *.11.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 03.04.11, 10:20
      Ewa Jaszczak jest najbardziej kompetentną, życzliwą i uczciwą osobą z jaką miałam szczęście współpracować. Nie pozwólmy, by urzędnik, tylko dlatego, że ma długopis, niszczył tak zasłużoną dla kultury osobę.
      • kwisniewski Re: Wieloletnia płocka konserwator zabytków Ewa J 03.04.11, 10:33
        Ważniejszy człowiek niż biznes

Te słowa przypomniane zostały w dniu wczorajszym w czasie trwania uroczystości związanych z rocznicą śmierci Papieża - Polaka w Muzeum Mazowieckim w Płocku

Ważniejszy człowiek niż biznes
        Te słowa nie docierają do wielu urzędników, prezesów, dyrektorów, etc, etc, etc.
        • Gość: eminern z forum warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 11:47
          forum.gazeta.pl/forum/w,752,115902422,115902422,Dymisja_konserwator_zabytkow_inwestorzy_juz_si_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka