Dodaj do ulubionych

JAK ŻYĆ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:02
Powiedzcie mi jak żyć w tym mieście i nie zwariować, nie mam już siły udawać
że jest dobrze, nie mam siły na najmniejszy uśmiech, skręca mnie od środka z
bólu i rozpaczy. Co to w ogóle za miasto, czy można tu żyć? Czy kogoś
interesuje w jakiej sytuacji znajdują się mieszkańcy Płocka, zero pracy, zero
perspektyw. Nie mam już siły...
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:55
      Jesteś jakąś dziwną osobą ;-) Chyba rzeczywiście masz głęboką depresję. Trzeba
      było się uczyć - ja na brak pracy nie narzekam.
      • Gość: depresja do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:38
        Słuchaj idioto, co dla ciebie znaczy uczyć się??? Czy ukończenie Politechniki
        łódzkiej, kierunek - ekonomia plus kursy: samodzielna i główna księgowa oraz
        płacowo-kadrowy, dodatkowo znajomość angielskiego to dla ciebie mało??? Nie
        wiem, może wykształciłam się w niewłaściwym kierunku, może brakuje mi
        znajomości, a moze fakt, że jestem młodą mężatką tak mnie dyskwalifikuje przy
        wszelkich próbach podjęcia zatrudnienia. Wszędzie słyszę: no tak 3 lata po
        ślubie, zaraz pewnie będą dzieci - a pewnie że bedą, ale nie
        terazzzzz!!!!!!!!!!! - tylko kogo to interesuje, nikt przecież nie zatrudni
        potencjalnej mamusi. Nie mów mi zatem idioto że trzeba było się uczyć, bo jeśli
        dla ciebie to mało, to ty sam chyba masz już tytuł profesora. Mnie nie chodzi o
        pieniądze, bo takowe zarabiam, nie jestem nieudacznikiem, tylko chyba normnalną
        kwestią jest, że człowiek w pewnym etapie swojego życia potrzebuje
        stabilizacji, bezpieczeństwa, czyli tego co właśnie zapewnia normalna umowa o
        pracę na pełnym etacie. Więc z łaski swojej daruj sobie te prymitywne
        wypowiedzi, bo najwidoczniej terść mojego zapisu nie była skierowana do ciebie
        i wbij sobię do głowy, że nie każdy w tym mieście jest nieukiem.
        • Gość: hubert 70 Re: do gościa IP: *.chello.pl 25.08.05, 17:22
          _______________________________________________________________________________

7. JAK OCENIA PANI/PAN POZIOM BEZPIECZEŃSTWA W MIEJSCOWOŚCI?

8. JAK OCENIA PANI/PAN JAKOŚĆ USŁUG SŁUŻBY ZDROWIA W MIEJSCOWOŚCI?

9. JAK OCENIA PANI/PAN POZIOM KULTURY I OŚWIATY W MIEJSCOWOŚCI?

10. JAKIE CECHY OSOBOWOŚCI POWINIEN POSIADAĆ POSEŁ, BY MÓC WSPÓŁPRACOWAĆ Z
          LOKALNYM ŚRODOWISKIEM?
          • Gość: Ewaw Re: do gościa IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.05, 12:24
            Boom egoistycznych zachowań związanych z obowiązkiem przemieszcania sie różnych
            grup społecznych na naszym terytotium jeszcze nie minał a także brak szacunku
            dla drugiego człowieka dla jego skromnosci i odpowiedzialności.Ludzie skromni
            rodowici płocczanie na ogół nie uczestnicza w zyciu politycznym i urzedowym
            Płocka,poniewaz analizuja swoje możliwości,które nie pozwalaja im uczestniczyc
            w przepychaniu sie na "stołki.Zaś nieodparta chęć decydowania o wszystkim co
            sie w Płocku dzieje ludzi "przywiezionych ": do Płocka przysłania czesto dobre
            obyczaje,które pozostały w naszym grodzie w niewielkiej juz grupie społecznej
        • Gość: pchełka Re: do gościa IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 08.05.06, 20:00
          A może masz zbyt wygórowane wymagania co do ewentualnej pracy. Nie każdy
          pracuje na stanowisku na jakie się uczył, a twoja reakcja na pierwszą odpowiedź
          jest dla mnie nie zrozumiala. Czemu nazwałeś/aś tę osobę "idiotą"? Dziwnym
          przypadkiem w Urzędzie Pracy jest masa propozycji a bardzo mało chętnych.
          Dlacego? Zbyt wysokie wymagania - nie ten rodzaj pracy, zbyt niska płaca
          (niestety pierwsza praca = najniższa krajowa). Jak to stare i mądre przysłowie
          głosi "żadna praca nie hańbi" - wbij sobie to do główki a pracę znajdziesz w
          sekundę. Pozdrawiam i życzę powodzenia, zamiast użalania się nad sobą.
          • Gość: rg;lkerjo Re: do pchełki IP: *.c157.petrotel.pl 30.03.07, 19:57
            kolejna idiotka ktora mowi: "prace znajdziesz w godzine...". Zenada.Ludzie!!
            macie nasrane w głowach! Pozałatwiał takim ktos robote, cieplą posadke i tak
            naprawde nie ma pojęcia co sie dzieje na plockim rynku pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: rozczarowana Re: do pchełki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:58
              Ty idioto co mówisz o znalezieniu pracy od zaraz Jstem po dobrych studiach na
              czasie ,jestem zarejestrowana wUP i co i nic czekałam na staże w kwietniu i co
              i nic stanowiska są juz obsadzone I nie mów mi że jest dobrze z pracą (
              znajomość dobry tyłek i łóżko to jest atut dla znalezienia pracy)
        • Gość: jurek383600@gazeta do depresji IP: *.c242.petrotel.pl 11.07.06, 21:01
          Jeżelinik CIĘ nie chce widocznie ta łudzka nic nie warta zrobiła złą robotę
          zażądaj zwrotu pieniędzy. Za złą robotę się nie płaci. Życie to nie uniwersytet
          Tu trzeba nauczyć się myślec możliwości jest mnustwo każdy może zarabiać
          • slft Re: do depresji 16.07.06, 19:31
            Ty Jurek pewnie musisz mieć niezłe znajomośći bo z taką znajomością języka
            ojczystego to prymusem raczej nie jesteś - MNÓSTWO nieuku a nie mnustwo !
      • Gość: agniecha Re: :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 15:23
        Niełatwo o dobrą pracę nawet po szkole ale to nie problem tylko Płocka. A tak
        na marginesie to sądząc po wypowiedziach to chyba same gó..arze tu piszą zero
        powagi. Zamiast wymiany zdań ubliżanie
    • Gość: Hubert70 Re: JAK ŻYĆ? IP: *.chello.pl 25.08.05, 17:22

7. JAK OCENIA PANI/PAN POZIOM BEZPIECZEŃSTWA W MIEJSCOWOŚCI?

8. JAK OCENIA PANI/PAN JAKOŚĆ USŁUG SŁUŻBY ZDROWIA W MIEJSCOWOŚCI?

9. JAK OCENIA PANI/PAN POZIOM KULTURY I OŚWIATY W MIEJSCOWOŚCI?

10. JAKIE CECHY OSOBOWOŚCI POWINIEN POSIADAĆ POSEŁ, BY MÓC WSPÓŁPRACOWAĆ Z
      LOKALNYM ŚRODOWISKIEM?
    • Gość: MK Re: JAK ŻYĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 00:36
      Nie nazywaj przedmówcy idiotą. Bo ma przedmówca rację. Masz kurs samodzielnej i głównej księgowej - to postaraj się założyć własny interes z tym związany. Zainwestuj trochę w reklamę, przekonaj ludzi, że jesteś lepsza od innych. Koszty takiej działalności sa przeca niewielkie. Jeśli będziesz czekać, aż ktoś coś zrobi za Ciebie, to zawsze będziesz kopada w dupę przez życie. Nie bądź bierna - weź życie w swoje ręce. Ja też jestem wykształcony i pracuję za psią kasę , wykonując pracę za innych, którzy za moją robotę dostają o wiele więcej. Ale, jeśli nie wziąłbym własnych spraw w swoje ręce i narzekałbym nadal na niesprawiedliwość tego świata (a narzekało się, a jakże!) - zapie..łbym do usrania na czyjś rachunek. A teraz - rozkręcam biznes i mam nadzieję, że mi się powiedzie. Tak trzeba. Mój kumpel starcił ostatnio bardzo dobrą pracę. Został z żoną, dzieckiem i psem dosłownie na ulicy bez żadnych dochodów. Ale już teraz , po 3 miesiącach, dzięki determinacji ma własną małą firemkę i zarabia powyżej średniej krajowej. Niech jego słowa będą Twoim natchnieniem - "ku.., musi być dobrze. Nie ma innej opcji"
      • slft Re: JAK ŻYĆ? 16.07.06, 19:50
        Masz bardzo prostą metodę na sukces - obawiam się że zbyt prostą
    • tesa6 Re: JAK ŻYĆ? 27.04.06, 19:17
      Ja też nie mam siły. CZAS UMIERAC
    • tesa6 Re: JAK ŻYĆ? 27.04.06, 19:19
    • Gość: pepe Re: JAK ŻYĆ? IP: *.orange.pl 30.04.06, 07:58
      Tak w Płocku należy zmienić przede wszystkim siebie. Poprzedni system nauczył
      nas postawy roszczeniowej wobec świata. W Płocku mieście ukochanym przez
      specjalistów od matrix widać to wyjątkowo wyraźnie. Czas zmienić siebie nie
      innych a inni się na pewno zmienią.
      • Gość: oskar Re: JAK ŻYĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:50
        Czy Ty wiesz oczym gadasz?
      • slft Re: JAK ŻYĆ? 16.07.06, 19:59
        Tak Ty chyba żyjesz w matrixie
    • jurek383600 Re: JAK ŻYĆ? 04.07.06, 11:11
      Gość portalu: depresja napisał(a):

> Powiedzcie mi jak żyć w tym mieście i nie zwariować, nie mam już siły udawać
      > że jest dobrze, nie mam siły na najmniejszy uśmiech, skręca mnie od środka z
      > bólu i rozpaczy. Co to w ogóle za miasto, czy można tu żyć? Czy kogoś
      > interesuje w jakiej sytuacji znajdują się mieszkańcy Płocka, zero pracy, zero
      > perspektyw. Nie mam już siły...
      Chcesz zmienić swoje życie zostań politykiem, tam nie trzeba być mądrym trochę
      bezczelności arogancji. wymyśl głupie hasło i droga otwarta.
    • Gość: jurek383600@gazeta Re: JAK ŻYĆ? Dobrze życie jest wspaniałe IP: *.c242.petrotel.pl 10.07.06, 10:33
      Od lat 90 wszystkie kolejne rządy walczą aby zapewnić obywatelom Polski jak
      najpełniejszą wolność. Polak ma prawo być żebrakiem a Państwo tworzy takie
      enklawy jak Zakłady pomocy społecznej, tworzone są wszelkiego rodzaju kluby
      gdzie można wymienić się wiadomośvciami z wolnej prasy, a prasa jest forpocztą
      rządowego programu zniewolenia umysłu. Zaczyna się okres gorączki przedwyborczej
      wyłonią się całe rzesze cwaniaków z bardzo chwytliwymi hasłami "JEŚLI JEST CI
      ŹLE A JA CI POKARZĘ CO JESZCZE MOŻNA ZEPSUĆ W TYM BIEDNEM KRAJU" tkz wyrze
      uczelnie są fabryką nieudaczników których wspólną modlitwą jest dajcie mi
      jakąś pracę.
      jurek 383600@gazeta.pl
      będę grzeczny i uległy za byle jaką wypłatę
    • Gość: jurek383600@gazeta Re: Depresja !!! Życia trzeba się uczyć nie na uni IP: *.c242.petrotel.pl 13.07.06, 10:49
      Tak dużych możliwości zarabiania w polsce jeszcze nie było Jesteśmy w Centrum
      możliwości samorealizacji i na drodze do sukcesu. Chcesz wiedzieć jak tego
      dokonać Zgłoś się do "Klubu Prosumenta"
      • slft Re: Depresja !!! Życia trzeba się uczyć nie na un 16.07.06, 19:57
        Jesteśmy na drodze do samorealizacji...... chciałeś powiedzieć samozagłady
        otwórz jakikolwiek interes a kredyty wraz z odsetkami zjedzą Cię z butami
        Czytając Twoje posty mam wrażenie że jesteś nieźle nawiedzony.. facet zejdź na
        ziemię z tych chmurek !
        • Gość: dufhli Re: Depresja !!! Życia trzeba się uczyć nie na un IP: *.c157.petrotel.pl 30.03.07, 20:04
          POPIERAM!!!! wszyscy mądrzy ale chyba tak naprawde nie wiedza o co chodzi...
    • jurek383600 Re: JAK ŻYĆ? 16.07.06, 20:47
      do współpracy w programie radiowej telefoni internetowej Voip poszukuję
      kandydatów. informacjie o kandydacie przesyłać na jurek383600@gazeta.pl
    • Gość: Golem Re: JAK ŻYĆ? IP: *.c157.petrotel.pl 06.08.06, 11:53
      Powiedz "depresjo" co słychać? Minęły czarne dni? Jest lepiej? Masz już
      animusz? Powiedz słówko co i jak.
    • Gość: cichy: ) Re: JAK ŻYĆ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:12
      KRÓTKO!
      • Gość: M.P. Re: JAK ŻYĆ? IP: *.plock.mm.pl 17.04.07, 15:46
        ja tez miałam taki sam problem jak depresja, 2 lata temu ukończyłam UWM jako
        pani psycholog :-) dodatkowo znam 2 jezyki obce na poziomie biegłym i pracy nie
        mogłam znalezc, ani w Płocku ani w Olsztynie - przez okres jakis 6 miesięcy, az
        spotkałam w Płocku kolezankę, która zaraz po licencjacie wyjechała do
        Londynu(zarabia ok 7 funtów/h w sklepie z prasą) wyjechałam razem z nią i po
        niecałych 2 tygodniach znalazłam prace pod Londynem w domu opieki - moja pensja
        czasami dochodzi do 9 funtów za godzinę i nawet nie myśle o tym żeby wracaj do
        tej dziury jaka jest Płock, gdzie trzeba miec "plecy" żeby dostac normalna pracę!
        • Gość: bez pracy Re: JAK ŻYĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:06
          zgadzam się z tobą w 100% bez znajomości i pleców nie ma co się łudzic ze
          znajdziesz pracę Tu studia ani poziom wiedzy nic nie znaczy .Mam taka nadzieję
          że ten bałagan z kumoterstwem kiedys się skończy bo życie kołem sie toczy .
          • Gość: bąk Re: JAK ŻYĆ? IP: *.plock.msk.pl 18.04.07, 14:39
            no cóż, pchełka dała dupy, albo wujek ją wsadził do roboty to sie wywyższa
            teraz.
        • Gość: piotr Re: JAK ŻYĆ? IP: *.chello.pl 24.05.07, 13:26
          Plock jest chyba najwieksza dziura!!!! Tam nic nie ma-nie ma kina,teatru,zadne
          rozrywki....smutne blokowiska,smutne ludzie!!!!Wyjechalisme z tego zacofanego
          miasta 10 lat temu i jezely mam tam jechac ze by odwiedzyc rodziny to mnie
          szlak trafia!!!!Nie moge sie doczekac ze by wrocic do Trojmiasta, bo tutaj
          ludzie zyja!!~!!!!Czy zyma czy lato zawsze sa rozrywki,kawiarenki sa pelne i
          wydac ze ludzie zarabiaja pieniadze....NIGDY BYM NIE WROCIL DO PLOCKA!!!!TO
          JEST DNO!!!
    • cichy_32 krótko!!! 18.05.07, 16:10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka