Gość: Obserwator IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 05.06.05, 22:35 Z całym szacunkiem, ale myślę, że Panu Romanowi J potrzebny jest lekarz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 05.06.05, 23:34 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Z całym szacunkiem, ale myślę, że Panu Romanowi J potrzebny jest lekarz! Dzięki za troskę, ale wolałbym raczej cycatą pielęgniarkę. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 07:54 Jestem pielęgniarką i protestuję panie Jaskulski - z dużymi jajami a małym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:21 Roman ma rację, która poświęci się dla niego.? Roman ma krosty na twarzy, a wiecie co to oznacza/ Niech chłop nie męczy go, bo go urwie. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 06.06.05, 15:40 Gość portalu: siostra napisał(a): > Jestem pielęgniarką i protestuję panie Jaskulski - z dużymi jajami a małym ... No cóż. Jeżeli pani nie spełnia moich warunków, to trzeba się było przynajmniej publicznie nie przyznawać. Ja nie wychodzę z założenia, że wszyscy musza mieć wszystko w rozmiarze XXL. Wszak różne są gusta. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LCD [...] IP: 80.48.4.* 07.06.05, 21:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurpin Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 08:40 Nie widziałem projktu tego kodeksu etycznego, ale wyrażam pochwałę za wysiłki zmierzające do utworzenia go. Jednak zasadniczo kodeksy etyki dotyczą pewnych grup społecznych jak lekarzy, pracowników turystyki i innych zawodów. Niosą za sobą pewne skutki w razie naruszenia postanowień kodeksu. Skuteczność tego kodeksu będzie zależna od rangi jaką mu Rada Miasta nada. Jeśli będzie to tylko kartka papieru, która ma ładne hasła, to szkoda zachodu - jeśli będzie za tym iść pewne rozwiazania umożliwiające ukaranie samorządowca... to sprawa ma się inaczej, ale mimo optymizmu na codzień - nie mam złudzeń... Pomysł trafiony - gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janrak Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 09:52 Kodeks Etyki Radnego, jak już powstanie, można będzie oprawić w ramki i powiesić w kiblu. Dla mnie ważniejsze jest imienne głosowanie radnych. I niech nie ściemniają, że potrzebne są do tego jakieś extra oprzyrządowanie. Wystarczy tylko dobra wola. Podczas głosowania każdy radny podpisuje swój głos (kartka z wymienioną uchwałą, nr sesji, datą itp). Głosy zbiera sekretarz i na koniec odczytuje, który radny jak głosował. Proste?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 06.06.05, 15:58 Gość portalu: janrak napisał(a): > Kodeks Etyki Radnego, jak już powstanie, można będzie oprawić w ramki i > powiesić w kiblu. Chyba, że wprowadzi się konkretne sankcje za jego nieprzestrzeganie zapisów kodeksu, co mój projekt przewiduje. Poza tym daleki byłbym od niedoceniania roli takiego kodeksu. Jest wiele zachowań i sytuacji problematycznych, których nie zabrania prawo, ale których radni według mnie powinni unikać. Jest okazja, żeby ich do tego mobilizować, bo nie zawsze sami potrafią sobie wyznaczyć pewne granice. > Dla mnie ważniejsze jest imienne głosowanie radnych. Żeby nie było wątpliwości, dla mnie to też jest ważny temat. > I niech nie ściemniają, że potrzebne są do tego jakieś extra oprzyrządowanie. > Wystarczy tylko dobra wola. Podczas głosowania każdy radny podpisuje swój głos > (kartka z wymienioną uchwałą, nr sesji, datą itp). Głosy zbiera sekretarz i na > koniec odczytuje, który radny jak głosował. Proste?!!! Też uważam, że można sprawę głosowania rozwiązać własnie w ten sposób. Choćby na okres przejściowy, zanim nie znajdą się pieniądze na oprzyrządowanie. Byłby to dobry test dobrej woli radnych, którzy oficjalnie są oczywiście za imiennym głosowaniem, ale jakoś nie palą się do wprowadzenia tego rozwiązania w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciach_spaw_benz Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 06.06.05, 19:01 Po raz kolejny brawo Jaskulski! Przy okazji---> jacy ludzie zasiadają w radzie że potrzebny Kodeks. I śmieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 06.06.05, 21:10 Pomysł i inicjatywa godne naśladowania. Psy szczekają, karawana jedzie dalej... Roman! Z debilami nie rozmawiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 06.06.05, 23:14 w_starym_kinie napisał: > Psy szczekają, karawana jedzie dalej... > > Roman! Z debilami nie rozmawiaj! Masz rację. Tyle, że czasem czytając forum odnoszę wrażenie, że karawana już dawno poszła i zostały same psy, które gryzą się nawzajem. A wtedy odkrywam w sobie żyłkę tresera. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Kodeks etyki dla Jaskulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:31 stworz sobie najpierw kodeks etyki wykladowcy wielki etyku!!!!!!! bo cos wobec studentow taki etyczny nie jestes. ogolnie to hcyba szukasz poklasku i chcesz byc widoczny a ze dzis nawet takimi pie..mi mozna zaistniec no to prosze JESTES W GAZECIE. świat schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 07.06.05, 16:07 W niedawnym poście Roman pisał, że wyrazem braku pokory jest pouczanie innych a tu proszę - sam staje się profesorem i to od etyki... Cóż za obłuda! Rasowa z punktu widzenia politycznego i wysoce nieetyczna choć z drugiej strony logiczna z uwagi na: - jego ogromne doświadczenie w roli radnego, - doświadczenie życiowe, - autorytet moralny (skoro Radni nie słuchają nauk JP2 to na pewno przejmą się kodeksem Romana), - teraz taka moda - Tworzą komisje, kodeksy i w ogóle etyka jest na topie. Pic na wodę. Politykierowanie. Mam nadzieję, że zdroworozsądkowi forumowicze oleją to. Wierzę, że Gazetka też z czasem poleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzydlak Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.class144.petrotel.pl 07.06.05, 18:00 Ty jesteś etyczny niedawno ogłaszając że szukasz kochanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 08.06.05, 08:45 Nie ogłaszałem się. Po co mi jeszcze jedna kochanka. To zbyt kosztowne. No chyba, że kochanka płaci :) Znasz taką? Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 07.06.05, 18:00 mariuszg2 napisał: > Pic na wodę. Politykierowanie. Mam nadzieję, że zdroworozsądkowi forumowicze > oleją to. Wierzę, że Gazetka też z czasem poleci... Najlepiej siedzieć w domu, nic nie robić i narzekać, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 08.06.05, 08:36 Dziennie poza domem jestem co najmiej 12 h a na brak zajęć nie narzekam... Nie tędy droga... Etyka to bardzo delikatna i subiektywna sprawa a autorytetów jest dość w tej branży. Problem w tym aby trzymać się reguł znanych od wieków... a ten problem tkwi w samych ludziach... ludzi zaś nie zmienisz no chyba, że będziesz na tyle aktywny aby wyborcy to zrobili i to na Twoją korzyść... a wtedy zobaczysz, że z idei jakie masz dziś nie zostanie nawet marny pył... a to już jest paskudna polityka... i nie pitol mi tutaj o postawach obywatelskich, aktywnościach, kodeksach i innych pierdołach... zacznij zmiany od siebie pracą u podstaw w pokorze, służbie, cichości i szacunku dla innych... Bez tego choćbyś się dwoił i troił zmarniejesz w nicości przeciętności.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohdan Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:23 Ludzie tylko jak będzie kandydował na radnego to go nie wybierajcie, bo to staszna pierdoła musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Brednie chorego człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:27 nie zostanie wybrany, nie ma obawy Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brednie chorego człowieka 07.06.05, 19:47 Gość portalu: nie napisał(a): > nie zostanie wybrany, nie ma obawy Potwierdzam. Na pewno nie zostanie wybrany, bo musiałby najpierw wystartować w wyborach, a nie ma takiego zamiaru. :-))) A przy okazji chciałbym pogratulować Ci bardzo samokrytycznego tytułu wpisu. Mało kto potrafi się na forum przyznać do tego, że pisze brednie, a Ty się na to zdobyłeś. Choć muszę przyznać, że mi nie wygląda to na brednie. Ale i tak gratuluje cywilnej odwagi. ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSIEK Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:59 Cywilna odwaga to jest taka, że ktoś odpowie takiemu czerwonego dupkowi . Przepraszam, że się do jego poziomugo zniżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskacz1 Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 09.06.05, 19:14 czlowieku-wypadles akuszerce z rak przy porodzie i upadles na glowke? Tyle ludzi wyjezdza z kraju-kupie ci bilet i lec...lec.. byle dalej Odpowiedz Link Zgłoś
pluskacz1 Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 09.06.05, 19:17 p.s. jak tam po wizycie w Le Madame? Wszystkie miesnie ok? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 09.06.05, 19:37 pluskacz1 napisała: > p.s. jak tam po wizycie w Le Madame? Wszystkie miesnie ok? hehe Rozczaruję Cię. Nie doszło do żadnych (s)ekscesów. Jeśli szukasz mocnych wrażeń, to tej knajpy Ci nie mogę polecić. Szukaj dalej. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 09.06.05, 19:59 pluskacz1 napisała: > kupie ci bilet i lec...lec.. byle dalej za co kupisz? oprócz tego suszu kawałowego nic nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:50 co to za bełkot temat tematem a pieprzy się o byle czym nie na temat to cały Płock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:14 Romku i sa jakies wiesci na temat wdrazania Twego kodeksu? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 24.10.05, 13:07 Gość portalu: a napisał(a): > Romku i sa jakies wiesci na temat wdrazania Twego kodeksu? 18 października miał wejść pod obrady komisji ds. organizacji pracy RM. Niestety nie mogłem być na tym posiedzeniu, więc nie wiem, czy wszedł, czy został przyjęty, a jeśli tak, to w jakiej ostatecznej formie. Z tego, co zauważyłem w przesłanej mi informacji, zaproponowano wykreślenie z przedstawionego przeze mnie KE: - Rejestru Korzyści, - Komisji ds. Etyki, - przepisów regulujących odpowiedzialność radnych za łamanie zapisów KE. Widać komuś zależy na tym, żeby KE pozostał dokumentem fasadowym. Pewnie taki sam los spotka to, co Kaczyński wręczył Marcinkiewiczowi. Widać ta formacja tak ma, że lubi stwarzać pozory. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 20.05.06, 17:52 Informacja ze strony Romana_Jot reglamentowana, podobnie jak tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=34939127&a=35007868 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. 24.10.05, 13:29 Od 2000 lat masz kodeks... więc nie pytaj o coś bezużytecznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Kodeks etyki Jaskulskiego - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:47 , Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Kodeks etyki Jaskulskiego 27.04.06, 21:20 To jak już gość "." lub ",: z 27.04.06, 19:47 (i wcześniej) zalepia forum to mam do niego (i innych jemu podobnych) pytanie: CO ROMEK JASKULSKI ZROBIŁ DLA PŁOCKA ?? Odpowiedz Link Zgłoś