Dodaj do ulubionych

PORÓD W SZPITALU NA KOŚCIUSZKI

05.10.04, 21:38
Witam,mam prośbę do pań które rodziły właśnie w tym szpitalu o opis ,jak tam
jest?,jaka opieka?,co trzeba mieć?,co daje szpital?,itp.Mogą też być
informacje o szkole rodzenia,ile się płaci?.kto prowadzi?,ile wcześniej się
zapisać?,itp.
Poszukuję też dobrej położnej która pracuje w tamtejszym szpitalu.Proszę o
poważne odpowiedzi.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • renkras Re: PORÓD W SZPITALU NA KOŚCIUSZKI 05.10.04, 22:14
      Witam
      Rodziłam tam w marcu a wcześniej trochę leżałam na ginekologii.Jestem
      zadowolona z pobytu i z opieki i pielęgniarskiej i lekarskiej.Musisz mieć swoje
      naczynia-kubek,sztućce.No oczywiście bielizne,kapcie,kosmetyki itd. tez musisz
      mieć swoje.Sale są przyjemne , na ginekologii dosyć duże,na położnictwie 3-
      osobowe.Na ginekologii na każdej sali jest telewizor(płatny) i telefon-do
      ciebie można dzwonić,nie ma wyjscia na zewnątrz.Przy każdej sali jest ubikacja
      i prysznic.Do porodu-musisz mieć ubranka dla dziecka ale jak nie masz to
      dostaniesz.Pieluchy dla dziecka po 4 na dzień(wiadomo,że przeważnie ma się
      swoje).Na sali porodowej dostaniesz paczkę gigantycznych ale za to super
      podpasek na czas po porodzie więc resztę musisz mieć własnych.Sale porodowe są
      bardzo przyjemne,mozna rodzić z osobą towarzyszącą,może ktoś siedzieć na
      korytarzu-jest kącik na porodówce dla tych co nie wytrzymuja na sali.Można
      pójść wcześniej na oddział i wszystko sobie obejrzeć.Położne na bloku porodowym
      są bardzo dobre-zapomniałam jak nazywała się moja-pacjentki mówiły że jest
      najlepsza-najstarsza z nich,siwa.Położną można sobie wynająć ale z tego co wiem-
      wszystkie są dobre.Weż ze sobą na porodówkę wodę do picia bo strasznie chce się
      pić.Po porodzie dostaniesz gorącej herbaty i jak będziesz głodna to jedzenie
      też.Ja byłam bardzo zadowolona , dobrze się mną opiekowali,poród miałam
      wywoływany i opieka była naprawdę super.Nie zapłaciłam nikomu-wszystko na
      NFZ.Po porodzie położnej kupiliśmy piękny bukiet kwiatów.O szkole rodzenia nic
      nie wiem-na izbie przyjęć wisi ogłoszenie z numerem telefonu,rozkładem zajęć i
      nazwiskiem położnej odpowiedzialnej za zapisy.Zapisć się można już chyba w 5-6
      miesiącu,odbywały się w podziemiach szpitala-tak mówiły mamy.Życzę powodzenia i
      polecam szpital na Kościuszki.
    • Gość: Monika o szkole rodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 07:32
      Dodam tylko o szkole rodzenia, bo koleżanka opisała wcześniej dość dokładnie
      wszystko.
      Szkoła rodzenia jest super. Prowadzą ją położne, też matki, mówią bardzo
      ciekawie i z sensem. Zapisać się możesz przychodząc na pierwsze spotkanie.

Ciuszki dla dziecka są OK, kolorowe, czyste, ale jeśli wolisz, to weź swoje.
      Nie zakładaj do porodu swojej koszuli, te, które tam są może nie są
      najpiękniejsze, ale za to bardzo praktyczne.

Ja również nie opłacałam nikogo, zresztą podobno w szpitalu była afera, że nie
      wolno opłacać... ale obsługę miałam super, trafiłam na dwie panie, któr,e
      prowadziły szkołę rodzenia.
      Jest OK, panie przychodzą, dopytują się, jak się czujesz itp. Obsługa super. Od
      lekarzy po salowe. Może nie każdy przeżył to tak, jak ja, ale zawsze warto
      pochwalić się czymś pozytywnym, nie?
      pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • Gość: ojciec Re: PORÓD W SZPITALU NA KOŚCIUSZKI IP: *.class147.petrotel.pl 07.10.04, 11:42
      najlepiej dogadaj sie z polozna o opieke podczas porodu
      taka przyjemnosc kosztuje pare zlotych ale masz pewnosc ze wszystko bedzie dopilnowane
      ja tak zrobilem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka