Dodaj do ulubionych

rajdowi kierowcy KM

IP: *.class146.petrotel.pl 06.11.04, 11:54
co sądzicie na temat kierowcow KMi tego jak wykonują swój zawód?ostatnio
często jezdze autobusami.czy to jak kierowca prowadzi autobus zależy od
pojazdu czy tylko od niego?ja dzis jechalam autobusem lini 19 ze starego
miasta na podolszyce..słuchajcie, nie bylo przystanku na którym ktoś by sie
nie przewrocil...kosmos. numer autobusu 570!gratuluje temu panu.poniewaz jest
jeszcze dosc młody to proponuje zeby zmienil zawod....
Obserwuj wątek
    • Gość: Alojzy Bąbel Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:47
      Magierski wymienia kadrę.
    • Gość: pasażer Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.class146.petrotel.pl 06.11.04, 13:50
      Już wporzo. Kierowca zadzwonił i mnie przeprosił.
      • Gość: Gość Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:32
        Wszyscy nowi kierowcy to kwiat Magierskiego i Burnata a jakie zmiany w biurowcu
      • Gość: pasazer Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:44
        nie zadzwonil i mnie nie przeprosil...szkoda ze klamiesz moj drogi... co do
        magierskiego...chyba wszyscy wiemy o co chodzi...
        • Gość: pasażer Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.class146.petrotel.pl 07.11.04, 00:47
          nie podszywaj się!
          zadzwonił i przeprosił
          • Gość: znajomymietkam Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 02:12
            Miecio to pała więc jak mógł wygrać dobrych driverów?

DTM upadło to wszystko z jego rąk upadnie
            ledwo opel zipał to się pała za mietka zabrał-rudawy lewus i tyle.
            ten jego kretyński uśmieszek to jak uśmiech księdza podczas zbierania na tacę.
            Pozdro dla mietka od starego przyjaciela z lat szkolnych(zawsze byłeś kretynem)
    • Gość: rec Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 06:47
      Jeszcze jeden dowód na to, że do czego pan M@M ręki nie dołoży to staje się
      chore.Zastanawia mnie tylko jaką rolę w KM-ie mógł odegrać konserwator?
    • Gość: :) Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 07.11.04, 10:57
      dobrze, że u nas metra nie ma - pewnie wszyscy by się wypie..li, a tacy jak
      ty zakładaliby wątki pt: "Zamknijmy metro - wagoniki jeżdżą za szybko!"
      • Gość: Ania Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:20
        > dobrze, że u nas metra nie ma - pewnie wszyscy by się wypie..li, a tacy jak
        > ty zakładaliby wątki pt: "Zamknijmy metro - wagoniki jeżdżą za szybko!"

Popieram Wszystkim zawsze coś nie pasuje. Ale swoją drogą podoba mi się nie
        uogólnianie kierowców tylko przedstawienie sprawy jasno , czyli podanie numeru
        autobusu. A z drugiej strony , może warto by się zastanowić nad tym , że każdy
        zawsze po raz pierwszy jest w pracy i sie uczy. W każdym zawodzie.... Nie ma
        na to reguły.

• Gość: pasazer Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:12
          kurcze...no wiesz moze i kazdy sie uczy, ale ja mam wrazenie ze sa kierowcy
          ktorzy poprostu tak jezdzą...mysle ze do tego troche trzeba sie urodzic..moze
          dlatego jezdze autobusami...jestem niewyuczalna jazdy samochodem,probowalam,
          nie mam do tego zdrowia wiec nie jezdze bo jak pomysle o tych wszystkich ktorzy
          denerwowali by sie ...albo byli by juz przeze mnie na tamtym swiecie...
          a jesli ktos juz sie bierze za tą robotę to chyba powinien ją znać....no nie
          wiem sama...bede teraz jezdzac autobusami zwralala uwagę na
          tzw "szarpaków".opisujmy ich, bedzie niezły ubaw, a moze i pan magierski zwroci
          na to uwagę...o ile oczywiscie potrafi odpalic internet.pozdrawiam wszystkich
          pasazerów i czekam na wasze opinie...szerokiej drogi!i miękkiego lądowania na
          podlodze autobusu.
        • Gość: Scarlett Re: rajdowi kierowcy KM IP: 213.77.42.* 08.11.04, 21:54
          młody to nie reguła - ostatnio jechałam z kierowcą ok. pięćdziesiątki jakimś
          solarisem i chyba gość nie miał obycia z automatyczną skrzynią biegów. Nikt się
          na szczęście nie wywrócił bo było na to za ciasno ale prawie sobie obcasy
          połamałam. I pomyśleć że dają takich na linie, które jeżdżą do szpitala na
          Winiary i wożą obolałych pacjentów ....
          • Gość: Ania Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:00
            chyba gość nie miał obycia z automatyczną skrzynią biegów- myslę, że z
            automatyczna skrzynią biegów to chyba nie trzeba mieć obycia, bo gaz steruje
            wszystkim i to juz nie leży w geście kierowcy. Gorzej może być przy hamowaniu.
            To juz jego rola aby było płynne. Ale mimo to nie przejmuj sie następnym razem
            tylko trzymaj sie mocno. Wyobraź sobie, że w metrze jest gorzej.Nie ma tak
            wiele rurek......Pozdrawiam.
            • Gość: Scarlett Re: rajdowi kierowcy KM IP: 213.77.42.* 10.11.04, 09:47
              z tego co wiem nie tak łatwo przesiąść się z manualnej na automat, wprawa
              przychodzi z czasem. a metro jeździ płynnie, nie trzeba się trzymać :)
              • Gość: Ania Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:17
                Widzę, że niktórzy nie jeździli metrem.Najgorzej jest przy ruszaniu i
                hamowaniu. Jak już jedzie to wtedy można puścić rączki z rurki. A co to za
                różnica jak się przesiadać z manualnej skrzyni na automatyczną? Przecież przy
                automatycznej nie można nic zmieniać. Auto samo zmienia biegi. A Ty dajesz
                tylko gaz i hamujesz, więc co tu trudnego?
                • plockibus1 Re: rajdowi kierowcy KM 10.11.04, 11:48
                  Co do metra to się zgadzam, trzeba się trzymać, bo szarpnięcia są dosyć mocne i
                  gwałtowne.
                  Jest różnica między skrzynią manualna, a automatyczną. W automacie trzeba
                  dodawać więcej gazu przy ruszaniu, zdecydowanie więcej jak w manualnej. Silnik
                  podczas ruszania wchodzi na znacznie większe obroty, co może przy braku
                  umiejętności wpływać na bardziej gwałtowne ruszanie. Częstym efektem tego jest
                  znaczne przyśpieszanie autobusu, po czym często zaczyna się gwałtowne
                  hamowanie. Ale wspomniany autobus o numerze 570 to jelcz pr-110 i o
                  automatycznej skrzyni biegów nie ma mowy.
                  • Gość: Ania Re: rajdowi kierowcy KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:58
                    ostatnio jechałam z kierowcą ok. pięćdziesiątki jakimś
                    solarisem i chyba gość nie miał obycia z automatyczną skrzynią biegów. Nikt się
                    na szczęście nie wywrócił bo było na to za ciasno ale prawie sobie obcasy
                    połamałam. I pomyśleć że dają takich na linie, które jeżdżą do szpitala na
                    Winiary i wożą obolałych pacjentów ....
                    to chodzi o solaris a nie o 570. Tak przynajmniej okresliła wóz FORUMOWICZKA.
    • Gość: Scarlett Re: rajdowi kierowcy KM IP: 213.77.42.* 10.11.04, 12:16
      ależ macie problemy, co za różnica jelcz czy solaris - wszystko zależy od
      humoru kierowcy, przecież nie wpuszczą za kierownicę autobusu kierowcy, który
      nie jest obyty z automatyczną skrzynią. A metro jeździ naprawdę łagodnie,
      jechalam chociazby w sobote z tym że było pełno ludzi i nawet nie było potrzeby
      trzymania się czegokolwiek :)
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka