xsl 21.01.13, 10:45 Dzień dobry. Proszę pani, chciałem się zapisać do lekarza. Proszę zaznaczyć, że nie wyrażam zgody na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sory Re: Przychodnia chce podpisów pod zgodą na leczen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 11:09 Brawo dla przedmówcy. Właścicielki tej przychodni po to zostały lekarkami, żeby teraz mnożyć procedury (tak jakby za mało "potworzył" Arłukowicz). Zamiast usprawnić pracę (np. nie zaganiać do tej samej kolejki czekających na powtórzenie recepty i chorych na grypę), studiują ustawy sprzed lat. Drogie panie, częściej używać praktycznego rozumu i mniej się bać, szczególnie na zapas. Może przyjmijcie do swego grona jakiegoś faceta. Koedukacja wycisza. Może zadziała również na jedną szczególnie kłótliwą panią z recepcji, która całą energię dużego ciała zużywa na pokazywanie pacjentom, że są głupi, nic nie rozumieją i mają godzić się z pseudozarządzaniem w tej placówce, a nie...to wynocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent M-J Re: Przychodnia chce podpisów pod zgodą na leczen IP: *.plock.mm.pl 21.01.13, 12:15 Powiadają, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Coś w tym musi być. Zadumałem się nad sensem takiego "oświadczenia - zgody na leczenie" i sensu tu trudno załapać. Asekuranctwo na wyrost? Troszkę to śmieszne. Życzę dużo zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kur słuchaj pedziu IP: *.cdma.centertel.pl 22.01.13, 22:13 następnym razem zabieraj kartę i spier... - najlepiej do bączka; przyjebie ci ze dwa razy kijem golfowym w łeb, to od razu się lepiej poczujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camillo Re: Przychodnia chce podpisów pod zgodą na leczen IP: 141.129.1.* 21.01.13, 11:33 Dobre, ale mam prawo wyrazić zgodę jednorazowo tylko na dane leczenie. Czyli wyrażam zgodę za każdym razem kiedy przychodzę do lekarza, w pozostałych przypadkach nie wyrażam zgody. Lepiej takiej zgody na piśmie nie dawać, tylko ustnie za każdym razem na dane konkretne leczenie. Bo za jakiś czas może się okazać, że będą nas leczyć wbrew naszej woli, bo przecież wyraziliśmy zgodę na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Przychodnia chce podpisów pod zgodą na leczenie... 21.01.13, 12:05 W Polsce wszystko zawsze sprowadza się do absurdu: od pacjenta, który sam zgłasza się do przychodni (bo chyba nie został porwany na ulicy?) wymaga się bzdurnej zgody na leczenie, pacjentowi, który leży w szpitalu CODZIENNIE sprawdza się, czy ma ważne ubezpieczenie. Ile jeszcze tych procedur biurokratycznych, które zajmują personelowi czas, który powinien być wykorzystany na procedury medyczne??? I przestańcie wmawiać, że to przepisy UE. Sami sobie fundujemy piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: Przychodnia chce podpisów pod zgodą na leczen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 12:55 Ale jak się przed tym piekłem bronić? Próbowałem w tej przychodni dociec sensu tegoż oświadczenia. Pani w recepcji powiedziała mi z zażenowaniem, że ona tego też nie rozumie. Myślałem, że to Fundusz albo Minister znów się produkują, a to inicjatywa twórczych lekarek. Jestem wściekły, że to podpisałem bo przyłączyłem się do zbiorowego szaleństwa w produkcji papierków. A potem jak trzeba znaleźć w mojej dokumentacji zaświadczenia od specjalisty, to problem. Poza tym napiszcie, czy w każdej przychodni w Płocku robią taki problem z powtórzeniem recepty. Ja przez ceremonie w tej przychodni zaraziłem się grypą. A za każdym razem muszę się rejestrować na wizytę, czekać kilka dni i potem receptę z automatu (bo nic o mnie nie wie) wypisuje za każdym razem inna lekarka-stażystka specjalnie tylko do tego celu zatrudniona. I tak młoda lekarka zalicza staż i czego się nauczyła? Tego, co kiedyś robiła rejestratorka. Dodam, że od lat biorę ten lek i co roku przynoszę zaświadczenie od specjalisty. Nawet lekarz rodzinny nic nie może tam zmienić. A jak powiedziałem, że jeśli już czekam kilka dni, to może jednak zapiszą mnie do mojego lekarza, to usłyszałem: a co to nie wszystko jedno? Panie z Med.-Jaru, nawołuję do rozsądku, bo same zapędzacie się w kozi róg!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: do gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 12:59 A może lokalna gazeta powinna to opublikować w głównej. Większe szanse, że ktoś zareaguje. Bo ta papieromania nas zadusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przycho Re: do gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 15:41 widać że ostrożność procesowa kwitnie w tej przychodni . jest to zarazem sygnał dla pacjentów iż istnieje duże prawdopodobieństwo że to leczenie może nie wypalić. oczywiście przychodnia nie może wymagać od pacjentów żeby wyrażali na piśmie zgodę na robienie z nimi wszystkiego ale też pod "leczenie " sporo się daje podciągnąć . dla pacjentów porada : im więcej wam każą podpisywać tym szybciej macie uciekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: do gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 16:04 da się podciągnąć m.in. to: nie podskakuj, bo podpisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kur słuchaj pedziu IP: *.cdma.centertel.pl 22.01.13, 22:09 nie pasi ci, to bierz kartę i wypi... do innej przychodni - gdzie twój delikatny organizm nie zarazi się grypą; cytat: " Jestem wściekły, że to podpisałem bo przyłączyłe... " masz podnietę, naprawdę... trzeba było wziąć kartę i spier... i się nie wściekać - co za eunuch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: słuchaj pedziu IP: 31.179.195.* 23.01.13, 19:24 ooo co za "wyszukany" język! czyżbyś była jedną z lekarek z tej przchodni lub tą stażystką co tam praktykowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzień dobry Re: Przychodnia chce podpisów pod zgodą na leczen IP: *.245.c69.petrotel.pl 21.01.13, 16:40 a ja nie wyrażam zgody na takie "żóndy" i nie napiszę zgody na takie "żóndzenie".Pa lemingi.Nie ma takiego lekarstwa na chorobę co zwą lemingozą. Odpowiedz Link Zgłoś