Dodaj do ulubionych

Remont schodów

IP: *.c157.petrotel.pl 11.09.05, 23:08
To podajcie jaka firma wnosi taczki po schodach, może MOPS ją dofinansuje w
kwestii sprzętu, he he he...
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Remont schodów 11.09.05, 23:47
      Nareszcie. Mam nadzieję, że te schody po remoncie przestaną straszyć. :-))
      • Gość: d4ce Re: Remont schodów IP: *.class147.petrotel.pl 12.09.05, 00:07
        romuald jot musial dodac swoje 5 gr o schodach po ktorych nie chodzi
        • Gość: 30 Re: Remont schodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:21
          cytat: Po naszych apelach zapadła jednak decyzja, że schody zostaną
          wyremontowane jeszcze w tym roku. Z budżetu miasta przeznaczono na ten cel 100
          tys. zł.

po naszych czyli kogo? pragnę przypomnieć że to ja zwróciłem pierwszy uwagę o
          stan schodów przy pomniku Broniewskiego oraz domu Broniewskiego. mam nadzieję
          że nie zapomnicie odresteurować placu za kościołem Świętego Dominika oraz sam
          kościół. od strony wisły budynek kościóła i zamurowania obok nadaje się do
          rozbiórki na pierwszy rzut oka a tam mieszkają ludzie. przejdźcie się wokół
          kościoła na Górkach - horror i thiller jednocześnie
          • roman_j Re: Remont schodów 12.09.05, 17:58
            Gość portalu: 30 napisał(a):

> cytat: Po naszych apelach zapadła jednak decyzja, że schody zostaną
            > wyremontowane jeszcze w tym roku. Z budżetu miasta przeznaczono na ten cel
            > 100 tys. zł.
            >
            > po naszych czyli kogo?

No cóż. Jak wiadomo sukces ma wielu ojców i tutaj w ustaleniu ojcostwa nie
            pomogą badania DNA. ;-))
        • roman_j Re: Remont schodów 12.09.05, 17:57
          Gość portalu: d4ce napisał(a):

> romuald jot musial dodac swoje 5 gr o schodach po ktorych nie chodzi

A jakby tego było mało, znalazłem jeszcze godnego naśladowcę. Gość portalu o
          dziwnie brzmiącym nicku wtrącił swoje 5 groszy na temat moich 5 groszy. ;-))))
    • Gość: Grom Re: Remont schodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 07:34
      Lepiej późno niż wcale.
      --------------------------
      > To podajcie jaka firma wnosi taczki po schodach, może MOPS ją dofinansuje w
      > kwestii sprzętu, he he he...
      Jak zrobią dobrze i tanio to ich sprawa jeżeli im się to opłaci.
      W jeszcze gorszym stanie są schody w ciągu od alejki Broniewskiego do mostu, od
      mostu niżej pod most i jeszcze niżej nad samą Wisłę. Ciekawe czy to zauważono?
      Nie jestem Jagiellończykiem i co z tego?
    • Gość: madzia Re: Remont schodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 07:50
      A co z tymi domami, które nigdy nie były remontowane. Te domy mają po
      osiemdziesiąt lat. Tyle się mówi o walorach turystycznych naszego miasta, a
      zupełnie zapomniało się, że te rudery są wizytówką naszego miasta.
    • Gość: mika_p Re: Remont schodów IP: *.c157.petrotel.pl 12.09.05, 08:46
      Moze gdyby zrobili prowadnice dla wózkow, byłoby im łatwiej i z taczkami ? Taka
      luzna sugestia...
      • enaka Re: Remont schodów 12.09.05, 09:12
        dokladnie, skoro juz cos sie tam robi, to nalezaloby to zrobic kompleksowo (i
        dla pieszych, i dla rowerow, i dla rodzicow)
      • rumcajs_m Re: Remont schodów 12.09.05, 17:42
        Gość portalu: mika_p napisał(a):

> Moze gdyby zrobili prowadnice dla wózkow, byłoby im łatwiej i z taczkami ?
        Taka luzna sugestia...

Nawet miałem zamiar rano napisać podobny komentarz, ale ostatecznie się
        rozmyśliłem (choć ogólnie pomysł bardzo popieram!) - dlaczego ? Dlatego, że
        ekipa budowlana najpierw musiałaby wciągnąć taczki, w których byłyby budulec na
        podjazdy :). Z kolei zainstalowanie metalowych prowadnic też by nic nie dało,
        bo pewnie zniknęłyby jeszcze tego samego dnia :(
        Może niech już naprawią te schody wymyśloną wcześniej metodą, a potem dorobią
        do nich podjazdy...
    • Gość: mazowiec Re: Remont schodów IP: *.c158.petrotel.pl 12.09.05, 09:56
      Wzruszyłem sie bardzo. Te taczki! Kto wymyślił taczki i po jaką cholerę? Żeby
      sie ludzie męczyli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka