Dodaj do ulubionych

Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie

30.10.12, 20:11
Tytuł brzmi obiecująco , a treść znów ukazuje ( po raz juz nie wiem który) brak elementarnych zasad zarządzania i kierowania w wykonaniu spółki zarządzającej miastem.
Jak sie dowiadujemy w tym urzędzie- spółce nikt nawet nie wiedział kto zarządza, kto jest odpowiedzialny za drogę , za jej utrzymanie , dopiero telefony to tu to tam spowodowały , że osoby które winny wiedzieć - dowiedziały sie o tak oczywistej sprawie.

No tak, ale jest to pokłosie tych "konkursów" , które "wygrali "fachowcy bezpartyjni"
Obserwuj wątek
    • Gość: blue Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 20:49
      no niezły pasztet
      • Gość: ,. Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.12, 20:55
        Trasa Popiełuszki - o co chodzi
    • fr0gger rondo rondem 30.10.12, 21:36
      a kto mi przetłumaczy to co zacytowano w artykule:
      "Rondo jest w ciągu dróg krajowych K-60 i K-62, w znacznej części poza granicami administracyjnymi miasta Płocka..."

A za mapkę, która nieznaczna część ronda jest w granicach miasta stawiam piwo w barze na Starym Mieście ;)
    • Gość: malarz/kominiarz Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.189.c80.petrotel.pl 30.10.12, 21:52
      niech pomalują po 2 dodatkowe pasy i będzie autostrada, za rudego wszystko da radę
      • Gość: "L"ampo Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.196.0.12.gost.mdi.pl 30.10.12, 22:11
        bardzo dobrze że w końcu jest to w ten sposób oznakowane,
        jeszcze tylko żeby niektórzy zrozumieli po co są te dwa pasy to będzie cudnie...
        • Gość: India Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.12, 22:20
          Mistrzowie działań pozornych.
          Ile czasu to rondo funkcjonuje?
          Nikt braku oznakowania nie dojrzał w czasie odbioru?!
          I tak zawsze...
    • historykplocki Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie 30.10.12, 22:36
      Tutaj błyskawicznie pomalowali pasy a w centrum miasta robili to w godzinach szczytu. Brawo dla matołka który to zlecił.
      Fakt, że bezpartyjni, najlepsi koledzy-urzędnicy nie mają pojęcia kto za co odpowiada wystawia im najlepsze świadectwo i ich mocodawcom również.
      • Gość: aaa Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.205.c83.petrotel.pl 31.10.12, 05:42
        pora na referendum aby odołać tych matołów
    • Gość: kierowca_mitstrzu A gdzie policja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 09:23
      A gdzie jest policja!. Kierowcy nagminnie ścinają rondo nawet gdy pasy są namalowane. Chodzi przede wszystkim o kierowców ciężarówek. To samo miejsce ma miejsce przy drugim rondzie przy nowym moście. Niech policja się w końcu wykaże i niech postawią tam jakąś kamerkę to zobaczą jaki jest to problem.
      • Gość: umobserwer Re: A gdzie policja! IP: *.plock.mm.pl 31.10.12, 09:38
        A ciekawe jak to się ma do obowiązującej tam tzw. "stałej organizacji ruchu" , czy to rozwiązanie jest tam tak przewidziane ?
        Coś mi sie kojarzy , że kiedys tłumaczono , ze tam ( bez tych pasów) musi być , bo tak wlasnie okresla ta dokumenatcja.
        Z tego co wiem , to nie można tez "ot tak sobie" namalowac co się chce , musi to mieć umocowanie w tej dokumentacji.
        W innym przypadku , gdy zostało by to zrobione bez naniesienia poprawek w dokumentach , gdyby tam doszło do kolizji np. była by to podstawa do pociągnięcia do odpowiedzialności zarządcy drogi.
        Tak się więc zastanawiam , czy ta szybka decyzja został poparta dokonaniem zmian w dokumentacji ? co na to nasza dzielna policja drogowa ? czy łona coś wie i czy opiniowała ( w tak krótkim tempie) te zmiany ?
      • Gość: India Re: A gdzie policja! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.12, 10:01
        A kto widział działającą drogówkę w Płocku?
        Pokażą się przed cmentarzami i będą zbierać siły.
        W niedzielę widziałem kilka tirów w Alejach.
        Ba nawet dwa pojechały w stronę Maszewa(most z ograniczeniem masy pojazdów).
        Może mieli obawy? Wątpię...
        • Gość: kierowca Re: A gdzie policja! IP: *.plock.mm.pl 31.10.12, 10:07
          A na otolińskiej śmigaja aż miło , tabunami po 3 - 4- a tam podobno zakaz jest
          • fr0gger Re: A gdzie policja! 31.10.12, 15:11
            Ja tu troszkę post ZOMO muszę bronić, bo wczoraj widziałem przy McDonaldzie jak "trzymali" ciężarówkę co z Otolińskiej wyjechała.
            Zaraz za mną też jakaś skręcała, ale czy zatrzymali - nie widziałem bo ktoś za mnie wjechał i poprułem do przodu.
            Być może ten mój wyjątek tylko potwierdza regułę ;)
            Ale z drugiej strony zawracających przy Politechnice na Jachowicza było setki dziennie a Policmajstrów nie widziałem. A tak by się dziura budżetowa zmniejszała... trudno. Będą bić mandaty za parkowanie.
    • Gość: buk Re: Błyskawiczna decyzja: malujemy na rondzie IP: *.183.c67.petrotel.pl 31.10.12, 14:07
      znowu jakas niedorobiona ciota ma problem, boli ja ze ktos plynniej sie przemieszcza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka