Dodaj do ulubionych

Strach przed restauracją

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.05, 22:46
Ten wójt wyjątkowo lubi rozrywkowe lokale . Ostatnio czytaliśmy o nim , gdy
wydał zgodę na budowę "siedliska" weselnego w parku brudzeńskim.
Właściwie nie wiadomo czy lubi lokale , czy ich majętnych właścicieli?
A plebs nie będzie panom decydentom z gminy i starostwa dyktował ,że chce
spokojnie i godnie żyć ,bo prawo w Polsce zawsze można dostosować do potrzeb
tego , kto ma kasę.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Strach przed restauracją IP: *.c158.petrotel.pl 22.08.05, 23:46
      I słusznie, bo można stac pod sklepem, albo uczciwie się pobawić - wybór wolny.
      Brawi władze Gminy. Gonić zacofanie.
    • Gość: gość Re: Strach przed restauracją IP: *.c158.petrotel.pl 22.08.05, 23:47
      I słusznie, bo można stac pod sklepem, albo uczciwie się pobawić - wybór wolny.
      Brawo władze Gminy. Gonić zacofanie. (poprawka drobna)
    • Gość: jonquil Re: Strach przed restauracją IP: 193.59.95.* 23.08.05, 08:01
      Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Po 22.00 obowiązuje cisza nocna. Jeśłi
      mi przeszkadzają hałasy dobiegające z zewnątrz to mam prawo zadzwonić po służby
      mundurowe, tak? Mieszkałam na osiedlu blisko dyskoteki umiejscowionej w
      piwnicach dużego domu wkomponowanego w domki jednorodzinne. Wygłuszenie było
      tak doskonałe, że przechodząc ulicą w odległości 5 metrów od budynku nie było
      słychać muzyki. I podziwiam wszelkie starania właścicieli mające na celu nie
      uprzykrzanie się sąsiadom.
    • Gość: Grom Psychiatrzy ostrzegają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 08:40
      > A plebs nie będzie panom decydentom z gminy i starostwa dyktował ,że chce
      > spokojnie i godnie żyć ,bo prawo w Polsce zawsze można dostosować do potrzeb
      > tego , kto ma kasę.

Co za ludzie jak pragnę zdrowia? Wszystko im przeszkadza albo się boją. Knajpa -
      zgroza. Sklep - tragedia. Szosa pod oknem - koniec świata. I jak tu „GODNIE
      ŻYĆ” (dumne słowa) jak restauracja jest w pobliżu?
      Psychiatrzy ostrzegają, że stan psychiczny naszego społeczeństwa jest coraz
      gorszy. Popatrzeć zagranicę. W każdej wiosce tawerna, turyści, pieniądze.
      Proponuję w lokalu obok restauracji wygospodarować miejsce na przychodnię
      psychiatryczną. Lekarz będzie przyjmował miejscowych na koszt restauratora.
      • Gość: dj Re: Psychiatrzy ostrzegają... IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 23.08.05, 17:32
        ty palancie czy znasz przepisy w jakich miejscach mogą być organizowane stałe
        dyskoteki, widać z tego że ty i pan wójt niezna, podejrzewam, że potraficie
        tylko kase lyczyć i zarabieć na....., myśle, że niedługo się wszystko zmieni i
        zostaną cofnięte pozwolenia na takie budowle jak Siecieniu lub Murzynowie
        • Gość: Grom do dj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 06:32
          Kto z nas dwóch jest palantem niech ocenią współforumowicze.
      • Gość: obserwator Re: Psychiatrzy ostrzegają... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.05, 18:41
        Mógłbyś się podpisać "Głąb" , bo nie odróżniasz pojęcia "restauracja" od
        "dyskoteka" . Do restauracji trzeba dorosnąć i zdobyć trochę "szlifu", do
        dyskoteki trafia wszystko.
      • Gość: niepłockier Re: Psychiatrzy ostrzegają... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 08:36
        budowanie w Parku Krajobrazowym dyskoteki "siedliska" jest totalną pomyłką, już
        sobie wyobrażam spęd atrakcyjnuch ludzi, a psychiatrzy ostrzegają przed właśnie
        takimi pomysłami.
    • Gość: kumoter Re: Strach przed restauracją IP: *.c153.petrotel.pl 23.08.05, 10:50
      Najlepiej to przykryć się obornikiem i udawać, że jest dobrze.
      Gó.. jest dobrze!
      Trzeba takie wsie jak Siecień przywołać do życia i cieszyć się z tego, że ktoś
      chce jeszcze zbudować gakiś obiekt użyteczności publicznej. Nie przyjemniej
      jest napić sie piwka w restouracji przy stole z obrusem niż z niby sklepem w
      zafajdanym miejscu w towarzystwie srających i odlewających sie pijaków.
      Czy to czasami nie prosta zawiść każe stawać na przeciw tej inicjatywie w tym
      zapyziałym, brudnym i rozbabranym folwarcznym Siecieniu?
    • Gość: kurpin Re: Strach przed restauracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:47
      hehe :) z wypowiedzi wójta wyraźnie wygląda, że kampania wyborcza trwa. PSL jako takie nie tylko takie sprawy chcą wykorzystywać dla własnych celów. Oczywiście, że jak sie ma marszałka województwa, to się teraz całe PSL chwali, że buduje drogi, dróżki, oczyszczalnie a przede wszystkim odbudowuje kościoły. Sam bylem na takiej mszy, gdzie proboszcz z ambony dziękował m.in. panu Kisielewskiem za wsparcie na kościół. I wiecie co? Na prosty lud to działa...
      I smutne i przykre bo ponad wszystko prawdziwe.

A co do sprawy tej restauracji... Cóż... nie ona była tu najważniejsza, ani nie strach sąsiadów, którym szczerze współczuję.
    • Gość: gość 40 Re: Strach przed restauracją IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.08.05, 20:16
      Mam nadzieję że budowa dojdzie do skutku, bo dzięki takim ludziom Siecień zyska
      na atrakcyjności.Natomiast tym ludziom, którym przeszkadza budowa chcę
      powiedzieć,że zawiść i zazdrość jest złym doradcą.Sama mieszkam w Siecieniu i
      cieszę się ,że jest coraz ładniejszą miejscowością.Wcześniej to miejsce było
      bardzo nie ciekawe,a teraz jest pięknie zabudowane.Mam nadzieję,że budowa domu
      weselnego jak najszybciej się rozpocznie,trzymam za to kciuki.\Pani
      Wyżykowskiej trzeba polecić dobrego psychologa może jej pomoże wyleczyć tą
      zazdrość, i nienawiść\
    • Gość: mieszkanka Siecien Re: Strach przed restauracją IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.08.05, 21:40
      ja uważam że pomysł utworzenia dyskoteki w siecieniu jest trafny, a temu kto
      wyniusł się z zafajdanego i zasikanego bloku i uważa że jest Panem wszystko
      będzie przeszkadzać. Oby więcej takich inwestycji!!!!
    • Gość: Pani Sulkowska Re: Strach przed restauracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:20
      Najlepiej, zeby całe te towarzystwo z Siecienia wysłac do szpitala
      psychiatrycznego. Polecam blisko zamieszczona "Antonówkę". Wiedliby tam godne i
      spokojne życie wraz z ludźmi, którzy stoją na tym samym poziomie inteligencji co
      oni. Siecień, jak każda mała miejscowość powinna być rozbudowana. Dom weselny
      jest fantastycznym pomysłem na szybki rowój tej wsi. To daje nowe perspektywy
      ludziom bez pracy, dodatkowo jakąś dodatkową atrakcję. Pozdrawiam właściciela i
      pomysłowadcę danego przedsięwzięcia, a pani Wyżykowskiej proponuję
      przeprowadzkę, albo zmianę okien na uszczelniające:>:D.
      • Gość: Konstanty Ildefons Re: Strach przed restauracją IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 18:14
        Jestem z zawodu żulem i wiem, że takie cuś mogło być znakomitym miejscem na libacje. Już nie moge się doczekoć codziennych i nocnych szaleństw z alkoholem. Wiśnówki cytrynowe już są moje. Drzwi otwierać bo DROPEK wchodzi na akcje
    • Gość: ;-) Re: Strach przed restauracją IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 22:41
      Uważam że to dobry pomysł na budowę restauracji ponieważ Siecień musi być czymś
      więcej niż tylko brudną wsią...! A pani Wyżykowskiej to juz nawet najlepszy
      psychiatra nie pomoże, ale cóż życie już takie bywa...!
    • Gość: :/ Re: Strach przed restauracją IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.08.05, 18:16
      W Siecieniu juz dawno powinno rozpocząć się budowę restauracji-osobie, która ma
      właśnie takie plany należą się wielkie brawa.Zobaczycie Państwo ile na takiej
      budowie zyskamy!!!!!Po pierwsze to nowe miejsca pracy, po drugie większa ilość
      turystów,gdyż w okolicy nie ma profesjonalnej restauracji.A państwu Wyżykowskim
      naprawdę radzę się poważnie zastanowić nad swoim postępowaniem.
    • Gość: a Re: Strach przed restauracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:04
      a czego sie bac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka