Dodaj do ulubionych

KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:24
Rok temu na ulicy Skłodowskiej doszło do wybuchu gazu w mieszkaniu
komunalnym. Wybuch spowodowany był tym że lokator po pijanemu napełniał butlę
do napełniania zapalniczek. Winę lokatora potwierdziła prokuratura.
Mieszkanie wkrótce ma iść do remontu, koszt remontu około 45 tysięcy zlotych.
Pytam się dlaczego jeżeli została stwierdzona wina lokatora gmina pokrywa
koszty remontu mieszkania. Dlaczego czyjś głupota ma być pokrywana z moich
pieniędzy ktore płacę w formie podatków. Czy to ten co spowodował żniszczenia
nie powinien pokryć koszty szkody. Dlaczego gmina nie wystąpi do sądu o
pokrycie kosztów remontu przez sprawców zdarzenia. Jednak najśmieszn iejsze
jest to że lokatorzy ci nachodzą "gminę" z żądaniami co do tego jak i kiedy
ma być wyremontowane mieszkanie.
Morał z tego wynika taki, podpal swoje mieszkanie, Gmina wyremontuje ci je,
wymieni okna i podłogi.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! 01.02.05, 13:52
      Gość portalu: komunalny napisał(a):

> Morał z tego wynika taki, podpal swoje mieszkanie, Gmina wyremontuje ci je,
      > wymieni okna i podłogi.

Ale mebli gmina Ci pewnie nie kupi, więc przed podpaleniem nie zapomnij ich
      wynieść. ;-))
      • Gość: komunalny Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:04
        a po co Romciu wynosić stare graty. Póżniej znajdą się naiwni którzy ci kupią
        nowe mebelki, a odszkodowanie przepijemy. Tak jak w tym przypadku towarzystwo w
        ciągu roku przepiło 40 tysięcy złotych uzyskane z odszkodowania, ale nich gmina
        płaci, bo przecież gmina "ma".
        • roman_j Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! 01.02.05, 15:09

> Póżniej znajdą się naiwni którzy ci kupią nowe mebelki, a odszkodowanie
          > przepijemy.

Znasz takich hojnych ludzi? Daj mi namiary. Nie dla mnie i nie na mebelki, ale
          szukam sponsorów. Skoro znasz takich, to podziel się wiedzą. :-))

> Tak jak w tym przypadku towarzystwo w ciągu roku przepiło 40 tysięcy złotych
          > uzyskane z odszkodowania, ale nich gmina płaci, bo przecież gmina "ma".

Nie znam szczegółów sprawy i podejrzewam, że Ty do końca też nie. Ale jeśli ta
          sprawa Cię bulwersuje, to zainteresuj nią jakiegoś radnego z Twojego osiedla.
          Niech złoży interpelację i zażąda wyjaśnień w tej sprawie. Sam chętnie
          przeczytam odpowiedź na tę interpelację.
          No chyba, że interesuje Cię tylko wyładowanie złości na forum. Jeśli tak, to od
          razu przepraszam, że w ogóle kieruję pod Twoim adresem taką "niemoralną"
          propozycję. ;-))
          • Gość: komunalny Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:56
            nie interesuje mnie wyładowanie złości, ale bulwersujący jest fakt że ktoś kto
            spowodował pożar, dostało i tak od miasta mieszkanie komunalne na Skarpie, żąda
            jak i na kiedy ma mieć wyremontwane mieszkanie, które przez własną głupotę
            spalił. W tym samym czasie inni lokatorzy czekają latami ma wymianę np. okien.
            Sprawę Romciu dokładnie znam bo mieszkam w tej klatce, i wiemy co to lajzertwo
            wyprawiało, lewe rączki do roboty, co dziennie od ósmej rano na gazie.
            • roman_j Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! 01.02.05, 17:27

> Sprawę Romciu dokładnie znam bo mieszkam w tej klatce, i wiemy co to lajzertwo
              > wyprawiało, lewe rączki do roboty, co dziennie od ósmej rano na gazie.

Jak na razie próbujesz mnie przekonać, że znasz lokatora albo lokatorów tego
              lokalu, a ja tej wiedzy nie podważałem. Nie jestem jednak nadal przekonany, że
              wiesz dokładnie, co dzieje się na linii gmina-lokatorzy i jaki będzie finał tej
              sprawy tzn. czy miasto rzeczywiście nie obciąży lokatora kosztami remontu, a
              jeśli tak się stanie, to dlaczego. Tego wszystkiego można się dowiedzieć. Ale po
              co, prawda? Lepiej narzekać na niesprawiedliwość niż spróbować coś zmienić, bo a
              nuż się uda i nie będzie na co narzekać. :-))
              • Gość: komunalny Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:29
                memłasz Romcu !!!!
                • Gość: kibol Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:35
                  Nie dyskutuj z tym idiotą. On na forum nic nie wnosi. Tylko robi ludziom wodę z
                  mózgu bo za to ma płacone.
                  • Gość: komunalny Re: KTO ZAPŁACI ZA REMONT MIESZKANIA ?????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 08:48
                    a wydawałoby sie że wykształcony człowiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka