Dodaj do ulubionych

Płockie hotele

11.02.05, 08:18
Co sądzicie o płockich hotelach, pensjonatach?
Miasto mające aspiracje aby przyciągać turystów i inwestorów musi ich gdzieś
przenocować.
Moje zdanie:
Starex - plusy: rewelacyjna lokalizacja, widok z okna
Petrochemia - plusy: dobra, w miarę tania (zwłaszcza dla prac. PKN)
restauracja, przyzwoity standard pokoi (byłem, widziałem); minusy - za mały
parking,
Petropol - plusy: część hotelowa po remoncie, minusy: restauracja pamięta
jeszcze Gierka
Płock - z zewnątrz nie robi dobrego wrażenia, w środku nie byłem
A inwestycje hotelowe? Jakiś hotelik podobno buduje się nad salonem sukni
ślubnych (Siekiewicza / Bielska). Słyszałem też o hotelu na starówce, ale nie
znam szczegółów. Może ktoś z Was wie więcej (gdzie, co, kto buduje).
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Płockie hotele 11.02.05, 17:07
      Są też jakieś hotele w Borowiczkach lub Imielnicy (jeden na pewno). Na temat
      wyposażenia i warunków w płockich hotelach niestety nie mogę się wypowiedzieć,
      ponieważ nigdy nie miałem przyjemności...

P.S. Szkoda, że w Płocku nie ma jakiegoś luksusowego, eleganckiego hotelu jak
      chociażby "Młyn" we Włocławku. Każdy powie, że nie ma na to u nas koniunktury,
      ale jakoś tam taki obiekt ma rację bytu, to w takim razie czemu u nas nie? Czy
      tam sytuacja różni się aż tak diametralnie?
      • czytelnik.prasy Re: Płockie hotele 11.02.05, 17:47
        Młyn we Włocławku widziałem - ładny,czterogwiazdkowy i podświetlony. Jedynym
        wytłumaczeniem może być to że Włocławek leży przy krajowej jedynce. Widocznie we
        Włocławku mają mądrzejszych lokalnych inwestorów i biznesmenów którzy postawili
        taki hotel. U nas chyba może konkurować Dębowa Góra w Nowych Rumunkach nad
        jeziorem - podobno hotel trzygwiazdkowy na miarę czterech - nawet windę
        panoramiczną tam mają - miałem kiedyś okazję tam być w środku.
        • konrad_wp Re: Płockie hotele 11.02.05, 23:00
          Ja na początku podwyższyłbym standard istniejących hoteli - Petropol aż prosi się o gruntowny remont elewacji - teraz wygląda jak zwykły , PRL-owski blok. Obłożenie go szklaną elewacją zmieniłoby jego oblicze a przy okazji cała okolica zyskałaby wizualnie na atrakcyjności (w dodatku Teatr wkrótce też będzie wyremontowany)
          • stuntman Re: Płockie hotele 12.02.05, 09:52
            Pamiętam, że po pierwszym Astigmatiku padały deklaracje gruntownej przebudowy
            Petropolu, nawet dyskutowaliśmy na ten temat. Tradycyjnie wszystko przycichło,
            wątpię więc czy ktoś teraz zdecyduje się wywalić kupę kasy, żeby dać nam trochę
            nowoczesnej architektury - z tego bezpośrednich zysków nie będzie. Ale
            oczywiście, że bym chciał i że odnowienie hotelu z zewnątrz powinno zostać
            przeprowadzone, może przy okazji dałoby się go wizualnie podwyższyć.
          • piotrploc Re: Płockie hotele 14.02.05, 07:53
            Remont elewacji był 2 - 3 lata temu.
    • czytelnik.prasy Re: Płockie hotele 12.02.05, 00:22
      Niedawno przybył nam nowy hotelik - w budynku po Meskompie na Szopena - nazwywa
      się to Hotel 1 czy jakoś tak.
      • stuntman Re: Płockie hotele 12.02.05, 09:49
        Hihihi :) Tego jeszcze nie było - zrobić ze sklepu hotel :) Możesz coś więcej o
        tym napisać?
        • czytelnik.prasy Re: Płockie hotele 12.02.05, 10:02
          Na piętrze w tych oknach wiszą firanki,na murze napisy Hotel 1,a przez to duże
          wystające okno pośrodku widać hol i drzwi do pokojów po lewej i prawej stronie.
          Obiekt stał i czekał na najemcę,aż znalazł się chętny na jego nietypowe
          zastosowanie.
    • radeqrdemenes Re: Płockie hotele 13.02.05, 12:38
      Jeżeli chodzi o ten hotel na starówce to właśnie trwają prace nad zakończeniem
      stanu surowego znajduje się na ulicy piekarskiej niedaleko hotelu Starzyński.
      Wszystkie hotele które mamy dotychczas są stosunkowo drogie, przydałby się
      jakiś tani hotel sieciowy np. Start. Tylko miasto "Przyjazne inwestorom"
      najpierw musiałoby zaprosić szefostwo tej firmy do rozmów bo z tego co
      słyszałem w kolejce stoi już kilka miast.
      • konrad_wp Re: Płockie hotele 13.02.05, 13:59
        Z tego co wiem , w miastach porównywalnych wielkością do Płocka inwestuje sieć Qubus(Wałbrzych,Legnica). Należą do niższej półki cenowej , myślę że wprowadziliby trochę ożywienia (konkurencja!) w Płocki mini-rynek hotelowy.
        • stuntman Re: Płockie hotele 13.02.05, 19:30
          W tej kadencji ja bym szczególnie nie liczył na poprawę konkurencyjności w
          jakiejkolwiek branży, czy to będzie handel, usługi, gastronomia, paliwa, czy
          hotele. Tak właśnie się w Płocku objawia przyjazność inwestorom.
          • konrad_wp Re: Płockie hotele 13.02.05, 21:56
            Jeszcze TYLKO półtora roku :-) W każdym razie już bliżej niż dalej ...
    • enaka Re: Płockie hotele 14.02.05, 09:55
      popyt na hotele z wyzszej polki znalazlby sie; wszyscy zagraniczni goscie,
      ktorzy przyjezdzaja do firmy, w ktorej pracuje, zycza sobie noclegu w
      starzynskim (oczywiscie ci, ktorzy juz wczesniej tu byli lub dowiedzieli sie od
      znajomych, gdzie jest najlepiej)
      • piotrploc Re: Płockie hotele 15.02.05, 07:43
        Nie wiem czy to prawda, ale podobno nowy hotel na Piekarskiej ma mieć cztery
        gwiazdki.
    • piotrploc Re: Płockie hotele 09.03.05, 07:55
      Dzisiaj zadebiutowała strona:
      www.hotel.petrochemia.pl
      • konrad_wp Re: Płockie hotele 09.03.05, 12:56
        Całkiem fajna ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka