Dodaj do ulubionych

Manhattan i okolica

30.03.12, 07:50
Załaczam kilka zdjęć dotyczących tego miejsca i okolicy.
imageshack.us/g/535/dsc00070ck.jpg/
Moim zdaniem jest to najbardziej zaniedbane i ohydne miejsce w Płocku.
Bo choć dworzec kolejowy jeszcze jako tako wygląda i na codzień tętni życiem tak to miejsce jest już w niektórych miejscach zapomniane.
imageshack.us/f/24/dsc00007ig.jpg/
imageshack.us/f/43/dsc00006oj.jpg/
imageshack.us/f/254/dsc00004lf.jpg/
imageshack.us/photo/my-images/535/dsc00070ck.jpg/
imageshack.us/f/816/dsc00069q.jpg/
To miejsce już dawno umarło więc lokalizacja zakładów pogrzebowych na ul. Ostatniej raczej nie jest przypadkowa :)
imageshack.us/f/708/dsc00008kkc.jpg/
imageshack.us/f/843/dsc00009st.jpg/
Teren ten jest niezwykle atrakcyjny ze względu choćby na jego lokalizację. Ścisłe centrum miasta a do Starego Rynku zaledwie 350m.
Skoro nie chciano Galerii Handlowej na Nowym Rynku to taka mogłaby się znaleźć na tym ogromnym placu. Nie musi być tak duża jak te istniejące w Płocku ale wystarczy jak będzie najpiękniejsza, jedyna w swoim rodzaju, taka która będzie przyciągała swoim urokiem i przypominała w jakiej części miasta się znajduje. Zaś po Starym Młynie proponuję hotel.
Mam tu kilka hoteli które działają po różnych, nieistniejących już młynach:
Hotel Młyn Elbląg www.hotelmlyn.com.pl/
Hotel Młyn Włocławek www.hotelmlyn.pl/
Hotel Młyn Lublin www.hotel-mlyn.com.pl/
Hotel Młyn Klekotki www.hotelmlynklekotki.pl/
Hotel Słoneczny Młyn Bydgoszcz www.sloneczny.eu/
Hotel Mały Młyn Stargard Szczeciński www.malymlyn.com.pl/
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Manhattan i okolica 30.03.12, 08:39
      Projekt MPZP dla tego terenu właśnie się szykuje:
      dane.plock.eu/bip//dane/komunikaty/15032012/rys_bielska.pdf
      • wislak2401 Re: Manhattan i okolica 30.03.12, 08:48
        Czy to jest dobry pomysł aby ten teren praktycznie w całości przeznaczyć pod budowe bloków mieszkalnych?
        • adamekk45 Re: Manhattan i okolica 30.03.12, 16:58
          pomysł mi się w sumie podoba.
          jak już tak by się stało to mam nadzieję, że to nie będą zwykłe bloki a coś niezwykłego, z czego moglibyśmy być dumni. ;-)
          • konrad_wp Re: Manhattan i okolica 30.03.12, 17:11
            Czemu nie ,ten plan całkiem całkiem.Śródmieście trzeba dogęścić mieszkaniówką , dokładnie tak jak robi to Złoty Róg i Synagogalna. Nie za bardzo widzę tylko różnicę pomiędzy UMW a MWU na tym planie , w sumie to powinno być jedno i to samo.
            • radeqrdemenes Re: Manhattan i okolica 30.03.12, 19:34
              Zgadzam się z Konradem, jedyny sposób na ożywienie śródmieścia i
              "spięcie" go ze starówką to zabudowanie tego terenu właśnie w ten sposób.
              Galerię dla tej części miasta mamy już w Mostach.
              • stuntman Re: Manhattan i okolica 25.06.12, 20:33
                Wkrótce wszystko będzie jasne:
                plock.gazeta.pl/plock/1,35710,12012186,Beda_bloki_na_plockim_Manhattanie_.html
    • stuntman Re: Manhattan i okolica 21.01.13, 22:19
      W obecnej sytuacji gospodarczej i ogólnym zastoju na płockim gruncie wiadomość o Hiltonie na terenie po targowisku brzmi jak dla mnie dość abstrakcyjnie:

plock.gazeta.pl/plock/1,35710,13272676,Hotel_sieci_Hilton_na_plockim_Manhattanie__Jest_zainteresowanie.html

Póki co, podchodzę do sprawy z dużą rezerwą, chociaż jestem oczywiście całym sercem na tak. To mógłby być dobry sprawdzian dla obecnych władz miasta.
      • konrad_wp Re: Manhattan i okolica 26.01.13, 17:37
        Czemu abstrakcyjnie? Chodzi o magiczną nazwę "Hilton" zarezerwowaną dla metropolii ? :-) To w sumie tylko taka namiastka Hiltona, aczkolwiek dla płockiego rynku hotelowego powstanie tego hotelu byłoby skokiem wzwyż o dwie klasy przynajmniej pod względem marketingowym. Szkoda że nie wypaliły plany Ibisa na Nowym Rynku , z Hamptonem nieźle by się uzupełniali jako śródmiejska baza hotelowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka