Gość: budowlaniec IP: *.c157.petrotel.pl 11.09.05, 23:08 To podajcie jaka firma wnosi taczki po schodach, może MOPS ją dofinansuje w kwestii sprzętu, he he he... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Remont schodów 11.09.05, 23:47 Nareszcie. Mam nadzieję, że te schody po remoncie przestaną straszyć. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d4ce Re: Remont schodów IP: *.class147.petrotel.pl 12.09.05, 00:07 romuald jot musial dodac swoje 5 gr o schodach po ktorych nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 Re: Remont schodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:21 cytat: Po naszych apelach zapadła jednak decyzja, że schody zostaną wyremontowane jeszcze w tym roku. Z budżetu miasta przeznaczono na ten cel 100 tys. zł. po naszych czyli kogo? pragnę przypomnieć że to ja zwróciłem pierwszy uwagę o stan schodów przy pomniku Broniewskiego oraz domu Broniewskiego. mam nadzieję że nie zapomnicie odresteurować placu za kościołem Świętego Dominika oraz sam kościół. od strony wisły budynek kościóła i zamurowania obok nadaje się do rozbiórki na pierwszy rzut oka a tam mieszkają ludzie. przejdźcie się wokół kościoła na Górkach - horror i thiller jednocześnie Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Remont schodów 12.09.05, 17:58 Gość portalu: 30 napisał(a): > cytat: Po naszych apelach zapadła jednak decyzja, że schody zostaną > wyremontowane jeszcze w tym roku. Z budżetu miasta przeznaczono na ten cel > 100 tys. zł. > > po naszych czyli kogo? No cóż. Jak wiadomo sukces ma wielu ojców i tutaj w ustaleniu ojcostwa nie pomogą badania DNA. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Remont schodów 12.09.05, 17:57 Gość portalu: d4ce napisał(a): > romuald jot musial dodac swoje 5 gr o schodach po ktorych nie chodzi A jakby tego było mało, znalazłem jeszcze godnego naśladowcę. Gość portalu o dziwnie brzmiącym nicku wtrącił swoje 5 groszy na temat moich 5 groszy. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Re: Remont schodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 07:34 Lepiej późno niż wcale. -------------------------- > To podajcie jaka firma wnosi taczki po schodach, może MOPS ją dofinansuje w > kwestii sprzętu, he he he... Jak zrobią dobrze i tanio to ich sprawa jeżeli im się to opłaci. -------------------------- W jeszcze gorszym stanie są schody w ciągu od alejki Broniewskiego do mostu, od mostu niżej pod most i jeszcze niżej nad samą Wisłę. Ciekawe czy to zauważono? -------------------------- Nie jestem Jagiellończykiem i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Remont schodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 07:50 A co z tymi domami, które nigdy nie były remontowane. Te domy mają po osiemdziesiąt lat. Tyle się mówi o walorach turystycznych naszego miasta, a zupełnie zapomniało się, że te rudery są wizytówką naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Remont schodów IP: *.c157.petrotel.pl 12.09.05, 08:46 Moze gdyby zrobili prowadnice dla wózkow, byłoby im łatwiej i z taczkami ? Taka luzna sugestia... Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Remont schodów 12.09.05, 09:12 dokladnie, skoro juz cos sie tam robi, to nalezaloby to zrobic kompleksowo (i dla pieszych, i dla rowerow, i dla rodzicow) Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_m Re: Remont schodów 12.09.05, 17:42 Gość portalu: mika_p napisał(a): > Moze gdyby zrobili prowadnice dla wózkow, byłoby im łatwiej i z taczkami ? Taka luzna sugestia... Nawet miałem zamiar rano napisać podobny komentarz, ale ostatecznie się rozmyśliłem (choć ogólnie pomysł bardzo popieram!) - dlaczego ? Dlatego, że ekipa budowlana najpierw musiałaby wciągnąć taczki, w których byłyby budulec na podjazdy :). Z kolei zainstalowanie metalowych prowadnic też by nic nie dało, bo pewnie zniknęłyby jeszcze tego samego dnia :( Może niech już naprawią te schody wymyśloną wcześniej metodą, a potem dorobią do nich podjazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazowiec Re: Remont schodów IP: *.c158.petrotel.pl 12.09.05, 09:56 Wzruszyłem sie bardzo. Te taczki! Kto wymyślił taczki i po jaką cholerę? Żeby sie ludzie męczyli? Odpowiedz Link Zgłoś