konrad_socha 23.07.03, 14:07 . hehe - poszperałem troszkę na półce z kasetami i taka oto ciekawostka wpadła mi w ręce. Śmiesznie się tego słucha. a takie przeboje jak "Zesrał się gołąbek" i "Jesienny wiatr" - czad . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy 23.07.03, 14:51 Te dwa plus tytułowy to jedyne rzeczy jakie pamiętam z tego wydawnictwa. Zawsze traktowałem polski punk na zasadzie kabaretowej i chyba nie pomyliłem się wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy 23.07.03, 15:18 . takie zespoly jak Sedes lub The Bill ( oj ta "Wolność" lub chociażby "My nie jesteśmy z wami" z płyty "The biut") chciały chyba coś kiedyś powiedzieć i nawet jeśli w tekstach mozna doszukac się czegoś istotnego dla tamtych czasów to jednak z formą przekazu daleko im do wzorców zachodnich. ale brawa za odwagę artystyczną . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 23:55 vulture napisał: > Te dwa plus tytułowy to jedyne rzeczy jakie pamiętam z tego wydawnictwa. Zawsze > > traktowałem polski punk na zasadzie kabaretowej i chyba nie pomyliłem się wiele > . Oj nieladnie vulture. Na zasadzie kabaretowej mozesz sobie traktowac polski pAnk: punko-polo czyli takie wiejskie, populistyczne, ludyczne kapelki jak wspomniane The Bill, Sedes, Defekt Muzgo. Po drugiej stronie mamy ambitne, punkowe zespoly w ktorych tworczosci kabaretu nie uswiadczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy 24.07.03, 00:02 Właśnie mi chodziło o tego typu kapelki. Nieprecyzyjnie się wyraziłem, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy 24.07.03, 00:27 Ale jak się słucha niektórych kawałków, choćby Włochatego, to jednak pośmiać się trochę można. Odpowiedz Link Zgłoś
beember Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy 25.07.03, 10:42 Siedze se na kiblu spuszczone gacie mam zamykam sobie wtedy oczy i obmyslam nowy plan ref. obmyslam nowy plan ,obmyslam nowy plan wtedy kiedy sra m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Sedes - Wszyscy pokutujemy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.03, 16:17 konrad_socha napisał: > . > hehe - poszperałem troszkę na półce z kasetami i taka oto ciekawostka wpadła > mi w ręce. Śmiesznie się tego słucha. a takie przeboje jak "Zesrał się > gołąbek" i "Jesienny wiatr" - czad > . Też to mam,też to mam)) "Na betonowych podwórkach nie ma już zielonej trawy, Nie będziemy biegać żeby się nie zabić!!!" Odpowiedz Link Zgłoś