Gość: ropciozz IP: *.238.121.254.adsl.inetia.pl 24.01.05, 21:50 jak ktos wie niech da znac:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:30 We Włodkowicu prowadzone są zajęcia z Aikido. Prowadzi je Maciej Górzyński. Ta sekcja w początkach istnienia miała kontakt instruktorem Iaido. Tam szukaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 80.48.4.* 05.02.05, 13:18 spoko , bylem i sie dowiedzialem zobaczymy czy ruszy :P hehe dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:22 nie za ma co, jak będziesz się widział z Maćkiem pozdrów go od kumka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR.X Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:31 To będą czy nie ? a może jestkendo albo co innego? Jeżeli mógłbyś napisać na forum czego się dowiedziałeś. Z gór dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 80.48.4.* 08.02.05, 07:37 no to sprawa wyszla tak: poszedlem, zapytalem sie,...... i czekac pozostalo , niezle nie?:P ale kto wie , moze ruszy... , a co do Kendo Mr.X to wogole sekcji w Plocku nie ma! szkoda...bo wyhebany sport jest. No nic sprawa wyszla jak wyszla pozostalo tylko czekac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 09.02.05, 08:34 Sekcji IAIDO w Płocku, nie było i nie zanosi się na to żeby powstała. Wprawdzie jest pseudo aikidoka i iaidoka, chyba ma na imię Maciek, ale on potrafi jedynie obierać ziemiaki. Ćwiczyłem u prawdziwych mistrzów, a on na takiego nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA K Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:32 A to zależy od wyglądu ? Sportowcu - pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 10.02.05, 07:49 Pani Asiu K, jak byś czytała dokładnie to zrozumiałabyś o czym piszę. Dobrze, więc napiszę dokładnie. Jego ruchy są niedokładne, mało precyzyjne, cięcia zachwiane, a wracając do aikido techniki nieskuteczne, zachwiane, nie trzyma Ki. Jego czas reakcji jest mocno ograniczony, zresztą jak jego pogląd na aikido i iaido. Widząc jego ruch obawiam się czy sprostałby nawet obieraniu ziemiaków w podrzędnej knajpie. A tak wogóle do ćwiczenia iaido należałoby mieć miecz a nie tylko bokken. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA K Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:56 Zwracam honor . Drażni mnie tylko czasem jak ktoś obraża innych , nie mając wielkiego pojęcia o temacie . I tak to odebrałam przy Twojej wcześniejszej wypowiedzi . Wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.122.* 09.02.05, 21:16 rany widze ze coraz bardziej to niektorych interesuje <brawo> ale im wiecej narodu to powstanie 'armia iaidokow' i pewnie ruszy sekcja:P Sportowiec, kurcze chyba musisz byc dobry w te klocki!:Pa ile form kata masz opanowane??:P hmm powiadasz ze Maciek potrafi obierac ziemniaki tzn ze jak 'partoli' <za przeproszeniem> czy tez zle wykonuje wyciaganie miecza? a Maciek ma wogole jakis stopien uczniowski/mistrzowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 10.02.05, 07:58 Sekcji iaido w Płocku nie będę otwierał, ponieważ zbyt jestem zajęty pracą zawodową, a poza tym nie mieszkam w Płocku. Ćwiczę iaido od paru ładnych lat i to nie w podrzędnym Klubie Renshin w Paznaniu, u Schuberta jak on. Poza tym, pewnie widują się raz na pół roku, jak przyjedzie do Płocka zebrać pieniądze . Zastanówcie się jak można uczyć się aikido czy iaido z kaset, jak on. Eksternistycznie? Stopnie to on sobie jednynie mógł kupić, ewentualnie dostać za co innego, bo napewno na nie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 80.48.147.* 11.02.05, 09:04 No dobrze Sportowiec, a gdzie cwiczysz, jesli to nie tajemnica? No i skad tak doskonale znasz realia sekcji Macka G.? Rzucac hasla nie poparte faktami i dowodami potrafi wiekszosc na tym forum, ale odrobine wiecej konkretow, please... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:35 A co może filmik ma Ci przesłać? Pomyśl i czytaj dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aikidoka Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 10.02.05, 09:00 Strata czasu na aikido i iaido w wykonaniu Pana Górzyńskiego. ćwiczyłem u niego troche czasu. Jest kiepskim instruktorem, żadko bywa na treningach. Zajęcia za niego prowadz chłoptaś bez ikry... Bierze kase i w nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai Klub Górzyńskiego to wielka lipa!!! IP: 193.59.95.* 10.02.05, 09:09 Klub Górzyńskiego to wielka lipa!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.122.* 10.02.05, 11:43 cholercia , 'rzadko bywa na treningach , kiepski instruktor , uczy sie z kaset?!!' kurde jak tak piszecie to rzeczywiscie chyba musi byc do bani ten p.Maciej!! kurde nie spodziewalem sie ze tak kiepawo jest, ale dobrze uslyszec jest od ludzi ktorzy pobierali nauke u niego! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:03 Sorki, k.... czegoś nie rozumiem , pytacie najpierw o kontakt , a potem robicie z tego sprawę karną, powołajcie od razu komitet sądowniczy, weżcie zlinczujcie pana Maćka , bo nie chce Wam się samym uwinąć i poszukać kontaktu z Iaido. Pan Górzyński ma katane jeśli chodzi o ścisłość, ale na pewno nie będzie z nią chodził i golił wszystkim brody. Jak chcecie prawdziwego kontaktu z Iaido, proszę bardzo jedźcie do Kopenhagi i szukajcie mistrza Nishio, oczywiście jak Was na to stać, ale nie krytykujcie człowieka, który próbował cokolwiek w tym zasranym mieście coś zrobić, Zrobiliście może coś więcej dla tego miasta?/ To było oczywiście pytanie retoryczne, nie porzebujecie odpowiadać. Proszę bardzo szukajcie dalej kontaktu w Poznaniu Pan Andrzej Szubert , ale przestańcie bredzić , bo to nie Sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej G. Całe iaido mistrza Nishio IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:37 Pytać o kontakt, to można w NOMI. Reklame zrobiłeć sobie zemnie na forum? Całe iaido mistrza Nishio nie nadają się do niczego. Stary dziad i to wszystko. Ja jestem najleprzy, bo umiem obierać ziemiaki swoim tempym scyzorykiem. Ale mi wchodzisz głęboko, tam gdzie słońce nie dochodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Hosoda IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:43 W Kopenhadze mieszka Hosoda, a nie Nishio!!! Widać już że się nie znasz!!! Po zatym z ostatnich relacji Nishio stwierdził że nie przyznaje się ani do Aikido, ani do iaido w wykonaniu Hosody. Nishio zapytany o Hosode, opowiedział "A kto to jest, nie znam takiego..." To samo mówi za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.122.* 10.02.05, 23:30 Sorki kumek ze sie wkur....asz! na te posty,fakt faktem pytalem sie o kontakt, spoko jest, ale nie spodziewalem sie ze,ze taki odzew bedzie w sprawie iaido w Plocku a wszezegolnosci samego instruktora.Jak przeczytalem niektore wypowiedzi o ile faktycznie byly prawdziwe to bylem zaskoczony diabelnie!!! , przytocze opis z forum ''rzadko bywa na treningach , kiepski instruktor , uczy sie z kaset?!!' i jesli to pisza byli uczniowie to 'chyba/musi' tak byc,osobiscie chcialbym potrenowac i zobaczyc jak to jest a pozniej zostawie ocene:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:12 Ja tez zaczynałem trenowac razem z Mackiem trafiłem do tej sekcji na samym początku i wiem ile pracy i serca włożył Maciek w uruchomienie tego klubu. Dokładał nawet z własnej kieszeni, żeby opłacać salę, zapraszał instruktorów, a nawet sprowadził mistrza Hosodę z Danii, niestety był wtedy chory i może nie mógł zaprezntować się najlepiej. Może po prostu się wypalił, bo to wszystko zależy od kasy. Szukasz Iaido. Proszę bardzo w Kopenhadze jest świetny instruktor Hosoda, uczeń mistrza Nishio, w Poznaniu Andrzej Szubert, uczeń Hosody. Złóżcie fundusze do jednego worka (nie małe zresztą) i zapraszajcie Hosodę. On z tego żyje więc przyjedzie. Pozdrowienia, mam nadzieję, że skończycie z tym linczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona kupiła sobie dalej tego dana IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:48 Trafiłeśc do osoby, która nic nie potrafiła i miała 4 kyu. Dalej kupiła sobie dalej tego dana... Hosoda jest już stary i "przechodzi na drugą stronę mocy" Czyli wypiera się tego co robił? Brzydko Hosoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniechęcony Nie trać czasu!!!! IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:49 Nie trać czasu!!!! Nie warto wierz mi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz t Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.120.* 14.02.05, 20:11 no kurde bosko po prostu bosko! juz teraz sam nie wiem co o tym myslec,nie spodziewalem sie ze az tak ostro bedzie! i ciekawe czy iaido bedzie..... chyba bede jezdzil na jakies staze... mimo to dzieki wszystkim za odzew tych po stronie p.Macka :)) jak i Dark Side :P hehe ,ktora krytykuje go :))coz tak to bywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ [...] IP: 193.59.95.* 15.02.05, 07:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś