Dodaj do ulubionych

Dodatkowa opłata

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:43
Mam konto w PKO BP., ale już niedługo...
Obserwuj wątek
    • Gość: piootr Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:33
      Ja już zmieniłem BANK - PKO BP to porażka
      • Gość: zez Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:13
        To co się dzieje ostatnio w PKO BP O/3-go maja woła o pomstę. Dla klientów
        detalicznych przewidziano trzy okienka, od czasu do czasu czynne są dwa,
        przeważnie jedno, a wszyscy muszą podpisać nowe umowy. Kolejki po
        czterekiwania, kasy przeważnie po dniach świątecznych - jedna, niekiedy dwie, a
        pobieranie dodatkowych opłat za numer konta to bandytyzm, szczególnie wobec
        emerytów. Swiadczą,że ich system komputerowy nadaje się do banków gminnych a
        nie do ogólnopolskich. Nabrali taką ilość klientów indywidualnych,że nie moą
        podołać z tym ułomnym programem. Wielokrotnie rozmawiałem w tym oddziale z
        dyrektorem d/s marketingu. Ale to rozmowa z serii "mówił dziad do obrazu ...."
      • Gość: zez Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:59
        poniedziałek 20.09 - średnio 40 min na załatwienie sprawy przy okienkach
        obsługi klientów detalicznych, czynne tylko dwa.
        W nawiązaniu do postu "pracownika banku" - proszę wskazać punkt umowy
        zobowiązujący klienta do znajomości nr konta, to powinien bez łaski odszukać
        pracownik banku.
    • Gość: Jurek Re: Dodatkowa opłata IP: *.pzuzycie.com.pl 19.09.04, 20:26
      moj tatko przeniosl sie z pko bp do bosia, wyplaty we wszystkich bankomatach
      bez oplat, o oprocentowaniu nie wspomne :)
      • Gość: wegan Re: Dodatkowa opłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:49
        Rzeczywiście Panie z PKO przy ul. Chopina sa wyjątkowo nieprzychylne klientom.
        Chyba zapomniały że pracują nie dla pieniędzy w banku, tylko dla ich klientów.
        Miałam osobiście przyjemność się o tym przekonać, kiedy musiałam dokonać
        przelewu, mając stary Nr konta instytucji. Zwróciłam sie do Pani z prośbą o
        pomoc. Było to pierwszego miesiąca obowiązywania nowych numerów kont.
        Usłyszałam, że jest to po prostu niemożliwe, odeszłam z kwitkiem. Żadne moje
        prośby o konieczność dokonania tej wpłaty właśnie w dniu dzisiejszym, że nie
        mam możliwości tego dnia ustalić właściwego Nr nie przyniosły rezultatu. Pani
        okazała się z epoki gierkowskiej - "nie ma, następny proszę". Udałam się do
        oddziału w AUCHAN i okazało się, że w pierwszym miesiącu zmian, majac stary Nr
        nie bylo problemu z wpłątą. Tam poczułam się jak klient przez duże K.
        Pozdrawiam Panie z PKO (AUCHAN). Na Chopina ktoś zapomniał dla kogo pracuje. Ja
        w banku jestem osobą, a nie numerem. Z numerem to idę do obuwniczego. Nie tytoń
        dla tabakiery, tylko tabakiera dla nosa. Najwyższy czas to zauważyć.
        • Gość: czas Re: Dodatkowa opłata IP: *.c148.petrotel.pl 21.09.04, 22:01
          Marzeniem banków jest klijent, który pobiera drobne sumy w ciągu miesiąca.
          Wtedy wszystko - czytaj bank żyje. Ale jeżeli pobierzemy drobne np. 17 razy po
          10 zł.- to wydamy pensję na opłaty.
          • Gość: andy Re: Dodatkowa opłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:30
            to od wyplacania pieniedzy z banku pobierana jest jakas oplata??? Od kiedy???
    • Gość: Ewa Re: Dodatkowa opłata IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 09:23
      Dodatkowa opłata to pestka w banku przy Chopina. Oni robią tam łaskę że
      obsługują klientów. Piętnaście, dwadzieścia minut żeby zamienić kilka słów.
      I te ciągle nieczynne okienka.
      • Gość: jaco Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:52
        Też pozdrwaiam Panie z PKOBP w AUCHAN. Miło, szybko, bez problemów.
        A te opłaty za podanie numeru to zdzierstwo. Ale im się wydaje, że przy takiej
        ilości klientów jeden w te, czy we wte nie zrobi im różnicy. Oby sie nie
        przeliczyli.
    • Gość: Wojtas Re: Dodatkowa opłata IP: *.c152.petrotel.pl 20.09.04, 10:26
      W dupie się temu banku poprzewalało, tak jak temu misiu oczko się oberwało.
      Nieprawdaż?
    • Gość: georg Jestem pracownikiem tego banku.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:48
      Jestem pracownikiem tego banku. Za wypłaty w kasie, jak zapewne to
      zauważyliście w artykule, nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat (inne banki
      pobierają). Opłata 10 zł jest pobierana tylko w sytuacji, gdy klient nie zna
      numeru swojego konta. Według mnie jest to opłata słuszna bo klient ma obowiązek
      znać swój numer konta a po otwarciu konta bank podaje klientowi ten numer.
      Odszukanie numeru konta w systemie zajmuje kilkadziesiąt sekund i stanowi dla
      pracownika czynność dodatkową niezwiązaną z operacją wypłaty.
      • Gość: Marynarz Re: Jestem pracownikiem tego banku.... IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.09.04, 20:48
        Sralis mazgalis. Zasranym obowiązkiem pracownika jest odszukanie numeru konta.
        Dla kogo wy pracujecie i za czyje pieniądze?
      • Gość: Jurek Re: Jestem pracownikiem tego banku.... IP: *.pzuzycie.com.pl 20.09.04, 21:58
        nie obrazaj bankow nazywajac w ten sposob ten przybytek
    • Gość: JA Re: Dodatkowa opłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:25
      PKO BP TO NAJGORSZY BANK ZA WSZYSTKO TRZEBA PŁACIC NAWET ZA SWÓJ WŁASNY WYCIĄG
      JESLI CHCESZ HISTORIE DŁUZSZA NIZ 1-MC
      KIEDY POSŁUGIWALISMY SIE CZEKAMI KAZDE SPRAWDZENIE WYSTAWIONEGO CZEKU
      KOSZTOWAŁO 3 ZL.WIEM BO TAM PRACOWAŁAM
      WSZELKIE OPLATY NIE UWZGLĘDNIONE W UMOWIE SĄ BEZPRAWNE ALE TE BEZPRAWIE
      WPROWADZA NIE CENTRALA BANKU TYLKO P.DYREKTOR MŁYNARCZYK KTÓRY PO KOLEI NISZCZY
      WSZYSTKIE ODZIAŁY/PATRZ ODZIAŁ SIERPC/ A PRZY OKAZJI PRACOWNIKÓW
      CZY WIECIE ZE OKOŁO 80% PRACOWNIKÓW CHODZI DO PSYCHOLOGÓW
      • Gość: olo Re: Dodatkowa opłata IP: *.c148.petrotel.pl 21.09.04, 14:33
        juz psycholog nie wystarcza na reżim jaki wprowadza dyrektor, tam przydalby
        sie psychiatra na etacie
    • Gość: pracownik Re: Dodatkowa opłata IP: *.class145.petrotel.pl 21.09.04, 22:58
      Jeśli chodzi o Dyrektora Młynarczyka, to chyba trochę przesadzacie. Nie jest aż
      taki zły. Chyba niektórzy pracownicy zakodowali sobie określone, złe zdanie o
      tym człowieku i stale je powtarzają. Ponadto, moim zdaniem ten człowiek jest
      bardzo ambitny i lojalny wobec pracowdawcy, czyli PKO BP SA.
      • Gość: georg Jestem pracownikiem tego banku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 19:25
        ...i zgadzam się, że Pan Młynarczyk musiał wprowadzić taki styl zarządzania
        bankiem w Płocku i okolicach aby poprawić wyniki i renomę PKO BP SA w tym
        rejonie. Wyniki owszem są, jednak co do renomy... No cóż, są tacy co narzekają
        ale są i rzesze zadowolonych klientów. No a po kredyt mieszkaniowy to gdzie
        pójdziecie? Może do BOŚ'a albo BZ WBK? Że już nie wspomnę o naszym wspaniałym
        produkcie Inteligo. Jesteśmy najlepsi i tyle.
        • Gość: MK Re: Jestem pracownikiem tego banku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:18
          >Że już nie wspomnę o naszym wspaniałym
          > produkcie Inteligo. Jesteśmy najlepsi i tyle.

INTELIGO jest waszym produktem ?? od kiedy ??
          PKO BP przejęło je tylko ?? Mam nadzieję, że
          nie spieprzycie tego ;-)))
          a propo opłat, od paru dni nie mogę się doszukać
          tabeli opłat i prowizji na INTELIGO !!!!
          czyżbyście go aż tak dobrze ukryli ;-))
          a może jakieś nowe opłaty i tam się pojawiły ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka