Dodaj do ulubionych

Biuro się nie sprawdziło

13.10.05, 23:03
Czy Iwona Lewandowska to może rodzina pana prezesa Lewandowskiego? Co prawda
to dość popularne nazwisko, ale trudno uwierzyć w zbieg okoliczności. Wygląda
to trochę tak, jakby Biuro powstało specjalnie pod panią kierownik, a kiedy
pani kierownik odchodzi, można Biuro zlikwidować. Może tak nie było, ale tak
to niestety wygląda. I to niedopatrzenie, że ktoś nie sprawdził na etapie
tworzenia biura, czy może ono świadczyć usługi obcym podmiotom. Dziwne. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: dydo Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 08:21
      Nie romanie, to nie rodzina, chociaż już niedługo może być. smiać mi się chę na
      sformułowanie:"wybrała park". A osobiście Iwonka to fajna dupa! Mówię to jako
      komplement, bo znamy się (cha cha) od wielu lat.
    • Gość: OJ Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 09:17
      Dydo ona jest z nim spokrewniona
    • Gość: Man Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 09:26
      Ojcowie Krzysia i Iwonki to rodzeni bracia, tak więc to bardzo bliskie
      pokrewieństwo.Czemu o tym nic nie ma w wybiórczej.
    • Gość: ochachech Re: Biuro sie nie sprawdzilo IP: *.pil.pl 14.10.05, 10:01
      Romanie, jak mozesz mowic ze nikt tego nie sprawdzil. Przeciez biuro prawne urzedu, niejaka pani Paw... sprawdzila, i podpisala opinie prawna, ze biuro moze jednak takie uslugi swiadczyc na zewnatrza. Dopiero przy likwidacji uzadniala, ta sama pani, ze biuro swiadczyc takich uslug nie moze. Pewnie sie cos w tym czasie zmienilo hehehe
      A jak widac dla emenemsa te 140 milionow pozyskanych srodkow na inne cele niz park to za malo hehehe, pewnie jednak nie o to chodzi...
      Ciekawe jest tez, ze powola sie koordynatora do tych spraw w urzedzie. Przeciez kiedys pelnomocnik pelil chyba taka funkcje, wiec nie chodzi o to, ze biuro sie nie nadaje, a o to, ze trzeba swojaka gdzies wcisnac. I oczywiscie zlecone zadania na zewnatrz beda zlecane 'odpowiednim' firmom, bo jakze by inaczej. Przeciez nie bedzie sie organizowalo przetargow na takie rzeczy.
      To, co sie dzieje w urzedzie, jesli chodzi o zatrudnienie, przeplyw informacji i temu podobne bzdety, jest karygodne. Ludzie niekompetentni, w wiekszosci (nie wrzucamy wszystkich do jednego pudelka!), wazne, ze swoi. I ze mozna nimi 'pokierowac', a kazde wlasne inicjatywy zmiazdzyc w zarodku.
      Ale przeciez jest slicznie - Tumska rozkopana, nad wisla tez wykopy, polowa miasta nieprzejezdna przez rozne inne roboty - cos sie dzieje! Prezydent dziala! Ilez on to dla tego miasta robi.. chwala mu, niech zyje!
      • Gość: Tolo Re: Biuro sie nie sprawdzilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:25
        "Ale przeciez jest slicznie - Tumska rozkopana, nad wisla tez wykopy, polowa
        miasta nieprzejezdna przez rozne inne roboty - cos sie
        dzieje! Prezydent dziala! Ilez on to dla tego miasta robi.. chwala mu, niech
        zyje!"
        Ja bym w tych wykopach zakopał większość czerwonych, którzy tyle zła
        wyrządzili dla miasta Płocka

• Gość: Iwona Lewandowska Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.c148.petrotel.pl 14.10.05, 10:10
      Dzień dobry;
      Do romana_j: jeśli tak bardzo interesuję Cię moje więzy rodzinne to bardzo
      dziwne że nie wiesz, że jestem rodzoną siostrą twojego kolegi ze studiów
      właśnie Krzysztofa Lewandowskiego a nie Krzysztofa Lewandowskiego Prezesa
      Parku – i nie będę odpowiadać za to że mój rodzony brat nazywa się w ten sam
      sposób, to po pierwsze.
      Po drugie: biuro nie powstało i nie zlikwidowało się "pod panią kierownik" -
      obserwując Twoją dociekliwość polecam lekturę opinii prawnych miejskich radców
      prawnych w tym zakresie.
      Po trzecie: proszę sprawdzić w jaki sposób została podjęta uchwała o likwidacji
      biura, która w podstawie prawnej zakłada przejście zakładu pracy i pracowników
      na podstawie par. 231 – czyli przejście do Urzędu Miasta, natomiast treść
      uchwały mówi o likwidacji jednostki a pracownicy, którzy zdobyli doświadczenie
      przy zdobyciu 139 mln dla miasta „idą na tzw. „zieloną trawkę”, a co najmniej
      1 z nich ponieważ miasto ogłosi konkurs tylko na jedno stanowisk.
      Do redaktora Śmietanowskiego: poraża mnie Pana obiektywizm. Pisząc o mojej
      osobie nawet nie pofatygował się Pan o telefon do mnie. Więc skoro artykuł jest
      publiczny, informuję publicznie, iż po pierwsze: wygrałam przetarg na jedną z
      funkcji w Parku, po drugie: mimo innej możliwości zatrudnienia zaoferowałam
      Panu Prezydentowi, iż pozostanę w Urzędzie pełniąc funkcję Dyrektora Biura,
      która nie spotkała się z zainteresowaniem, po trzecie: na sesji w miesiącu
      czerwcu przedstawiłam całą działalność Biura, również w zakresie działalności
      zewnętrznej i nikt z Radnych ani z Prezydentów nie twierdził, iż Biuro się nie
      sprawdziło – nadmieniam, iż SESJA BY ŁA PUBLICZNA i dane które tam
      przedstawiłam nie są tajne, po czwarte: jeśli 139 milionów dotacji unijnych dla
      miasta Płocka jest powodem dla którego Biuro się nie sprawdziło [przy 3-4
      pracownikach merytorycznych] to gratuluję Panu znajomości matematyki
      [przypominam, iż cały budżet inwestycyjny miasta łącznie z kredytami na 2005 r.
      opiewał na kwotę ok. 130 mln zł., a więc ze środków zewnętrznych pozyskaliśmy
      100% środków zewnętrznych BEZZWROTNYCH!!!], po piąte: twierdzenie, że firmy
      zewnętrzne są skuteczniejsze też mija się z prawdą ponieważ te 139 mln. dotacji
      zostało pozyskanych bez ich udziału, chociaż owszem firmy zewnętrzne bardzo
      usilnie starają się pozyskać takie zlecenia, za kolosalne pieniądze [i znów
      matematyka – proszę sobie policzyć od 1% do 3% od wartości wniosku, w przypadku
      dróg dojazdowych to ok. 1.200.000 tys. za wniosek, a roczny budżet biura
      wynosił ok. 250.000 tys. zł.], po szóste: Biuro opiniowało kilka opracowań
      przygotowywanych przez firmy zewnętrzne i jak się okazało opracowania te nie
      spełniały żadnych standardów i wymagań a ich autorzy mylili nawet podstawowe
      rodzaje środków unijnych.
      Po siódme: wystarczyło podnieść słuchawkę telefonu, a nie pisać tendencyjny
      artykuł interpretując wypowiedzi pewnych osób w Panu tylko wiadomy sposób.

Iwona Lewandowska
      BYŁA Dyrektor Biura Funduszy i Informacji Europejskiej
      Niezależy Akredytowany Konsultant Funduszy Europejskich Nr akredytacji
      IB/096/AKFE/09/2003
      NIEZALEŻNY OD NIKOGO !
      • dwakijki Re: Biuro się nie sprawdziło 14.10.05, 10:19
        Pani Iwono,ale Pani kłamie.Nie dość że jest Pani zarozumiała to jeszce
        Głupiomądra.Nie potrafiła Pani pozyskać funduszy na okreslone zadania( Pani wie
        o których mówię)działalność Pani zakończyła się poważną kontrolą NIK.Jak było z
        konkursem,który wygrała Pani do PPPT?Gdzie był on ogłoszony?Jaką przeszła Pani
        Weryfikację?Jedyna Pani wartość dodana to tylko uroda.
        • Gość: Iwona Lewandowska Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.05, 16:42
          Dzień dobry;
          do "dwakijki": rozumiem, że nie będziesz miał nic przeciwko temu, że złoże
          doniesienie do prokuratury za pomówienie. Moje działalność nie wywołała,ŻADEJ
          KONTROLI NIKU-u ani poważnej ani nie poważnej - taże to co piszesz to wierutne
          kłamstwo I DLATEGO ZŁOŻE DONIESIENIE DO PROKURATURY - może Cię znajdą. Co do
          projektów na które Biuro nie pozyskało środków i jest to winą Biura to proszę
          powiedz o jakie Ci chodzi - PONIEWAŻ TAKA SYTUACJA RÓWNIEŻ NIE MIAŁA MIEJSCA.
          Co do reszty Twojej wypowiedzi - czytaj BIP-y - to prosta czynność.
          Pozdrawiam Iwona Lewandowska
      • skrzydlak Re: pytania 14.10.05, 10:23
        Gość portalu: Iwona Lewandowska napisał(a):

> po pierwsze: wygrałam przetarg na jedną z
        > funkcji w Parku

co to jest "przetarg" na jedną z funkcji? Decyduje najniższa oferta? :/
        Czy chodzi o konkurs? Jeżeli chodzi o konkurs, proszę GW o poinformowaniu kiedy
        i na jakie stanowiska były takie konkursy organizowane. Jakoś w prasie
        informacji nie zauważyłem.
      • roman_j Re: Biuro się nie sprawdziło 14.10.05, 13:25

> Do romana_j: jeśli tak bardzo interesuję Cię moje więzy rodzinne to bardzo
        > dziwne że nie wiesz, że jestem rodzoną siostrą twojego kolegi ze studiów
        > właśnie Krzysztofa Lewandowskiego a nie Krzysztofa Lewandowskiego Prezesa
        > Parku – i nie będę odpowiadać za to że mój rodzony brat nazywa się w ten
        > sam sposób, to po pierwsze.

To ja się bardzo cieszę, że:
        1. Nie ma więzów rodzinnych między Tobą, a prezesem PPPT.
        2. Sprawa została publicznie wyjasniona.
        Myślę, że Ty również powinnaś się z tego cieszyć, bo to ucina wszelkie na ten
        temat spekulacje. Zdaje sobie sprawę, że nosisz popularne nazwisko, bo ja sam
        mam w rodzinie Lewandowskich. I myślę, że publiczne wyjaśnienie tej sprawy
        przyniesie wyłącznie pozytywne skutki. Szkoda, że inne osoby publiczne nie
        postępują podobnie. Z panem prezydentem na czele. :-))

> Po drugie: biuro nie powstało i nie zlikwidowało się "pod panią kierownik" -
        > obserwując Twoją dociekliwość polecam lekturę opinii prawnych miejskich
        > radców prawnych w tym zakresie.

A może ułatwisz mi sprawę i podasz zawartość tych opinii prawnych? Mnie się
        nadal wydaje bardzo dziwne, że pwołano biuro, którego jeden z podstawowych celów
        nie mógł być realizowany. Są tu dwie możliwości: niekompetencja prawników lub
        celowe działanie z pełną wiedzą na temat sytuacji. Chciałbym, żeby również ta
        sprawa zostałą tak jednoznacznie wyjaśniona, jak sprawa możliwych więzów
        rodzinnych. :-))

> Po trzecie: proszę sprawdzić w jaki sposób została podjęta uchwała o
        > likwidacji biura, która w podstawie prawnej zakłada przejście zakładu pracy i
        > pracowników na podstawie par. 231 – czyli przejście do Urzędu Miasta,
        > natomiast treść uchwały mówi o likwidacji jednostki a pracownicy, którzy
        > zdobyli doświadczenie przy zdobyciu 139 mln dla miasta „idą na tzw. „zieloną
        > trawkę̶ 1;, a co najmniej 1 z nich ponieważ miasto ogłosi konkurs tylko na
        > jedno stanowisk.

Jeśli ta uchwała jest w BIP-ie płockiego UM, to jeszcze dziś się z nią zapoznam.
        :-))

> Do redaktora Śmietanowskiego: poraża mnie Pana obiektywizm. Pisząc o mojej
        > osobie nawet nie pofatygował się Pan o telefon do mnie. Więc skoro artykuł
        > jest publiczny, informuję publicznie, iż po pierwsze: wygrałam przetarg na
        > jedną z funkcji w Parku, po drugie: mimo innej możliwości zatrudnienia
        > zaoferowałam Panu Prezydentowi, iż pozostanę w Urzędzie pełniąc funkcję
        > Dyrektora Biura, która nie spotkała się z zainteresowaniem, po trzecie: na
        > sesji w miesiącu czerwcu przedstawiłam całą działalność Biura, również w
        > zakresie działalności zewnętrznej i nikt z Radnych ani z Prezydentów nie
        > twierdził, iż Biuro się nie sprawdziło – nadmieniam, iż SESJA BYŁA PUBLICZNA
        > i dane które tam przedstawiłam nie są tajne, po czwarte: jeśli 139 milionów
        > dotacji unijnych dla miasta Płocka jest powodem dla którego Biuro się nie
        > sprawdziło [przy 3-4 pracownikach merytorycznych] to gratuluję Panu
        > znajomości matematyki [przypominam, iż cały budżet inwestycyjny miasta
        > łącznie z kredytami na 2005 r. opiewał na kwotę ok. 130 mln zł., a więc ze
        > środków zewnętrznych pozyskaliśmy 100% środków zewnętrznych BEZZWROTNYCH!!!],
        > po piąte: twierdzenie, że firmy zewnętrzne są skuteczniejsze też mija się z
        > prawdą ponieważ te 139 mln. dotacji zostało pozyskanych bez ich udziału,
        > chociaż owszem firmy zewnętrzne bardzo usilnie starają się pozyskać takie
        > zlecenia, za kolosalne pieniądze [i znów matematyka – proszę sobie policzyć
        > od 1% do 3% od wartości wniosku, w przypadku dróg dojazdowych to ok.
        > 1.200.000 tys. za wniosek, a roczny budżet biura wynosił ok. 250.000 tys.
        > zł.], po szóste: Biuro opiniowało kilka opracowań przygotowywanych przez
        > firmy zewnętrzne i jak się okazało opracowania te nie spełniały żadnych
        > standardów i wymagań a ich autorzy mylili nawet podstawowe rodzaje środków
        > unijnych. Po siódme: wystarczyło podnieść słuchawkę telefonu, a nie pisać
        > tendencyjny artykuł interpretując wypowiedzi pewnych osób w Panu tylko
        > wiadomy sposób.

Co prawda to już nie do mnie, ale mam wrażnie, że redaktor Śmietanowski wyraził
        w artykule opinie nie swoje, ale opinie pana prezydenta Milewskiego (zwróć
        uwagę, że to on jest cytowany). Tak więc pretensje o te wszystkie negatywne
        opnie trzeba by chyba skierować pod adresem pana prezydenta. Chociaż
        niewątpliwie bezpieczniej jest dołożyć redaktorowi. ;-)))
        • Gość: Iwona Lewandowska Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.05, 17:11
          Co do kwesti związanych z sytuacją prawną Biura - uwierz mi, że sama byłam
          bardzo tą sytuacją zdziwiona, ale lepiej będzie jak poprosisz o te dokumenty i
          wyjaśnienia w Urzędzie. Ja nie jestem już pracownikiem Urzędu i niech tak już
          zostanie.
          Co do uwag do red. Śmietanowskiego - chodzi mi o obiektywizm, w tym artykule
          pada moje nazwisko, w niezbyt dobrym świetle, więc z przyzwoitości wypadałoby
          chociaż zadzwonić o komentarz, taka jest rola dziennikarza, chyba że Wyborcza
          pracuje inaczej i obiektywizm to dla nich obce słowo. Tym bardziej, że w
          uzsadnieniu do uchwały jaką Prezydent wniósł na Sesję napisano wyraźnie, że
          Biuro spełniło zadania, do których było powołane.
          Pozdrawiam
      • Gość: Obelix Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:36
        > Dzień dobry;
        > Do romana_j: jeśli tak bardzo interesuję Cię moje więzy rodzinne to bardzo
        > dziwne że nie wiesz, że jestem rodzoną siostrą twojego kolegi ze studiów
        > właśnie Krzysztofa Lewandowskiego a nie Krzysztofa Lewandowskiego Prezesa
        > Parku – i nie będę odpowiadać za to że mój rodzony brat nazywa się w ten
        > sam sposób, to po pierwsze.
        Oj coś mi tu metodami a'la Kurski polany Lepperem podjeżdża.
        Pani Iwono szkoda czasu na tłumaczenia (zwłaszcza w godzinach pracy :) )
    • Gość: esteta Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:10
      Z tą pochwałą urody tej Pani to bym tak nie przesadzał.
      • Gość: lolo Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:37
        Iwonko, powiedz kiedy w końcu wydasz się za Krzysia?
    • maciek.zwany.jajem Re: Biuro się nie sprawdziło 14.10.05, 13:27
      gdzie jest foto tej pani?
    • Gość: + Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 17:20
      Bije mi tu na kilometr niekompetencją i stronniczością, takim Nowym Super Mixem metod SB z czarną kampanią ratunkowo(?)-wyborczą.
      • Gość: bel Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:07
        Pani Iwonko - dlaczego nie wszystkimi "stosunkami", układami i sukcesami w
        Biurze się Pani powyżej nie pochwaliła. Nie ma się czego wstydzić, K .... to
        przystojny chłopak,a tego typu układy są w gronie obecnej władzy modne i na
        czasie.
    • Gość: Andrew www Iwony Lewandowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:03
      jakby ktoś nie wiedział :)

www.iwonalewandowska.republika.pl/
      • Gość: kazik Re: www Iwony Lewandowskiej IP: 80.50.35.* 14.10.05, 19:39
        A ja pamietam pania Iwonke na zebraniu załozycielskim PO. Pamietam jak
        startowała do zarzadu w Płocku> Nietety była za mało merytoryczna.
        A no i przypominam sobie jeszcze jedno ze Pani Iwonka siedziala razem z
        Krzysiem Lewandowskim , tacy byli radosni.(ten Krzys PPPT)
        No ale oczywiscie nie ma to zwiazku ze sie znali wczesniej. Poprostu jest dobra
        i to widac po naszych wspanialych drogach do nowego mostu!!!!
        Bravo Iwonko za pyche i głupote zarazem.
        • Gość: Iwona Lewandowska Re: www Iwony Lewandowskiej IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.05, 16:50
          Co do zebrania PO to się nie będę wypowiadać na temat osób, które a tym
          marcowym zebraniu w 2005 r. do Zarządu weszły.
          Co do dróg dojazdowych - to od grudnia ubr, pieniądze z ERDF-u są dla Płocka
          przyznane i za to jako jeszcze Pełnomocnik a potem Dyrektor Biura byłam
          odpowiedzialna - i to zadanie wypełniłam, co do reszty to zmień adres ataków.
          Pozdrawiam
          • Gość: kazik Re: www Iwony Lewandowskiej IP: 80.50.35.* 16.10.05, 15:34
            Ale o czym Pani do nas pisze , jakie pieniadze??
            Chyba pani sobie zartuje z ludzi???a gdzie sa te pieniadze????niech pani powie
            gdzie one sa i gdzie sa te drogi??
            A jezeli o złozenie do prokuratury wniosku o popełnieniu przestepstwa to niech
            sie pani spyta lepiej swojego szefa czy ma to sens , bo jakos nie wydaje mi sie
            ze prokuratura zajmie sie tego typu sprawa!!!
            Mowi pani czasami takie głupty ze az szkoda gadac!!!tj:przetarg na prace!!!
            ktory pani wygrala;)
            Powodzenia w innych przetargach na prace!!!!!!
            • Gość: Iwona Lewandowska Re: www Iwony Lewandowskiej IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.05, 23:24

Poszerzanie horyzontów jeszcze nikomu nie zaszkodziło, proponuję więc czytać,
              ale ze zrozumieniem. I wyobraź sobie, że na wolnym rynku można zdobyć pracę w
              wyniku wygranego przetargu.
              Życzę powodzenia w życiu zawodowym, jeśli uważasz że praca to tylko etat.
              Listy lektur nie załączę.
              Gdybyś miał ciut cywilnej odwagi, możemy podyskutować jeśli się podpiszesz, ale
              po tych małoskoordynowanych wypowiedziach chyba nie będziesz miał odwagi skoro
              nie odróżniasz kwestii zabezpieczenia źródeł finansowania inwestycj od
              realizacji inwestycji, a dodatkowo wypowiadasz się na temat środków unijnych o
              których jak widzę nie masz żadego pojęcia.
              Piszesz w liczbie mnogiej - rozumiem, że w swoim wybujałym JA uważasz, że
              reprezentujesz społeczeństwo - zawsze możesz zadzwonić skoro już cały Płock wie
              gdzie pracuję - możesz jak każdy. A jeśli już wspominasz o PO to postaram się
              być na najbliższym zebraniu - możesz zapytać.
              Co do prokuratora to nie muszę się nikogo o nic pytać,potrafię czytać ze
              zrozumieniem. Jeślli Ty jesteś "dwakijki" to jest to już tylko Twój problem....
              Pozdrawiam
              • Gość: kazik Re: www Iwony Lewandowskiej IP: 80.50.35.* 17.10.05, 09:09
                Masz racje moze i nie znam sie na srodkach unijnych jak "ty" dzieki ktorej mamy
                tyle pieniedzy na dojazdy.(zabezpieczonych);)
                A jezeli chodzi o wygrywanie przetatgów to chyba wygralas jeden, ten gdzie
                tereaz jestes i tam zostaniesz chyba ze ktos zmieniy dyrektora PPPT , wtedy
                bedzie mogła pani isc do pracodawcy i powiedziec ze chce pani wygrac przetarg:)
                A jezeli chodzi o "dwakijki" to nie zgadzam sie z nim we wszystkim np:uroda:)
                Pozdrawiam Przetargowiczów

• Gość: mesalka Re: www Iwony Lewandowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:21
                eeee-to nie ta Lewa pisze na forum-za skaldne to jakos....
    • Gość: Hugo Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:49
      Kobieto ( to do Lewandowskiej) milcz i nie pogrążaj się. Szkodzisz swojemu
      mentorowi.
      • Gość: Iwona Lewandowska Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.c148.petrotel.pl 18.10.05, 08:39
        NIKT NIE BĘDZIE MI MÓWIŁ KIEDY MAM MILCZEĆ A KIEDY NIE - ŻYJEMY W POLSCE A NIE
        NA BIAŁORUSI, tym bardziej ktoś kto nie ma odwagi się podpisać własnym
        nazwiskiem.
        Iwona Lewandowska
        • Gość: kazik Re: Biuro się nie sprawdziło IP: 80.50.35.* 18.10.05, 14:11
          No własnie prosta kobietko,zyjemy w Polsce a nie na Białorusi wiec nie musze
          sie podpisywac. Wiec jak widze i wyrozumiala jestes tylko wybiorczo!!!
          Powodzenia
    • Gość: re Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:34
      Może by tak za mąż wyjść. Mniej nerwowa będzie.
      • Gość: do Iwonki Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:50
        A czy nie jesteś bądź nie byłaś w przeszłośći lodziarą?
    • Gość: WDK Re: Biuro się nie sprawdziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:28
      Najgorsze to jest to ,że w samym Płocku jest wiele osób z lepszymi
      kwalifikacjami niż ta Pani, ale nie mają szans na wygranie " przetargu na
      stanowisko" bo nie są "ustosunkowani".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka