pokazywarka-gw 08.11.14, 19:04 pokazywarka.pl/1n1w82/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokazywarka-gw Dziwnie droga ta "obwodnica" - 2 08.11.14, 19:05 pokazywarka.pl/22h6cv/ Odpowiedz Link Zgłoś
pokazywarka-gw Re: Dziwnie droga ta "obwodnica" 08.11.14, 19:38 pokazywarka.pl/l9upe6/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Dziwnie droga ta "obwodnica" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.14, 07:59 Znów nasz geniusz forumowy chciał zabłysnąć, a wyszło jak zawsze 1. Obwodnica Gostynina została oddana do użytku w lutym 2010r., i w całości była finansowana z budżetu państwa, czyli ponad 4,5 roku temu 2. Obwodnica Serocka została oddana do użytku w październiku 2011 i była częściowo finansowana ze środków unijnych, czyli 3 lata temu Pytania do forumowego geniusza Sylwestra F. występującego tu pod wieloma nickami Czy przypadkiem, w międzyczasie, nie zmieniły się koszty: - wykonania projektu, badań hydrogeologicznych, pozyskania decyzji środowiskowych, pozwolenia na budowę - wykupu - koszt 1m2 gruntu tu w Płocku i w tamtych miejscowościach - wszelkich materiałów budowlanych niezbędnych do wybudowania 1km drogi - podatków - paliw i energii - koszty robocizny Oczywiście należy tu uwzględnić czas na przygotowanie inwestycji, ceny lokalne i upływ czasu, ale to według geniusza jest już pryszcz. Jeżeli chcemy coś krytykować, wydrwić to róbmy to tak, abyśmy sami nie wyszli na idiotę. Oczywiście nasz forumowy geniusz zna się na wszystkim, od dróg po lotniska, a może zająłby się tematem wpływu orgazmu małp australijskich na trzęsienie ziemi przy Orlenie oraz populację ropuch żyjących wokół Orlenu. Polecam zająć się kabelkami, podobnież skończyłeś "elektryczniak", jeżeli jeszcze jakieś wiadomości pozostały w twojej główce. Właśnie takich mamy teraz wyborców, którym partie polityczne robią wodę z mózgu, aby dorwać się do koryta - a mówią, ze myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do głupka Re: Dziwnie droga ta "obwodnica" IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 09:05 obwodnica Gostynina była jednym z droższych projektów ze względu na konieczność bardzo kosztownego zagęszczania gruntu bo w części przebiega przez torfowiska, nie było możliwości palowania i zagęszczać trzeba było poprzez mikrowybuchy. z tego wynika że obwodnica płocka powinna być sporo tańsza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Dziwnie droga ta "obwodnica" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 09:23 właśnie ten mikrowybuch rozwalił Twój mózg Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: do gorących głów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 10:42 W chwili obecnej ogłoszono przetarg na obwodnicę Inowrocławia. Poniżej link, ile czasu trwają przepychanki, aby dobrnąć do etapu rozpoczęcia realizacji w terenie Tekst linka Tylko się proszę nie podniecać, bo nie znamy wszystkich uwarunkowań i nie jesteśmy specjalistami w tej branży, a cena nie jest jedynym wskaźnikiem (jest wskaźnikiem dla laików, typu naszego forumowego specjalisty). Gdzie byli wszyscy posłowie i senatorowie z Płocka, którzy w latach 2000-2014 siedzieli na tych stołkach, szczególnie z mojej ulubionej partii, którzy teraz najgłośniej krzyczą? Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wesołka Re: do gorących głów IP: *.015.c87.petrotel.pl 09.11.14, 12:58 aleś ty gościu smutny.Bardzo smutny.PO 16 listopada będziesz jeszcze bardziej smutny?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obwodowy Re: płocki ratusz ma nową definicję obwodnicy IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 13:09 pokazywarka.pl/1y46a9/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu do "obwodowego vel citymena IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 13:14 proszę , nie zamieszczaj po 10 razy w jednym wątku tego samego bo narażasz się na śmieszność , a i przyłożyć do swoich "prac" byś mógł się bardziej , bo do "pokazywarki-gw" to ci daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licznik długu Re: do "obwodowego vel citymena IP: *.015.c87.petrotel.pl 09.11.14, 13:46 strasznie szybko się kręcę.Nie POmnę ile to już milionów razy się przekręciłem.Na koniec POwiem wszystkimPOpierającym naszego ukochanego pana Andrzeja ojca miasta królewsko,biskupio,książęcego ,że nie można żyć kosztem przyszłych POkoleń.To nasi następcy będą POmstować ,że zaciągnęliście tak straszliwe POżyczki.W przyrodzie nic nie ginie.Pewnego dnia przyjdą banksterzy i POwiedzą -sprawdzam.Nawet tak dobra księgowa jak skarbnik miasta nie uratuje nas przed BANKRUCTWEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu do wesolego IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 13:08 Obwodnica Gostynina budowana była faktycznie kilka lat temu , jednak : - z tego co kojarzę nasz Wódz narodu głosił , że przez ten czas inflacja była minimalna ,a koszty prowadzenia działalności rosły nieznacznie ( 2. Irlandia) itd. ale tak dla przyzwoitości przyjmijmy że było to 5 % rocznie co daje nam 20 % przez 4 lata , - obwodnica Gostynina ( jak tu już ktoś pisał ) była realizowana w naprawdę trudnych warunkach ( torfowiska) co w bardzo znaczący sposób podnosi koszt budowy, - obwodnica Gostynina ( jak widać na zdjęciu ) jest zdecydowanie większą inwestycją niż nasza , składają się na nią np. wiadukty , zjazdy , skrzyżowania z sygnalizacją , drogi awaryjne ( prawie 9 km) co też znacznie podnosi koszty ( tu chyab nie trzeba być specjalistą aby to rozumieć) , a u nas ? oświetlenie , rondo , znaki . Skąd więc aż taka niespełna 100 % różnica w kosztach budowy ? Spójrzmy też na obwodnicę Serocka jak ona wygląda ( dwie jezdnie , 4 pasy ruchu , pełna infrastruktura drogowa, zjazdy , skrzyżowania itd.) , a też była dużo tańsza . Warte uwagi jest też udział dofinansowania UE gdzie tym razem u nas jest dużo mniejszy , prawie 20 %. A więc obwodnica "Cud Andrzeja" została wybudowana dużo ( 100%) drożej przy dużo mniejszym ( 20%) wsparciu UE. Czy to jest powód do dumy i to w takim wykonaniu? Natomiast jeśli chodzi o ostatnie pytanie , gdzie byli nasi posłowie , senatorowie , to przypomnę , że nie kto inny jak Andrzej Nowakowski glosował w 2010 przeciwko umieszczeniu budowy obwodnicy w planach GDDKiA , a gdzie przez 4 lata była Pani poseł Gapińska ? z ulubionej jak widzę twojej partii PO , myślę że większość czasu ( to było widać ) spędziła i spędza "przy boku" swego przyjaciela partyjnego czyli prezydenta nie mając czasu na nic innego prócz wspólnego otwierania , przecinania , wręczania , robienia sobie wspólnych zdjęć i zamieszczania ich na bieżąco na FB itd. , a na działania na rzecz Płocka nie starczyło czasu i sił. natomiast stawianie jako argumentu faktu , że tamte obwodnice były budowane z budżetu państwa jest śmieszne , czy ma to wpływ na cenę ? a może przecież sugerować .... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obwodowy Re: to jest raczej okrężnica... IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 13:10 pokazywarka.pl/1y46a9/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu Re: do wesolego - uzupelnienie IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 13:11 zwróć uwagę , że na "pracach" pokazywarki nie ma żadnych komentarzy tego typu które ty zamieszczasz , podane są jedynie fakty , a każdy z oglądających może je sam ocenić , proszę o więcej obiektywizmu i nie patrz kolego oczami nienawiści do politycznych adwersarzy ale rzeczywistości , których stałym elementem są FAKTY, przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: do wesolego 09.11.14, 13:48 Dla porównania, miejska, Obwodnica Południowa Radomia: 13,5 km długości w tym: - 4 km trasy dwujezdniowej, łącząca dwa największe Osiedla, Ustronie, Prędocinek z Osiedlem Południe i dalej z południowymi terenami przemysłowymi miasta - 9,5 km trasy jedno jezdniowej przebiegającej przed południowe krańce miasta i gminę Kowala i łączącej się z trasą DK 7 w miejscowości Mlodocin. Całkowity koszt 154 mln zł w tym: - z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013 dofinansowanie - 71 mln zł - dofinansowanie z budżetu państwa - 29 mln zł Odcinek dwujezdniowy zdj 1 Odcinek dwujezdniowy zdj 2 Odcinek jednojezdniowy zaczynający się za wiaduktem. Obwodnica biegnie pod nim Przebieg Południowej Obwodnicy Radomia Obwodnica jest drogą miejską, docelowo około 3 km na południe będzie przebiegała droga S12 Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziomalka Re: do wesolego 09.11.14, 16:41 A więc koszt budowy 1 km to 11,4 mln czyli o ponad 100 % mniej niż u nas. Tak się zastanawiam co na to by powiedziało CBA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalalien Re: do wesolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 16:46 Ja czytając twoje wpisy zastanawiam się co myślą o twoim przypadku psychiatrzy. oceniam, że jesteś bardzo rozedrgany emocjonalnie na podłożu obsesji maniakalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obwodowy Re: A tak wygląda na mapie rzeczona "obwodnica" IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 17:18 UWAGA osoby o słabszych nerwach i sercu prosi się o ostrożność, gdyż obwodnica zapiera w dech piersiach, a zwłaszcza jej rozmiary ! pokazywarka.pl/wu6bax/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obwodowy Re: A tak wygląda na mapie rzeczona "obwodnica" IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 17:21 w zasadzie to nikt jeszcze nie odkrył czego to jest obwodnica, ale nazwa ta szybko się przyjęła w ratuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek W do nibynormalnego IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 17:28 co ? nerwy puszczają , w POrach się ciepło robi o POsadkę ? bidaku jak mnie cie szkoda , taki stres , nerwy , panika , trwoga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Od wesolego do wiesia i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 17:47 1. Kolego, gdyby było to takie proste, jak sobie wyobrażasz, czyli pomnożyć kwotę przez stopień inflacji to byłoby pięknie, niestety nie ma takiego prostego przełożenia 2. Jeśli masz znajomego projektanta lub kosztorysanta to popytaj się o sposób liczenia, co się bierze pod uwagę, itp. i to wcale nie oznacza, że jak czegoś jest mniej to będzie taniej lub jak coś jest produkowane w Płocku musi być tańsze, niż to samo wywiezione poza Płock, typowy przykład benzyna - absurd nieprawdaż? 3. chyba nie trzeba tłumaczyć różnicy pomiędzy budżetem miasta i państwa 4. Jeśli chodzi gdzie byli posłowie i senatorowie, to całkowicie się zgadzam co do Nowakowskiego i Pitery, ale spójrz na innych co zrobili - ano wielkie nic mówiąc delikatnie 5. Gdybyś czytał uważniej moje wpisy to zauważyłbyś to co podkreślałem nie raz nie dwa - mam w nosie kto będzie rządził w Płocku aby nie był to PiS- ci ludzie rządzili w Płocku przez 8 lat , a w kraju przez 2 i nie chcę oglądać budowy mola do Gdańska lub jeszcze dalej a już pokazują na co ich stać. W innych tez nie wierze - nie będzie lepiej ale będzie weselej Być może dam kredyt zaufania samorządnym pod warunkiem, że Owsik doprowadzi sprawę do końca (dotycz zamieszkania) oraz przestanie się kumać z PiSem - zostanie przez nich zniszczony. 6. Jeśli ktoś ma wystarczającą wiedzę o ewentualnych "malwersacjach" przy budowie obwodnicy oczywiście powinien to zgłosić do odpowiednich organów. 7. kiedyś już napisałem 'z nicka - wesoly, a w rzeczywistości wkur....ny na to, jak partyjki potrafią zrobić wyborcom wodę z mózgu", wystarczy poczytać niektórych na tym forum, którzy uważają się za geniuszy, a w rzeczywistości ich wiedza jest warta mniej niż zero, albo mają obiecane złote góry po wygranych wyborach, a w rzeczywistości obudzą się z ręką w nocniku i dalej będą psioczyć tylko pod zmienionymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu Re: Od wesolego do wiesia i innych IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 19:23 1. Tak , wiem , że nie jest to takie proste , ale przecież ani ja ani ty (?) nie mamy wiedzy jak naprawdę to było , skąd tak duża różnica ?, a że jest ona (co najmniej ) dziwna to chyba jasne . Gdyby to było 20 - 30 % nawet bym się nie zastanawiał i po prostu olał bym temat , ale jest to o 100 % , stąd moje zainteresowanie. 2. Nie ja jestem od ustalania , donoszenia czy jakkolwiek to nazwiemy , są od tego tzw. "Służby" które po ukazaniu się tego tematu powinny przyjrzeć się sprawie. Tak samo jak te "służby" powinny zająć się kwestią uprawnienia do kandydowania na radnych przez tych , którzy "nie zamieszkują" w Płocku . 3. Czy na cenę realizacji inwestycji ma wpływ to z jakiego ona budżetu (miejskiego czy krajowego) jest on realizowana ? chyba zdecydowanie NIE . 4. W kwestii "zaangażowania" naszych (hihi) parlamentarzystów to w pełni popieram opinie , ze nie zrobili oni NIC , zarówno ci z PO i ci PiS , z kandydatami na prezydentów włącznie. Dlatego też Ja im podziękuję w najbliższych wyborach . Tylko problem tu tkwi w tym , ze u nas głosuje się na partię a nie na ludzi. Na koniec. Ja na dzień dzisiejszy nie staję za żadnym kandydatem , wiem jedynie tyle , że nie będzie to Nowakowski , a decyzje ta podjąłem nie ze względu na jakieś tam ... ale ze względu na to co wyrabia w czasie tej kampanii , od jego facjaty to mi się już normalnie cofa, przegiął po prostu i mam go dość. Aha , jeszcze jedno , to , ze ktoś zamieszcza jakieś tam info w formie też graficznej nie przeszkadza mi absolutnie , nie oceniam tego negatywnie , oczywiście pod warunkiem nie zamieszczania zbędnych komentarzy a jedynie na zasadzie przedstawiania faktów ( z ktorymi podobno się nie dyskutuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: do wiesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 20:33 ad 1 Tak się składa, ze jestem inżynierem-praktykiem z dość długim stażem i nigdy nie byłem politykiem oraz mam na sumieniu x projektów, analiz, wprawdzie z innej branży niż ta, o której tu mówimy. Jednak w wielu przypadkach są punkty, może nie w 100%, ale zbieżne. Nie raz, nie dwa, wychodziły rzeczy, które dla zwykłego laika stanowiły absurd, stąd moja "obrona" tych "obwodnic". Ani ja ani Ty, nie mamy wszystkich danych "wejściowych", aby ze 100% pewnością stwierdzić, że są one prawidłowe lub nie. Jeżeli tego brak, to należy przyznać rację podającemu dane. Jeżeli ktoś je kwestionuje, musi podać niezbite argumenty, a nie mogą to być przykłady typu, że obwodnice w miejscowości y wykonano za przysłowiowo złotówkę. ad. 2 to nie dotyczyło Ciebie osobiście, odpowiadałem grupowo, jeśli uraziłem to przepraszam ad 3 Tak pieniądze pochodzące z budżetu krajowego, nie uszczuplają pieniędzy z budżetu miasta, miasto wówczas do "interesu' nic nie dokłada, taka jest moja wiedza ad 4 chyba nie sensu dalej rozwijać tematu, Tylko tyle i aż tyle jeżeli Owsik nic nie zdziała, żaden kandydat na prezydenta nie otrzyma mojego głosu Co do grafiki, pełna zgoda, pod warunkiem, że zamieszczający przemyśli temat, a nie robiąc w 'balona" bohatera grafiki, sam z siebie robi idiotę, a tu jest taki jeden delikwent, który chce zabłysnąć, a niestety brak mu doświadczenia zarówno życiowego, jak i zawodowego. Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu ad vocem IP: *.plock.mm.pl 09.11.14, 20:58 Ale przecież nikt tu nie twierdzi że podane dane są nieprawdziwe a jedynie dlaczego ta inwestycja kosztowała tak dużo , aż o tyle więcej niż dużo większe obwodnice w innych miastach. To jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: ad vocem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 22:52 Ale przecież nikt tu nie twierdzi że podane dane są nieprawdziwe - Niestety są osoby to kwestionujące, a nawet twierdzące, że pieniądze zostały "przytulone", jeśli mają takie "wiadomości" to wiadomo, gdzie powinny je przekazać aż o tyle więcej niż dużo większe obwodnice w innych miastach - nie można na chwilę obecną porównywać z obwodnicami w innych miastach - powtarzam znamy tylko ceny końcowe i daty oddania, nie znamy żadnych pozostałych uwarunkowań dla tej miniobwodnicy i w innych miastach To jest problem. - faktycznie jest, ale jest on do rozwiązania, nowa rada może wnioskować o sprawdzenie kosztorysu przez niezależnego rzeczoznawcę oraz założeń do projektu, obojętnie, czy to będzie ten prezydent czy nowy, i podać to do wiadomości publicznej Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyratusz Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 16:53 pokazywarka.pl/7tgejc/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowy Re: Sukcesy płockiego ratusza są niezliczone.. IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 17:24 a ten poniżej stanowi jego flagowe osiągnięcie pokazywarka.pl/ln9b2a/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: nadal głupa z siebie robisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 18:19 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
pokazywarka-gw Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! 09.11.14, 17:25 pokazywarka.pl/f7a0d2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! IP: *.class96.petrotel.pl 09.11.14, 17:27 może nasza "obwodnica" przebiega na terenach roponośnych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gru Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! IP: *.dynamic.mm.pl 09.11.14, 18:03 ten kawałek którym dzisiaj przejechałem po raz pierwszy nie ma porównania z obwodnicą Gosty bo jest krótki i węższy , koszt zagęszczania przez mikrowybuchy w przypadku Gostynina sprawił że niektóre odcinki za 1 km ustanowiły rekord krajowy , obstawiam iż ten kawałek w Płocku pochłonął takie koszty ze względu na to by zdążyć na wybory . oczywiście płacimy za to my , podatnicy . Odpowiedz Link Zgłoś
pokazywarka-gw Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! 09.11.14, 18:06 pokazywarka.pl/ybr1zy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 18:11 Jeśli masz wiedzę na temat "ukrytych kosztów" przy budowie, to nie kpij sobie na forum tylko zgłoś do odpowiednich organów, w przeciwnym wypadku również zostaniesz ukarany. Niestety Sylwku, brak wiedzy nie zwalnia od odpowiedzialności. Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodziarz Re: Odpowiedź na socjotechniczny manewr ratusza! IP: *.opera-mini.net 09.11.14, 21:15 40 baniek z hakiem za 1 km, ktoś ładną sumkę przytulił POnad miarę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 10:10 a szczególnie tych mocnych tu na forum. Szczególne gratulacje dla p. Pitery, p. Jasińskiego oraz p. Martynowskiego (kandydat na prezydenta), którzy tak "skutecznie' lobbowali w tym temacie Płock. Oczywiście pogratulować należy geniuszowi, który wysyłał petycje do Sejmu RP, rządu i Parlamentu Europejskiego oraz drugiemu, który rysuje piękne kreski na mapkach. Tekst linka Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.play-internet.pl 10.11.14, 11:35 Dołączam się do gratulacji i podziękowań i w uzupełnieniu chciałbym szczególnie gorąco podziękować poseł Gapinskiej z partii rządzącej w Polsce czyli PO , która wspólnie z naszym ukochanym prezydentem korzystając ze swoich szerokich znajomości rąk dzielnie lobbowała na rzecz Płocka. Czego efekty widzimy w załączonym wyżej linku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 11:41 Dzięki za przypomnienie, zapomniałem o niej Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POmroczność Re: Sukces POlityków IP: *.class100.petrotel.pl 10.11.14, 12:00 Bo to oni odpowiadają za podejmowane decyzje TYLKO I WYŁĄCZNIE A ty w innych wątkach jeszcze ich bronisz matołku ? Ten rząd i tak jest na końcówce, to może obiecać nawet i autostradę do nieba... Priorytetem jest jedynie danie temu "rządowi" kopniaka w 4 litery aż zaskowyczy, a cały proces zacząć należy od samorządów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Sukces PiSlityków równiez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 12:20 > A ty w innych wątkach jeszcze ich bronisz matołku ? Pokaż te watki w których niby ich bronię? Nie od dziś wiadomo, że większość społeczeństwa ma trudności w rozumieniu treści pisanych, nie mówiąc już o logicznym myśleniu - chyba tu należysz, walka POPiSu zżarła mózg wielu ludziom. Tylko matołki wierzą w wyborcze obiecanki polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhym Re: Sukces PiSlityków równiez IP: *.class100.petrotel.pl 10.11.14, 12:26 wyżarła, wyżarła, do tego stopnia że niektórzy zmieniają zdanie co parę godzin a nawet co kilka minut, na przemian broniąc obecnego tzw a innym razem dowalając jego formacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Sukces PiSlityków równiez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 12:29 to do mnie czy koło mnie? Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa! Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 12:06 i znowu tym kawałkiem praktycznie nigdzie się nie dojedzie bo znowu kończy się w kartoflach , problem który był na rondzie na podolu został po prostu przesunięty nieco dalej co nie znaczy ze zniknął . dopiero dotarcie do bielskiej będzie jako takim sukcesem ale dopóki się nie przebije do długiej i dalej do 559 to dupa zbita . przebicie się do długiej sprawi że pracownicy orlenu mieszkającay na podolu i dalej nie będą jezdzić do roboty przez centrum i to w zasadzie jedyna funkcja , jednak biorąc pod uwagę że ten kawałek jset wąski przepustowość mała to się będzie korkować jak cholera . pomyślmy co się stanie jak tranzyt tir na Litwę przestanie jezdzić przez Wyszogród i zacznie przez Płock - będzie się działo ! pracownicy orlenu w takiej sytuacji będą jezdzić po staremu ! a tak w ogóle to przebicie się do 559 jaki problem komunikacyjny płocka rozwiązuje , że niby szybciej do Lipna ? a po cholerę komu do Lipna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipno Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.class100.petrotel.pl 10.11.14, 12:14 nie tylko do Lipna co do Wisły oddać ostatni sus przez lemingów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chi Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 12:17 należy jeszcze zauważyć że po zakończeniu tej mini obwodnicy przy pojawieniu się tranzytu nawet w części rondo na podolu , rondo w ciechomicach ulegną zakorkowaniu , w godzinach szczytu wracający z orlenu na podole będą czekać na skręt w lewo dość długo i wtedy zacznie się mówić o estakadach na które przyjdzie czekać nie wiadomo ile , poszerzaniu obwodnicy etc. kiedy się wykona jakąś drogę od razu pojawia się strumień pojazdów który ją wypełni i uczyni jej planowaną funkcję niemożliwą . co więc osiągniemy przez budowę tej mini obwodnicy ? Nic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 12:22 warunki poruszania się na drogach 60 i 62 też się znacznie pogorszą utrudniając dojazdy i powroty mieszkańcom sąsiednich gmin pracującym w Płocku ,tak więc ich czas dojazdu i powrotu do domu zamiast się skrócić wydłuży się , mieszkańcy Słupna , Łącka, Grabiny , Gostynina , Ciechomic ! szykujcie się na długie korki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.class100.petrotel.pl 10.11.14, 12:22 wbrew pozorom osiągniemy całkiem sporo, zakorkujemy nowo planowane osiedla między podolszycami a międzytorzem, a wówczas nurtujące już dziś nas pytanie czego obwodnicą jest ten 1,6 km fragmencik przepłaconej jednojezdniówki (czyt. prowizorki) stanie się jeszcze bardziej nurtujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kassa Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 12:35 typowy przykład braku szerszej koncepcji i w ten sposób powstają oderwane od szerszego kontekstu rozwiązania - wiadukt który nie rozwiązuje żadnego z problemów poza nikłym przyspieszeniem przejazdu a już z bezpieczeństwem transportu materiałów niebezpiecznych to raczej je pogarsza i tym kawałkiem "obwodnicy " pożal się Boże czyli kiełbasy wyborczej . kolejny krok do wprowadzenia do centrum kolejnych strumieni ruchu i zakorkowania połowy miasta . litwini się ucieszą na pewno a płocczanie będą kląć w żywy kamień ! więcej tirów, więcej hałasu , więcej spalin, więcej korków, więcej wypadków, więcej remontów ! Dzięki Panie Nowakoski ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 15:25 co tu gadać o przyszłości jak już dzisiaj widać wzmożony ruch tirów na tej trasie , z tirami jest jak z wodą kiedy napotka na otworek to wypływa , nic dziwnego zresztą jak im to pasuje jako połączenie drogi nr 10 i na przykład do A2 i do A1 ! wystarczy spojrzeć na mapę drogową żeby zobaczyć ten strumień który tu już zaczął napływać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logiczny Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.opera-mini.net 10.11.14, 17:57 dlatego naturalnym rozwiązniem musi być poprowadzenie tego nasilającego się strumienia od S18 na wysokości Łomży przez Płock do A2 w okolicy Koła drogą szybkiego ruchu w ciągu obecnej DK60 . Za chwilę wystąpi tu wąskie gardło. Jest to najkrótsza trasa tranzytowa z krajów bałtyckich do Europy zachodniej w dodatku omijająca Warszawę. Wisłę gdzieś pokonać tteż rzeba. I znów najkrócej przez most w Płocku. Żeby jednak nie przecinać miasta jakąś idiotycznà pseudo obwodnicą potrzebny jest trzeci most i prawdziwa obwodnica ZEWNĘTRZNA omijająca od północy nie tylko miasto ale również Orlen. Nie fość że prowizorki niczego nie poprawiają to jeszcze komplikują i generują wyłącznie straty finansowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Sukces naszych super posłów i senatorów IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 19:02 gdyby nasi Ukochani przywódce mieli coś więcej na względzie niż kiełbasę wyborczą to może zezwoliliby MZD na skorzystanie z dostępnych metod analizy ruchu i dojście do wniosku iż ta "mała obwodnica " nie wypełni swojej roli bez dużej obwodnicy a jedynie spowoduje problemy . teraz tiry będą zapier....ć przez podolszyce aż miło ! Życzę AN sukcesu wyborczego na zakorkowanym podolu ! A wam mieszkańcy podolszyc życzę abyście się zastanowili zanim będzie za pózno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwy coś mniej być miało IP: *.plock.mm.pl 10.11.14, 19:41 W listopadzie 2013 prezydent przy podpisywaniu umowy na budowę "obwodnicy" mówił : "Będzie on kosztować 33 mln złotych," a dziś czytam , że wyszło ponad 43 MLN , więc pytam skąd te dodatkowe 10 000 000 ? petroecho.pl/rusza-budowa-malej-obwodnicy-plocka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Kompromitacja AN na całą Polskę! IP: 78.154.89.* 10.11.14, 22:16 wmeritum.pl/kuriozalna-sytuacja-plocku-marsz-urzednikow-popierajacych-prezydenta-miasta/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: mobbing IP: *.opera-mini.net 10.11.14, 22:28 interesujący materiał dla wymiaru sprawiedliwości w kontekście możliwego mobbingu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Co wy na to forumowi specjaliści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 13:08 szczególnie ten produkujący - nie bądź Czesiem oraz kryjący się pod różnymi nickami, drugi wybitny specjalista od dróg w Płocku, a startujący z Samorzadnych, a twierdzący, że wystarczy 10mln na drugi pas ruchu. Jak to pięknie jest robić innych w konia, pokazując obwodnice biegnące poza miastem. Tekst linka Tekst linka Pozdrawiam trzeźwo myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmos Re: Civic Platform Program IP: *.126.c91.petrotel.pl 11.11.14, 14:38 pokazywarka.pl/vtv22r/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Civic Platform Program IP: *.plock.mm.pl 11.11.14, 14:47 to pierwszy projekt w ramach klastra kosmicznego do którego należy pppt ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Co wy na to forumowi specjaliści IP: *.015.c87.petrotel.pl 11.11.14, 14:50 ale jesteście obsr......Jaki by nie był wynik tej waszej cholernie drogiej kampanijki kłamliwo propagandowej to .....walca zmian nie POwstrzymacie.Prędzej czy pózniej zostaniecie zmieceni ze sceny POlitycznej.Wasz koniec jest bliski.POpatrz na aferki zamiatane POd dywan.POpatrz na nePOtyzm i kolesiostwo.Wszystko ma swój kres....dziewczyno/tak kiedyś śpiewano/. Nic nie trwa wiecznie.Dobre rady radczyni z ratusza też dotyczą jej i jej pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: do misia krzysia IP: *.opera-mini.net 11.11.14, 17:03 i jak to ma się do układu drogowego Płocka? Tranzyt chcesz puścić przez miasto wewnętrzną obwodnicą miejską? Coś gdzieś usłyszałeś z wiki skopiwałeś bo błysnąć chciałeś choć nic nie zrozumiałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Co wy na to forumowi specjaliści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 20:52 Niestety Kolego, tu nie ma z kim poważnie wdać się w dyskusję. Jak widać, są dwie osoby, które używają różnych nicków, a delikwenta, który chce pokazać trochę prawdy mają za zadanie zniszczyć. No cóż Twój przykład uważam za dobry. Jest w nim pokazane: - dane za rok 2014 - pokazuje część rzeczy, które należy uwzględnić przy ustalaniu ceny szacunkowej - oczywiście inna cena, przy uwzględnieniu rożnych uwarunkowań, będzie dla obwodnicy śródmiejskiej, jak i przebiegającej poza miastem, to jest przykład zbliżony do płockiej miniobwodnicy To tylko mała część punktów, które wyliczyłem po przeczytaniu Twojego wpisu tak na "gorąco" Byłem u Kolegi, który na fejsie (zaraz zostanę wyśmiany) ma zarówno p Sylwestra, jak i p. W. Patrząc na ich agresywną kampanię nie mogę się oprzeć i napisać kilka zdań. Mogę zrozumieć p. S.F. i spuścić zasłonę milczenia nad jego głupotą. Jednak wpisami J.W., jestem zaszokowany. Wprawdzie solidarność zawodowa (inżynier-inżynier) powinna być w minimalnym stopniu zachowana, jednak "rozum"chyba mu odjęło, ze względu na start w wyborach z listy Samorządnych. Janku, tak jak pisałeś w stosunku do SLD, to ja tak samo napiszę w stosunku do Ciebie - Janku nie idź tą drogą. Masz swój wiek, masz duże doświadczenie zarówno życiowe, jak i zawodowe, zawsze starałeś postępować się uczciwe, co Ci odbiło, czy poprzez kłamstwo, poniżanie innego, chcesz zostać radnym? Jak będziesz się czuł, jak Twoi obecni partnerzy polityczni (PiS) po wyborach pokażą środkowy palec? Prawdopodobnie, tu na forum występujesz po kilkoma nickami i zastanów się czy "Krzysiek" nie ma racji? Zastanów się nad sobą i obecnym swoim postępowaniem. Życzę spokojnej nocy. Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: program Re: Program "Platforma Obywatelska" IP: *.126.c91.petrotel.pl 11.11.14, 15:59 POŻEGNALIŚMY TUSKA, POŻEGNAJMY PLATFORMĘ! pokazywarka.pl/0vkri3/ Film www.youtube.com/watch?v=3mt9znatmyQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za Re: Program "Platforma Obywatelska" IP: *.015.c87.petrotel.pl 11.11.14, 16:56 POżegnaniem i POgnaniem z życia POlitycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re:doprawdy powiadam Wam, z takim głupolem jak ty, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.14, 17:25 nie powinno się dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
pokazywarka-gw no comment 12.11.14, 17:44 pokazywarka.pl/uwbs64/#zdjecie13444934 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: no comment IP: *.plock.mm.pl 12.11.14, 17:45 "krzysia" boli że jego "misiu" może nie mieć miodku, a wszystko na to wskazuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekręt? Re: no comment IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.14, 18:02 jak się patrzy na tę obwodnicę Radomia to jakby to nasze g...o razy sześć ! a cena u nas jaka !? chyba wszystko jasne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Demokracja PO Płocku IP: *.199.c87.petrotel.pl 12.11.14, 18:44 pokazywarka.pl/alcu3b/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derechtór Re: delete IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.14, 20:24 nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyber Re: delete IP: 185.9.127.* 12.11.14, 21:06 delete może być za mało, trzeba będzie jeszcze nadpisać pliki kilka razy :D Odpowiedz Link Zgłoś