Dodaj do ulubionych

Palenie śmieci w przydomowych ogródkach jest za...

IP: *.plock.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:02
Zawsze palę liście w moim ogródku i nie uważam że to coś złego. Gdybym
chciaLa to kompostować to co później bym z tym zrobiła.W ogrodzie mam tylko
drzewa i trawę. Kompostuję ostrzyżoną trawę,odpady spożywcze i liście , ale
część spalam, bo jest tego dużo. Oczywiście sąsiadowi się to nie podoba,
twierdzi,że dym go dusi, ale sąsiad dostarcza mi często innych atrakcji np.
często robi remonty w domu, puka stuka , maluje lakierami, farbą olejną i
wszystkie zapachy bardziej szkodliwe mam w mieszkaniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkanka Palą liście podoknem IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 19:50
      Na osiedlu Kochanowskiego pod oknami bloków w domkach jednorodzinnych zawsze
      najesieni palą liście, a dym wędruje prosto przez otwarte okna do mieszkań.
    • Gość: Jurek Re: Palenie śmieci w przydomowych ogródkach jest IP: *.pzuzycie.com.pl 08.11.04, 21:38
      zapomnialas dopisac "jestem usprawiedliwiona"
    • Gość: Mieszkaniec Płocka Re: Palenie śmieci w przydomowych ogródkach jest IP: *.zep.com.pl 09.11.04, 12:38
      Zgadzam się że palenie liści w ogródkach jest uciązliwe dla otoczenia, ale
      pytanie co z nimi robić? Kompostowanie jest dobre lecz przy ich niewielkich
      ilościach. Przy większej ilości drzew, na jeden sezon kompostownik powiniem
      mieć conajmniej kilkanaście m3. A co z liśćmi z drzew ustawionych przy ulicach.
      Mieszkańcy są zobowiązani do sprzątania chodników przy ich posesjach ponadto
      liście z tych drzew spadają lub są nawiewane do prywatnych ogródków. Czy
      miasto nie powinno ustawiać jesienią pojemników do których można by wrzucać
      liście? Takie rozwiązanie napewno rozwiązało by problem spalania liści.
      Mieszkańcy osiedla domków przy ul. Szopena na odcinku od ul. Otolińskiej do ul.
      Lachmana radzą sobie z tym problemem składując liście z chodników przy
      drzewach, na kopcach lub w workach, czy to nie szpeci otoczenia? Co jakiś czas
      służby miejskie to usuwają lecz czy nie było by prościej wywozić tego z
      pojemników? Przecież można je ustawić przy pojemnikach do szkła, makulatury,
      plastiku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka