substantiv 08.03.09, 19:32 RIP + + + Legendarne zdjęcie: ziemiaznieba.pl/file/img/komiteth/religa4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
af47 Odszedł Zbigniew Religa 08.03.09, 19:32 ODSZEDŁ, pozostanie w pamięci wszystkich, którym przywrócił życie.Był Człowiekiem wielkiego formatu i autorytetu, także w polskiej polityce. Był sprawczą reką Pana Boga.RCIP Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 "Dla mnie śmierć jest niczym, smierć jest snem" 08.03.09, 19:40 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Religa-utwierdzam-sie-w-przekonaniu-ze-Boga-nie-ma,wid,10523341,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Panie Profesorze, w Krainie Wiecznych Łowów 08.03.09, 19:45 życzę Panu: ładnych jezior- jak nasze mazurskie, dużo ryb, zadnych "raków", dobrej wódzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenaglu Odszedł Zbigniew Religa 08.03.09, 20:16 Wielka strata i smutek po Panu pozostanie. Teraz będzie Pan leczył mojego Dziadka i moja Babcię. Oni już na Pana czekają. Moje kondolencje dla całej Rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
bartsw Odszedł Zbigniew Religa 08.03.09, 21:02 Nie bądźmy smutni, Profesor ma się teraz mam nadzieję dobrze. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: Odszedł Zbigniew Religa 08.03.09, 22:30 Wlasnie, bezskutecznie szukalem tego zdjecia (Z reportazu National Geographic) w galerii GW. Legendarne zdjecie, ktore na zawsze utkwilo mi w pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
vanos Odszedł Zbigniew Religa 09.03.09, 08:55 Wielka szkoda kiedy odchodzi taki człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Odszedł Zbigniew Religa 09.03.09, 11:41 Substantive, indeed: dzięki za linki! Właśnie tego legendarnego zdjęcia z National'a mi brakowało, zaś rozmowa z Panem Religą odnośnie religijnych baśni przypomniała, co zainteresowany sądził o śmierci i tzw. życiu pozagrobowym. Pośmiałem się i smutek minął. Dziękuję, Panie Profesorze! Zbigniew Religa przy swoich pomyłkach politycznych pozostaje dla mnie idolem!: "„Dziennik”: Nadal się pan nie boi śmierci? Czy, aby zaakceptować śmierć, trzeba być lekarzem? Zbigniew Religa: Trzeba być człowiekiem, który ma na ten temat przemyślenia. Moje przemyślenia są proste: nie ma człowieka, który by nie umarł. Łącznie z papieżem. Skoro jest to nieodwołalne i nieodwracalne, to nie ma się czego bać. (...) I nie zastanawia się pan, gdzie pan będzie, kiedy tu pana nie będzie? - Nie muszę, wiem, gdzie będę. W ziemi. (...) Nie widzi pan na świecie cudów? Ręki Boga? - Nie. (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odszedł Zbigniew Religa 09.03.09, 11:42 Pozostają po nas nasze słowa i nasze czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 Odszedł Zbigniew Religa 09.03.09, 21:02 Szkoda, ze musi sie wydarzyc cos bardzo smutnego aby przeczytac takie madre komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
mayay Odszedł Zbigniew Religa 09.03.09, 21:54 "Mąrde" - ku..., zaraz zejdę. Na zawał. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 człowiek wielkiego formatu 09.03.09, 21:59 Warto się pomodlić za jego duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Odszedł Zbigniew Religa 10.03.09, 03:45 chyba ostatni z pokolenia/epoki lekarzy romantyków,gdzie pacjent nie był towarem do położenia na łóżko i zarobienia kasy na czym się da, epoka gospodarki rynknowej jest niepokojąca Odpowiedz Link Zgłoś