Gość: Mabee IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 21:59 Szkoda że Płock stracił Astigmatic. Moż ei będzi efajnie ale to już nie tam muza i nie ten festiwal... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ox Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:18 A co ma byc koncert jazzowy? Co nie ta sama muza baranie, jak bedzie elektronika caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delta4ce Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:46 cos czuje ze dzieki grupie czeresniakow z przedsiewiecia zostanie kupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:49 Niestety po obsadzie już widać, że Gdynia górą - Orlenie powodzenia, ale lepiej wsprzyj może jakąs fundacje prezydencką a nie już stracony festiwal w Plocku, to przynajmniej bedzie co ogladac w komisij sledzczej w TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:49 Znaczy co? Że logo się zmienia, to od razu impreza gorsza? No daj spokój... Co do muzyki - trudno, żeby była co rok ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: FeMEV - decydujące starcie 26.07.05, 08:21 orlen chce zrobic cos dla plocka? no prosze, prosze, kto by pomyslal;> miejmy nadzieje, ze cos dobrego z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:42 Nie nie jak orlen się do czegoś bierz to raczej bedzie dramat z wielkim przekretami - przecież o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:33 muza nie ta sama bo lepsza, wiec wszystko idzie na plus. poza tym kazdy sie tak podniecal nazwa astigmatic ze niby medialna moze to i dlatego ludzie mysla ze tu bedzie kicha, ale jak sie patrzy na lineup to jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni_PL Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: 193.59.95.* 26.07.05, 09:48 Wierzę, że spece od muzyki i od światła zrobią wszystko aby było ciekawie i interesująco. Teraz też i od nas zależy jak przyjmiemy gości w naszym mieście. Impreza zapowiada sie ciekawie, i musze powiedzieć, że za astigmatikiem przemawia teraz tylko lokalizacja -GDYNIA> My możemy coś zbudować od podstaw, promowac to by później stało sie to wydarzenie muzyczne w roku... LUDZIE OD PROMOCJI - - - DO DZIEŁA !!!!!! - DO DZIEŁA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:47 Szkoda tylko, że Plock buduje na sławie Astigmatic i tak żałośnie w tych samych dniach co festiwal ASTIGMATIC w GDYNI. Jak widać to już jest nie w porzo i wcale nie chodzi o budowanie wydarzenia kulturalnego od podstaw tylko o niszczenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek79 Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: 81.210.14.* 26.07.05, 15:31 na jakiej sławie Astigmatica. Nie zapominaj kto wykładał wiekszość kasy na dwie poprzednie edycje (może Ratusz?). Do Gdynie poszła tylko nazwa wraz ze starymi organizatorami niepłacącymi wszystkim artystą. A samej nazwy "Astigmatic" nie wymyślił BIS tylko zaporzyczył od Komedy, jeśli wiesz o czym mówie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 17:38 O jejej a coż mają finase do sukcesu festiwalu na poziomie artystycznym - co do nazwy to faktycznie tylko co to ma do rzeczy to naprawde nie wiem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:39 szkoda tylko, że autorka nie wie, że jest to pierwsza edycja nowego festiwalu, który chce skorzystać z wielkiego sukcesu dwóch poprzednich edycji festiwalu ASTIGMATIC.....a Trzecia edycja Festiwalu ASTIGMATIC jest w tym roku w GDYNI- SKWER KOŚCIUSZKI 5,6,7 sierpnia 2005, która przyciągnie wszystkich prawdziwych miłośników i znawców.... Odnośnie gwiazd Płocka to naprawdę słabiutko..... Wybieram się w każdym razie do GDYNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSTe Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 193.59.95.* 26.07.05, 13:18 i znowu jakiś podstawiony fan Astigmatica, który nie patrzy na świat obiektywnie ;) pzdro dla Ciebie giga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:43 Zgadzam się w 100%, że podróba festiwalu ASTIGMATIC jest naporawde żałosna, ale co tam, całe szczęscie, że mamy ASTIGMATIC W GDYNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik GDYNIA GÓRĄ w decydującym starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:51 Plock raczej nie ma czym rywalizować z Gdynia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GDYNIA GÓRĄ w decydującym starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:59 no tak bo przeciez Gdynia moze sie pochwalic taka ladna skarpa jak my! Plock gora oczywiscie - mamy wiele atutow! Nie bedzie ludzi z przypadku jak w nadmorskiej miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: GDYNIA GÓRĄ w decydującym starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:53 nie wiem po bylo tyle gadania jak femev jak narazie wypada znakomicie dobry klimat jak zawsze pogoda cool muza super tylko z piwkiem kaszanka i ta ochrona a to sa sprawy organizacyjne zawsze sa + i - w gdyni slyszalem ze ludzi tak sobie w plocku za to chyba nawet calkiem sporo jest wszyscy wieszali pst ze gdynia to nie wiadomo co bedzie a płock to kicha wiec tym wszystkim mowie stop nie jest tak jedyny blad to te 2 festiwale w jednym termienie za rok ma sie to zmienic.festiwal jeszcze trwa i jest dobrze a jeszcze przed nami after w formie wiec imprezy ciag dalszy.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaa FeMEV lepszy od Asti IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 26.07.05, 12:05 Nie ta muza i dobrze, bo jest lepsza od tej na Astigmaticu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brt Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.c157.petrotel.pl 26.07.05, 15:41 muza moim zdaniem lepsza, no i video....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjasta elektro Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 213.134.155.* 26.07.05, 15:53 kolejny niewypal organizatorów! kto robi promocje tak duzej imprezy w ostatnim tygodniu przed festiwalem? kolejna pomylka plocka, a astigmatic nie dosc ze ma swoich wiernych odbiorcow to dodatkowo zrobil sobie swietna reklame dlugo przed - chociazby laif z 20- stronnicowym opisem tegorocznego astigmatic + plyta - UCZCIE SIE OD NICH MOZE KIEDYS WAM SIE UDA TAK JAK ASTIGMATICOWI. nadal uwazam ze to byl skandaliczny blad ze nie potrafilismy zatrzymac astigmatika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:59 Po pierwsze laifa czytaja najczesciej malolaty i nie jest on zadnym wyznaczkiem kultury klubowej w tym kraju. Po drugie po raz n-ty mowi sie ze FEMEV nie nasladuje astigmatic po prostu jest impreza w jego miejsce. Po trzecie z tego co sie orientuje i pytam spora czesc osob wybiera sie wlasnie do Plocka. A na zakonczenie to jest watek o Femev i daruj juz sobie chwalebne poeny na czesc Astigmatic. Ludzie pojada gdzie bedzie im lepiej i muzycznie i klimatowo. Nikt nie chce niczego nasladowac. W przyszlym roku odbeda sie oba festiwale w roznych terminach i wszyscy beda zadowoleni. I jeszcze jedno...bezsensowna jest ta rywalizacja. Po co to komu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:52 FeMEV ma znakomity lajnap (Jelinek, Ilar, Fenin, Milligan) .. dużo bardziej ambitny niż wszystkie 3 edycje Atigmatic (z całym szcunkiem),, no a że ambitniejsza rzeczy słabo się w Polszy przyswajają to i nic dziwnego, że fani przytupajki tak biją pianę o wyższość gdyni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimal man Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:09 naprawde szcerze mowiac line-up Gdyni jest STRASZNIE slaby.. NIKOGO kto mogl by sie rownac z chociarz by Holdenem, Jelinkiem, Vibertem, Funkstorung... Podobala mi sie idea Astigmatic ale to co bedzie w Plocku... GRATULACJE dla BOOKEROW !! naprawde mistrzostwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larry f Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:35 nie dajcie prowokatorom z Gdyni: mia, giga, vik, zepchnąć tej dyskusji do poziomu przedszkolnego w stylu "a moj tata ma lepsze auto bo...". Festiwale odbędą się wkrotce i dopiero wtedy się okaze co i jak. Ja kibicuje mocno FeMEV w Płocku, Gdyni życzę tez powodzenia, a dywersantów na tym forum naprawdę nam nie trzeba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu muzyka Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.acn.waw.pl 26.07.05, 20:09 nie wiem, ale jakos mimo tego, ze to juz nie ten festival patrzac obiektywnie na artystow, ktorzy sie tam zaprezentuja wybieram Plock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 27.07.05, 01:11 roznica pomiedzy tymi festiwalami jest taka ze asti idzie do przodu i wszystkich ciagle zaskakuje - wielu ludzi po prstu nie zna jeszcze tych nadchodzacych gwiazd przyszlych sezonow, ktorych przedstawia asti, prezentujac pelne spektrum elektroniki. asti towrzy nowa jakosc. femev zas patrzy wstecz, prezentuje artystow ktorych odbiorcy elektroniki dobrze znaja, szukajac (poza wyjatkami) wsrod waskiego zakresu gatunkow obracajac sie wokol minimali, tech-housu, clickow zapominajac o innych "kolorach" ale coz - chcecie to wierczcie ze femev jest lepszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:07 nie bądź śmieszny chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbert Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 213.134.155.* 27.07.05, 11:10 nie stać cię na wiele.... ale to u was normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:52 u was ... czyli u kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbert Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 213.134.155.* 27.07.05, 15:59 przecież wszyscy wiemy o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:24 qbert idz grzecznie do norki ..to nie temat astigmatic, ktory tak dzielnie promujesz wszedzie robiac ogolny syf...Ludzie z Astigmatic nie mjaa litosci w nedznym promowaniu swojej a jakze waznej i najlpeszej imprezy na swiecie...Z takimi ludzmi ten festiwal daleko nie zajdzie...(dla przypomnienia wpisy Twoje woisy na forum www.plock2005.pl) konkurencja ale zdrowa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.c152.petrotel.pl 28.07.05, 10:24 a mnie nie szkoda. Płock w/g wizji Milewskiego ma być pipidówką i skutecznie do tego prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
neutrino.xyz Re: FeMEV - decydujące starcie 28.07.05, 10:45 Zły to ptak, co własne gniazdo kala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 13:48 Kaszanka!!!! Miasto wybula 800 tys. polskich zlotych na impreze która w ogóle nie reklamuje.... Prezydent Kubera moze sobie na to pozwolic, bo to nie jego pieniadze, tylko wszystkich podatnikow.... Gdyby bylo odwrotnie, to wystarczyloby dolozyc kilkanascie tysiecy zlotych - oddelegowac kilka obrotnych osob i tej imprezie wiedziala by cala Polska kilka miesiecy temu... Na tydzien przed impreza z odsiecza rusza Orlen... chwala im za to, ale troche to za pozno. Gazeta W. nakreca atmosfere - "zarezerwowano juz 100 noclegow... w internacie... kazik f. przyjezdza do Plocka z Gdynii (sic)"... Rzeczywiscie - wielki sukces... szkoda ze za taki pomysl biora sie tacy ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 18:47 kto miał byc i tak sie pojawił 3ba sie troche interesowac a nie tylko na reklamy sie gapic ludzi nie było wcale mało w gdyni podobno mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.05, 21:09 nie, nie... na pewno w Gdyni nikogo nie bylo...U nas bylo lepiej!!! Lepsze juz samopoczucie mamy teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Właśnie wróciłem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:59 nie mogłem zostać na niedzielny koncert. było znakomicie. ci którzy przyjechali się napić - bawili się na skarpie i nie rozlewali piwa na bawiących się pod sceną muzyka świetna, trochę cicho ale brzmiało doskonale skarpa i plaża w Płocku jest super. trochę bez sensu umieszczono reżyserkę, która zasłaniała scenę i stała w najlepszym miejscu z którego możnaby słuchać muzykę mi osobiście trochę brakowało jakiegoś ruchu na scenie, pokazu. przydałby się jakiś artysta który robi występ a nie tylko kręci pokrętłami chociaż Apparat zagrał świetnie i do tego miał super choreogrofię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: Właśnie wróciłem.. IP: *.anter.net.pl 07.08.05, 23:53 Bartos zrobił występ i to jaki :-) f. Polska nieoficjalna strona Kraftwerk Polish non-official Kraftwerk fan website republika.pl/fantomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepollo13 Re: Właśnie wróciłem.. IP: *.class144.petrotel.pl 09.08.05, 15:30 Ahhh było cudnie !!! Klimacik niesamowity, kiwanko, dreptanko a w końcu przednie ługi bugi na piachu po świt i dalej w afterku:) 3 dni w innym wymiarze, wypadłem z czasu i to bez pigularstwa ani innego syfu, only dżin z tonikiem i browki:) Line up genialny! Festiwal świetnie roztworzył Astrobotnia:). Legowelt, Bangkok Impact, Luke Vibert, Ego Express dali prawdziwy pokaz kunsztu; piątek zamknął fantastycznie Matthias Schaffhauser- zamiast zamulać ludzi o 3 rano, podkręcił tempo czym zerwał publike do tańca, gdyby ludzie mieli nogi z kauczuku podskakiwali by pewnie do nieba:) W chwile po nim świetny afterek napoczęli Pawel Blot & TLR nie dając ludzikom odetchnąć W sobote Apparat upodobnił mnie do pensjonariusza domu dla obłąkanych, był naprawde świetny. Kiedy w koncu na scenie pojawił sie Karl Bartos i popłynęły z głośników "Das Model" , "Tour de France" , "Pocket calculator", "Computerworld", "Autobahn" itd moja euforia sięgnęła zenitu, odbiła sie od niego jak fala radiowa i dublując swoją intensywność uderzyła w moje "wrażliwe muzycznie ja" To był piękny wieczór, zakończył go James Holden- moim zdaniem zagrał dość średnio, poniżej własnego potencjału ale i tak było ok:) Niedziela to powrót słoneczka nad płocką arenę, ciepły piasek, totalny luzik na leżąco słuchając przepięknego ISANka. Gdy zagrali "Recently in the Sahara" i "Fueld" wsiąkłem w piach z zachwytu i zintegrowałem sie z plażową fauną. Funkstorung rozkręcił wieczór, Fenin poprawił zakwaszając dzwięki, zakończył Rocket in Dub i po festiwalu chlip chlip <szlocha> Szkoda,że impreza nie trwa tydzień Atmosferki nie psuli nawet panowie w łódeczkach z plecionki na nogach (tzw mokasynki z wisienką lub motorówki) unoszący sie 30 centymetrów ponad plażowymi piaskami:)Wszędzie znajdą sie dresiki,ćwierćdebile z gwizdkami w białych rękawiczkach od komunii więc nie ma sie czym przejmować tylko chłonąć festiwal:)Już nie mogę sie doczekać przyszłorocznego FeMEVka, ciekawe jakie niespodzianki nas czekają, jakie gratki sprezentują nam organizatorzy:) Podsumowując: z wrażenia odpadła mi głowa i potoczyła się do Wisły, pewnie wyłowili ją już na tamie we Włocławku więc jakby ktoś znalazł się w jej posiadaniu proszę o kontakt, ewentualnie moge odkupić na allegro za bezcen:) Zapraszam serdecznie wszystkich za rok !!! Post Scriptum:W niedziele po festiwalu odbył się świetny afterek w "Formie",brawa dla Sonarssona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepollo13 Re: Właśnie wróciłem.. IP: *.class144.petrotel.pl 09.08.05, 15:32 To znowu ja, Jarząbek:) Malkontentom, narzekaczom, grymasidłom, mazgajom, mówimy stanowcze NIE !!! "...aaa bo piasek miał nie ten kolor co powinien,....a bo robaczki świętojańskie zasłaniały mi widok na stocznię,....a bo komar mnie ugryzł w dupe w toi toiu a ochrona nie zareagowała na czas bo zapomnieli założyć w nim monitoringu, nity w starym moście nie miały warstwy ochronnej farby więc nie przyjeżdżajcie na FeMEV bo dostaniecie raka jelita grubego od tej rdzy albo zaćmy...." pierdu pierdu srutu tutu itd. To wszystko nie ważne bo przecież przyjeżdżamy na festiwal dla muzyki,artystów,dobrej zabawy. A od słuchania narzekań zwoje mózgowe tratują sie wzajemnie próbując uciec:) Jeśli komuś nie pasowało prosze wykupić następnym razem turnus w sanatorium w Ciechocinku albo wczasy pod gruszą:)Absolut positiff !!! Peace bredas end sistas !:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Popieram :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:25 Ale reżyserkę mogli umieścić trochę inaczej. Jak grał Bartos to robiłem salta ze szczęścia :) Ogólnie to zakwasy mam jeszcze, szkoda że tylko raz w roku taki festiwal. Muzycznie na bardzo wysokim poziomie. Nie dla każdego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre D'Oletaux Re: Popieram :) IP: *.provider.legnica.org / *.provider.legnica.org 08.03.06, 18:37 ech, pieknie było, po prostu cudowna muza, dla mnie Femev był lepszy niż 2 poprzednie Astigmatiki Odpowiedz Link Zgłoś