Gość: zezem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 11:33 salomonowe rozwiązanie panie policjancie ja mam wam udowadniać że nie jestem wielbłądem? jak to jest w polskim prawie puki co to chyba policja ma udowodnić wykroczenie czytaj winę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prgk Re: Pytanie o oklejanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 18:49 no chyba zle aby miec oklejona szybe musisz miec na to jakis dokument i jesli go nie masz to juz jest twoja wina :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstawziemniaki Re: Pytanie o oklejanie IP: *.class146.petrotel.pl 27.09.04, 20:02 przepis mówi o przepuszczalnosci światła a nie o posiadaniu makulatury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Pytanie o oklejanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:02 ... jaaasne, a świnie latają. Jak się jakiemuś policjantowi nie spodobają moje oklejone szyby "na oko", to mi zabierze dowód rejestracyjny. Jak stwierdzi "na ucho", że mój wydech jest za głośny, to mi zabierze dowód rejestracyjny. Co jeszcze mądrego wymyślicie? Podobno żyjemy w państwie prawa, a państwie prawa oskarżony jest niewinny dopóki mu się nie udowodni winy. Dlaczego ja muszę udowadniać, że moje szyby są przyciemnione w dozwolonym stopniu? Policjant stwierdzi, bo ma takie widzimisie, że mam za ciemne szyby, zabierze mi dowód i jestem odesłany na stację diagnostyczną. Tam płacę z własnej kieszeni za badanie techniczne, stwierdzają, że moje szyby są ok i jadę do Wydz Kom. w którym też muszę zapłacić za wydanie dowodu rejestracyjnego. Kto na tym robi kasę...? Oczywiście na zwrot pieniędzy za niesłuszne posądzenie nie ma nawet mowy. Jakby policja miała płacić za niesłuszne wysłanie na badanie techniczne, to od razu by się skończyły takie wspaniałe pomysły, o jakich mówi p.Dmochowski. Miałem takie doświadczenie ze sportowym tłumikiem i panem policjantem K. (łysy, dobrze zbudowany). Sam jeździ felicją z czarnymi szybami, a ściga chłopaków za szyby i wydechy, bo jeżdżą lepszymi furami niż on. Co za kraj... co jeszcze wymyślą...? Odpowiedz Link Zgłoś