Dodaj do ulubionych

Nowe fotoradary w Płocku

IP: *.c155.petrotel.pl 19.05.05, 17:35
Ponoć Straż Miejska zakupiła fotoradar. Myslę, że będzie on odwróceniem uwagi
mieszkańców od psich kup na chodnikach i trawnikach. Teraz Panowie Strażnicy
będą bardziej dowartościowani. Poczują się wreszcie ważni. Co na to Pani Jola
Głowacka???
Obserwuj wątek
    • Gość: kto Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.c158.petrotel.pl 19.05.05, 20:09
      niech oni wezmą się za inną robtę za żuli pod sklepami
      • Gość: eSTe żule pod sklepami IP: 193.59.95.* 20.05.05, 10:03
        i za tych co stoją i szczają i s.... (załatwiają swoje inne potzreby) w mojej
        klatce. Śmierdzi okrutnie! i co nie wchodzę do klatki to stoi to
        menelstwo!!!!!!!!
        • Gość: długopisem na moście był kiedyś IP: *.plock.mm.pl 20.05.05, 15:03
          dwa dni temu na moście stał gdzie jest 30km/h :-)
    • Gość: /// Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.c153.petrotel.pl 20.05.05, 16:09
      Niech mają
    • Gość: rzecznik SM Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 20.05.05, 19:57
      Z przyjemnościa Panu odpowiem, otóż na obecna chwilę Straż Miejska nie zakupiła
      fotoradaru. Ogłoszona została na razie na stronach internetowych Urzędu Miasta
      specyfikacja. Oznacza to, że fotoradar zakupimy do końca czerwca. Jeśli
      chciałby Pan szybszą odpwiedź na nurtujące Pana pytania co do działalności SM,
      to nie musi Pan pytać o to na forum internetowym wymieniając moje nazwisko -
      wystarczy zadzwonic do sekretariatu SM ( 366 - 03 10) i poprosiż o połączenie
      rozmowy ze mną chętnie w ramach posiadanej wiedzy odpowiem na Pana pytania,
      jeśli w danej chwili nie będę posiadała wszystkich informacji obiecuje, że je
      zdobęde i dopowiem reszte. Już w tej chwili moge pana zapewnic, że fotoradar "
      od początku do końca" bedzie obsługiwać tylko 2 strażników. Tak więc bez obawy
      nasza uwaga nie zostanie od niczego odwrócona. A co do Pana stwierdzenia, że
      teraz poczujemy się ważni - ja potraktuje to jako kiepski żart ! Pozdrawiam
      wszystkich !!!!!!!! J.G.
      • Gość: Andrej Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:20
        a ja juz mam patent na te fotoradary z bozej laski :)

• Gość: Krzycho Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:38
          Podziel sie z nami, jaki to sposob ?
          • Gość: asd Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:50
            Gość portalu: Krzycho napisał(a):

> Podziel sie z nami, jaki to sposob ?

Chodzi na piechote.
            • Gość: milusi Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 00:35
              tylko nie przekraczaj dozwolonej prędkości, bo Cię dzielne chłopaki z SM
              namierzą!
      • Gość: Kerowiec Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.c153.petrotel.pl 23.05.05, 18:12
        Nie Pani Jolu! To nie jest kiepski żart. Straż Miejska niestety "wyżywa" się na
        najsłabszych (np. staruszkach sprzedających swoje "plony działkowe" w
        niedozwolonych miejscach - tzn. nie na targowisku). Teraz w
        grupie "najsłabszych" znajdą się również kierowcy. Myślę, że nikt ze SM nie
        jeździ w Płocku DO 50km/h. Skoro jeździ, to ten fotoradar rzeczywiście się
        przyda. Może chodzi o odebranie dotychczasowego monopolu policji na firmowanie
        tych zdjęć. Na bazie jakiej Ustawy Straż Miejska ma to robić?
        Pozdrawiam i liczę na rzetelną odpowiedź na łamach FP.
        • Gość: rzecznik SM Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 23.05.05, 20:44
          Witam serdecznie !!! Możliwość kożystania z fotoradaru Strażom Miejskim w całym
          kraju daje - Prawo o ruchu drogowym i kilka rozporządzeń MSWiA, które
          oczywiście wchodzą wskład Kodeksu Drogowego. Z Pana wypowiedzi wynika, że jest
          Pan kierowcą więc nie podaje gotowych artykułów, ale jeśli zaistnieje taka
          potrzeba chętnie to uczynię. Nie ma najmniejszej mowy o odebraniu jak Pan to
          nazwał " dotychczasowego monopolu policji na firmowanie zdjęć". Zapewne Pana
          zaskocze, ale policjanci z SRD KMP sami zaproponowali że podzielą się z nami
          spostrzeżeniami co do tego urządzenia, wymieniając jego wady, zalety itd. Moim
          zdaniem kierowcy nigdy nie znajdą się w grupie "njasłabszych" bo niby w jakiej
          formie miałoby ich to obejmować. Natomiast co do jak Pan to "elokwentnie"
          nazwał "wyżywaniu" się na najsłabszych - odsyłam pana do płockich rajców,
          którzy uchwalili w ubiegłym roku tak wysoką opłatę targową, a Straż Miejską
          zobowiązali do egzekwowania przepisów tej uchwały. My zgodnie Z Ustawą o
          Strażach Miejskich i Gminnych jesteśmy zobowiązania do przestrzegania
          przepisów. Niestety jak to w życiu bywa jedni są z tego zadowoleni inni nie. I
          dopóki uchwała nie zostanie zniesiona będziemy respektować jej przepisy. I
          tylko tyle mogę wypowiedzieć się w tej kwestii. Bardzo proszę zadawać mi
          pytania jako rzecznikowi prasowemu Straży Miejskiej w Płocku, moja poprzednia
          praca nie powinna Pana zupełnie interesować( a tak woli wyjaśnienia przed pracą
          w lokalnej TV przez 5 lat pracowałam w jednej z płockich rozgłośni radiowych.
          Co do tej medialności to nie przesadzajmy ).Jeśli poda mi Pan swoje imie ( może
          być zmyślone) będzie mi łatwiej się do Pana zwracać. Od razu uprzedzam, że nie
          bywam codziennie na forum internetowym gazety, wiec jeśli zada mi Pan kolejne
          Pytanie nie obiecuje, że otrzyma Pan natychmiastową odpowiedź. Pozdrawiam
          serdecznie - JG
          • Gość: zdziwiony Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:35
            kożystania=korzystania,
            a tak woli wyjasnienia = a tak gwoli wyjasnienia
            polecam: Słownik ortograficzny języka polskiego wraz z zasadami pisowni i
            interpunkcji po redakcją prof. dr Mieczysława Szymczaka, przyda się, jak widać.
      • Gość: Kerowiec Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.c153.petrotel.pl 23.05.05, 18:19
        Oznacza to, że fotoradar zakupimy do końca czerwca. Jeśli
        chciałby Pan szybszą odpwiedź na nurtujące Pana pytania co do działalności SM,
        to nie musi Pan pytać o to na forum internetowym wymieniając moje nazwisko -
        wystarczy zadzwonic do sekretariatu SM ( 366 - 03 10) i poprosiż o połączenie
        rozmowy ze mną chętnie w ramach posiadanej wiedzy odpowiem na Pana pytania,
        jeśli w danej chwili nie będę posiadała wszystkich informacji obiecuje, że je
        zdobęde i dopowiem reszte.

Myślę, że w Płocku parę lat temu stała się Pani osobą medialną ( dzięki
        Multimedia Płock), natomiast teraz jako Rzecznik SM, jest Pani osobą publiczną.
        Dziwię się skąd to zacietrzewienie.
        Cały czas pozdrawiam licząc na odpowiedź na wcześniejszy post.
        • roman_j Re: Nowe fotoradary w Płocku 23.05.05, 22:02
          Gość portalu: Kerowiec napisał(a):

> Myślę, że w Płocku parę lat temu stała się Pani osobą medialną ( dzięki
          > Multimedia Płock), natomiast teraz jako Rzecznik SM, jest Pani osobą
          > publiczną.
          > Dziwię się skąd to zacietrzewienie.

Ciesz się człowieku, że Cię kobieta potraktowała poważnie, bo ja na jej miejscu
          bym Cię posłał na drzewo za te głupie przygaduszki. :-))
          • Gość: Kerowiec Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.c158.petrotel.pl 27.05.05, 18:27
            Ty Romanie , to się zawsze wpie..sz. Szczególnie jak Temat nie dotyczy
            Ciebie.
      • Gość: Jurek Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: 193.109.244.* 24.05.05, 10:26
        rozumiem ze fakt zakupu fotoradaru wynika z checi pilnowania przestrzegania
        przepisow w kazdej dziedzinie
        mam nadzieje ze do pilnowania wlascicieli pieskow/pieszych lazacych jak
        przyslowiowe swiete krowy/zuli zanieczyszczajacych klatki/...... rowniez
        zostanie oddelegowana stosowna ilosc straznnikow i z rowna starannoscia bedzie
        egzekwowac przepisy
    • Gość: Wielka Pyta Re: Nowe fotoradary w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:34
      Złapać kogoś jak przekroczył 10 czy 20 km/h umie chyba największy debil i to na
      zwykła "suszarkę", tylko trzeba wiedzieć gdzie i jak sie ustawić. Ja nie wiem
      po co te wszystkie b. drogie fotoradary, chyba żeby upszykszyć i tak już nie
      łatwe życie kierowcy. Łapcie złodzieji samochodowych, których jest coraz
      więcej, a nie karzecie tych najmniej winnych. Gdyby każdy jeździł z przepisami
      to korki by były od rana do wieczora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka