Dodaj do ulubionych

kolejny sukces "prezydenta"

18.03.13, 11:20
Jak wynika ze statystyki prowadzonej przez MUP w Plocku ekipa pod wodza tzw. prezydenta odniosła kolejny "sukces" .
W styczniu br. stopa bezrobocia w Płocku wzrosła o kolejny punkt procentowy z 12,6 do 13,7 %.
Przypomnę , że na koniec roku stopa ta wynosiła 11 % , jak więc widac jest jedna dziedzina w której "rośnie" tej spólce zarządzającej miastem.
Kolejny TYSIĄC MIESZKAŃCÓW zasilił szeregi klientów MUP , tak więc roboty tej "firmie" przybywa.
Proponuję więc zwiększenie zatrudnienia tego urzędu bo rady sobie nie dadzą.

Ale ja się nie martwię bo pamiętam co mówił tzw. prezydent w kampanii i jestem spokojny , a tym "obawiajhącym się" o przyszłość przypomnę :

Najważniejszym celem mojej kadencji jest uczynienie z Płocka miejsca przyjaznego
do życia dla ludzi młodych, którym poprzez nowe miejsca pracy

Jestem człowiekiem bardzo aktywnym, który nie lubi krytykować, stojąc z boku. Problemy
są po to, by je rozwiązywać. Jestem przekonany, że Płock miasto o ogromnym potencjale powinien rozwijać się szybciej, dynamiczniej.

czy trzeba się więc obawiać o przyszłośc miasta ?
Obserwuj wątek
    • kazio13-net errata 18.03.13, 11:22
      poprawka :

jest : Przypomnę , że na koniec roku
      powinno być : Przypomnę , że na koniec roku 2010
      • Gość: tubyl Re: errata IP: *.226.c79.petrotel.pl 18.03.13, 14:24
        A dotaj do tego ponad 1700 mieszkanców, którzy w 2011 roku opuścili Płock.
        To już dramat.
        • Gość: wybory Re: errata IP: *.165.c72.petrotel.pl 18.03.13, 16:08
          myślę że taka nauczka dla wyborców jest dobra byleby wyciągnęli z niej wnioski
          • Gość: lońka Re: errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 17:21
            jak więc widać miasto się zwija a nie rozwija i jest oczywiste że o jego przyszłość należy się obawiać .wypierdzielanie kasy na tak zwaną promocję ogólnoświatową pomoże tyle co umarłemu kadzidło . zarządzający miastem jednak jak widać nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji i w swoim działaniu jak gdyby nigdy nic stosują działania nieadekwatne właściwe dla okresów wzrostu i prosperity . nie widać jakiejkolwiek zmiany , reasumpcji , cięć , zmian w planowaniu etc niezbyt dobrze to świadczy o kompetencjach ekipy i zdolności do reagowania na zmiany . władza ma dobre samopoczucie . w odniesieniu do jednostki która mimo braku podstaw ma dobre samopoczucie są pewne określenia medyczne opisujące taki stan . jak opisać jednak pewną grupę ludzi ? czekamy na sugestie
            • Gość: wańka Re: errata IP: 185.15.0.* 18.03.13, 19:08
              można to nazwać obowiązkowym optymizmem czyli propagandą i manipulacją socjotechniczną obliczoną na efekt wyborczy , co się przekałada na język zrozumiały dla zwykłych ludzi tak : dobra mina do złej gry i ściema, alleluja i do przodu
            • citymen Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych 18.03.13, 19:42
              Cały problem w tym że o ile nietrafione promocje typu ZERO DRYFU dają tyle co umarłemu kadzidło to z drugiej strony nie wydawanie tych praktycznie nic nieznaczących sum w kontekście całego budżetu przeznaczanych na inne cele w kontekście rozwoju miasta również da... tyle co umarłemu kadzidło.

Problem leży w tym aby rządzący miastem zdali sobie z tego sprawę że trzeba mieć cel i strategię rozwoju przez świadomość tego jak można i trzeba wykorzystać wszelkie atuty miasta, dbając także o to co jest bezdyskusyjnie motorem napędowym dla niego, a jedną z tych rzeczy bez wątpienia dla każdego miasta jest odpowiednia infrastruktura za pomocą której można przyciągać inwestorów funkcjonując w samym sercy kraju.
              • citymen Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych 18.03.13, 19:47
                atut lokalizacji wielkiego koncernu/ PPPT i jego nie wykorzystywane możliwości

atut rzeki Wisły.. niewykorzystywany

atut lokalizacyjny centrum Polski... ale miasto na razie jest daleko od szosy

atut terenów wielkich jak na warunki krajowe rekreacyjnych koło Płocka (między Płockiem a Włocławkiem, Pojezierze Gostynińskie

to tylko te jedne z wielu które trzeba umieć dostrzegać i wykorzystywać walcząc o wszelkiego rozaju dotacje, wdrażanie programów etc etc
                • citymen Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych 18.03.13, 19:48
                  pocieszanie się że nie mamy 50% bezrobocia.. jeszcze... to stanowczo za mało !!!
                  • Gość: ele Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 20:10
                    czyli nie ma co oszczędzać -należy realizować wiekopomne idee citymena !
                    co do rzeczy elementarnych to mam dla citymena propozycję - elementarz - niech zacznie ! bo bez tego nie ruszy z miejsca .
                    • Gość: do elli Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych IP: *.012.c72.petrotel.pl 18.03.13, 22:20
                      czyżby praca po godzinach elu?.
                • Gość: szary Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.13, 23:17
                  Kolego, Twoje propozycje to nie są atuty dla miasta Płocka, tylko dla regionu płockiego. Zastanawiałeś się dlaczego od dziesięcioleci miasto nie promuje się wspólnie z powiatem?
                  Oba samorządy szastają pieniędzmi na prawo i lewo .... a skutki ich działań, szczerze mówiąc, mierne - wręcz żałosne. No cóż, decydentów mamy takich, jakich sobie wybraliśmy... cieniutkich. Oferta promocyjna Płocka jest mizerna. A przecież na tle innych miejscowości o podobnym statusie i zaludnieniu nasz gród nie ma się czego wstydzić. Mamy unikalne zabytki, piękne śródmiejskie zakątki (gdyby je tylko troszkę ogarnąć i odnowić), teatr, orkiestrę czy ZOO. To naprawdę bardzo dużo. Tylko korzystać z tego nie potrafimy. A szkoda.
                  Samorząd ma środki finansowe ale od lat nie ma koncepcji - jak promować miasto, a nie cały region. Szkoda, że nie potrafi współpracować z sąsiadami - powiatem płockim oraz miastem Włocławek. I póki się tego nie nauczy, nie ma co marzyć o rozwoju Płocka.
                  • Gość: szary Re: Należy zacząć od rzeczy elementarnych IP: *.005.c67.petrotel.pl 19.03.13, 10:55
                    a kto jak nie prezydent płocka ma być liderem współpracy ?? czy ktoś/coś stoi mu na przeszkodzie, chyba wyłącznie brak umiejętności
    • Gość: a miuzeum żydków? Re: kolejny sukces "prezydenta" IP: *.class97.petrotel.pl 18.03.13, 22:32
      Myślałem, że po szumnym otwarciu MŻ procenta spadną, wszak aż 5 osób znalazło zatrudnienie!
      • Gość: UMOBSERWER stopa bezrobocia IP: *.plock.mm.pl 19.03.13, 08:20
        do przedstawionych tu danych statystycznych dodac trzeba ze liczba - procentowa bezrobotnych to tzw stopa bezrobocia rejestrowanego , obliczona wg zasady , ze bezrobotny, to osoba, która jest aktualnie zarejestrowana jako poszukująca pracy
        liczba bezrobotnych byla by i faktycznie jest wieksza o kilka procent gdyby wyliczono ja w inny sposob czyli procent osob zatrudnionych w stosunu do osob tzw. aktywnych zawodowo ,
        w przeliczeniu na ilosc mieszkancow w naszym przypadku dalo by to kolejne kilkaset osob bez pracy.

TAKIE OTO SUKCESY MA "PREZYDENT"
    • Gość: rzadko na forum czego wy chcecie od tego kołtuna IP: *.class99.petrotel.pl 19.03.13, 20:14
      on nie pokazał nigdy ani razu że ma pojęcie o tych sprawach więc to wina nieuków które zrobiły z niego prezydenta, przecież wszystko widać, nic nie jest ukryte.
      • Gość: do dziecioków Re: czego wy chcecie od tego kołtuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 22:38
        bardzo naiwne jest przekonanie że prezydent rządzi albo ma najwięcej do powiedzenia , dziecinne, w zasadzie się klasyfikuje jako dezinformacja , think ! baby !
        • Gość: logiczny Re: czego wy chcecie od tego kołtuna IP: *.245.c88.petrotel.pl 21.03.13, 13:25
          nawet przez moment nie podejrzewałem że ten osobnik za którego wszystko musi robić sekretarz jest w stanie cokolwiek sensownego zrobić o rządzeniu już nie mówiąc
        • Gość: rzadko na forum Re: czego wy chcecie od tego kołtuna IP: *.056.c83.petrotel.pl 23.03.13, 17:32
          w takim razie jak dziecinne musiały być deklaracje prezydenta w czasie kampanii, po prostu siuśmajtek a my o naiwni poszliśmy na niego głosować
          • Gość: umobserwer Luty 2013 IP: *.plock.mm.pl 26.03.13, 09:37
            Stopa bezrobocia - Miasto Płock:
            Luty 2013 - 13,9 % - wzrost o 0,2 % w stosunku do stycznia
            • citymen Re: Zasadność urzędu prezydenta miasta 26.03.13, 13:31
              bardzo naiwne jest przekonanie że prezydent rządzi albo ma najwięcej do powiedzenia , dziecinne, w zasadzie się klasyfikuje jako dezinformacja , think ! baby !

Wszystko na pewno nie zależy, ale wiele powinno (zważywszy na to kto obecnie sprawuje rządy w kraju).

Przede wszystkim aktywność samorządowa i współpraca z innymi samorządami dla korzyści miasta i jego mieszkańców. A tej jak nie było tak nie ma.

Pytanie zasadnicze i jednoznaczny wniosek z tego więc brzmi: do czego służy w takim razie urząd prezydenta miasta ???

Bo jeśli nic od niego nie zależy to jest to ewidentnie zbędna funkcja (!)
              • Gość: rzadko na forum Re: Zasadność urzędu prezydenta miasta IP: *.188.c65.petrotel.pl 29.03.13, 06:29
                urząd prezydenta miasta służy do piastowania. siedzi się w gabinecie który się remontuje nie wiadomo po co marnując publiczny grosz a czasami występuje tu i ówdzie jak jakiś mecenas albo w tv pokazują jak stoi przy jakimś nowym bloku na jasnej i opowiada jak to mu poprzednik zostawił ponad 3000 mieszkańców bez mieszkań i jak on się teraz z tym zmaga chociaż nikt nigdy nie widział żeby jedną cegłę przeniósł.
                robi po prostu tam gdzie robi bo się nie rozdwoi ani nie roztroi a jak na coś nie ma pomysłu to nie robi a to chyba znaczy że w kampanii kłamał. no chyba że ja czegoś nie wiem więc proszę o przykłady bo to nie moja chyba wina że widząc kolejne wybryki kolejnych kadencji nabrałem do polityków nieufności.
    • Gość: pajac Re: kolejny sukces "prezydenta" IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.13, 09:12
      www.portalplock.pl/pl/334_informacje/3907_zamiast_ratusza_bedzie_8230_palac_prezydencki.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka