Gość: Wizard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:43 Mam konto w PKO BP., ale już niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piootr Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:33 Ja już zmieniłem BANK - PKO BP to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:13 To co się dzieje ostatnio w PKO BP O/3-go maja woła o pomstę. Dla klientów detalicznych przewidziano trzy okienka, od czasu do czasu czynne są dwa, przeważnie jedno, a wszyscy muszą podpisać nowe umowy. Kolejki po czterekiwania, kasy przeważnie po dniach świątecznych - jedna, niekiedy dwie, a pobieranie dodatkowych opłat za numer konta to bandytyzm, szczególnie wobec emerytów. Swiadczą,że ich system komputerowy nadaje się do banków gminnych a nie do ogólnopolskich. Nabrali taką ilość klientów indywidualnych,że nie moą podołać z tym ułomnym programem. Wielokrotnie rozmawiałem w tym oddziale z dyrektorem d/s marketingu. Ale to rozmowa z serii "mówił dziad do obrazu ...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:59 poniedziałek 20.09 - średnio 40 min na załatwienie sprawy przy okienkach obsługi klientów detalicznych, czynne tylko dwa. W nawiązaniu do postu "pracownika banku" - proszę wskazać punkt umowy zobowiązujący klienta do znajomości nr konta, to powinien bez łaski odszukać pracownik banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Dodatkowa opłata IP: *.pzuzycie.com.pl 19.09.04, 20:26 moj tatko przeniosl sie z pko bp do bosia, wyplaty we wszystkich bankomatach bez oplat, o oprocentowaniu nie wspomne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegan Re: Dodatkowa opłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:49 Rzeczywiście Panie z PKO przy ul. Chopina sa wyjątkowo nieprzychylne klientom. Chyba zapomniały że pracują nie dla pieniędzy w banku, tylko dla ich klientów. Miałam osobiście przyjemność się o tym przekonać, kiedy musiałam dokonać przelewu, mając stary Nr konta instytucji. Zwróciłam sie do Pani z prośbą o pomoc. Było to pierwszego miesiąca obowiązywania nowych numerów kont. Usłyszałam, że jest to po prostu niemożliwe, odeszłam z kwitkiem. Żadne moje prośby o konieczność dokonania tej wpłaty właśnie w dniu dzisiejszym, że nie mam możliwości tego dnia ustalić właściwego Nr nie przyniosły rezultatu. Pani okazała się z epoki gierkowskiej - "nie ma, następny proszę". Udałam się do oddziału w AUCHAN i okazało się, że w pierwszym miesiącu zmian, majac stary Nr nie bylo problemu z wpłątą. Tam poczułam się jak klient przez duże K. Pozdrawiam Panie z PKO (AUCHAN). Na Chopina ktoś zapomniał dla kogo pracuje. Ja w banku jestem osobą, a nie numerem. Z numerem to idę do obuwniczego. Nie tytoń dla tabakiery, tylko tabakiera dla nosa. Najwyższy czas to zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Dodatkowa opłata IP: *.c148.petrotel.pl 21.09.04, 22:01 Marzeniem banków jest klijent, który pobiera drobne sumy w ciągu miesiąca. Wtedy wszystko - czytaj bank żyje. Ale jeżeli pobierzemy drobne np. 17 razy po 10 zł.- to wydamy pensję na opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Dodatkowa opłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:30 to od wyplacania pieniedzy z banku pobierana jest jakas oplata??? Od kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Dodatkowa opłata IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 09:23 Dodatkowa opłata to pestka w banku przy Chopina. Oni robią tam łaskę że obsługują klientów. Piętnaście, dwadzieścia minut żeby zamienić kilka słów. I te ciągle nieczynne okienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:52 Też pozdrwaiam Panie z PKOBP w AUCHAN. Miło, szybko, bez problemów. A te opłaty za podanie numeru to zdzierstwo. Ale im się wydaje, że przy takiej ilości klientów jeden w te, czy we wte nie zrobi im różnicy. Oby sie nie przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Dodatkowa opłata IP: *.c152.petrotel.pl 20.09.04, 10:26 W dupie się temu banku poprzewalało, tak jak temu misiu oczko się oberwało. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Jestem pracownikiem tego banku.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:48 Jestem pracownikiem tego banku. Za wypłaty w kasie, jak zapewne to zauważyliście w artykule, nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat (inne banki pobierają). Opłata 10 zł jest pobierana tylko w sytuacji, gdy klient nie zna numeru swojego konta. Według mnie jest to opłata słuszna bo klient ma obowiązek znać swój numer konta a po otwarciu konta bank podaje klientowi ten numer. Odszukanie numeru konta w systemie zajmuje kilkadziesiąt sekund i stanowi dla pracownika czynność dodatkową niezwiązaną z operacją wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Jestem pracownikiem tego banku.... IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.09.04, 20:48 Sralis mazgalis. Zasranym obowiązkiem pracownika jest odszukanie numeru konta. Dla kogo wy pracujecie i za czyje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Jestem pracownikiem tego banku.... IP: *.pzuzycie.com.pl 20.09.04, 21:58 nie obrazaj bankow nazywajac w ten sposob ten przybytek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:25 PKO BP TO NAJGORSZY BANK ZA WSZYSTKO TRZEBA PŁACIC NAWET ZA SWÓJ WŁASNY WYCIĄG JESLI CHCESZ HISTORIE DŁUZSZA NIZ 1-MC KIEDY POSŁUGIWALISMY SIE CZEKAMI KAZDE SPRAWDZENIE WYSTAWIONEGO CZEKU KOSZTOWAŁO 3 ZL.WIEM BO TAM PRACOWAŁAM WSZELKIE OPLATY NIE UWZGLĘDNIONE W UMOWIE SĄ BEZPRAWNE ALE TE BEZPRAWIE WPROWADZA NIE CENTRALA BANKU TYLKO P.DYREKTOR MŁYNARCZYK KTÓRY PO KOLEI NISZCZY WSZYSTKIE ODZIAŁY/PATRZ ODZIAŁ SIERPC/ A PRZY OKAZJI PRACOWNIKÓW CZY WIECIE ZE OKOŁO 80% PRACOWNIKÓW CHODZI DO PSYCHOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Dodatkowa opłata IP: *.c148.petrotel.pl 21.09.04, 14:33 juz psycholog nie wystarcza na reżim jaki wprowadza dyrektor, tam przydalby sie psychiatra na etacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dodatkowa opłata IP: *.class145.petrotel.pl 21.09.04, 22:58 Jeśli chodzi o Dyrektora Młynarczyka, to chyba trochę przesadzacie. Nie jest aż taki zły. Chyba niektórzy pracownicy zakodowali sobie określone, złe zdanie o tym człowieku i stale je powtarzają. Ponadto, moim zdaniem ten człowiek jest bardzo ambitny i lojalny wobec pracowdawcy, czyli PKO BP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Jestem pracownikiem tego banku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 19:25 ...i zgadzam się, że Pan Młynarczyk musiał wprowadzić taki styl zarządzania bankiem w Płocku i okolicach aby poprawić wyniki i renomę PKO BP SA w tym rejonie. Wyniki owszem są, jednak co do renomy... No cóż, są tacy co narzekają ale są i rzesze zadowolonych klientów. No a po kredyt mieszkaniowy to gdzie pójdziecie? Może do BOŚ'a albo BZ WBK? Że już nie wspomnę o naszym wspaniałym produkcie Inteligo. Jesteśmy najlepsi i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Jestem pracownikiem tego banku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:18 >Że już nie wspomnę o naszym wspaniałym > produkcie Inteligo. Jesteśmy najlepsi i tyle. INTELIGO jest waszym produktem ?? od kiedy ?? PKO BP przejęło je tylko ?? Mam nadzieję, że nie spieprzycie tego ;-))) a propo opłat, od paru dni nie mogę się doszukać tabeli opłat i prowizji na INTELIGO !!!! czyżbyście go aż tak dobrze ukryli ;-)) a może jakieś nowe opłaty i tam się pojawiły ??? Odpowiedz Link Zgłoś