Dodaj do ulubionych

FeMEV - decydujące starcie

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 21:59
Szkoda że Płock stracił Astigmatic. Moż ei będzi efajnie ale to już nie tam
muza i nie ten festiwal...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ox Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:18
      A co ma byc koncert jazzowy? Co nie ta sama muza baranie, jak bedzie
      elektronika caly czas.
    • Gość: delta4ce Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:46
      cos czuje ze dzieki grupie czeresniakow z przedsiewiecia zostanie kupa
      • Gość: mia Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:49
        Niestety po obsadzie już widać, że Gdynia górą - Orlenie powodzenia, ale lepiej
        wsprzyj może jakąs fundacje prezydencką a nie już stracony festiwal w Plocku,
        to przynajmniej bedzie co ogladac w komisij sledzczej w TVP
    • Gość: kuba Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:49
      Znaczy co?
      Że logo się zmienia, to od razu impreza gorsza? No daj spokój...

Co do muzyki - trudno, żeby była co rok ta sama.
    • enaka Re: FeMEV - decydujące starcie 26.07.05, 08:21
      orlen chce zrobic cos dla plocka? no prosze, prosze, kto by pomyslal;>
      miejmy nadzieje, ze cos dobrego z tego wyjdzie
      • Gość: mia Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:42
        Nie nie jak orlen się do czegoś bierz to raczej bedzie dramat z wielkim
        przekretami - przecież o to chodzi
    • Gość: gosc Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:33
      muza nie ta sama bo lepsza, wiec wszystko idzie na plus. poza tym kazdy sie tak
      podniecal nazwa astigmatic ze niby medialna moze to i dlatego ludzie mysla ze tu
      bedzie kicha, ale jak sie patrzy na lineup to jest super
      • Gość: Arni_PL Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: 193.59.95.* 26.07.05, 09:48
        Wierzę, że spece od muzyki i od światła zrobią wszystko aby było ciekawie i
        interesująco. Teraz też i od nas zależy jak przyjmiemy gości w naszym mieście.
        Impreza zapowiada sie ciekawie, i musze powiedzieć, że za astigmatikiem
        przemawia teraz tylko lokalizacja -GDYNIA> My możemy coś zbudować od podstaw,
        promowac to by później stało sie to wydarzenie muzyczne w roku...
        LUDZIE OD PROMOCJI - - - DO DZIEŁA !!!!!! - DO DZIEŁA !
        • Gość: mia Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:47
          Szkoda tylko, że Plock buduje na sławie Astigmatic i tak żałośnie w tych samych
          dniach co festiwal ASTIGMATIC w GDYNI. Jak widać to już jest nie w porzo i
          wcale nie chodzi o budowanie wydarzenia kulturalnego od podstaw tylko o
          niszczenie.....
          • Gość: janek79 Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: 81.210.14.* 26.07.05, 15:31
            na jakiej sławie Astigmatica. Nie zapominaj kto wykładał wiekszość kasy na dwie poprzednie edycje (może Ratusz?). Do Gdynie poszła tylko nazwa wraz ze starymi organizatorami niepłacącymi wszystkim artystą. A samej nazwy "Astigmatic" nie wymyślił BIS tylko zaporzyczył od Komedy, jeśli wiesz o czym mówie??
            • Gość: mia Re: FeMEV - od nas zależy jak wyjdzie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 17:38
              O jejej a coż mają finase do sukcesu festiwalu na poziomie artystycznym - co do
              nazwy to faktycznie tylko co to ma do rzeczy to naprawde nie wiem!!!!!
    • Gość: giga Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:39
      szkoda tylko, że autorka nie wie, że jest to pierwsza edycja nowego festiwalu,
      który chce skorzystać z wielkiego sukcesu dwóch poprzednich edycji festiwalu
      ASTIGMATIC.....a
      Trzecia edycja Festiwalu ASTIGMATIC jest w tym roku w GDYNI- SKWER KOŚCIUSZKI
      5,6,7 sierpnia 2005, która przyciągnie wszystkich prawdziwych miłośników i
      znawców....
      Odnośnie gwiazd Płocka to naprawdę słabiutko..... Wybieram się w każdym razie
      do GDYNI
      • Gość: eSTe Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 193.59.95.* 26.07.05, 13:18
        i znowu jakiś podstawiony fan Astigmatica, który nie patrzy na świat
        obiektywnie ;)

pzdro dla Ciebie giga :)
    • Gość: mia Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:43
      Zgadzam się w 100%, że podróba festiwalu ASTIGMATIC jest naporawde żałosna, ale
      co tam, całe szczęscie, że mamy ASTIGMATIC W GDYNI
    • Gość: vik GDYNIA GÓRĄ w decydującym starcie IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:51
      Plock raczej nie ma czym rywalizować z Gdynia
      • Gość: gosc Re: GDYNIA GÓRĄ w decydującym starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:59
        no tak bo przeciez Gdynia moze sie pochwalic taka ladna skarpa jak my! Plock
        gora oczywiscie - mamy wiele atutow! Nie bedzie ludzi z przypadku jak w
        nadmorskiej miejscowosci.
      • Gość: sonar Re: GDYNIA GÓRĄ w decydującym starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:53
        nie wiem po bylo tyle gadania jak femev jak narazie wypada znakomicie dobry
        klimat jak zawsze pogoda cool muza super tylko z piwkiem kaszanka i ta ochrona a
        to sa sprawy organizacyjne zawsze sa + i - w gdyni slyszalem ze ludzi tak sobie
        w plocku za to chyba nawet calkiem sporo jest wszyscy wieszali pst ze gdynia to
        nie wiadomo co bedzie a płock to kicha wiec tym wszystkim mowie stop nie jest
        tak jedyny blad to te 2 festiwale w jednym termienie za rok ma sie to
        zmienic.festiwal jeszcze trwa i jest dobrze a jeszcze przed nami after w formie
        wiec imprezy ciag dalszy.pozdro
    • Gość: vik ASTIGMATIC GDYNIA IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:51
    • Gość: xaa FeMEV lepszy od Asti IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 26.07.05, 12:05
      Nie ta muza i dobrze, bo jest lepsza od tej na Astigmaticu.
    • Gość: brt Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.c157.petrotel.pl 26.07.05, 15:41
      muza moim zdaniem lepsza, no i video.......
    • Gość: entuzjasta elektro Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 213.134.155.* 26.07.05, 15:53
      kolejny niewypal organizatorów! kto robi promocje tak duzej imprezy w ostatnim
      tygodniu przed festiwalem?
      kolejna pomylka plocka, a astigmatic nie dosc ze ma swoich wiernych odbiorcow
      to dodatkowo zrobil sobie swietna reklame dlugo przed - chociazby laif z 20-
      stronnicowym opisem tegorocznego astigmatic + plyta - UCZCIE SIE OD NICH MOZE
      KIEDYS WAM SIE UDA TAK JAK ASTIGMATICOWI. nadal uwazam ze to byl skandaliczny
      blad ze nie potrafilismy zatrzymac astigmatika.
      • Gość: damian Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:59
        Po pierwsze laifa czytaja najczesciej malolaty i nie jest on zadnym wyznaczkiem
        kultury klubowej w tym kraju. Po drugie po raz n-ty mowi sie ze FEMEV nie
        nasladuje astigmatic po prostu jest impreza w jego miejsce. Po trzecie z tego
        co sie orientuje i pytam spora czesc osob wybiera sie wlasnie do Plocka. A na
        zakonczenie to jest watek o Femev i daruj juz sobie chwalebne poeny na czesc
        Astigmatic. Ludzie pojada gdzie bedzie im lepiej i muzycznie i klimatowo. Nikt
        nie chce niczego nasladowac. W przyszlym roku odbeda sie oba festiwale w
        roznych terminach i wszyscy beda zadowoleni. I jeszcze jedno...bezsensowna jest
        ta rywalizacja. Po co to komu...
    • Gość: ender Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:52
      FeMEV ma znakomity lajnap (Jelinek, Ilar, Fenin, Milligan) .. dużo bardziej
      ambitny niż wszystkie 3 edycje Atigmatic (z całym szcunkiem),, no a że
      ambitniejsza rzeczy słabo się w Polszy przyswajają to i nic dziwnego, że fani
      przytupajki tak biją pianę o wyższość gdyni....
      • Gość: minimal man Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:09
        naprawde szcerze mowiac line-up Gdyni jest STRASZNIE slaby.. NIKOGO kto mogl by
        sie rownac z chociarz by Holdenem, Jelinkiem, Vibertem, Funkstorung...
        Podobala mi sie idea Astigmatic ale to co bedzie w Plocku... GRATULACJE dla
        BOOKEROW !! naprawde mistrzostwo !
      • Gość: larry f Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:35
        nie dajcie prowokatorom z Gdyni: mia, giga, vik, zepchnąć tej dyskusji do
        poziomu przedszkolnego w stylu "a moj tata ma lepsze auto bo...". Festiwale
        odbędą się wkrotce i dopiero wtedy się okaze co i jak. Ja kibicuje mocno FeMEV w
        Płocku, Gdyni życzę tez powodzenia, a dywersantów na tym forum naprawdę nam nie
        trzeba:-)
    • Gość: po prostu muzyka Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.acn.waw.pl 26.07.05, 20:09
      nie wiem, ale jakos mimo tego, ze to juz nie ten festival patrzac obiektywnie
      na artystow, ktorzy sie tam zaprezentuja wybieram Plock
      • Gość: bartek Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 27.07.05, 01:11
        roznica pomiedzy tymi festiwalami jest taka ze asti idzie do przodu i
        wszystkich ciagle zaskakuje - wielu ludzi po prstu nie zna jeszcze tych
        nadchodzacych gwiazd przyszlych sezonow, ktorych przedstawia asti, prezentujac
        pelne spektrum elektroniki. asti towrzy nowa jakosc.
        femev zas patrzy wstecz, prezentuje artystow ktorych odbiorcy elektroniki
        dobrze znaja, szukajac (poza wyjatkami) wsrod waskiego zakresu gatunkow
        obracajac sie wokol minimali, tech-housu, clickow zapominajac o
        innych "kolorach"

ale coz - chcecie to wierczcie ze femev jest lepszy....
        • Gość: ender Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:07
          nie bądź śmieszny chłopie
          • Gość: qbert Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 213.134.155.* 27.07.05, 11:10
            nie stać cię na wiele.... ale to u was normalne
            • Gość: ender Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:52
              u was ... czyli u kogo?
              • Gość: qbert Re: FeMEV - decydujące starcie IP: 213.134.155.* 27.07.05, 15:59
                przecież wszyscy wiemy o co chodzi....
                • Gość: dix Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:24
                  qbert idz grzecznie do norki ..to nie temat astigmatic, ktory tak dzielnie
                  promujesz wszedzie robiac ogolny syf...Ludzie z Astigmatic nie mjaa litosci w
                  nedznym promowaniu swojej a jakze waznej i najlpeszej imprezy na swiecie...Z
                  takimi ludzmi ten festiwal daleko nie zajdzie...(dla przypomnienia wpisy Twoje
                  woisy na forum www.plock2005.pl) konkurencja ale zdrowa!!!!
    • Gość: meloman Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.c152.petrotel.pl 28.07.05, 10:24
      a mnie nie szkoda. Płock w/g wizji Milewskiego ma być pipidówką i skutecznie do
      tego prowadzi.
      • neutrino.xyz Re: FeMEV - decydujące starcie 28.07.05, 10:45
        Zły to ptak, co własne gniazdo kala
    • Gość: widz Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 13:48
      Kaszanka!!!!
      Miasto wybula 800 tys. polskich zlotych na impreze która w ogóle nie
      reklamuje.... Prezydent Kubera moze sobie na to pozwolic, bo to nie jego
      pieniadze, tylko wszystkich podatnikow.... Gdyby bylo odwrotnie, to
      wystarczyloby dolozyc kilkanascie tysiecy zlotych - oddelegowac kilka obrotnych
      osob i tej imprezie wiedziala by cala Polska kilka miesiecy temu...
      Na tydzien przed impreza z odsiecza rusza Orlen... chwala im za to, ale troche
      to za pozno.
      Gazeta W. nakreca atmosfere - "zarezerwowano juz 100 noclegow... w
      internacie... kazik f. przyjezdza do Plocka z Gdynii (sic)"...
      Rzeczywiscie - wielki sukces...

szkoda ze za taki pomysl biora sie tacy ludzie...
      • Gość: sonar Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 18:47
        kto miał byc i tak sie pojawił 3ba sie troche interesowac a nie tylko na reklamy
        sie gapic ludzi nie było wcale mało w gdyni podobno mniej!
        • Gość: no tak Re: FeMEV - decydujące starcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.05, 21:09
          nie, nie... na pewno w Gdyni nikogo nie bylo...U nas bylo lepiej!!! Lepsze juz
          samopoczucie mamy teraz???
    • Gość: ka Właśnie wróciłem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:59
      nie mogłem zostać na niedzielny koncert.
      było znakomicie. ci którzy przyjechali się napić - bawili się na skarpie
      i nie rozlewali piwa na bawiących się pod sceną
      muzyka świetna, trochę cicho ale brzmiało doskonale
      skarpa i plaża w Płocku jest super.

trochę bez sensu umieszczono reżyserkę, która zasłaniała scenę i stała w
      najlepszym miejscu z którego możnaby słuchać muzykę
      mi osobiście trochę brakowało jakiegoś ruchu na scenie, pokazu.
      przydałby się jakiś artysta który robi występ a nie tylko kręci pokrętłami
      chociaż Apparat zagrał świetnie i do tego miał super choreogrofię ;)
      • Gość: fantomasz Re: Właśnie wróciłem.. IP: *.anter.net.pl 07.08.05, 23:53
        Bartos zrobił występ i to jaki :-)
        f.
        Polska nieoficjalna strona Kraftwerk
        Polish non-official Kraftwerk fan website
        republika.pl/fantomasz
        • Gość: Pepollo13 Re: Właśnie wróciłem.. IP: *.class144.petrotel.pl 09.08.05, 15:30
          Ahhh było cudnie !!! Klimacik niesamowity, kiwanko, dreptanko a w końcu
          przednie ługi bugi na piachu po świt i dalej w afterku:) 3 dni w innym
          wymiarze, wypadłem z czasu i to bez pigularstwa ani innego syfu, only dżin z
          tonikiem i browki:) Line up genialny! Festiwal świetnie roztworzył
          Astrobotnia:). Legowelt, Bangkok Impact, Luke Vibert, Ego Express dali
          prawdziwy pokaz kunsztu; piątek zamknął fantastycznie Matthias Schaffhauser-
          zamiast zamulać ludzi o 3 rano, podkręcił tempo czym zerwał publike do tańca,
          gdyby ludzie mieli nogi z kauczuku podskakiwali by pewnie do nieba:) W chwile
          po nim świetny afterek napoczęli Pawel Blot & TLR nie dając ludzikom odetchnąć
          W sobote Apparat upodobnił mnie do pensjonariusza domu dla obłąkanych, był
          naprawde świetny. Kiedy w koncu na scenie pojawił sie Karl Bartos i popłynęły z
          głośników "Das Model" , "Tour de France" , "Pocket
          calculator", "Computerworld", "Autobahn" itd moja euforia sięgnęła zenitu,
          odbiła sie od niego jak fala radiowa i dublując swoją intensywność uderzyła w
          moje "wrażliwe muzycznie ja" To był piękny wieczór, zakończył go James Holden-
          moim zdaniem zagrał dość średnio, poniżej własnego potencjału ale i tak było
          ok:) Niedziela to powrót słoneczka nad płocką arenę, ciepły piasek, totalny
          luzik na leżąco słuchając przepięknego ISANka. Gdy zagrali "Recently in the
          Sahara" i "Fueld" wsiąkłem w piach z zachwytu i zintegrowałem sie z plażową
          fauną. Funkstorung rozkręcił wieczór, Fenin poprawił zakwaszając dzwięki,
          zakończył Rocket in Dub i po festiwalu chlip chlip <szlocha> Szkoda,że impreza
          nie trwa tydzień Atmosferki nie psuli nawet panowie w łódeczkach z plecionki na
          nogach (tzw mokasynki z wisienką lub motorówki) unoszący sie 30 centymetrów
          ponad plażowymi piaskami:)Wszędzie znajdą sie dresiki,ćwierćdebile z gwizdkami
          w białych rękawiczkach od komunii więc nie ma sie czym przejmować tylko chłonąć
          festiwal:)Już nie mogę sie doczekać przyszłorocznego FeMEVka, ciekawe jakie
          niespodzianki nas czekają, jakie gratki sprezentują nam organizatorzy:)
          Podsumowując: z wrażenia odpadła mi głowa i potoczyła się do Wisły, pewnie
          wyłowili ją już na tamie we Włocławku więc jakby ktoś znalazł się w jej
          posiadaniu proszę o kontakt, ewentualnie moge odkupić na allegro za bezcen:)
          Zapraszam serdecznie wszystkich za rok !!! Post Scriptum:W niedziele po
          festiwalu odbył się świetny afterek w "Formie",brawa dla Sonarssona!

• Gość: Pepollo13 Re: Właśnie wróciłem.. IP: *.class144.petrotel.pl 09.08.05, 15:32
          To znowu ja, Jarząbek:) Malkontentom, narzekaczom, grymasidłom, mazgajom,
          mówimy stanowcze NIE !!! "...aaa bo piasek miał nie ten kolor co powinien,....a
          bo robaczki świętojańskie zasłaniały mi widok na stocznię,....a bo komar mnie
          ugryzł w dupe w toi toiu a ochrona nie zareagowała na czas bo zapomnieli
          założyć w nim monitoringu, nity w starym moście nie miały warstwy ochronnej
          farby więc nie przyjeżdżajcie na FeMEV bo dostaniecie raka jelita grubego od
          tej rdzy albo zaćmy...." pierdu pierdu srutu tutu itd. To wszystko nie ważne bo
          przecież przyjeżdżamy na festiwal dla muzyki,artystów,dobrej zabawy. A od
          słuchania narzekań zwoje mózgowe tratują sie wzajemnie próbując uciec:) Jeśli
          komuś nie pasowało prosze wykupić następnym razem turnus w sanatorium w
          Ciechocinku albo wczasy pod gruszą:)Absolut positiff !!! Peace bredas end
          sistas !:)
          • Gość: ka Popieram :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:25
            Ale reżyserkę mogli umieścić trochę inaczej.
            Jak grał Bartos to robiłem salta ze szczęścia :)
            Ogólnie to zakwasy mam jeszcze, szkoda że tylko raz w roku taki festiwal.

Muzycznie na bardzo wysokim poziomie. Nie dla każdego :)
            • Gość: Pierre D'Oletaux Re: Popieram :) IP: *.provider.legnica.org / *.provider.legnica.org 08.03.06, 18:37
              ech, pieknie było, po prostu cudowna muza, dla mnie Femev był lepszy niż 2 poprzednie Astigmatiki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka