fifrak85 21.11.12, 15:55 ostatnio widywałem sprzęt wyrównujący teren przy Mostostalu przy ul Targowej. Czy ktoś orientuje się co tam powstanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislak2401 Re: prace przy Targowej 22.11.12, 22:05 Też zauważyłem tam jakieś prace z tym związane.. Jest to nie mały teren więc obiekt powinien być spory. Odpowiedz Link Zgłoś
wislak2401 Re: prace przy Targowej 22.11.12, 22:06 A tak z ciekawości to co to za hala wyrosła vis a vis tego terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
nadir82 Re: prace przy Targowej 02.12.12, 10:36 Z tego co słyszałem (więc źródło "mówione - niepotwierdzone") to ta nowa hala to zamiast tych budynków zburzonych obok Statoil na Bielskiej. Podobno w nich były jakieś dywany, wykładziny i w tej nowej hali właśnie ich właściciel (dzierżawca) się ulokował. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: prace przy Targowej 02.12.12, 13:45 Nic w przyrodzie nie ginie :-) Wypada w tym miejscu zastanowić się więc po co budynki przy Statoilu zostały zburzone i co zamiast nich będzie. To są rewiry Stuntmana i pewnie będzie wiedział :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nadir82 Re: prace przy Targowej 03.12.12, 09:41 Firma Unigum Piont-S, która ma warsztat samochodowy i serwis opon, przeniosła się z Przemysłowej z wyburzonego budynku za niebieską stacją Petrochemii (obok budynku w którym jest katering Tango), do budynku na rogu Bielskiej i Targowej. Jakieś tam piąte przez dziesiąte słyszałem, że trwa porządkowanie terenu pod nowy hipermarket niby. Co wg mnie pewnie wiązałoby się z niezłym paraliżem komunikacyjnym w rejonie Przemysłowa, Gwardii Ludowej. Ale się tam nie znam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: prace przy Targowej 03.12.12, 13:38 W obowiązującym MPZP tereny za Statoilem wzdłuż Gwardii Ludowej są oznaczone jako "tereny usług centrum z dopuszczeniem adaptacji stanu istniejącego" tak więc nie sądzę, żeby powstał tam hipermarket. Zwłaszcza, że w nowym Studium kwartał ten jest już "obszarem o dominującej funkcji mieszkaniowej wielorodzinnej". O hipermarkecie mówiło się raczej zawsze w kontekście terenu wzdłuż Targowej koło Mostostalu i nawet przygotowywany jest nowy MPZP dla tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś