Dodaj do ulubionych

IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plockowie?

IP: *.238.121.254.adsl.inetia.pl 24.01.05, 21:50
jak ktos wie niech da znac:P
Obserwuj wątek
    • Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:30
      We Włodkowicu prowadzone są zajęcia z Aikido. Prowadzi je Maciej Górzyński. Ta
      sekcja w początkach istnienia miała kontakt instruktorem Iaido. Tam szukaj dalej
      • Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 80.48.4.* 05.02.05, 13:18
        spoko , bylem i sie dowiedzialem zobaczymy czy ruszy :P hehe dzieki za
        informacje
        • Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:22
          nie za ma co, jak będziesz się widział z Maćkiem pozdrów go od kumka
          • Gość: MR.X Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:31
            To będą czy nie ?
            a może jestkendo albo co innego?
            Jeżeli mógłbyś napisać na forum czego się dowiedziałeś.
            Z gór dziękuje.
    • Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 80.48.4.* 08.02.05, 07:37
      no to sprawa wyszla tak: poszedlem, zapytalem sie,...... i czekac pozostalo ,
      niezle nie?:P ale kto wie , moze ruszy... , a co do Kendo Mr.X to wogole sekcji
      w Plocku nie ma! szkoda...bo wyhebany sport jest. No nic sprawa wyszla jak
      wyszla pozostalo tylko czekac....
    • Gość: Sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 09.02.05, 08:34
      Sekcji IAIDO w Płocku, nie było i nie zanosi się na to żeby powstała.
      Wprawdzie jest pseudo aikidoka i iaidoka, chyba ma na imię Maciek, ale on
      potrafi jedynie obierać ziemiaki. Ćwiczyłem u prawdziwych mistrzów, a on na
      takiego nie wygląda.
      • Gość: ASIA K Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:32
        A to zależy od wyglądu ? Sportowcu - pomyśl
        • Gość: Sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 10.02.05, 07:49
          Pani Asiu K, jak byś czytała dokładnie to zrozumiałabyś o czym piszę.
          Dobrze, więc napiszę dokładnie.
          Jego ruchy są niedokładne, mało precyzyjne, cięcia zachwiane, a wracając do
          aikido techniki nieskuteczne, zachwiane, nie trzyma Ki. Jego czas reakcji jest
          mocno ograniczony, zresztą jak jego pogląd na aikido i iaido.
          Widząc jego ruch obawiam się czy sprostałby nawet obieraniu ziemiaków w
          podrzędnej knajpie.
          A tak wogóle do ćwiczenia iaido należałoby mieć miecz a nie tylko bokken.
          • Gość: ASIA K Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:56
            Zwracam honor . Drażni mnie tylko czasem jak ktoś obraża innych , nie mając
            wielkiego pojęcia o temacie . I tak to odebrałam przy Twojej wcześniejszej
            wypowiedzi . Wybacz
    • Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.122.* 09.02.05, 21:16
      rany widze ze coraz bardziej to niektorych interesuje <brawo> ale im wiecej
      narodu to powstanie 'armia iaidokow' i pewnie ruszy sekcja:P Sportowiec, kurcze
      chyba musisz byc dobry w te klocki!:Pa ile form kata masz opanowane??:P hmm
      powiadasz ze Maciek potrafi obierac ziemniaki tzn ze jak 'partoli' <za
      przeproszeniem> czy tez zle wykonuje wyciaganie miecza? a Maciek ma wogole
      jakis stopien uczniowski/mistrzowski?
      • Gość: Sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 10.02.05, 07:58
        Sekcji iaido w Płocku nie będę otwierał, ponieważ zbyt jestem zajęty pracą
        zawodową, a poza tym nie mieszkam w Płocku. Ćwiczę iaido od paru ładnych lat i
        to nie w podrzędnym Klubie Renshin w Paznaniu, u Schuberta jak on.
        Poza tym, pewnie widują się raz na pół roku, jak przyjedzie do Płocka zebrać
        pieniądze . Zastanówcie się jak można uczyć się aikido czy iaido z kaset, jak
        on. Eksternistycznie?
        Stopnie to on sobie jednynie mógł kupić, ewentualnie dostać za co innego, bo
        napewno na nie zasłużył.
        • Gość: nie-sportowiec Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 80.48.147.* 11.02.05, 09:04
          No dobrze Sportowiec, a gdzie cwiczysz, jesli to nie tajemnica? No i skad tak
          doskonale znasz realia sekcji Macka G.? Rzucac hasla nie poparte faktami i
          dowodami potrafi wiekszosc na tym forum, ale odrobine wiecej konkretow,
          please...
          • Gość: Kicia Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:35
            A co może filmik ma Ci przesłać? Pomyśl i czytaj dokładnie.
    • Gość: Aikidoka Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 193.59.95.* 10.02.05, 09:00
      Strata czasu na aikido i iaido w wykonaniu Pana Górzyńskiego.
      ćwiczyłem u niego troche czasu.
      Jest kiepskim instruktorem, żadko bywa na treningach.
      Zajęcia za niego prowadz chłoptaś bez ikry...
      Bierze kase i w nogi...
    • Gość: ai Klub Górzyńskiego to wielka lipa!!! IP: 193.59.95.* 10.02.05, 09:09
      Klub Górzyńskiego to wielka lipa!!!!!!!!!111
    • Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.122.* 10.02.05, 11:43
      cholercia , 'rzadko bywa na treningach , kiepski instruktor , uczy sie z
      kaset?!!' kurde jak tak piszecie to rzeczywiscie chyba musi byc do bani ten
      p.Maciej!! kurde nie spodziewalem sie ze tak kiepawo jest, ale dobrze uslyszec
      jest od ludzi ktorzy pobierali nauke u niego! dzieki
      • Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:03
        Sorki, k.... czegoś nie rozumiem , pytacie najpierw o kontakt , a potem robicie
        z tego sprawę karną, powołajcie od razu komitet sądowniczy, weżcie zlinczujcie
        pana Maćka , bo nie chce Wam się samym uwinąć i poszukać kontaktu z Iaido.
        Pan Górzyński ma katane jeśli chodzi o ścisłość, ale na pewno nie będzie z nią
        chodził i golił wszystkim brody. Jak chcecie prawdziwego kontaktu z Iaido,
        proszę bardzo jedźcie do Kopenhagi i szukajcie mistrza Nishio, oczywiście jak
        Was na to stać, ale nie krytykujcie człowieka, który próbował cokolwiek w tym
        zasranym mieście coś zrobić, Zrobiliście może coś więcej dla tego miasta?/ To
        było oczywiście pytanie retoryczne, nie porzebujecie odpowiadać. Proszę bardzo
        szukajcie dalej kontaktu w Poznaniu Pan Andrzej Szubert , ale przestańcie
        bredzić , bo to nie Sejm.
        • Gość: Maciej G. Całe iaido mistrza Nishio IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:37
          Pytać o kontakt, to można w NOMI.
          Reklame zrobiłeć sobie zemnie na forum?
          Całe iaido mistrza Nishio nie nadają się do niczego. Stary dziad i to wszystko.
          Ja jestem najleprzy, bo umiem obierać ziemiaki swoim tempym scyzorykiem.
          Ale mi wchodzisz głęboko, tam gdzie słońce nie dochodzi...
        • Gość: Misiek Hosoda IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:43
          W Kopenhadze mieszka Hosoda, a nie Nishio!!!
          Widać już że się nie znasz!!!
          Po zatym z ostatnich relacji Nishio stwierdził że nie przyznaje się ani do
          Aikido, ani do iaido w wykonaniu Hosody.
          Nishio zapytany o Hosode, opowiedział "A kto to jest, nie znam takiego..."
          To samo mówi za siebie.
    • Gość: ropciozz Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.122.* 10.02.05, 23:30
      Sorki kumek ze sie wkur....asz! na te posty,fakt faktem pytalem sie o kontakt,
      spoko jest, ale nie spodziewalem sie ze,ze taki odzew bedzie w sprawie iaido w
      Plocku a wszezegolnosci samego instruktora.Jak przeczytalem niektore wypowiedzi
      o ile faktycznie byly prawdziwe to bylem zaskoczony diabelnie!!! , przytocze
      opis z forum ''rzadko bywa na treningach , kiepski instruktor , uczy sie z
      kaset?!!' i jesli to pisza byli uczniowie to 'chyba/musi' tak byc,osobiscie
      chcialbym potrenowac i zobaczyc jak to jest a pozniej zostawie ocene:)
      • Gość: kumek Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:12
        Ja tez zaczynałem trenowac razem z Mackiem trafiłem do tej sekcji na samym
        początku i wiem ile pracy i serca włożył Maciek w uruchomienie tego klubu.
        Dokładał nawet z własnej kieszeni, żeby opłacać salę, zapraszał instruktorów, a
        nawet sprowadził mistrza Hosodę z Danii, niestety był wtedy chory i może nie
        mógł zaprezntować się najlepiej. Może po prostu się wypalił, bo to wszystko
        zależy od kasy. Szukasz Iaido. Proszę bardzo w Kopenhadze jest świetny
        instruktor Hosoda, uczeń mistrza Nishio, w Poznaniu Andrzej Szubert, uczeń
        Hosody. Złóżcie fundusze do jednego worka (nie małe zresztą) i zapraszajcie
        Hosodę. On z tego żyje więc przyjedzie. Pozdrowienia, mam nadzieję, że
        skończycie z tym linczem.
        • Gość: żona kupiła sobie dalej tego dana IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:48
          Trafiłeśc do osoby, która nic nie potrafiła i miała 4 kyu. Dalej kupiła sobie
          dalej tego dana...
          Hosoda jest już stary i "przechodzi na drugą stronę mocy"
          Czyli wypiera się tego co robił?
          Brzydko Hosoda...
      • Gość: Zniechęcony Nie trać czasu!!!! IP: 193.59.95.* 14.02.05, 07:49
        Nie trać czasu!!!! Nie warto wierz mi!!!
    • Gość: ropciozz t Re: IAIDO W PŁOCKU czy jest jakas sekcja w plocko IP: 213.238.120.* 14.02.05, 20:11
      no kurde bosko po prostu bosko! juz teraz sam nie wiem co o tym myslec,nie
      spodziewalem sie ze az tak ostro bedzie! i ciekawe czy iaido bedzie..... chyba
      bede jezdzil na jakies staze... mimo to dzieki wszystkim za odzew tych po
      stronie p.Macka :)) jak i Dark Side :P hehe ,ktora krytykuje go :))coz tak to
      bywa....
      • Gość: _ [...] IP: 193.59.95.* 15.02.05, 07:49
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ropciozz Re: Spadaj IP: 213.238.123.* 15.02.05, 20:10
          do kogo ta mowa???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka