Dodaj do ulubionych

Kto potrącił nastolatkę

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.05, 21:51
Plac przed dworcem PKP/PKS jest bardzo źle oznakowany poziomo (a nawet
wcale ), tak samo z dojściami do dworca od strony Yjska i pomimo dwukrotnych
zgłoszeń ,podczas akcji zbierania uwag przez drogówkę Policji, nic się nie
porawiło w tym względzie .Gdy odprowadzam dzieci do autobusów to zawsze mam
stres czy mnie autobus ,Taxi lub inny pojazd nie potrąci .Kto z tym zrobi
porządek?Gmino Płock przejmij dworzec za długi i niech miejskie slużby czynią
swoje powinności !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KITAJ Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:02
      kierowcą był zapewne kuzyn jakiegoś prominenta.
      • Gość: kierowca Re: Kto potrącił nastolatkę IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 09.09.05, 04:46
        Z artykulu wynika ze kierowca juz jest osadzony tylko dlatego ze potracil
        dziewczyne na pasach. To jest ta nasza logika ze jak wejde na pasy to juz
        wszystkie pojazdy, autobusy musza stanac w miejscu. Czy tego wypadku mozna bylo
        uniknac? Co jest latwiej zatrzymac; kilkunastotonowy pojazd czy zrobic krok do
        tylu? I dla kazdej dziewoji pakujacej sie na pasy bez wzgledu na ruch zadanie
        domowe: w zderzeniu dziewczyny z autobusem: ktow wygra?
        • Gość: shower Re: Kto potrącił nastolatkę IP: 193.59.95.* 09.09.05, 07:03
          krok do tyłu czy nawet dwa nic by nie dały bo dziwczyna z chodziła już z pasów,
          po drugie po potrąceniu wzywa się karetkę a nie przenosi na ławkę, po trzecie
          przecież widać czy ktoś jest na pasach (chyba że kierowca rozmawiał ze znajomym
          co często się zdarza) po czwarte autobus nie jechał 100 km/h a był przy dworcu
          więc może jechał z prędkością 40 km/h, po piąte pasy są po to by bezpiecznie
          przechodzić ale jeżeli kierowca taki jak Pan tego nie rozumie to proszę oddać
          prawo jazdy a ja się modlę o to by nigdy nie natknąć się na Pana!!!!! brak
          słów, a co do ukarania, to sprawa powinna być jasna,, kurs się zgadza, nawet
          bez rozpoznania przez dziewczyny powinnien kierowca zostać zwolniony przez PKS,
          gdyby tak było to nikogo by nie podstawili bo nikt by się nie zgodził a tak
          jest kryty, zgadzam się z przedmówcą, pewnie rodzina jakiegoś prominenta, gdyby
          to potroącono dziecko polityka to już dawno by było wiadomo kto to zrobił!!!!
        • Gość: też kierowca Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.c157.petrotel.pl 09.09.05, 07:54
          Czytaj dokładnie człowieku! Dziewczyna schodziła już z jezdni i wtedy autobus
          ja uderzył. Nie powinieneś mieć prawa jazdy i używać auta. Jesteś ciemny jak
          tabaka w rogu. Ucz się.
          • Gość: Gosc Re: Kto potrącił nastolatkę IP: 195.124.114.* 09.09.05, 09:46
            powinni posadzic gnoja za:
            -nieudzielenie pomocy ofiarze wypadku
            -spowodowanie wypadku
            -ucieczke z miejsca wypadku
            co to za smiec, ktory kogos potraci i ma to w d...
            prokuratura tez nie lepsza, wszyscy klada l.. nikt sie nie zainteresowal, za co
            placa tym kretynow bo na pewno nie za prace ?!
    • Gość: rowers Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:04
      Kiedyś wracałem z pracy rowerem (tradycyjnie). Jakiś wesoły kirowca PKS jadący
      ulicą Bielską z prędkością około 80-90 przejechał na tyle blisko mnie że,
      wpadłem sobie na siatkę ogradzającą działki. Dogoniłem autobus na dworcu,
      dorwałem kierowcę i pytam typa czy wie co zrobił?! Ten odparł Wiem, ale żyjesz
      więc o co chodzi?? Jak wrócił do autobusu to jakiś wandal spuścił mu powietrze
      z kół po prawej stronie.
      • Gość: Ucho Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:26
        Jestem kierowcą od wielu lat,
        jeżdziłem różnymi autami (osobowe, ciężarowe, autobusy)
        Może mi powiesz w którym miejscu w mieście ten autobus
        jechał z prędkością 80km/h?
    • Gość: również kierowca Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.05, 11:25
      Najwyższy czas powiedzieć publicznie, że zarówno płocka policja (tym samym
      prokuratura) i straż miejska nagminie tolerują, zdarza się że cząsto tuszują
      wykroczenia oraz przestępstwa drogowe powodowane przez niktóre grupy kierowców
      zawodowych, a szczególnie kierowców komunikacji miejskiej, kirowców "TAXI",
      PKS, a przede wszystkim policjantów w oznakowanych i nieoznakowanych
      samochodach policyjnych. Panowie policjanci musicie widzieć iż ocenia waszą
      pracę tysiące innych kierowców i u każdego z nich zapracowaliście na
      ocenę "wredny, złośliwy ...... pies". Przykre jest, iż jakość waszej pracy
      krzywdzi również dzieci.
    • Gość: Coco Jumbo Zbiliżają się wybory, to Szef Prokuratury .... IP: 193.59.95.* 09.09.05, 12:13
      Zbliżają się wybory DUŻYMI KROKAMI, "lewica" pójdzie w odstawkę, to i Szef
      Prokuratury się uaktywnia...
      Tylko czy to Mu pomoże?
    • Gość: małoważny obywatel Jak się ma samochodowy dealer Damaziak ze Słupcy ? IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 09.09.05, 18:26
      W 2004 roku od czerwca do września, policja płocka przesłuchała kilka razy
      zgłaszającą oszusta poszkodowaną. Znany z nazwiska oszust naciągnął ją podając
      się za firmę importową (chwalący się, że sprowadzał samochody nawet dla
      płockich policjantów)na zaliczkę w obecności notariusza płockiego za obietnicę
      sprowadzenia wiosną 2004 roku samochodu zza granicy za umówioną sumę na
      konkretny używany samochód. Po wielu interwencjach okazało się np. że dopiero
      po którymś z końcowych przesłuchań dopiero spisano je na papierze, wcześniej
      tylko rozmawiano bez spisania chociaż słowa. Protokół z wiarygodnym świadkiem
      transakcji spisano po jego interwencji w policji, gdy interweniował chyba we
      wrześniu u góry, że nikt go od czerwca nawet nie przesłuchał. Na ostatnie
      przesłuchanie policjant uparł się zrobić przesłuchanie w domu poszkodowanej.
      Myślę, że oszacowano jej dom, że stać poszkodowaną na prezent oszustowi, bo...
      po jakimś czasie przychodzi z prokuratury pismo o umorzeniu z powodu
      niemożliwości zastania pana Damaziaka w domu. Potem słyszę od znajomych, że
      pod Wyszogrodem pan Damaziak miał wypadek samochodowy ale nie istnieje w
      powiecie płockim takiej siły, która odnalazłaby mieszkającego blisko Płocka
      podejrzanego o oszustwo i nie można go przesłuchać, oskarżyć i wymierzyć
      sprawiedliwość przez sąd, nie mówiąc o zwrocie pieniędzy na które są pewnie
      małe szanse, bo oszust głupi na pewno nie jest. Proszę moderatora o
      pozostawienie tej wiadomości, bo wszystkie wymienione osoby domyślają się i tak
      o kogo chodzi.
    • Gość: ktos Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:02
      W wypadku zginela moja babcia. Przechodzila przez ulice w miejscu dozwolonym, w dodatku byla przepuszczana przez kierujacego pojazdem czlowieka, niestety znalazl sie miejscowy idiota ktory musial wyprzedzic ten pojazd ... no i... Wina jadacego ale ... nie do konca. Sprawa ciagnie sie latami bo na poczatku sledztwa wspaniali funkcjonariusze "pilnujacy i przestrzegajacy" prawa nie mogli znalezc swiadkow przez tydzien, za to rodzice znalezli ich juz nastepnego dnia po wypadku. Byly przesluchania, przesluchania, przesluchania i co? I nic sprawa zostala umorzona. Byly wiec odwolania. bylem na kilku sprawach sadowych i co sie okazalo ... ze PAN prokurator zamiast wystepowac w roli oskarzyciela wystepowal w roli obroncy. No takie walki to tylko w tym nienormalnym kraju sa chyba mozliwe. Tak wiec do czego zmierzam: Otoz w naszym schorowanym Panstwie na wszystkich stolkach siedza nieodpowiedzialni ludzie co nie jest dla nas nowina. Powiem wiecej. W naszym kraju lepiej nie bedzie. Zblizaja sie wybory, wszyscy robia slodkie oczka jak zawsze a po wyborach kroja wszystko co tylko jeszcze zostalo. To sa najwieksze szuje w kraju. Ide glosowac na POKEMONY
    • Gość: . Re: Kto potrącił nastolatkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:42
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka