Dodaj do ulubionych

Parada Równości w Płocku?

22.11.05, 18:31
Zauważyłem że jedna z forumowiczek przyznaje się otwarcie do innej orientacji
seksualnej. Nie spotykała się z atakami. Jesteśmy tolerancyjni. Może w
Płocku byłaby szansa na Paradę Równości? To doskonała promocja miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Disney Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:42
      Ciebie to już zupewłnie po....lił.
      Rudy Tomku Lewandowski wyluzuj lepjej!
      • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 22.11.05, 18:46
        Gość portalu: Disney napisał(a):

> Ciebie to już zupewłnie po....lił.
        > Rudy Tomku Lewandowski wyluzuj lepjej!

Przepraszam Kolego, ale muszę to napisać
      • Gość: adam Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:50
        rób sobie koles promocje swojego miasta
        nikt mi nie bedzie mówił o Płocku: miasto pedałów
        • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 22.11.05, 18:53
          Gość portalu: adam napisał(a):

> rób sobie koles promocje swojego miasta
          > nikt mi nie bedzie mówił o Płocku: miasto pedałów

Temat jest pod dyskusję. Nie panikuj koleś. O ile wiem na Poznań mówią nadal
          Poznań.
          • Gość: ccc Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:13
            POzdrowienia dla Tomka, zniszczymy oportunstów w płockiej PO.
    • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:55
      do swojej, nie do innej macku.zwany.jajem :-))))
      • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 22.11.05, 21:37
        Gość portalu: mesalka napisał(a):

> do swojej, nie do innej macku.zwany.jajem :-))))

Gratuluję odwagi. Szkoda że taka fajna dziewczyna nie jest do poderwania :(
    • Gość: 2 Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c157.petrotel.pl 22.11.05, 20:00
      Nie rób jaj, przecież w płocku też rządzi bogobojny PiS na czele z Milewskim
      • Gość: PJZ Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:04
        Jak dla mnie niech sobie będzie parada równości. Jeżeli ktoś się boi, że od
        patrzenia na idących gejów i lesbijki coś się stanie jemu i jego dzieciom to po
        prostu może nie patrzeć i dzieciom zabronić. Po drugie musi mieć sam ze sobą
        poważne problemy.
        • Gość: petrochemia Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c151.petrotel.pl 22.11.05, 22:15
          Precz z pedałamii będzie para rowności to my z nimi zrobimy poządek nasze
          miasto nigdy nie będzie spedalone
          • Gość: von hayek Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:42
            oto głos wyborcy pisu
          • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:12
            faktycznie rownanie sie z toba (petrochemia) jest kompletnym zejsciem na
            dno....dla kazdego
            • Gość: PJZ Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:19
              Sznowny kibicu "Petrochemia" mam nadzieję, że kiedyś z takimi jak Ty ktoś w
              końcu zrobi porządek.
    • Gość: ZAPISY Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:38
      Zapisy emailem na adres roman_i@gazeta.pl :-))
    • Gość: nikt Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c153.petrotel.pl 22.11.05, 23:41
      niby w naszym kraju niemal sami katolicy. a miłość i poszanowanie bliźniego
      wychodzi na co dzień, choćby podczas takich parad... co do parady w Płocku,
      jeśli by taka miała być, wziąłbym w niej udział na znak solidarnści, w walce o
      tolerancję i podstawowe prawa obywatelskie
      • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 22.11.05, 23:43
        Gość portalu: nikt napisał(a):

> wziąłbym w niej udział na znak solidarnści, w walce o
        > tolerancję i podstawowe prawa obywatelskie

Czy zgodziłbyś się jechać na platformie w czerwonych majtkach?
        • Gość: nikt Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c153.petrotel.pl 22.11.05, 23:45
          jak byś założył stringi, oczywiście! głupie pytanie!
          • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 22.11.05, 23:47

> jak byś założył stringi, oczywiście! głupie pytanie!

To był żart. Nie gniewaj się.
            • Gość: nikt Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c153.petrotel.pl 22.11.05, 23:54
              wiesz, nie jestem gejem, ale mam wielu znajomych (najblizszych przyjaciół) o
              odmiennej orientacji.i jeśli zapodajesz wydaje się poważny temat na forum, to
              zadane powyżej pytanie było conajmniej nie na miejscu...
              a wszyscy zapominacie o jednym. ci homoseksualiści są takimi samymi ludzmi jak
              my wszyscy i należy im się szacunek oraz równe prawa. a to jak żyją to ich
              sprawa.
              • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 23.11.05, 13:19

> wiesz, nie jestem gejem, ale mam wielu znajomych (najblizszych przyjaciół) o
                > odmiennej orientacji.i jeśli zapodajesz wydaje się poważny temat na forum, to
                > zadane powyżej pytanie było conajmniej nie na miejscu...
                > a wszyscy zapominacie o jednym. ci homoseksualiści są takimi samymi ludzmi
                jak
                > my wszyscy i należy im się szacunek oraz równe prawa. a to jak żyją to ich
                > sprawa.

Zgadzam się.
              • Gość: rufus Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:57
                napisałeś "a to jak żyją to ich
                sprawa." Zgadzam się z tobą. ale skoro to ich sprawa to niech publicznie sięz
                tyum nie odnoszą. Niech dotykają się siusiakami we własnych domach i będzie
                wtedy wszystko ok.
                Nikt nie będzie protestował.
                • w_starym_kinie Re: Parada Równości w Płocku? 26.11.05, 11:06
                  Gość portalu: rufus napisał(a):
                  > napisałeś "a to jak żyją to ich
                  > sprawa." Zgadzam się z tobą. ale skoro to ich sprawa to niech publicznie sięz
                  > tyum nie odnoszą. Niech dotykają się siusiakami we własnych domach i będzie
                  > wtedy wszystko ok.
                  > Nikt nie będzie protestował.

W takim razie kategorycznie żądam zaprzestania pochodów górników w Barbórkę
                  (guzik mnie obchodzi, co oni tam pod ziemią grzebią) a już w szczególności
                  zakazać wszystkich pielgrzymek! Nie dość, że żadnego z nich pożytku, że
                  skutecznie blokują ruch wszędzie, gdzie się pojawią, to jeszcze mają czelność
                  manifestować swoje prywatne wierzenia!

To powyżej, to, rzecz jasna, ironia...

Opierając się na takich tezach (niech sobie robią co chcą, ale ja nie chcę o tym
                  wiedzieć) jest właśnie klasycznym przykładem ksenofobii, moherobereciarstwa i
                  społecznej klaustrofobii. Skoro mają prawo do demonstracji - to niech
                  manifestują, co chcą (byle treści zgodne z prawem). Dopiero gdy rydzykowa
                  koalicja zakaże pod groźbą zniewolenia i pałowania homoseksualizmu, możecie
                  sobie, państwo Dulscy, cokolwiek zakazywać. Do tej pory - wara wam od
                  ograniczania praw obywatelskich!
      • Gość: xyz Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:39
        Świetnie... ;P Znam kilka osób o tej orientacji seksualnej i są to bardzo fajni
        wrażliwi ludzie! Nie rozumiem tylko, po co paradować obnosząc się ze swoja
        seksualnością??? To spore ryzyko przyznawać racę bytu takiemu publicznemu
        obnoszeniu się ze swoimi seksualnymi poglądami... za chwilę odezwą się
        pedofile, zoofile itp. krzycząc, że dla nich to jest normale i domagając się
        uznania ich opcji i zezwolania na paradowanie...
    • Gość: SLD Re: Parada Równości w Płocku? IP: 193.59.95.* 23.11.05, 13:35
      I kretynem też!!
    • Gość: Jacek Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:38
      A ty maćku pod prysznicem z chłopakami to rzucasz mydełkiem czy sie po nie
      schylasz. Jestes pasywny czy aktywny a może dwa w jedym ?
      • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:43
        widze "Jacusiu" ze jakies doswiadczenia utrwalily w twoim mozdzku ten
        interesujacy pomysl na podryw. Sorki, ale mydelko juz nie dziala-musisz sie
        bardziej wysilic i pokombinowac.
    • Gość: do mesalki Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:50
      Lesby są z reguły brzydkie i flejowate, ty też ?
      • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:55
        Tak-uspokojony(a)?
        • Gość: milton Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:06
          tolerancyjny ten Nasz Naród jak cholera, szkoda gadać...
          • sssheee Re: Parada Równości w Płocku? 24.11.05, 10:31
            Tu nie chodzi o tolerancję! Tu chodzi o normalność!
            Po co obrażać za to, że ktoś ma inne poglądy, po co zaraz paradować i obnosić
            się ze swoją orientacją? Myślę, że obie strony powinny sie zastanowić...
            • maciek.zwany.jajem Re: Parada Równości w Płocku? 24.11.05, 10:37
              sssheee napisała:

> Tu nie chodzi o tolerancję! Tu chodzi o normalność!
              > Po co obrażać za to, że ktoś ma inne poglądy, po co zaraz paradować i obnosić
              > się ze swoją orientacją? Myślę, że obie strony powinny sie zastanowić...

Legalna parada to sposób na pokazanie "problemu". Postaraj zastanowić się jak
              doprowadzić do "normalności" i podaj pomysł.
              • Gość: milton Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:49
                Jestem głęboko przekonany, że zakazywanie jakichkolwiek demonstracji
                (oczywiście poza faszystowskimi i temu podobnych, de facto niezgodnych z
                prawem) jest łamaniem demokratycznych praw obywatelskich.

...a przecież wszyscy mądrzy dążą do demokratycznego państwa prawa...
                • Gość: Maja Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c158.petrotel.pl 24.11.05, 13:19
                  Znacie zasadę akcji i reakcji?
                  Sądzę, że zakazywanie tego typu parad, obiektywnie rzecz ujmując(pomijając
                  kwestie konstytucyjnie gwarantowanych swobód obywatelskich)jest głupotą,
                  patrząc z punktu widzenia zakazujących i wywoła jeszcze większą aktywność tych
                  środowisk.
            • w_starym_kinie Re: Parada Równości w Płocku? 26.11.05, 11:10
              sssheee napisała:
              > Tu nie chodzi o tolerancję! Tu chodzi o normalność!

W Polsce nic nie jest normalne.

> Po co obrażać za to, że ktoś ma inne poglądy, po co zaraz paradować i obnosić
              > się ze swoją orientacją? Myślę, że obie strony powinny sie zastanowić...

A po to, żeby żadne moherowe berety nie porównywały homoseksualizmu i gejów do
              zoofili i pedofili!

Ludzie, czy wy w ogóle zdajecie sobie sprawę, jakie bzdury wygadujecie!?

W normalnym kraju ktoś, kto by użył takich porównań gniłby w pierdlu a jego
              konto zostałoby opróżnione na rekompensaty. U nas prawomocny sąd dopuszcza takie
              sformułowanie. Katotaliban.
    • Gość: Tolo Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:04
      Nasilenie akcji parad równości nie wynika z nietolerancji pewnych grup
      społecznych lecz z frustracji środowisk lewackich, które po przegranych
      wyborach są odsunięte od władzy. W Warszawie prezydent Kaczyński otworzył
      biuro, w którym można zgłaszać przypadki nietolerancji - nie zgłosiła się do
      niego żadna osoba o orientacji homoseksualnej, zgłaszały się natomiast
      maltretowane matki z dziećmi. w czym więc tkwi problem? Napewno w promowaniu
      homoseksualizmu co jest nie do przyjecia dla przeciętnego, uczciwego Polaka.
      Osobiście znam kilku porządnych ludzi o odmiennej orientacji seksualnej, którzy
      nie sa zainteresowani paradami równości, a uważają, że są wręcz obrzydliwe.
      • Gość: milton Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:12
        z estetycznego punktu widzenia, dla mnie również jest to obrzydliwe, lecz z
        prawnego punktu widzenia - obrzydliwe jest to, co czynią przeciwnicy tych parad.

• Gość: ojej Forum dyskusyjne pedałów płockich-moze mydło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:21
        tfu
        • Gość: mesalka Re: Forum dyskusyjne pedałów płockich-moze mydło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:24
          do czego uzywasz mydla dziadu?
    • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:14
      Parady sa do dupy bo przegiete ciotki na przyczepach wygladaja zalosnie nawet
      nie smiesznie. Trudno nazwac takie postaci reprezentatywnymi.....

------------
      jestem lesbijka
      --------------
      • Gość: milton Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:24
        chciałoby się powiedzieć:

przez 50 lat komuna zakazywała i zakazywała

teraz już starczy...
        • Gość: pa Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 17:11
          to wywal milton i
          leć
          • Gość: milton Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 17:20
            ??
      • Gość: gaystop Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:46
        I co mama się ucieszyła ,że jesteś zboczona ?
    • Gość: kepek Parada równości promocją miasta? ;) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.11.05, 18:23
      Przede wszystki te parady są śmieszne, marsz ludzi żądających uznania dla ich
      niecodziennych łóżkowych figli. Mnie zupełnie nie interesuje co każdy z Was
      robi w swoej sypialni, ja sam również nie zamierzam się tym dzielić. Niestety
      politycznie poprawna część tzw. środwiska opiniotwórczego uznaje orientację
      seksulaną za niezwykle ważną w ocenie działań człowieka i jego osoby. Brawo,
      tak trzyamć. Mam wrazenie, ze zwolennicy Marszu Równości (czego z czym - if I
      may ask) przypna mi łatkę jakiegoś wsteczniaka. Koniec koncem ja bym na ten
      marsz pozwolił (skoro wydaje sie zgode na koncery Mandaryny)tak szybko, jak to
      tylko mozliwe. Po co? By uniknąć niepotrzebnego szumu. Niech idą, zmarzną,
      wykrzyczą jak fajnie jest kochać inaczej, uświadomią mi fakt, ze być moze to ja
      mam problem bedac hetro i niech ta szopka sie konczy. Bo w tej casłej imprezie
      chodzi tylko o rozgłos i uzyskanie statusu pokrzywdzonych. Świetne posunięcie!
      • Gość: chłodny Re: Parada równości promocją miasta? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:24
        Kto jest tu bykiem a kto matadorem? Walczmy najpierw z corridą
        Odstający od równych niech się pokarzą, zobaczymy rozmiar zjawiska i raczej
        przez edukację i medyczne leczenie ograniczajmu je.Napiętnuj argumentem. Jaka to
        była by parada mężczyzn z samogwałtem w młodości, może ipóźniej.
        Sfilmować paradę - tam sąpewnie też przestępcy-poprawi się wykrywalność.

• w_starym_kinie Re: Parada równości promocją miasta? ;) 26.11.05, 11:16
        Gość portalu: kepek napisał(a):
        > may ask) przypna mi łatkę jakiegoś wsteczniaka. Koniec koncem ja bym na ten
        > marsz pozwolił (skoro wydaje sie zgode na koncery Mandaryny)tak szybko, jak to
        > tylko mozliwe. Po co? By uniknąć niepotrzebnego szumu. Niech idą, zmarzną,
        > wykrzyczą jak fajnie jest kochać inaczej, uświadomią mi fakt, ze być moze to ja
        > mam problem bedac hetro i niech ta szopka sie konczy. Bo w tej casłej imprezie
        > chodzi tylko o rozgłos i uzyskanie statusu pokrzywdzonych. Świetne posunięcie!

No. Super. Poszliby.
        I dostali wpie..od policji, skinów o, przepraszam, młodzieży wszechpolackiej.
        Normalność pełną gębą. Gratuluję pewności siebie i ciepełka w serduszku, że ma
        się świętą rację...
        Dopuściłeś kiedyś do siebie myśl, że MOŻE się mylisz w jakiejś kwestii? Nigdy
        nie masz wątpliwości, o wszechwiedzący stuprocentowy mężczyzno?

Widzę, że dziś sami seksuolodzy na grupie. Leczyć medycznie gejów, tia...
        Gratuluję po dwakroć.
        • Gość: kepek re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:22
          > No. Super. Poszliby.
          > I dostali wpie..od policji, skinów o, przepraszam, młodzieży wszechpolackiej.

Mam wrazenie, ze gdyby manifestacja była legalna to psim obowiązekim policji
          byłoby ludzi idących w manifestacji chronić.

> Normalność pełną gębą. Gratuluję pewności siebie i ciepełka w serduszku, że ma
          > się świętą rację...

Ja nie wiem czy mam świętą rację, ale wydaje mi się, ze jezeli chodzi tylko o
          walkę o swoje prawa to na ten marsz by zezwolił. inna sprwa, ze nie wierze, ze
          chodzi dyskryminację walkę o zmianę postaw wobec homoseksulaistów. Poza tym ten
          marsz niczego nie zmieni, ludzi i tak nie bedą lubić gejów i lesbijek i koniec.
          A tłuczenie na siłe i wmawianie ze fajnie jest byc gejem przynosi skutek
          odwrotny. Ja sie na taką parde nie wybiorę, pniewa nie intersują mnie łozkowe
          figle innych ludzie. Czemu inni chcą tak bardzo poinfrmować mnie, ze kochaj
          inaczej. Toz to niemal gwałt przez oczy- parafrazując Gombrowicza.

> Dopuściłeś kiedyś do siebie myśl, że MOŻE się mylisz w jakiejś kwestii? Nigdy
          > nie masz wątpliwości, o wszechwiedzący stuprocentowy mężczyzno?
          > Myliłem sie wiele razy. Nie ma co do tego wątpliowości. Stuprocentowy
          mężczyzno- dziękuję, to miłe :)

> Widzę, że dziś sami seksuolodzy na grupie. Leczyć medycznie gejów, tia...
          > Gratuluję po dwakroć.
          Wykształcenie do seksuologii pokrewne ;) homoseksluazlimu raczej się leczy (wg
          WHO t nawet choroba nie jest). Terapia najczęsciej polega na nauce akcepacji
          wlasnej odmiennej orietacji, baaaaaaaaardzo rzadko próbuję się zmienić samą
          orienacje.
          • w_starym_kinie Re: re 27.11.05, 00:55
            > Mam wrazenie, ze gdyby manifestacja była legalna to psim obowiązekim policji
            > byłoby ludzi idących w manifestacji chronić.

A i owszem. Ale, jak pokazują wydarzenia z Poznania, bez pałowania, owszem -
            nielegalnych, ale nieagresywnych demonstrantów się nie obeszło. Poza tym nowy
            szef poplicji Dorn bardzo chwalił całą akcję. Jemu się podobało. A skoro tak, to
            idzie jasny przekaz...

> Poza tym ten
            > marsz niczego nie zmieni, ludzi i tak nie bedą lubić gejów i lesbijek i koniec.

Ależ nie o to chodzi, żeby polubili, tylko żeby zaakceptowali i przyjeli jako
            oczywistość, że tacy się wokół nich znajdują. Gejom wszystkiego się zakazuje -
            związków (i nie chodzi o "małżeństwo", tylko o usankcjonowany prawnie związek, w
            którym partnerzy nabywają praw analogicznych do małżonków - m.in. sprawy
            spadkowe, kwestia odwiedzin w szpitalu, dot. decydowania o zdrowiu partnera i
            inne), klubów (Kaczyński za swojej prezydentury kazał pozamykać w Wawie dwa
            lokale gejowskie), manifestacji (jeżeli mogą i chcą, to niech robią).

> A tłuczenie na siłe i wmawianie ze fajnie jest byc gejem przynosi skutek
            > odwrotny.

Raczej nie wydaje mi się, żeby te manifestacje miały taki wydźwięk :/
            To raczej przypisuje im się go, by obrzydzić cały ruch.

> Ja sie na taką parde nie wybiorę, pniewa nie intersują mnie łozkowe
            > figle innych ludzie. Czemu inni chcą tak bardzo poinfrmować mnie, ze kochaj
            > inaczej. Toz to niemal gwałt przez oczy- parafrazując Gombrowicza.

Znów błędna interpretacja - nie chodzi o pokazanie homo ars amandi, tylko tego,
            że oni ISTNIEJĄ OBOK NAS.
            Czy jeśli poznajesz obcego ci człowieka i dowiadujesz się, że jest on gejem (lub
            lesbijką), to automatycznie zaczynasz się go brzydzić, bo wyobrażasz sobie go
            uprawiającego stosunek analny? I kto tu jest chory?

> Wykształcenie do seksuologii pokrewne ;) homoseksluazlimu raczej się leczy

"nie leczy", chciałeś powiedzieć, tak?

> (wg
            > WHO t nawet choroba nie jest).

Dokładnie, czym 90% wypowiadających się krytycznie w temacie błaźni się
            ignorancją :]

> Terapia najczęsciej polega na nauce akcepacji
            > wlasnej odmiennej orietacji,

O ile, oczywiście, ktoś jej potrzebuje!
            • Gość: gaźnik pedałom trzeba współczuć i starać sie ich leczyć.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 01:04
              a jesli sie juz nie da to dopiero wtedy .. ....
            • Gość: kepek Re: w starym kinie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.11.05, 12:01
              A i owszem. Ale, jak pokazują wydarzenia z Poznania, bez pałowania, owszem -
              > nielegalnych, ale nieagresywnych demonstrantów się nie obeszło. Poza tym nowy
              > szef poplicji Dorn bardzo chwalił całą akcję. Jemu się podobało. A skoro tak,
              t
              > o
              > idzie jasny przekaz...

Ja mam wrazenie, ze piszesz o patlogii jaką jest ten rzad. Manifestacja była
              nielegalna i policja powinna spisać delikwentów i tyle. Pałowanie było grybą
              przesadą. Zgadzam się z Tobą.

Ależ nie o to chodzi, żeby polubili, tylko żeby zaakceptowali i przyjeli jako
              > oczywistość, że tacy się wokół nich znajdują.
              Jestem przekonany, że 98% społeczeństwa jest świadoma istnienia ludzi o
              odmiennej orienatacji seskulanej. Innymi słowy wiedzą o nich, ale ich nie
              lubią.

Gejom wszystkiego się zakazuje -
              > związków (i nie chodzi o "małżeństwo", tylko o usankcjonowany prawnie
              związek,
              > w
              > którym partnerzy nabywają praw analogicznych do małżonków - m.in. sprawy
              > spadkowe, kwestia odwiedzin w szpitalu, dot. decydowania o zdrowiu partnera i
              > inne),

to jest rzeczywisty problem, bo te uprawnienia łudząco przypominją prawa
              małżonków a co za tym idzie, z pewnością napotka to na opór. Kwestie szpitalne,
              które tu poruszyłeś są o tyle skomplikowane, że nawet osobom o statusie
              narzeczonych nie wolno decydować o sprawach zdrowotnych. Myśle, ze najałtwiej
              bedzie wprowadzić odopowiedni zapis w dokumnetach ubezpiczeniowych. "W razie
              wypadku powiadomić..." i tu wpisujesz kogo chcesz.

klubów (Kaczyński za swojej prezydentury kazał pozamykać w Wawie dwa
              > lokale gejowskie)
              Na widok pana K. i jego narodowo-socjalistycznej polityki mnie się słabo robi.
              A kluby gejowski fajne są, Krakowie jest Kicz- miejsce niemal kultowe i kazda
              szanujaca sie pesona tu zagląda.

, manifestacji (jeżeli mogą i chcą, to niech robią).
              Ja juz pisałem do manifestacji mam negatywny stosunek.

Raczej nie wydaje mi się, żeby te manifestacje miały taki wydźwięk :/
              > To raczej przypisuje im się go, by obrzydzić cały ruch.

Subiektywne odczucie moje, moich znajomych jest takie, ze za manifestacjami
              idzie taki przekaz.

Znów błędna interpretacja - nie chodzi o pokazanie homo ars amandi, tylko tego,
              > że oni ISTNIEJĄ OBOK NAS.
              > Czy jeśli poznajesz obcego ci człowieka i dowiadujesz się, że jest on gejem
              (lu
              > b
              > lesbijką), to automatycznie zaczynasz się go brzydzić, bo wyobrażasz sobie go
              > uprawiającego stosunek analny? I kto tu jest chory?

Homoseksulaicie często mowią, ze są normalnymi ludzimi tylko kochają osoby tej
              samej płci. Kiedy osoba hetero sprowadzi homseksulistę do kategorii "uprawia
              seks inaczej" (co jest wnioskiem prawdziwym) to jest juz obrzucana błotkiem.
              Słowem jest raz wygodnie wspominać o seksie raz nie. W uczuciach ktokolwiek
              jest ich obiektem seks nie jest najważniejszy. Dlatego kiedy dowiaduję (jesli o
              to zapytam lub dowiaduję się od osoby, z którą jestem blisko) się ze kotś jest
              gejem lub lesbijką reaguję normalnie. nie wyobrażam sobie stosunku analnego ani
              inncy hpodbnych przyjemności. BO MNIE NIE ITERESUJE CO INNI ROBIĄ W ŁÓŻKU!
              Kiedys bylem na imprezie i pewien chłopaczek chodził i rozdawał swoje zdjęcia.
              Mówił przy tym, ze jest gejem i liczy na to, ze bedziemy się oananizować na
              jego fotką. Wiem, ze to ewenemnet ,ale wzbudził moj niesmak. Nie dlatego, ze
              był gejem, ale dlatego, ze obnosił się z czymś co nawet nazwane jest "intymną
              sferą życia człowieka". BTW- mam koleżankę lesbijkę ;)

nie leczy", chciałeś powiedzieć, tak?
              tak, powinno być "nie leczy"

ile, oczywiście, ktoś jej potrzebuje!
              a to wbrew pozorom jest dosc powszechny klopot
              • w_starym_kinie Re: w starym kinie 27.11.05, 23:14
                > Ja mam wrazenie, ze piszesz o patlogii jaką jest ten rzad.

Lepiej bym tego nie ujął!

> Homoseksulaicie często mowią, ze są normalnymi ludzimi tylko kochają osoby tej
                > samej płci. Kiedy osoba hetero sprowadzi homseksulistę do kategorii "uprawia
                > seks inaczej" (co jest wnioskiem prawdziwym)

Owszem, lecz, przyznasz, ciut ciut płytkim :]

to jest juz obrzucana błotkiem.
                > Słowem jest raz wygodnie wspominać o seksie raz nie.

Interesujące, będę miał to na uwadze.

> Kiedys bylem na imprezie i pewien chłopaczek chodził i rozdawał swoje zdjęcia.
                > Mówił przy tym, ze jest gejem i liczy na to, ze bedziemy się oananizować na
                > jego fotką. Wiem, ze to ewenemnet ,ale wzbudził moj niesmak. Nie dlatego, ze
                > był gejem, ale dlatego, ze obnosił się z czymś co nawet nazwane jest "intymną
                > sferą życia człowieka".

Grube nadużycie!

> ile, oczywiście, ktoś jej potrzebuje!
                > a to wbrew pozorom jest dosc powszechny klopot

W naszym kraju?
                Z pewnością.

Z resztą posta nie mam co dyskutować, bo się zgadzam.
                • Gość: kepek Re: w starym kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 10:52
                  Owszem, lecz, przyznasz, ciut ciut płytkim :]

a i owszem, ale czesto przez same osoby homoseskulane
                  >
                  > to jest juz obrzucana błotkiem.
                  > > Słowem jest raz wygodnie wspominać o seksie raz nie.
                  >
                  > Interesujące, będę miał to na uwadze.
                  >
                  > > Kiedys bylem na imprezie i pewien chłopaczek chodził i rozdawał swoje zdj
                  > ęcia.
                  > > Mówił przy tym, ze jest gejem i liczy na to, ze bedziemy się oananizować
                  > na
                  > > jego fotką. Wiem, ze to ewenemnet ,ale wzbudził moj niesmak. Nie dlatego,
                  > ze
                  > > był gejem, ale dlatego, ze obnosił się z czymś co nawet nazwane jest "int
                  > ymną
                  > > sferą życia człowieka".
                  >
                  > Grube nadużycie!

ok, ten fragment mogł zrobic kiepskie wrazenie. chciałem tylko powiedziec, ze
                  obnoszenie sie z tym co sie robi w ramch tzw. pozycia intymnego powinno byc
                  swego rodzaju sacrum i nikogo nie powinno intesowac, a z drugiej strony to
                  powinno być tylko Twoje.
                  >
                  > > ile, oczywiście, ktoś jej potrzebuje!
                  > > a to wbrew pozorom jest dosc powszechny klopot
                  >
                  > W naszym kraju?
                  > Z pewnością.
                  >
                  Te terapie to w USA wymyslili. ;)

> Z resztą posta nie mam co dyskutować, bo się zgadzam.
                  super

• Gość: mesalka takie_jest_zycie_"hetero" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:31
      Mąż miał problemy z żoną; nie miała ochoty na sex. Poszedł do lekarza, by ten
      coś poradził...
      -Tak zapisze Panu krople. Proszę dać żonie pięć kropli, gdy nie będzie
      widziała. Efekt gwarantowany. Na pewno będzie miała ochotę na sex z panem.
      Mąż wrócił do domu i wieczorem, przy kolacji, gdy żona na chwile odwróciła się,
      wlał jej kilka kropli do herbaty a przy okazji także sobie zaaplikował ten
      specyfik.
      Leżą w łóżku i żona przeciągając się mówi:
      -Ale mam ochotę na mężczyznę...
      Na to mąż mruczy pod nosem:
      -Ja też...
    • Gość: mesalka maciek_jeszcze_jeden_plizz:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:35
      Przychodzi pedał do sklepu i mówi:
      -Poproszę serek
      -Jaki??
      -Homo...
      • maciek.zwany.jajem Re: maciek_jeszcze_jeden_plizz:))) 25.11.05, 08:27
        Oszzz Ty niegrzeczna mesalko!
    • skrzydlak Re: Parada Równości w Płocku? 25.11.05, 12:05
      To nie parady, to prowokacje. Mniejszość musi podporządkować się większości.
      • Gość: kubek wody Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.11.05, 16:38
        prawdę rzecze ten człowiek
    • Gość: Jacek Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:27
      Facet który grzebie swoim fiutem w gó..e zawsze będzie wzbudzał obrzydzenie.
    • Gość: Witek Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:26
      Precz z obrzydliwymi pedałami! Niech sobie grzebią w tyłkach ale nie w
      miejscach publicznych!
      • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:18
        Widze, ze znasz ten kawal wiciu:
        Siedzi dwóch pedałów na basenie i rozmawia:
        -Sprawdź jaka jest woda.
        -Ch..owa
        -To skaczemy na dupę!!
    • Gość: nie gey-napewno Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.c156.petrotel.pl 25.11.05, 21:57
      Słownik Języka Polskiego - PWN pod red. nauk. prof. dr M. Szymczaka :
      (cyt.) "TOLERANCJA" <uznawanie czyichś poglądów , wierzeń, upodobań, czyjegoś postepowania, rózniących się od własnych; wyrozumiałośc>.
      Ten cytat dedykuje wszystkim "moherowym beretom" i innym oszołomom - pozdro.
      • Gość: dekalog Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:06
        ...a bliźniego swego, jak siebie samego. Katolicy...
    • w_starym_kinie Re: Parada Równości w Płocku? 26.11.05, 11:24
      W Płocku nigdy taki marsz się nie odbędzie. I nie dlatego, że Miluś nie wyrazi
      na niego zgody (to odrębna kwestia). Nasze chłoporobotnicze społeczeństwo,
      wyszkolone za komuny jeść kiełbase popijając szklanką wódki (dziś - browary w
      graalu i pizza na grodzkiej) nie ma w sobie za grosz ducha nonkonformizmu,
      kontestacji. Nie pójdą, bo wolą siedzieć w domach oglądając fakty w tefałenie
      albo czytając fakcajtung. Środowisko akademickie to śmiech na sali, godni
      synowie i córy swoich rodziców tyrających na trzy zmiany w fabryce, nasiąkli już
      tym duchem marazmu. Opozycja nie istnieje. Pisać dużo i pluć na rządzącą w
      Płocku władzę potrafią, lecz zorganizować coś lub poprzeć - już nie. Wszyscy
      pamiętamy, jaką frekwencję miało referendum w sprawie odwołania prezydenta.
      Wszyscy psioczą na UM, MZD, ale nikt nic nie robi. Każdy się boi, albo mu się
      nie chce. Dlatego w tym płockim grajdole nic się nigdy nie zmieni a w następnych
      wyborach znów wygra jakiś nieudacznik, który nakłamie się i poleje miodem uszy
      wyborców a oni mu uwierzą jak dzieci.
    • roman_j Lepszy byłby wiec 26.11.05, 11:29
      Zamiast Parady Równości może lepiej było zorganizować wiec solidarności z
      rozpędzonym wiecem w Poznaniu. Takie wiece odbędą się w tą niedzielę w Gdańsku,
      Warszawie, Elblągu, Krakowie, Katowicach, Rzeszowie, Wrocławiu, Poznaniu i
      Łodzi. Wiec łatwiej zorganizować niż manifestację. Zastanawiam się tylko, czy
      ktokolwiek przyszedłby na ten wiec? Może gdyby pan prezydent zakazał takiego
      zgromadzenia, wtedy frekwencja byłaby wysoka. ;-))
      Tak, czy inaczej na wiec jest już za późno, a Parada Równości w Płocku to
      mżonka. Ale jak ktoś chce spróbować, to proszę bardzo. Fajnie byłoby, gdyby w
      naszym sennym mieście zaczęło się dziać coś ciekawego. Coś, co dowodziłoby, że w
      Płocku nie mieszkają tylko zwykli, szarzy przeżuwacze chleba. Pamiętam, że
      ładnych kilka(naście?) lat temu zorganizowano manifestację antyfaszystowską. Nie
      pamiętam szczegółów, ale było to chyba w rocznicę jakiegoś pogromu. Było
      ciekawie. Szkoda, że dziś nie ma w Płocku takich publicznych aktów prezentacji
      swoich poglądów. Jestem ciekaw, jak na takie inicjatywy reagowałby pan
      prezydent. I jak uzasadniałby odmowy. ;-))
      • Gość: huehue Re: Lepszy byłby wiec IP: *.cable.ubr04.haye.blueyonder.co.uk 26.11.05, 11:53
        a ja bym chcial zobaczyc ta parade, by czlowiek wiedzial ktory to pedal a ktory
        nie bo sie maskuja okropnie , proste?
        • Gość: Seba Re: Lepszy byłby wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:33
          Ja jestem za tym ,żeby się taka parada odbyła.Niech sobie idą,przecież mogą.Ciekawe ilu odmieńców pokaże się na poradzie i wtedy okaze się kto kim jest.
          • w_starym_kinie Re: Lepszy byłby wiec 27.11.05, 01:00
            Nie macie na co liczyć, skiny je..e, bo parady nie będzie, więc rzucania
            kamieniami w ludzi i prania po mordach też nie.
            Umówcie się lepiej z kumplami na jakąs ustawkę po meczu albo zjedźcie sobie na
            ręcznym, to się wyżyjecie...
          • roman_j Re: Lepszy byłby wiec 27.11.05, 14:05
            Dla Twojej informacji napiszę, bo może nie czytujesz prasy, że w takiej paradzie
            zwykle biorą udział nie tylko osoby o odmiennej orientacji, ale także wszyscy,
            którzy są przeciwni dyskryminacji takich osób. Zastanawiam się więc, jakbyś
            odróżniał homo- od heteroseksualistów? Może łapałbyś facetów za krocze? Jakbyś
            dostał w pysk, to znaczy, że nie trafiłeś. ;-)))
            • Gość: do romana j Re: Lepszy byłby wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 16:02
              roman nikt cię nigdy nie widział z dziewczyną. Dlaczego ?
      • Gość: dostawca wazeliny Re: Lepszy byłby wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 11:53
        Może w takim razie poprowadzisz jednoosobową paradę równości? Na czele parady straznik mazowsza roman_j, parada roman_j, na tyłach roman_j, rzecznik parady roman_j ?
      • Gość: tfu Re: Lepszy byłby wiec - pedałami w rząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:53
        lewizny elektorat w akcji
    • Gość: mesalka Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 19:53
      nie kreca mnie parady-nie czuje sie "inaczej" niz reszta ludzi wiec nie wiem co
      mam manifestowac

--------------
      jestem lesbijka
      -----------------
    • Gość: jesion Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:00
      Wg mojej oceny jest wiele spraw ważniejszych niż takie parady. Temat ostatnio
      nabrał zbyt dużego wymiaru. Przyczyniły się do tego zakazy. Tolerancja
      tolerancją ale sam problem wg mnie zawsze będzie wstydliwy dla "kochających
      inaczej". Tego rodzaju odmienność nigdy nie zyska szerokiej akceptacji.
      • w_starym_kinie Re: Parada Równości w Płocku? 27.11.05, 23:17
        Gość portalu: jesion napisał(a):
        > Tego rodzaju odmienność nigdy nie zyska szerokiej akceptacji.

Mhm.
        A Szwecja, Dania, Holandia nie istnieją, nie ma takich krajów!
    • Gość: Krzysiek Re: Parada Równości w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:46
      Są to parady czerwonych, sfrusrowanych typów, którzy nie mogą przełknąć porażki
      wyborczej. Już niedługo i znajdą się na marginesie życia politycznego, co im
      sie należy od dawna.
      • Gość: katolik do Krzyśka, a może lepiej marka:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:26
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=32794&wid=8104799&rfbawp=1133198576.038
    • nicram_wszechwiedzacy Re: Parada Równości w Płocku? 29.11.05, 15:05
      heh... ja wyznaję zasadę "moja sypalnia - moja sprawa". Nie przepadam za
      paradami, bo duża ich część potwierdza stereotyp geja, jako rozbuchanego i
      zachłyśniętego seksem wykolejeńca, ale wiem, że są potrzebne. Bo nie chodzi tu o
      to z kim i jak uprawiam seks, tylko o to, że też jestem człowiekiem.
      Homoseksualizmem nie mozna się zarazić, więc nic nie stanie się heterykowi gdy
      obejrzy paradę lub uściśnie gejowi dłoń. Ale zawsze lepiej ukryć ten ten problem
      i stwierdzić, ze nie ma homoseksualistów, bo ich nie widać. A prawda jest taka,
      że mniej więcej co dziesiąty człowiek jest homoseksualistą. Tak jest wszędzie,
      nawet wśród kibiców i dresiarzy, choć nie chcą tego dopuścić do wiadomości.
      Bardzo mi się podobała kampania "Niech nas zobaczą", choć była zupełnie w Polsce
      niewidoczna. Niestety nadal w naszym kraju prym wiedzie pogląd, że inny oznacza
      zły. I dlatego nadal homoseksualiści będą zwalniani z pracy tylko dlatego, że
      wolą przytulic się w domu do osoby swojej płci, choć nie wiem jakimi byłi by
      specjalistami. Na szczęście ludzie powoli zaczynają widzieć nasza normalność. I
      to nie tylko ludzie młodzi, ale również starsi. I to niesie nadzieję
    • nicram_wszechwiedzacy Re: Parada Równości w Płocku? 29.11.05, 15:14
      a co do parady w Płocku to i tak sądzę, że to nie wypali. Jak wszystko w naszym
      mieście, więc nie ma o co kruszyć kopii. Ale jak widac taki temat jest
      potrzebny. Widac to po ilości postów. a tak odpowiadając na niektóre wątki:
      - zabawy z mydłem są niemodne;
      - większość lesbijek jakie znam to niezwykle piękne, seksowne, mają poukładane w
      głowie i w niczym nie przypominają opisanych wyzej babochłopów
      - drogi kibicu petrochemii nawet nie wiesz ilu z twoich ziomków woli chłopców
      - parada równości nie ma na celu promowania wyuzdanego seksu homoseksualnego,
      tylko pokazać, że homoseksualistą może być sąsiad z mieszkania obok do którego
      chodzimy po szkalnkę cukru.
      To chyba tyle. Pozdrawiam wszystkich światłych obywateli naszego miasta i tych,
      którzy muszą do tego tematu dojrzeć także :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka