Dodaj do ulubionych

Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej

30.08.13, 18:22
Mazowiecka Spółdzielnia Mieszkaniowa postrzegana jest przez mieszkańców jako najgorsza funkcjonująca w Płocku.Tryb i zasady działania oraz stosunek do lokatora na poziomie PRL-u.
Drastycznie rosnące w górę czynsze,opłaty za wodę i ciepłą wodę oraz 10 innych składników powoduje,że opłaty dochodzą do 900 zł/m-c.
Co w zamian. - NIC !!!
Obdrapane elewacje bloków, niestrzyżone trawniki, brudne klatki schodowe, z łaski wywożone śmieci > Zielony Jar. - Naprawy wykonywane ślamazarnie,tygodniami...Zimą zawalone śniegiem parkingi i miejsca postojowe.
Nie mają pieniędzy? A może źle administrują traktując lokatorów jak intruzów. Szeroki brak kompetencji w administracji i strach o własny stołek powoduje paraliż i brak działań.
A w samej spółdzielni przerosty zatrudnienia biją rekordy.
I my za to płacimy!
Obserwuj wątek
    • kazio13-net Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 30.08.13, 19:01
      Może powinni skorzytsać ze "wzorców" :

Zamówienie dotyczy (...): Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń dla pracowników MZGM - TBS Sp. z o.o. w Płocku stacjonarnych i wyjazdowych w ramach projektu Kompetencje pracowników źródłem sukcesu firmy MZGM TBS Sp. z

NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
      Centrum Edukacji Sp. z o.o., Al. Kobylińskiego 25, 09-400 Płock, kraj/woj. mazowieckie.

Cena wybranej oferty: 491 788,62
      • Gość: prezio Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 19:34
        to płaćcie dalej barany ! moze się obudzicie jak sam prezes spółdzielni zacznie wam sr... na wycieraczkę!? buahahahaha! płaćcie ! ja na ich miejscu bym wam jeszcze kmiotom podwyższył wiedząc że możecie mi skoczyć! skarżenie się na forum - wyraz bezsilności , lenistwa i głupoty !
        • Gość: qwwe Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.107.c75.petrotel.pl 30.08.13, 19:46
          Zamiast z nich szydzić coś byś im poradził .Wprowadził na właściwe tory .Wskazał kierunek.
          • Gość: m.modz.46 Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 16.09.13, 22:19
            Gość portalu: qwwe napisał(a):

> Zamiast z nich szydzić coś byś im poradził .Wprowadził na właściwe tory .Wskaza
            > ł kierunek.

Przecież otrzymali "kawę na ławę" i widzisz o czym piszą.

• Gość: do prezia Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.13, 20:21
          Widać wyraźnie, że jesteś zakompleksiony. Ktoś cie ciśnie w pracy i sobie z tym nie radzisz. Swe frustracje kompensujesz na forum. To ślepa droga. Musisz zacząć się edukować bo inaczej będziesz cały czas gnojony, taka prawda.
          • Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 31.08.13, 11:46
            Gość: do prezia
            Widać wyraźnie, że jesteś zakompleksiony. Ktoś cie ciśnie w pracy i sobie z tym nie radzisz. Swe frustracje kompensujesz na forum. To ślepa droga. Musisz zacząć się edukować bo inaczej będziesz cały czas gnojony, taka prawda.

Gość do prezia ma rację....
            Czy ty @prezio jesteś debilem czy pijakiem molestowanym w pracy?
            • Gość: `mieszk Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: 95.178.0.* 03.09.13, 09:22
              dlaczego mieszkancy nie chodzą na zebrania i nie zgłaszają postulatów - wniosków należy się dopominać o SWOJE bo to MIESZKAŃCY są właścicielami mieszkań a nie Zarząd który tylko jest upoważniony do zarządzania i w każdej chwili może być odwołany ale to zależy od mieszkańców.Nie nazywajcie Siebie lokatorami bo przecież nie wynajmujecie mieszkań . W czasach PRL-u tak nazywano mieszkańców.
        • Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 30.08.13, 21:03
          czy ty @prezio jakiś debil jestes?
    • Gość: doradczyni Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 31.08.13, 09:40
      Jedyna rada to przejść na własny rozrachunek w wspólnocie mieszkaniowej. Wystarczy jeden z lokatorów budynku bu wspólnota się zorganizowała. (Pewnie zaraz odezwa się "cwaniaki" wyśmiewające ten pomysł)).
      Żle ci w Mazowieckiej? To zamieszkaj w slamsach Młodzieżowej. Wystarczy porównać balkony budynków - każdy inny ! A jaka brzydota!
      A jaki syf w śmietnikach - zgroza. Smród na całe osiedle.
      • Gość: głos z PSML-W Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.181.c67.petrotel.pl 31.08.13, 13:10
        Nie wiem czy was to pocieszy, ale w Płockiej jest podobnie źle. Tu pod steropianem nowych termomodernizacji przecieka woda po ulewach zacinających z ukosa i zalewa sufity od góry, a oni nic nie chcą naprawić, zaś ich ubezpieczyciel olewa roszczenia. To trzeba zlikwidować, gdyż nie da się tego naprawić, ale po rządami nowej ustawy!
        • Gość: zaciek Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 12.09.13, 19:21
          Ciekawe , że prezes Młodzieżowej ma podobny strunek do szkód. "Jesteśmy ubezpieczeni" - powiada i wiec niech się ubezpieczyciel martwi.
        • Gość: O PSML Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej +PMSL IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 08:34
          To zapraszam do spółdzielni PSML a zwłaszcza na najstarszy,największy ogródek Jordanowski w Płocku gdzie w.w spółdzielni jest gospodarzem ...Porozstawiane mnóstwo pojemniczków na dokarmianie zwierzyny żadnej toalety ,ludzie załatwiaj się w pobliski zakątkach bloków ..a odchodach ptaszków i psów bawią się dzieci ..a to co obok nie wiądom co to jest a ni to boisko ani pas startowy i takie rzeczy się w Centrum miasta .Ta instytucja ma sprawę za sprawo zwolennikami ptaszków i kotków a codziennie rano budzi mieszkańców ryk ptactw wodnego jak w Łebie lub Ustce.Wiem dużo bloków już miało dość żadów Pana R.i przekształciło się Wspólnotę Mieszkaniowo.O reszcie kiedy indziej tylko........
          • Gość: I love PSML Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej +PSML IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 08:37
            To zapraszam do spółdzielni PSML a zwłaszcza na najstarszy,największy ogródek Jordanowski w Płocku gdzie w.w spółdzielni jest gospodarzem ...Porozstawiane mnóstwo pojemniczków na dokarmianie zwierzyny żadnej toalety ,ludzie załatwiaj się w pobliski zakątkach bloków ..a odchodach ptaszków i psów bawią się dzieci ..a to co obok nie wiądom co to jest a ni to boisko ani pas startowy i takie rzeczy się w Centrum miasta .Ta instytucja ma sprawę za sprawo zwolennikami ptaszków i kotków a codziennie rano budzi mieszkańców ryk ptactw wodnego jak w Łebie lub Ustce.Wiem dużo bloków już miało dość żadów Pana R.i przekształciło się Wspólnotę Mieszkaniowo.O reszcie kiedy indziej tylko........
    • xtomahx Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 12.09.13, 19:43
      Witam,

Od kilku tygodni mieszkam w bloku administrowanym przez MSM i jestem coraz bardziej w negatywnym szoku. Moze blok nie jest zly - w końcu na swoje lata, wielka płyta itd. Mniej więcej tego sie spodziewalem. Ale stan zieleni na Międzytorzu czy ktos w ogolę o to dba? Place zabaw - piaskownice baz piasku i rozpadające sie huśtawki.

Wczesniej mieszkalem w bloku Plockie SM i bylo znacznie lepiej. Moze nie rewelacyjnie ale na stan zieleni czy odsniezanie nie narzekalem.

Pozdrowienia, WK
      • pompowy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 13.09.13, 15:32
        Moim zdaniem nasze pieniądze w MSM idą na sute pensje urzędników spółdzielni oraz prezesów,premie,nagrody,13-tki oraz wycieczki i wypoczynek.Średnia pensja w MSM wynosi 2.800 zł netto.Lepiej niż w budowlance.
        Spółdzielnia ma system ISO i ciekaw jestem kto jest ich certyfikatorem?
        Kazda skarga spółdzielcy do wydawcy certyfikatu ISO może skutkować wizytą odpłatną audytora oraz możliwością odebrania tego certyfikatu.
        Zatem,w górę serca...
    • Gość: szok Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 13.09.13, 18:23
      pamietam jak się 10 lat temu wprowadziłam płaciłam 210 zł czynszu teraz 463 zl co chwile jakieś podwyżki !!!!
      • Gość: realista Re: Nieróbstwo forumowiczów IP: *.c158.petrotel.pl 13.09.13, 19:00
        Proponuję pobudować dom, gdzie czynszu płacić nie trzeba, sami sobie będziecie zarządzać i administrować, nikt nie będzie wam niczego zarzucał, a do tego nie będziecie nikomu za nic płacić. Polak potrafi tylko narzekać, ale nie zrobi nic, aby poprawić swoją sytuację.
        • pompowy Re: Nieróbstwo forumowiczów 13.09.13, 20:35
          Gość portalu: realista napisał(a):

> Proponuję pobudować dom, gdzie czynszu płacić nie trzeba, sami sobie będziecie
          > zarządzać i administrować, nikt nie będzie wam niczego zarzucał, a do tego nie
          > będziecie nikomu za nic płacić. Polak potrafi tylko narzekać, ale nie zrobi nic
          > , aby poprawić swoją sytuację.

A ja proponuję mocno zastanowić się nad tym co się pisze.
          • Gość: WojtekK Re: Nieróbstwo forumowiczów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.13, 09:51
            Witam,

Ja dopiero od miesiaca mieszkam w bloku MSM i zaczynam zauważać rzeczy które mi się nie podobają. Na działanie przyjdzie czas. W PSM koszenie trawników czy strzyżenie żywopłotów (przynajmniej w okolicy Chopina / Otolinska) było ok - w MSM przy Gierzyńskiego jest bardzo słabo. Zobaczymy co będzie w zimie z odśnieżaniem bo na PSM przez ostatnie 2 lata nie miałem powodów do narzekań.
            A co do domku - to jest bez sensu komentarz. Jakbym chciał domek i sam odśnieżać, dbac o zieleń, naprawiać to co się zepsuje i czyścić kanalizację to bym kupił domek. A jak chce, żeby robiła to spółdzielnia której płace za to niemało bo za samo administrowanie prawie 200 to chce, żeby robiła to dobrze.

Pozdrowienia, WK
    • pompowy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 15.09.13, 11:35
      Jedno wielkie dziadostwo.Roboty remontowe firmowane przez MSM ciągną się miesiacami a efektów brak,tak jak brak nadzoru.Skostniałe struktury spółdzielni owocują zastojem i marazmem decyzyjnym.Każdy chce tylko jak najwięcej dorobić się i pojechać na wycieczkę zagraniczną...To jest temat wiodący w msm.
      • Gość: m.modz.46 Re: A może razem? IP: *.plock.mm.pl 15.09.13, 14:13
        Dla zainteresowanych.
        Poszukajcie tematu Mazowiecka Spółdzielnia Mieszkaniowa w Płocku.

Ps. I wszystko będzie jasne.
        • pompowy Re: A może razem? 15.09.13, 15:17
          I do tego kombinatorzy i oszuści

forum.gazeta.pl/forum/w,66,133162193,133162193,Mazowiecka_Spoldzielnia_Mieszkaniowa_w_Plocku.html
          • pawelek2247 Re: Ocieplanie blokow 15.09.13, 22:11
            ci panowie co robia ocieplenia blokow przy ul.jesiennej to menelstwo jakiego swiat nie widzial, dziwie sie ze spoldzielnia podpisala z taka pseudo firma umowe. Ktos mial w tym interes bo szef tej firmy i inspektor nadzoru spoldzielni klepia sie po plecach ,na kazda uwage lokatorow reaguja glopim smiechem. A butelek na klatkach schodowych to stoi bardzo duzo.
            • Gość: `widmo Ocieplanie blokow- i naszych kieszeni IP: 95.178.0.* 16.09.13, 09:59
              ale to nie tylko na jesiennej na podolu to samo z ADM nikt ich nie kontroluje - krzyki wrzaski wyzwiska słowa nie cenzuralne na rusztowaniach bałagan na klatkach i na zewnątrz jeszcze gorzej jak za PRL-u. Traktują nas jak intruzów że w ogóle mieszkamy bo my to lokatorzy chyba POMYŁKA w myśleniu ADEM toć MY jesteśmy mieszkańcami i posiadamy właśnościowe prawo lub Właśność a nie LOKATOR który wynajmuje lokum.
              WIELKA PARANOJA !!!
              • Gość: WojtekK Re: Ocieplanie blokow- i naszych kieszeni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.13, 14:20
                Ocieplanie to jeszcze inna sprawa - przykład blok Otolinska 17. Co prawda nie MSM ale PSM ale pewnie podobnie to wygląda. Panowie wiercąc przebili się do mojego mieszkania, zrobili też kilka dziur na klatce schodowej. Po interwencji w spółdzielni przyszli obrażeni i zamazali dziurę zaprawą - o malowaniu nie ma mowy.
                W sumie to nie wiem po co w ogóle ocieplali ten blok bo był on od początku ocieplony - taka nowsza wielka płyta. Zwrot za ogrzewanie dostawałem co roku mimo, że mieszkanie było na szczycie bloku. No ale może nie spełniał aktualnych wymagań.

Pozdrowienia, WojtekK
                • Gość: m.modz.46 Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkaniowe? IP: *.dynamic.mm.pl 30.09.13, 22:59
                  czy też w Spółce EKO-Maz, której właścicielem jest Maz. Sp-nia Mieszkaniowa.

Z informacji z dnia 28 maja 2013 r. Zarządu MSM w Płocku, cytuje:- " MSM informuje, iż w związku ze wzrostem kosztów eksploatacyjnych oraz ujemnym wynikiem w ramach prowadzonej działalności gospodarczej zasobami mieszkaniowymi ... z dniem 1 września 2013 r. ...została zmieniona (podwyższona) opłata eksploatacyjna."

Z informacji z dnia 2 września 2013 r. otrzymanej w dniu dzisiejszym, cytuję:- "...niedopłaty powstałe w lokalach mieszkalnych w okresie od 1 stycznia 2013 r. do 30 czerwca 2013 r. z tytułu rozliczenia kosztów wywozu nieczystości zostaną pokryte po zakończeniu roku obrotowego ( wg stanu na dzień 31 grudnia 2013 r.) z przewidywanych w 2013r. przychodów Mazowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej z działalności gospodarczej.

?!

• pompowy Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan 01.10.13, 09:41
                    Najciekawsze jest to,że w Mazowieckiej SM śmieci rozliczane są za 1 m2 mieszkania w wys.3,69zł/m2 - a nie od osoby.Czyli jak ktoś mieszka sam w mieszkaniu 50m2 to za śmieci zapłaci 184,5 zł. Tyle samo zapłaci 5 osobowa rodzina też z mieszkania 50m2.
                    Wygenerowanie ilości odpadów przez 1 osobę a 5 osób jest potężną różnicą.
                    Jaki sens? Chyba złodziejski żeby naciągnąć na jak największą kwotę lokatorów.
                    Spółdzielnia ta prawie zupełnie nie interesująca się stanem technicznym swoich zasobów mieszkaniowych na potęgę zdziera z lokatorów wszelakie opłaty nawet , za antenę TV gdy jej nie ma !!
                    • Gość: m.modz.46 Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.13, 17:59
                      pompowy napisał:

> Najciekawsze jest to,że w Mazowieckiej SM śmieci rozliczane są za 1 m2 mieszkan
                      > ia w wys.3,69zł/m2 - a nie od osoby.Czyli jak ktoś mieszka sam w mieszkaniu
                      > 50m2 to za śmieci zapłaci 184,5 zł. Tyle samo zapłaci 5 osobowa rodzina też z
                      > mieszkania 50m2.
                      > Wygenerowanie ilości odpadów przez 1 osobę a 5 osób jest potężną różnicą.
                      > Jaki sens? Chyba złodziejski żeby naciągnąć na jak największą kwotę lokatorów.
                      > Spółdzielnia ta prawie zupełnie nie interesująca się stanem technicznym swoich
                      > zasobów mieszkaniowych na potęgę zdziera z lokatorów wszelakie opłaty nawet , z
                      > a antenę TV gdy jej nie ma !!

Aleś napompował swój wpis.
                      Proponuję Ci przeczytać jeszcze raz otrzymaną informację. Zwróć uwagę na treść cytatów, które wypisałem.
                      Napisz do Sp-ni o przesłanie uchwał, na których oparta jest otrzymana informacja dot. niedopłat i sposobu przeliczenia na m2 kwoty 1 224 604,65 zł.Informacja oparta jest na dwóch uchwałach Rady Nadzorczej, choć druga jest "ukryta".

W informacji jest wykazana kwota 1 224 604,65 zł, którą dziś są "winni" użytkownicy lokali mieszkalnych Sp-ni z tytułu kosztów wywozu nieczystości za I-sze półrocze 2013 r.
                      Podzielono ją przez m2 zasobów mieszkalnych Sp-ni i wyszło 3,69zł/m2.
                      Następnie pomnożono przez m2 danego lokalu mieszkalnego.

Jeżeli Twoja wpłata za Isze półrocze przekroczyła w/w wynik, masz nadpłatę.
                      Ja mam niedopłatę i zapewne większość.
                      Czy ją zapłacimy?
                      Wg mojej oceny uważam, że już płacimy.
                      Dlaczego?
                      Od 1 września podniesiono stawkę eksploatacyjną, uzasadniając, cytuję:-"...iż w związku ze wzrostem kosztów eksploatacyjnych oraz ujemnym wynikiem prowadzonej działalności gospodarki zasobami mieszkaniowymi..."
                      Jak wynika z przedmiotowej Uchwały RN "niedopłaty" zostaną pokryte z przewidywanych w 2013 r. przychodów Sp-ni z działalności gospodarczej.

Dlatego jeszcze raz stawiam pytanie:
                      Co jest grane w Sp-ni i jej Spółce EKO-MAZ?
                      ...
                      A może Sp-nia ujawni wszystkie uchwały, dokumenty finansowe dotyczące poruszanej kwestii, do czego zresztą zobowiązuje ją ustawa o spółdzielniach?
                      Jeszcze jest sąd. Uważam, że powinniśmy we własnym zakresie to załatwić.
                      • Gość: m.modz.46 Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.13, 18:06
                        Gość portalu: m.modz.46 napisał(a):
                        A może Sp-nia ujawni wszystkie uchwały, dokumenty finansowe dotyczące poruszane
                        > j kwestii, do czego zresztą zobowiązuje ją ustawa o spółdzielniach?

Oczywiście na swojej stronie internetowej.
                        • pompowy Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan 04.10.13, 09:50

A może Sp-nia ujawni wszystkie uchwały, dokumenty finansowe dotyczące poruszanej kwestii, do czego zresztą zobowiązuje ją ustawa o spółdzielniach? Oczywiście na swojej stronie internetowej.

Na stronie spółdzielni trudno znaleźć cokolwiek a statut jest głęboko ukryty :(
                    • Gość: WojtekK Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.13, 19:55
                      > Najciekawsze jest to,że w Mazowieckiej SM śmieci rozliczane są za 1 m2 mieszkan
                      > ia w wys.3,69zł/m2 - a nie od osoby.Czyli jak ktoś mieszka sam w mieszkaniu
                      > 50m2 to za śmieci zapłaci 184,5 zł. Tyle samo zapłaci 5 osobowa rodzina też z
                      > mieszkania 50m2.

Gdzie tak jest? Ja na Gierzynskiego place od osoby po 11 PLN za segregowane smieci. Nawet placam to na inny rachunek niz oplaty do spoldzielni.

Pozdrowienia, WojtekK
                      • Gość: m.modz.46 Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.13, 20:13
                        pompowy nie zrozumia otrzymanej informacji.
                        Panie Wojtku, a dla Pana nie jest dziwna tresc informacji, jezeli Pan takowa otrzymal?

• Gość: WojtekK Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.13, 21:10
                          Ja na razie tej o śmieciach nie dostałem, ostatnio o podwyżce opłat za ogrzewanie. W Płockiej też podnieśli opłaty za ogrzewanie :-( Dam znać jak dostanę informację o opłacie za śmieci.

Pozdrawiam, WojtekK
                        • pompowy Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan 03.10.13, 08:20

> pompowy nie zrozumia otrzymanej informacji.
                          > Panie Wojtku, a dla Pana nie jest dziwna tresc informacji, jezeli Pan takowa ot
                          > rzymal?
                          >
                          >
                          Pompowy wcale nie sugerował się twoją informacją.Ja napisałem oddzielny post w którym podkreśliłem złodziejstwo MSM.
                          Tyle :)
                          • Gość: m.modz.46 Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan IP: *.plock.mm.pl 03.10.13, 10:01
                            pompowy napisał:

> Gość portalu: m.modz.46 napisał(a):
                            >
                            > > pompowy nie zrozumia otrzymanej informacji.
                            > > Panie Wojtku, a dla Pana nie jest dziwna tresc informacji, jezeli Pan tak
                            > owa ot
                            > > rzymal?
                            > >
                            > >
                            > Pompowy wcale nie sugerował się twoją informacją.Ja napisałem oddzielny post w
                            > którym podkreśliłem złodziejstwo MSM.

Tyle tylko, że za antenę nie płacimy już od 1 czerwca 2013 r., a rozliczanie śmieci do 30 czerwca 2013 r. nie było z m2 tylko za lokal. Tak więc podkreślenie złodziejstwa uprawiane przez MSM na podstawie w/w faktów jest nieprawdziwe.
                            Należy wyjaśnić kwotę 1 224 604,65 zł, którą Rada Nadzorcza podzieliła na m2. Wynikła ona za I-sze półrocze 2013 r.
                            Uczynisz to? Znasz dobra księgową?
                            Czy mam Twój wpis potraktować jako prowokację?
                            Na miejscu Sp-ni nakazałbym Ci sprostować...

• pompowy Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan 03.10.13, 20:45

> pompowy napisał:
                              >
                              > > Gość portalu: m.modz.46 napisał(a):
                              > >
                              > > > pompowy nie zrozumia otrzymanej informacji.
                              > > > Panie Wojtku, a dla Pana nie jest dziwna tresc informacji, jezeli
                              > Pan tak
                              > > owa ot
                              > > > rzymal?
                              > > >
                              > > >
                              > > Pompowy wcale nie sugerował się twoją informacją.Ja napisałem oddzielny
                              > post w
                              > > którym podkreśliłem złodziejstwo MSM.
                              >
                              > Tyle tylko, że za antenę nie płacimy już od 1 czerwca 2013 r., a rozliczanie śm
                              > ieci do 30 czerwca 2013 r. nie było z m2 tylko za lokal. Tak więc podkreślenie
                              > złodziejstwa uprawiane przez MSM na podstawie w/w faktów jest nieprawdziwe.
                              > Należy wyjaśnić kwotę 1 224 604,65 zł, którą Rada Nadzorcza podzieliła na m2. W
                              > ynikła ona za I-sze półrocze 2013 r.
                              > Uczynisz to? Znasz dobra księgową?
                              > Czy mam Twój wpis potraktować jako prowokację?
                              > Na miejscu Sp-ni nakazałbym Ci sprostować...

Podkreslanie wykorzystywania przez spółdzielnię swoich lokatorów jest prawdziwe. Przede mną pismo sp-ni z dn.02.09.13 w którym jak byk pisze,że za okres I półrocza sp-nia stosowała sposób wyliczenia:
                              A/ Koszt wywozu nieczystości 1 224 604,65 zł
                              B/Powierzchnia lokali mieszkalnych w zasobach Sp-ni 332 194,61 m2
                              Stawka za 1 m2 powierzchni lokalu (A/B) : 3,69 zł/m2

I w czym sprawa?
                            • pompowy Re: Co jest "grane" w Mazowieckiej Sp-ni Mieszkan 04.10.13, 08:38
                              Czy mam Twój wpis potraktować jako prowokację?
                              Na miejscu Sp-ni nakazałbym Ci sprostować...

Autor: Gość: m.modz.46 jest etatowym pracownikiem spółdzielni i nie znosi postów wymierzonych w nią wszystkie traktując jako prowokację.
                              A przecież chodzi o prosty temat - braku dbałości o osiedla oraz naliczanie za śmieci 3,69zł za 1 m2 mieszkania.
                              To jest chore!!!!!!!!!!!!!

• Gość: m.modz.46 Re: Co jest "grane" u pompowego IP: *.plock.mm.pl 04.10.13, 13:27
                                pompowy napisał:

> Gość portalu: m.modz.46 napisał(a):
                                > Czy mam Twój wpis potraktować jako prowokację?
                                > Na miejscu Sp-ni nakazałbym Ci sprostować...
                                >
                                > Autor: Gość: m.modz.46 jest etatowym pracownikiem spółdzielni i nie znos
                                > i postów wymierzonych w nią wszystkie traktując jako prowokację.
                                > A przecież chodzi o prosty temat - braku dbałości o osiedla oraz naliczanie za
                                > śmieci 3,69zł za 1 m2 mieszkania.
                                > To jest chore!!!!!!!!!!!!!

Pompowy nawet Ci sen nie pomógł. W dalszym ciągu głowa ciężka. Dobrego snu. Pa...
                                Mieczysław Modzelewski.

• pompowy Re: Co jest "grane" u pompowego 04.10.13, 14:44

> > śmieci 3,69zł za 1 m2 mieszkania.
                                  > > To jest chore!!!!!!!!!!!!!
                                  >
                                  Pompowy nawet Ci sen nie pomógł. W dalszym ciągu głowa ciężka. Dobrego s
                                  nu. Pa...
                                  Mieczysław Modzelewski.

Szanowny Mieciu , wiemy ,że jesteś za a nawet przeciw.Jesteś za spółdzielnią a nawet przeciw jej.To wie cały Płock. :))
                                  Więc Mieciu dajże sobie spokój i nie zaczepiaj mnie i nie pisz nieprawdy.
                                  Pozdrawiam !

• Gość: kika Re: Ocieplanie blokow- i naszych kieszeni IP: 95.178.0.* 01.10.13, 09:45
                  Jestem mieszkanką bloku MSM na Podolszycach Północ i uważam, że tak źle na tym osiedlu jeszcze nie było, jest brudno, nowe chodniki robione z byle jakich materiałów i termomodernizacja też (wystarczy przespacerować się po osiedlu), brak parkingów, ulica Baczyńskiego w części należącej do MSM z dziurami, uschnięte drzewa, latem nie wywieziona skoszona trawa, i tak dalej.... Najbardziej denerwuje mnie brak zainteresowania sprawami osiedla ze strony PAŃ z administracji, brak reakcji na problemy. Wiele do życzenia pozostawiają panie sprzątające. Są takie, którym robota pali się w rękach a inna pani przesiedzi godziny pracy na kuble od śmieci i pogaduchach z koleżanką (widziałam to). Gdy zgłaszam problem do administracji często słyszę, to nie my to jakiejś firmie podlega, ale ja płacę MSM i mam prawo od nich wymagać. Do kogo iść z takimi problemami? Zebrania są raz w roku. Byłam w tym roku, zgłaszałam różne problemy ale usłyszałam, że Spółdzielnia nie na pieniędzy bo mieszkańcy nie płacą. A wystarczyło by gdyby PANI z administracji ruszyła swoje cztery litery i przypilnowała niektórych prac na osiedlu lub obejrzała ich jakość z natury a nie z za biurka.
                  • pompowy Re: Ocieplanie blokow- i naszych kieszeni 04.10.13, 14:49
                    Gość portalu: kika napisał(a):

> Jestem mieszkanką bloku MSM na Podolszycach Północ i uważam, że tak źle na tym
                    > osiedlu jeszcze nie było, jest brudno, nowe chodniki robione z byle jakich mate
                    > riałów i termomodernizacja też (wystarczy przespacerować się po osiedlu), brak
                    > parkingów, ulica Baczyńskiego w części należącej do MSM z dziurami, uschnięte d
                    > rzewa, latem nie wywieziona skoszona trawa, i tak dalej.... Najbardziej denerwu
                    > je mnie brak zainteresowania sprawami osiedla ze strony PAŃ z administracji, br
                    > ak reakcji na problemy. Wiele do życzenia pozostawiają panie sprzątające. Są
                    > takie, którym robota pali się w rękach a inna pani przesiedzi godziny pracy na
                    > kuble od śmieci i pogaduchach z koleżanką (widziałam to). Gdy zgłaszam problem
                    > do administracji często słyszę, to nie my to jakiejś firmie podlega, ale ja pła
                    > cę MSM i mam prawo od nich wymagać. Do kogo iść z takimi problemami? Zebrania s
                    > ą raz w roku. Byłam w tym roku, zgłaszałam różne problemy ale usłyszałam, że Sp
                    > ółdzielnia nie na pieniędzy bo mieszkańcy nie płacą. A wystarczyło by gdyby PAN
                    > I z administracji ruszyła swoje cztery litery i przypilnowała niektórych prac n
                    > a osiedlu lub obejrzała ich jakość z natury a nie z za biurka.

Czynsze po 800 złotych w tym za 1m2 śmieci 3,69 zł w I półroczu oraz niedawne podniesienie o 15% kosztów eksploatacji - to jest rozbójniczy drenaż kieszeni lokatorów.
                    Ale jest wyjście z sytuacji - zakładajcie WSPÓLNOTY MIESZKANIOWE.
                    Macie prawo.

Do Miecia....ne meszajse.
                    • Gość: WojtekK Re: Ocieplanie blokow- i naszych kieszeni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.13, 15:44
                      Ciekawe co będzie jeśli ja mieszkam od sierpnia? Tez będę dopłacał za I-sze półrocze? Bo w to, ze dopłaca poprzedni właściciele bardzo wątpię.

Pozdrowienia, WojtekK
                      • Gość: m.modz.46 Re: Pisma do Sp-ni IP: *.plock.mm.pl 04.10.13, 20:26
                        Płock, dnia 12 czerwiec 2013r.
                        Mieczysław Modzelewski

Zarząd
                        Mazowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej
                        Płock, ul. Gierzyńskiego 17

W związku z otrzymaną informacją z dnia 28 maja 2013 r. dot. zmian opłaty za administrowanie wnoszę o dostarczenie na w/w adres przesyłką poleconą :
                        1. Uchwały Rady Nadzorczej nr 21/13 z dnia 22.05.2013 r. wraz z jej uzasadnieniem oraz kalkulacją opłaty w wysokości 2,34 zł/m2. Kalkulacja winna zawierać sposób obliczenia opłaty za administrowanie.
                        2. Ewidencje i rozliczenia przychodów i kosztów nieruchomości, w której znajduje się lokal mieszkalny przy ul. Szarych Szeregów 23 m 3.
                        3. Ewidencje wpływów i wydatków funduszu remontowego dotyczącej nieruchomości, do której przynależny jest lokal mieszkalny przy ul. Szarych Szeregów 23 m 3.
                        4. Uchwały Rady Nadzorczej wraz z jej uzasadnieniem o wycofaniu opłaty z tytułu konserwacji anteny.
                        5. Wnoszę również, aby w karcie rozliczeniowej kosztów ogrzewania za okres grzewczy od 01.05.2012 r. do 30.04.2013r. ujawniono:
                        a) Ile jednostek ciepła (GJ), zużył węzeł cieplny przynależny dla budynków przy ul. Szarych Szeregów 23 i 25.
                        b) Ile(GJ) zużyło centralne ogrzewanie dla potrzeb w/w budynków, a ile (GJ) zużyto na potrzeby ciepłej wody zużytej przez mieszkańców w/w budynków ?
                        c) Koszt za moc zamówioną (w zł/MW), koszt opłaty przesyłowej, koszt nośnika cieplnego do napełniania instalacji odbiorczych oraz do uzupełniania jego ubytków (w zł/m3), koszt zużytego ciepła (w zł/GJ) w tym w pomieszczeniach wspólnych (klatki schodowe, pralnie, suszarnie itp.)
                        W przypadku niemożliwości niezależnych od Spółdzielni ujawnienia w karcie rozliczeniowej w/w kosztów, wnoszę o niezwłoczne ich ujawnienie w odrębnym piśmie.
                        6. Na dzień dzisiejszy wnoszę o dostarczenie informacji o ponoszonych opłatach za każdy
                        miesiąc minionego okresu grzewczego, wynikających z poboru ciepła według wskazań
                        układu pomiarowo – rozliczeniowego, zainstalowanego na przyłączu do węzła cieplnego na
                        centralne ogrzewanie i ciepłą wodę dla potrzeb w/w budynków mieszkalnych.

Do wiadomości:
                        Rada Nadzorcza Mazowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej.

Płock, dnia 11 września 2013 r.
                        Mieczysław Modzelewski

Zarząd

Ponaglenie

1. W dniu 17 czerwca 2013 r. złożyłem pismo do Zarządu Mazowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Płocku, w którym w sześciu punktach wnosiłem o dostarczenie informacji dotyczących kolejnej podwyżki za administrowanie.
                        Odpowiedź, jaką otrzymałem pismem z dnia 12 lipca 2013 r., nie w pełni wypełnia me wnioski, zawarte w mym piśmie złożonym w Spółdzielni w dniu 17.06.2013 r. W szczególności dotyczące pkt. 5 i 6.
                        Zatem ponownie wnoszę o dostarczenie szczegółowych informacji, zrealizowanie wniosku, o które wnosiłem w pkt. 5 i 6 w szczególności, że w przedmiotowym piśmie wnosiłem o ujawnienie ich w odrębnym piśmie.

2. Z kopią uchwały 21/13 Rady Nadzorczej z dnia 22.05.2013 r. otrzymałem kalkulację opłat eksploatacyjnych za administrowanie lokali mieszkalnych bez członkostwa.
                        W pkt. 1 mego pisma wymienionego powyżej wnosiłem o przedstawienie sposobu obliczenia opłaty za administrowanie. Wg mojej oceny kalkulacja nie przedstawia sposobu obliczenia wszystkich składników wchodzących w skład opłaty, która od 1 września br. wyniesie 2,34 gr.
                        Np:
                        a. W jaki sposób, na podstawie jakich danych obliczono składnik nr 4 koszty obsługi tech. I konserw. w wysokości 0,39 gr/m2?
                        b. Z czego wynika składnik nr 5 vat nie podlegający odliczeniu w wysokości 0,10 gr./m2? Dotychczas było 0,9 gr./m2
                        Wnoszę o:
                        c. Uzasadnienie merytoryczne składnika nr 7 pożytki w wysokości 0,26 gr/m2.
                        d. Ujawnienie poniesionych kosztów sądowych z tytułu przegranych spraw, w których stroną pozwaną była Spółdzielnia za lata 2010, 2011, 2012, 2013 do dnia dzisiejszego.
                        W którym ze składników wymienionych w kalkulacji umieszczono przedmiotowe koszty sądowe?
                        e. Z jakiego rodzaju (proszę o wymienienie) składają się koszty ogólne (opłaty) wymienione w kalkulacji?
                        f. Jakie opłaty składają się na składnik nr 6 pozostałe?

3. Cytuję z pisma Spółdzielni z dnia 12 lipca 2013 r.: - „obowiązujące ceny prezentowane są na stronie internetowej dostawcy”
                        Proszę o ujawnienie do jakiej grupy taryfowej są zaliczeni mieszkańcy, odbierający ciepło z węzła cieplnego zasilającego budynki przy ul. Szarych Szeregów 23 i 25.
                        W karcie rozliczeniowej jest brak przedmiotowej informacji.
                        Być może przyjdzie mi ten czyn (odesłanie do informacji internetowej), skomentować na sali sądowej.
                        Nagromadziło się już dość dużo „odpowiedzi”, aby po prawnie należne informacje, udać się do sądu.
                        Tylko po co narażać mieszkańców lokali mieszkalnych i użytkowych, które administruje Spółdzielnia, wg mojej oceny na zbyteczne koszty sądowe?…

4. Czy po dokonanej termomodernizacji budynków przy ul. Szarych Szeregów 23 i 25 zużycie ciepła obniżyło się o 30 %, jak informowała dokumentacja dla w/w budynków?
                        Wnoszę o ujawnienie ilości pobranego ciepła z ostatniego roku przed ociepleniem w/w budynków i pobranego ciepła po ociepleniu w/w budynków oddzielnie za każdy rok do dnia dzisiejszego.

Reasumując:
                        Odpowiedzi na wyżej przedstawione zapytania, wnioski wg mojej oceny nie są tajemnicą handlową. Każdy korzystający z usług administrowania jego zasobami mieszkalnymi ma prawo wiedzieć, za co płaci. W szczególności, że usługa administrowania została narzucona przez Sejm RP, dając jednocześnie możliwość dochodzenia swych roszczeń na drodze sądowej.
                        Z informacji internetowych wynika, że niezadowolonych z działalności administracyjnej Spółdzielni jest coraz więcej.
                        Tylko, czy musi wkroczyć sąd? Uważam, że nie.
                        Tylko proszę o uczciwe, merytoryczne odpowiedzi i zrealizowanie wg mojej oceny wniosków, które odpowiednie będą nie tylko „potrzebom spółdzielni”, (cytat z pisma Spółdzielni) ale i dla tych którzy pracowników Spółdzielni „żywią”.

Mieczysław Modzelewski

Ps. Na powyższe pismo jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.

Pozdrawiam Pana Wojtka no i oczywiście pompowego.
                        Za chwilę kolejne pismo, które będzie złożone w Sp-ni w poniedziałek
                        • Gość: m.modz.46 Re: Pisma do Sp-ni cd IP: *.plock.mm.pl 04.10.13, 20:33
                          Płock, dnia 03 październik 2013r.
                          Mieczysław Modzelewski

Zarząd

W związku z otrzymaną informacją z dnia 02.09.2013 r. otrzymaną w dniu 30.09.2013 r. wnoszę o przysłanie mi poświadczonych za zgodność Uchwał Rady Nadzorczej MSM w Płocku w sprawie:
                          1. Rozliczenia kosztów odbioru śmieci w przeliczeniu na m2 za okres I-szego półrocza 2013 r. tj. od dnia 01.01.2013 r. do 30.06.2013 r., która dotyczy kwoty 1 224 604,65 zł wymienionej w przedmiotowej informacji.
                          2. O pokryciu wynikłych niedopłat w wysokości ogólnej kwoty 1 224 604,65 zł. z przewidywanych w 2013 r. przychodów Mazowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej z działalności gospodarczej tj. Uchwały RN nr 51/2013 z dnia 25 września 2013 r.
                          W/w Uchwały winny zawierać uzasadnienie, w którym winien być ujawniony sposób i źródło powstania niedopłaty.(?)

Z uwagi na to, że w przedmiotowym piśmie jest informacja, że wystąpiły również nadpłaty, które zostaną zaksięgowane na koncie opłat eksploatacyjnych, wnoszę o udzielenie odpowiedzi na następujące pytania:
                          1. W jakiej wysokości ogólnej wystąpiła nadpłata?
                          2. W jaki sposób ją obliczono i źródło jej powstania?
                          3. Czy Rada Nadzorcza również podjęła Uchwały w sprawie nadpłat? Jeżeli tak, to proszę o ich przysłanie.

Z treści przedmiotowej informacji wynika, że Rada Nadzorcza dokonała przeliczenia kosztów odbioru śmieci na m2 powierzchni użytkowej zajmowanego lokalu. Natomiast tylko niedopłaty, które powstały w lokalach mieszkalnych, będą pokryte po zakończeniu roku obrotowego z przewidywanych w 2013 r. przychodów Mazowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej z działalności gospodarczej.
                          W związku z powyższym:
                          1. W jakiej ogólnej wysokości będzie pokryta niedopłata dot. lokali mieszkalnych?
                          2. W jakiej ogólnej wysokości będzie pokryta niedopłata dot. nieruchomości, na której znajduje się lokal mieszkalny przy ul. Szarych Szeregów 23 m 3?
                          3. Czy wystąpiły nadpłaty czy też niedopłaty lokali użytkowych, którymi administruje Spółdzielnia? Jak mi wiadomo, użytkownicy lokali użytkowych w omawianym okresie również korzystali ze śmietników Spółdzielni.

Mieczysław Modzelewski
                          Pozdrawiam
                          • pompowy Re: Pisma do Sp-ni cd 04.10.13, 21:06
                            Mieciu,bardzo pochwalam pisma.
                            Tyle,że oni mają je w dupie.A szkoda.:(
                            • Gość: m.modz.46 Re: Pisma do Sp-ni cd IP: *.plock.mm.pl 04.10.13, 21:43
                              pompowy napisał:

> Mieciu,bardzo pochwalam pisma.
                              > Tyle,że oni mają je w dupie.A szkoda.:(

Jedno już wiem. Ucho już się naderwało...
                              Pozdrawiam
    • pompowy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 05.10.13, 12:18
      Panie Mieciu, dzięki,że jesteś i walczysz w naszym imieniu.
      Te darmozjady zabiorą nam wszystko w imię swojej wygody i lenistwa !
    • pompowy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 08.10.13, 10:52
      Na Mazowiecką Spółdzielnię Mieszkaniową można poskarżyć się do :

Związek Rewizyjny Spółdzielni Mieszkaniowych RP w Warszawie, ul. Jasna 1, 00-013 Warszawa, tel./fax (22)-827-29-87 lub (22)-827-69-31, e-mail: zrsmrp@zrsmrp.com.pl

Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni Mieszkaniowych, ul. Prosta 2/14, 00-850 Warszawa 66, e-mail: rsm@wp.pl.

Z racji tego,że ta spółdzielnia ma certyfikat ISO 9001:200 w TUV Nord który nie realizuje w zakresie wymaganym:
      Centrala:
      TÜV NORD Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach
      ul. Mickiewicza 29
      40-085 KATOWICE / Poland
      +48 32 786 46 46 Sekretariat
      *** wysyłanie wiadomości z odnośnika www.tuv-nord.pl/Contact_form.htm

• Gość: m.modz.46 Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 12.10.13, 22:53
        pompowy napisał:

> Na Mazowiecką Spółdzielnię Mieszkaniową można poskarżyć się do :
        >
        > Związek Rewizyjny Spółdzielni Mieszkaniowych RP w Warszawie, ul. Jasna 1, 00-01
        > 3 Warszawa, tel./fax (22)-827-29-87 lub (22)-827-69-31, e-mail: zrsmrp@zrsmrp.c
        > om.pl
        >
        > Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni Mieszkaniowych, ul. Prosta 2/14, 00-850 W
        > arszawa 66, e-mail: rsm@wp.pl.
        >
        > Z racji tego,że ta spółdzielnia ma certyfikat ISO 9001:200 w TUV Nord który ni
        > e realizuje w zakresie wymaganym:
        > Centrala:
        > TÜV NORD Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach
        > ul. Mickiewicza 29
        > 40-085 KATOWICE / Poland
        > +48 32 786 46 46 Sekretariat
        > *** wysyłanie wiadomości z odnośnika rel="nofollow">www.tuv-nord.pl/Contact_form.htm
        >

Szkoda na nich czasu.

Są inne możliwości zapisane w ustawie i statucie.
        Warunki ich spełnienia to rozumni i odpowiedzialni za swą własność członkowie i właściciele mieszkań, którymi administruje Spółdzielnia.
        Tych jednak na dzień dzisiejszy brakuje poza nielicznymi wyjątkami, którzy swój interes obronili już przed sądem, korzystając ze swych praw.

• pompowy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 13.10.13, 09:28
          Skargi kierowane do rady nadzorczej nie przynoszą nawet połowicznego skutku...Więc lepiej robić im wstyd na zewnątrz.
          W zasadzie Pan Mieczysław ma rację,wszystko zależy od członków.
          • Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 18.11.13, 17:27
            Mieciu i co tam odpowiedzieli Tobie na cytowane tu pisma?
            Rozumiem,że nadal mają wszystkich lokatorów w dupie?
            • Gość: m.modz.46 Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 09.12.13, 15:55
              > Mieciu i co tam odpowiedzieli Tobie na cytowane tu pisma?
              >Rozumiem,że nadal mają wszystkich lokatorów w dupie?

Dobrze rozumiesz.

• pompowy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 09.12.13, 16:10

> > Mieciu i co tam odpowiedzieli Tobie na cytowane tu pisma?
                > >Rozumiem,że nadal mają wszystkich lokatorów w dupie?
                >
                > Dobrze rozumiesz.

To może coś więcej nam napiszesz...?
                • Gość: m.modz.46 Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 09.12.13, 16:42
                  Teraz tylko wizyta w Spółdzielni, aby zapoznać się z dodatkowymi dokumentami i następnie sąd lub zwołanie nadzwyczajnego zebrania.
                  Są wystarczające dokumenty, aby zmienić Władze Spółdzielni.
                  Tylko z kim?
                  Rozmawiałem z kilkoma osobami...i jak widzę na tym się skończyło.
                  Spółdzielnia w d.... to w szczególności ma mnie. Wie o głupocie swego pracodawcy...
                  • Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 14.12.13, 14:59
                    ta spółdzielnia Mieciu działa na niekorzyść lokatorów , to trzeba zgłosić
    • return013 Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 13.05.14, 17:10
      Stwierdzam z całą stanowczością,że w zarządzie spółdzielni pracuje szereg dyletantów,nie pomijając radę nadzorczą/klakierów.Proszę aby Ci co będą na spotkaniach mieszkańców w Zarządzie Spółdzielni aby spytali jak stworzono kalkulację na haracz pot tytułem zarządzanie zasobami mieszkaniowymi/kpina/dlaczego Ci mieszkańcy co nie korzystają z opomiarowania,podzielniki c.o. płac haracz za rozliczenia zużycia energii cieplnej.To powinno być w ramach obowiązku służbowego komórki do rozliczeń mediów.Ich tłumaczenie
      jest takie skoro płaciliście dla firmy z LODZI to dlaczego my nie skorzystamy z tej opląty frajerzy niech płacą jest to 24 zł w skali roku x ilość mieszkań dalszy komentarz zbyteczny.Żadnego programu do rozliczeń nie zakupiono,opracowano własny analityczny sposób,to takie rozliczenie jest w gestii zakresu czynności służbowej komórki rozliczeniowej
      Tak wiec płaćmy kolejne absurdalne opląty i wybierajmy dalej dyletantów do rady nadzorczej
      z powazaniem
      • Gość: m.modz.46 Re: Nieróbstwo członków Mazowieckiej Spółdzielni M IP: *.plock.mm.pl 14.05.14, 19:09
        > Stwierdzam z całą stanowczością,że w zarządzie spółdzielni pracuje szereg dylet
        > antów,nie pomijając radę nadzorczą/klakierów.Proszę aby Ci co będą na spotkania
        > ch mieszkańców w Zarządzie Spółdzielni aby spytali jak stworzono kalkulację na
        > haracz pot tytułem zarządzanie zasobami mieszkaniowymi/kpina/dlaczego Ci mieszk
        > ańcy co nie korzystają z opomiarowania,podzielniki c.o. płac haracz za rozlicze
        > nia zużycia energii cieplnej.To powinno być w ramach obowiązku służbowego komór
        > ki do rozliczeń mediów.Ich tłumaczenie
        > jest takie skoro płaciliście dla firmy z LODZI to dlaczego my nie skorzystamy
        > z tej opląty frajerzy niech płacą jest to 24 zł w skali roku x ilość mieszkań
        > dalszy komentarz zbyteczny.Żadnego programu do rozliczeń nie zakupiono,opracow
        > ano własny analityczny sposób,to takie rozliczenie jest w gestii zakresu czynno
        > ści służbowej komórki rozliczeniowej
        > Tak wiec płaćmy kolejne absurdalne opląty i wybierajmy dalej dyletantów do rady
        > nadzorczej

Poniższy tekst jest nadal aktualny. Nie wiesz, że można wystąpić o kalkulację i z nią do sądu. I będzie po dyletantach w zarządzie i radzie nadzorczej. Zapoznaj się z tematem Mazowiecka Spółdzielnia Mieszkaniowa. Do dnia dzisiejszego, nie mam pozwu, więc wszystko jest prawda. Tylko, że sam to tylko mogę na k.... usiąść.
        Gość: m.modz.46 IP: *.plock.mm.pl 09.12.13, 16:42
        Teraz tylko wizyta w Spółdzielni, aby zapoznać się z dodatkowymi dokumentami i następnie sąd lub zwołanie nadzwyczajnego zebrania.
        Są wystarczające dokumenty, aby zmienić Władze Spółdzielni.
        Tylko z kim?
        Rozmawiałem z kilkoma osobami...i jak widzę na tym się skończyło.
        Spółdzielnia w d.... to w szczególności ma mnie. Wie o głupocie swego pracodawcy...

• Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.dynamic.mm.pl 14.05.14, 20:53
      Mieciu napier...laj ich ile wlezie...
      • Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.dynamic.mm.pl 16.05.14, 10:18
        Mieciu napierd...laj ich ile wlezie... Nie innej rady.Wierzymy w Ciebie!!!!!!
    • Gość: tymoteusz Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 15.05.14, 17:14
      To zobacz slamsy w Mlodziezowej. Tam jest dopiero syfilis. Wy to macie chociaż balkony ładnie zblendowane. A w Młodzieżowej szlag by ich trfaił dziadostwo .
      • Gość: oset Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.dynamic.mm.pl 16.05.14, 10:19
        Mieciu napierd...laj ich ile wlezie... Nie innej rady.Wierzymy w Ciebie!!!!!!
        • Gość: lokator Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 18.05.14, 16:01
          brudne klatki,okna- jedyne co potrafią to podnosić opłaty za czynsz ludzie weźcie sie za tą spółdzielnie
    • Gość: dyzma Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.dynamic.mm.pl 02.06.14, 21:12
      To zapraszam do spółdzielni PSML a zwłaszcza na najstarszy,największy ogródek Jordanowski w Płocku gdzie w.w spółdzielni jest gospodarzem ...Porozstawiane mnóstwo pojemniczków na dokarmianie zwierzyny,żadnej toalety ,ludzie załatwiaj się w pobliski zakątkach bloków ..a odchodach ptaszków bawią się dzieci ..a to co obok nie wiądom co to jest a ni to boisko a pas startowy i takie rzeczy się w Centrum miasta .Wiem dużo bloków już miało dość żadów Pana R.i przekształciło się Wspólnotę Mieszkaniowo.O reszcie kiedy indziej tylko........
      • Gość: about PSML O Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej +PSML IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 08:39
    • Gość: jonkisz Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.dynamic.mm.pl 08.06.14, 07:56
      Towarzysze i towarzyszki.W naszej mazowieckiej spółdzielni odbyło się VII plenum komitetu zakładowego.Ustalono podwyżkę czynszu o dalsze 30%,znaczne oszczędności na remontach oraz walkę z karłami reakcji i wichrzycielami lokatorami którzy krytykują zarząd naszej spółdzielni.Niesłusznie!
      Towarzysze,do roboty!!!!!!!
    • Gość: przeciwSystemowi Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.15, 18:22
      Proponuję sprawdzić jaka firma zajmuje się konserwacją bloków i dba o aspekt techniczny bloków, czystość na klatkach. Przekonacie się wtedy o powiązaniach w owej spółdzielni istniejących od lat. Okazyjnych najmach lokali po "specjalnych" cenach.
    • Gość: wóda i koks Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 23.05.15, 18:44
      ZUR "Podole" - bratanki i do wódki i do portfela.....................................
      • Gość: Felek Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.plock.mm.pl 10.07.15, 17:31
        Ten ZUR Podole to nadaje się do CBA. Powinni ich prześwietlić z współpracy z Mazowiecką SM>
        Nie chcę niczego sugerować ale tam to się dzieje..
    • Gość: `bez obłudy Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: 95.178.0.* 07.10.15, 22:33
      dlaczego mieszkancy nie chodzą na zebrania i nie zgłaszają postulatów - wniosków należy się dopominać o SWOJE bo to MIESZKAŃCY są właścicielami mieszkań a nie Zarząd który tylko jest upoważniony do zarządzania i w każdej chwili może być odwołany ale to zależy od mieszkańców.Nie nazywajcie Siebie lokatorami bo przecież nie wynajmujecie mieszkań . W czasach PRL-u tak nazywano mieszkańców. Szanujmy swą godność i swoje prawa nie dajmy się poniżać - to ADM jest dla nas to z naszych czynszów mają sowite pensje.
    • winnettuu Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej 17.08.16, 19:02
      Za centralne ogrzewanie naliczają ceny z kosmosu , za ostatni okres rozliczeniowy naliczono mi po 5,60 zł za jednostkę ciepła i nikt mi nie umie sensownie wytłumaczyć z kąt się wzieła taka cena pan administrator tłumaczy że kradną lokatorzy ciepło . u mie z licznika wyszło 1150 zł , a oni naliczyli 3000 zł i straszą windykacją gdy nie zapłacimy . nie wiem co mam robić .Proszę o poradę .
      • Gość: gość Re: Nieróbstwo w Mazowieckiej Sp.Mieszkaniowej IP: *.lomza.mm.pl 21.08.16, 01:17
        Zgłoś do prokuratury podejrzenie oszustwa na Twoją niekorzyść.
        Nie jesteś lokatorem tylko członkiem sp-ni, więc zgłoś pomówienie, że jesteś złodziejem ciepła. No i dopatrzyłem się wobec Ciebie groźby przez włądze sp-ni, których przedstawicielem jest nie "pan administrator" tylko kierownik osiedla. Administratorem jest Maz. Sp-nia Mieszk. narzuconym przez Sejm RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka