IP: *.petrotel.bptnet.pl 12.08.02, 22:03
Ostatnio doszły mnie słuchy , że w naszym pięknym mieście powstanie jeszcze
jeden hipermarket - tym razem sieci Real. Jestem ciekawy czy ktoś z
forumowiczów wie coś na ten temat lub czy była to tylko kolejna plotka ...
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 22:35
      Nie dziwi mnie to,w miastach porównywalnych z Płockiem są con. 2 hipery.
      Zresztą sieci planują dalszą ekspansję.Skąd masz taką informację,kiedy i gdzie
      miałby on powstać ? Zresztą trochę konkurencji Auchanowi nie zaszkodzi,Real
      jest trochę mniejszy od Auchana,real we Włocławku ma chyba 27 kas. (Nota bene
      we Włocławku powstaje Hit,o ile mi wiadomo). Tak więc i u nas drugi hiper
      ogólny potrzebny. A co byście ew. woleli zamiast reala?
      • Gość: Eve Re: Real ?? IP: 213.158.195.* 13.08.02, 09:26
        Moim zdaniem hipermarket w Płocku już mamy, natomiast przydałby się porządny
        multipleks z kilkoma salami kinowymi, sklepami, kawiarenkami itp. Kiedyś obiło
        mi się o uszy że coś takiego ma być, czy ktoś może zna jakieś szczegóły ???
        • roman_j Re: Real ?? 13.08.02, 09:56
          Gość portalu: Eve napisał(a):

> Moim zdaniem hipermarket w Płocku już mamy, natomiast przydałby się porządny
          > multipleks z kilkoma salami kinowymi, sklepami, kawiarenkami itp. Kiedyś
          > obiło mi się o uszy że coś takiego ma być, czy ktoś może zna jakieś
          > szczegóły ???

Jedyne pewne na ten temat informacje są takie, że owszem taki kompleks MIAŁ
          POWSTAĆ na pozostałym po wybudowaniu Auchan i OBI kawałku terenu między ulicami
          Czwartaków, Jana Pawła II i Wyszogrodzką. Jednak tego, czy wspomniany obiekt
          kiedykolwiek powstanie, nie wiedzą nawet najstarsi górale (że o płockich
          dziennikarzach a nawet decydentach nie wspomnę). :-))
          • legal.alien Re: Real ?? 13.08.02, 11:35
            Za to atrakcyjny plac w centrum duzego osiedla zamieniono w jednopoziomowy
            parking przy dwoch barakach....
      • Gość: lulek Re: Real ?? IP: 57.67.7.* 13.08.02, 16:56
        Żydzi tym kręcą i nie przestaną dopuki ich się nie wyrzuci stąd.
    • legal.alien Re: Real ?? 13.08.02, 09:49
      Nie wiem po co w Plocku kolejna obskurna hala handlowa.
      Mam nadzieje, ze jesli juz, to tym razem powstanie to poza miastem, a nie w
      centrum dzielnic, jak Auchan czy Champion.
    • Gość: PIOTREK Re: Real ?? IP: *.um.pl / 10.10.1.* 13.08.02, 10:17
      Osobiscie wolalbym zeby w Plocku otworzyli KFC
    • Gość: Chętkoś Re: Real ?? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 11:42
      Ja z kolei słyszałem - są to informacje niepotwierdzone - że w Płocku mają
      stanąć dwa hipermarkety : przy ul. Wyszogrodzkiej (mniej więcej po przeciwnej
      stronie salonu Seata) grunty zakupiła sieć hipermarketów Tesco, zaś przy ul.
      Gałczyńskiego (przy Politechnice) portugalska sieć Jambo.
      O Realu nic nie słyszałem.
      • |konrad| Re: Real ?? 13.08.02, 13:43
        hmmm Jumbo podobno wycofuje sie z polskiego rynku ... zrezzta nigdy nie bylem w
        ich sklepie , wiem nawet jak TO wyglada :)
      • Gość: klient Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 16:26
        Ciekawe rzeczy prawicie - jeden o Realu,drugi o Tesco.
        Skąd macie takie plotki ?
      • Gość: mision Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 14:11
        Gość portalu: Chętkoś napisał(a):

> Ja z kolei słyszałem - są to informacje niepotwierdzone - że w Płocku mają
        > stanąć dwa hipermarkety : przy ul. Wyszogrodzkiej (mniej więcej po przeciwnej
        > stronie salonu Seata) grunty zakupiła sieć hipermarketów Tesco

A to ciekawe,jeśli tak tak to gdzie,bo naprzeciw ZEP-sa są nieużytki najeżone
        słupami wysokiego napięcia,jeśli już to chyba te okolice od lasku gdzie jest
        placyk manewrowy do Podolszyc i Lidla,tam jest sporo miejsca,a gdzie będzie
        przebiegać droga na most ? Swoją drogą dwa hipery w odległości kilometra ?

> zaś przy ul.
        > Gałczyńskiego (przy Politechnice) portugalska sieć Jambo.
        > O Realu nic nie słyszałem.

O Jumbo pisali z rok temu w lokalnych tygodnikach - było wstępne
        zainteresowanie,ale Jumbo się z Polski wycofało,mają u nas w kraju tylko 5
        sklepów.
    • Gość: Kasia Re: Real ?? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 19:47
      Ja słyszalam, że w Płocku nie bedzie juz dużych sklepów - hipermarketów,
      champion to ostatni z duzych sklepow w naszym miescie. Ale tez niewiadomo czy
      postawia nowe. Ale z drugiej strony duza konkurencja nie zaszkodzi.
      • roman_j Re: Real ?? 13.08.02, 20:09
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ja słyszalam, że w Płocku nie bedzie juz dużych sklepów - hipermarketów,
        > champion to ostatni z duzych sklepow w naszym miescie.

Hmmm, to dziwne, bo ponoć teren po byłej mleczarni na Jachowicza miał być
        zabudowany właśnie kolejnym takim sklepem. Może jednak ze względu na spore
        zagęszczenie tych placówek zostanie tam pobudowane coś ciekawszego. :-))
      • Gość: klient Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 23:21
        Ja też słyszałem taką ustną zapowiedź,ale z drugiej strony był przygotowywany
        plan zagospodarowania uwzględniający/nie wykluczający terenów pod możliwość
        powstania takiego obiektu. Champion nie jest duży,to taki supermarket
        osiedlowy,2000 m2 hali sprzedaży,12 malutkich kas. Gdzież mu do
        oszołoma,któremu przydałaby się konkurencja,na peryferiach lub poza miastem.
        O wpuszczeniu drugiego hipermarketu zadecydują pewnie łapówki a nie deklaracje.
        Plotki skądś się biorą...
        • Gość: Strucho Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 00:49
          Myślę, że Champion to jest taki większy spożywczak - z Auchanem ma tak
          naprawdę niewiele wspólnego - neon na dachu i galerię handlową z przodu.
          Konkurencję dla Championa mogą stanowić Biedronki, Lidle itp., a nie Auchan.
          Taki Champion, który stoi prawie w centrum miasta, przy sklepie spożywczym
          ulokowanym "od zawsze" i rzut beretem od targowiska jest właśnie największym
          zagrożeniem dla lokalnego rynku pracy, a nie hipermarket na peryferiach.
          Podsumowując, widzę w moim mieście jeszcze ze trzy duże (nawet większe od
          Auchan) hipermarkety, na obrzeżach miasta i poza nimi, dobrze zaopatrzone i
          nowoczesne, o ciekawej architekturze niż rzesze rozwiązań nijakich,
          prowizorycznych, nie wnoszących nic nowego do sprawy. Wtedy również
          konkurencja pomiędzy dużymi centrami handlowymi będzie zupełnie na innym
          poziomie odniesienia i nie będzie wchodziła w drogę lokalnym kupcom i
          handlowcom.
          Możecie mojego zdania nie podzielać, ale z obserwacji większej liczby miast w
          naszym kraju sądzę, że jeden hipermarket w Płocku to jednak za mało.
          • Gość: klient Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 09:20
            Gość portalu: Strucho napisał(a):

> Możecie mojego zdania nie podzielać, ale z obserwacji większej liczby miast w
            > naszym kraju sądzę, że jeden hipermarket w Płocku to jednak za mało.

Mogę twoje zdanie podzielić - przydałby się conajmniej 1-2 hiper,może na tych
            peryferiach przy drodze na most ? Jeden za ZEP,w stronę Wisły,a drugi za Wisłą ?
            Masz rację - supermarket osiedlowy w środku osiedla bardziej szkodzi kupcom niż
            hiper na peryferiach. Zresztą galeria Championa za wyjątkiem Euro-RTV-AGD i
            Deichmann (od 22 b.m.) to raczej banał i wszystko już było.
    • legal.alien Re: Real ?? 14.08.02, 14:19
      Komu potrzebny jest kolejny hipermarket?? Przeciez ten Auchan to jedno wielkie
      smietnisko.
      Moze byc potrzeny wladzom Plocka, zeby przed zblizajacym sie wyborami
      podreperowac kase SLD kolejna lapowka. Jedno ze zrodel finansowania Plockiego
      SLD, firma tow. Bielaka, wyschlo, a skads pieniadze trzeba brac.
      Mam nadzieje, ze nie bedzie to w miescie.
      A ciekaw tez jestem, kto wpadl na pomysl by zbudowac sklad budowlany NOMI w
      centrum miasta???!!!! To wola o pomste do nieba.
    • Gość: kris58 Re: Real ?? IP: 80.48.107.* 14.08.02, 18:11
      uwazam ze w naszym miescie na prowincji powinno powstac jeszcze 12
      hipermarketow i 24 supermarkety . Wszystkie placowki niech zatrudnia plockich
      bezrobotnych a kiedy juz ich zatrudnia ... to niech zaczna ze soba konkurowac
      o klienta:))))))) Wtedy mieszkancy zasciankowego grodu nad wisla dostana i
      prace i tanie produkty ! Za Nobla z dziedziny ekonomia 2002 raczej dziekuje!
    • Gość: mision Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 21:01
      Tak czy siak - dowiemy się o tym w swoim czasie,zapewne z pierwszej strony
      gazety sensacyjnej "ntp",gdzie wielkimi literami będzie napisane "Tesko w
      Płocku ?!" (dlaczego Tesko a nie Tesco ? - bo oni raz kiedyś zamiast Champion
      pisali "Czempion" a raz "Chempion",he,he). Albo dowiemy się z któregoś numeru
      gazetki przedwyborczej "Nasze Miasto Płock". Czas pokaże czy coś jest z prawdy
      z tych plotek. Z drugiej strony ktoś potrzebuje kasy z SLD,więc wpuści nawet i
      real,- i TESCO,jak dobrze posmarują...
    • Gość: real,- Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 12:02
      Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Ostatnio doszły mnie słuchy , że w naszym pięknym mieście powstanie jeszcze
      > jeden hipermarket - tym razem sieci Real. Jestem ciekawy czy ktoś z
      > forumowiczów wie coś na ten temat lub czy była to tylko kolejna plotka ...

Skąd takie słuchy ? Ktoś musiał się od kogoś dowiedzieć , czy co ?
      Czy coś się kroi, czy to tylko plotki ?
      W każdej plotce może być ziarno prawdy.
      A może ktoś sprzedał ziemię real,- i się komuś pochwalił ???
      Bla,bla,bla...
      Tak sobie napsałem,niech ktoś wyjaśni źródła i przyczyny plotki...
      Bla,bla...
      • Gość: Strucho Re: Real ?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 00:18
        Trwa sezon ogórkowy, Gazeta ostatnio mało pisze o przyszłych planach
        inwestycyjnych różnego rodzaju na terenie naszego miasta. Sądzę, że temat
        sklepów wielkopowierzchniowych (i nie tylko) mogłoby zainteresować płocczan w
        okresie letniej posuchy.
        Skoro nagle pojawia się tyle plotek na różne tematy, to znaczy że różni ludzie
        różne rzeczy wiedzą, a dziennikarze GW mogliby to sprawdzić i wyjaśnić
        wszelkie wątpliwości. Zawsze sądziłem że Gazeta traktuje nasze forum jako
        swoisty barometr nastrojów i oczekiwań odnośnie lokalnych spraw Płocka, ale
        ostatnio widać rozluźnienie zależności pomiędzy tym co w internecie a tym co
        na papierze.
        Tak więc Gazeto, napiszcie coś nowego o ekspansji hipermarketów w stolicy
        północnego Mazowsza.
    • Gość: xyz Jakby powstał drugi taki sklep jak oszołom... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 15:44
      Jak by powstał taki drugi sklep jak oszołom toby przynajmniej część złodziei
      przerzuciła się tam,tak samo tłumy "badziewiaków" przed świętami były by
      mniejsze,no i lepiej by dbali o klientów.
      • Gość: Strucho Re: Jakby powstał drugi taki sklep jak oszołom... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 23:42
        I właśnie te tłumy podczas świąt i przed dłuższymi weekendami oznaczają, że
        jeden hipermarket to za mało. Nie jest chyba normalną sytuacją aby w sklepie
        do kas były kolejki jak za komuny. To że Auchan nie ma prawdziwej konkurencji,
        na pewno nie przyczynia się do poprawy jakości obsługi i zaostrzenia wojny
        cenowej. Jeśli już wychodzimy z założenia, że przeciwstawiamy się ekspansji
        hipermarketów, to powinniśmy jednak pozwolić na utworzenie się prawdziwej
        konkurencji na tym polu, w postaci jeszcze jednego, dużego hipermarketu.
        Monopol nigdy nie wychodzi na zdrowie.
      • Gość: Strucho Re: Jakby powstał drugi taki sklep jak oszołom... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 16:08
        Muszę się wpisać sam po sobie bo to co dziś do południa działo się w Oszołomie
        jest najlepszym przykładem, że jeden hipermarket w Płocku to zdecydowanie za
        mało. Kolejki do kas jak za komuny, ludzie się spierają o miejsce w szeregu,
        jeszcze trochę, a komitety kolejkowe by się zaczęły tworzyć. Wcześniej mówiło
        się, że jak powstanie Champion to kolejki do kas skończą się, a tu guzik
        prawda. Jak już wcześniej pisałem Champion to nie jest konkurencja dla
        Auchana, tak więc konieczność powstania jeszcze ze dwóch hipermarketów na
        peryferiach jest chyba bezdyskusyjna. Ze względu na coraz lepsze drogi w
        rejonie Skarpy i Winiar proponuję jeden w rejonie Dobrzyńskiej i Medycznej,
        ew. trochę dalej w stronę Maszewa.
        Ktoś ostatnio uraczył mnie opinią, która spodobała mi się: "market dobra
        rzecz, szkoda że niektórzy tego niedoceniają - a robią tam zakupy".
        • Gość: mk Re: Jakby powstał drugi taki sklep jak oszołom... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 00:56
          Gość portalu: Strucho napisał(a):

> > Ktoś ostatnio uraczył mnie opinią, która spodobała mi się: "market dobra
          > rzecz, szkoda że niektórzy tego niedoceniają - a robią tam zakupy".

masz rację, przychodzą, narzekają, kłócą się z boga winną kasjerką, potem
          krzyczą "co to za sklep" i takie tam, i grożą, że więcej tu nie przyjdą.... na
          drugi dzień są znowu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka