Dodaj do ulubionych

Czat z Prezydentem

22.11.04, 15:47
Czy ktoś z bywalców FPI był na czacie ?? Mi obowiązki nie pozwoliły (swoją drogą co to za pomysły organizować czata w tych godzinach) , a szkoda bo chętnie bym wziął udział w dyskusji ... Może były poruszane jakieś interesujące sprawy np. Jagiellonka itp ...
Obserwuj wątek
    • plockibus1 Re: Czat z Prezydentem 22.11.04, 15:54
      ja niestety też byłem w pracy:-( a też chciałem zapytać o jedną sprawę. W sumie
      czemu prezydent w godzinach urzędowania sobie po gazetach chodzi?
      • konrad_wp Re: Czat z Prezydentem 22.11.04, 15:57
        To samo mi przyszło do głowy :-) Nie wiem jakie były przyczyny , ale na pewno nie było to spowodowane troską o dotarcie do jak największej liczby dyskutantów ...
    • fredifre Re: Czat z Prezydentem 22.11.04, 19:42
      wlasnie tez chetnie bym przeczytal
    • intruder Re: Czat z Prezydentem 23.11.04, 08:49
      Zapis z czata na pewno będzie udostępniony. Co do godziny to tak w Gazecie
      bywa, zazwyczaj w tych godzinach zapraszają gości na czat.
      Również nie uczestniczylem z powodu innych obowiązków.
      • konrad_wp Re: Czat z Prezydentem 23.11.04, 18:04
        Swoją drogą ciekawe czemu tyle czasu zajmuje Redakcji umieszczenie zapisu dyskusji w sieci. Przecież niczego nie trzeba redagować ,czat był moderowany na bieżąco , wystarczy skopiować i wkleić.
        • stuntman Re: Czat z Prezydentem 23.11.04, 23:02
          Też mnie to zastanawia. Wciąż oczekuję kiedy zapis czata pojawi się na
          gazetowych stronach. Godzina rozmowy nieco kuriozalna, z pewnością ani
          Prezydent, ani Gazeta nie mieli wielu rozmówców z grupy, na której najbardziej
          powinno im zależeć. Czyżby GW nie zamierzała zamieścić zapisu czatu, skoro nie
          padły żadne zapowiedzi i terminy w tej sprawie?
          • konrad_wp Re: Czat z Prezydentem 23.11.04, 23:13
            Już pojawiły się pierwsze opinie , że czat był nędzny - moderator ponoć starannie selekcjonował pytania. No cóż - póki sam nie przeczytam zapisu to nie będę się wypowiadał , ja mam jednak wrażenie , że cały ten czat był zorganizowany jakby na siłę być może po to , żeby Pan Prezydent mógł się pochwalić chęcią dialogu z mieszkańcami Płocka.
    • konrad_wp Re: Czat z Prezydentem 24.11.04, 19:23
      Fragmenty (czemu tylko fragmenty???) już są - w dziale Czaty z Płocka. A to najlepsze -

"TeDe: Co z Multipleksem przy Nowym Rynku, którym chwalił się Pan, mówiąc, że wyrazi zgodę na budowę bez pytania o zgodę radnych?

- I taką zgodę wyraziłem. Kompleks rekreacyjny z galerią usługowo-handlową, parkingiem podziemnym wraz z multikinem i kręgielnią będzie realizowany przez Rynex. Mam nadzieję, że koniec grudnia przyszłego roku będzie jednocześnie zakończeniem prac nad tą inwestycją."

Ręce mi opadają przecież już nawet samo CC przestało wymieniać Płock jako miasto w którym chcą inwestować ...
      • konrad_wp Re: Czat z Prezydentem 24.11.04, 19:44
        Trochę się pospieszyłem - pełna wersja też jest dostępna , więc zwracam honor :-)
        • stuntman Re: Czat z Prezydentem 24.11.04, 22:06
          Przeczytałem i rzeczywiście, mało konkretny coś ten czat. Poza nieomylnością i
          samouwielbieniem, od których aż bije z tych wypowiedzi, niewiele padło
          konkretów. Odnoszę wrażenie, że prezydent żyje w zupełnym oderwaniu od realiów
          panujących w miescie i w żaden sposób nie potrafię pojąć jego toku rozumowania.
          Jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że przez najbliższe dwa lata
          nic w mieście się nie zmieni na lepsze. Niestety, najgorzej jest kiedy jest się
          bezsilnym wobec stagnacji panującej we własnym mieście, bo mimo że z pewnością
          wezmę udział w referendum (i namówię do wzięcia udziału kogo się da), to nie
          liczę raczej na konkretny efekt tego przedsięwzięcia.
          Jednym słowem bida z nędzą jeszcze przez conajmniej dwa lata :(
      • czytelnik.prasy Ale 'jaja' ! 24.11.04, 22:25
        Hehe,ale jaja. To już nie wiem - czy czekać na inwestycję MaxFilmu,czy tę na Podolszycach czy tę niby na Nowym Rynku - faktem jest że od marca 2005 może nie być w Płocku żadnego kina,ale jak ruszą - w grudniu 'wsystkie tsy' to aż nie wiem co się będzie działo. Będzie się działo. Dziwne to jest - albo wszystko albo nic.
        • konrad_wp Re: Ale 'jaja' ! 24.11.04, 22:37
          Miałem problemy z doczytaniem do końca tego zapisu. To nawet nie są "jaja" , to KPINA w żywe oczy! Jaki Pan Prezydent musi mieć tupet żeby po tylu miesiącach wciąż podtrzymywać swoje obietnice sprzed wyborów które z góry skazane są na niepowodzenie (Sobótka). No i ten tekst o hipermarketach - inne miasta podobnej wielkości a nawet mniejsze (i to sporo mniejsze jak np. Lubin) mają po 2 , 3 lub 4 hipermarkety - czy w związku z tym Płock jest miastem szczególnym , że "analiza rynku lokalnego" wskazuje że nie ma miejsca na kolejne tego typu sklepy? Jestem bardzo ciekawy co ta sławetna "analiza" (której treści oczywiście prawie nikt nie zna , tylko służy za kiepski argument przeciwko hiperkom) będzie wskazywać jak Pan Prezydent opuści już swój urząd ... Podsumowując jestem naprawdę zniesmaczony, i zaczynam trzymać kciuki za powodzenie referendum (przejadę te 100km choćby na hulajnodze ale wezmę w nim udział).
      • czytelnik.prasy Jednak coś w tym jest (lub było) 25.11.04, 16:46
        Coś mi się przypomniało.
        Pisałem kiedyś na tym forum - o tym co zasłyszałem - że w Płocku będzie budować multikino jakiś inwestor zastępczy (zdaje się że z Wł-wka) i że podwykonawcą będzie jakaś firma z naszego miasta. Słowa prezydenta potwierdzają to co twierdził mój rozmówca - jak widać obie osoby są pewne tego faktu,i fakty wskazują jednoznacznie na CC,chyba że prezydent i mój rozmówca nie wiedzą że CC zrezygnowała z miasta naszego,albo to wszystko jest trzymane w tajemnicy i nawet CC specjalnie nic nie mówi o Płocku. Czegoś może się jeszcze dowiem od rozmówcy,bo w to aż nie chce się wierzyć co mówi prezydent i mój rozmówca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka