Dodaj do ulubionych

Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to p...

IP: 193.59.95.* 02.12.05, 07:01
a co pomoga skargi? nic!!! chodze z córką (6 lat) na basen a nie zawsze są
wolne szatnie rodzinne więc jesteśmy kierowani do szatni damskiej, ja się nie
rozbieram tylko córka ale ile się już nasłuchałem uwag od starszych Pań że
bardzo się krępują i że tak wogóle to nie powiniennem wchodzić do damskiej
szatni!!! a przecież jak wszystkie szatnie rodzinne są zajęte to przecież
nikt mi jej nie da ale przydałoby się się więcej takich szatni!!!! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: czepek Czepki z głów !!!! IP: 80.51.246.* 02.12.05, 08:04
      Prośbę mam do administracji Podolanki, a w szczególności do personelu
      tzw "ratowniczego" - Nie wpuszczajcie do wody osób bez czepków: długowłosych
      piękności, łysych i krótko obciętych mięśniaków. Napisane jest o tym jak wół
      przy wejściu na basen, a nikt tego nie egzekwuje. I trochę więcej kontroli z
      ich strony na zjeżdzalni, czasami strach tam wejść z mniejszym dzieckiem.
      Pozdrawiam
      • Gość: M@ROL TO JESZCZEE MAŁEEE MIKI .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:55
        Jest w Bromberg citi, taki oszczędnościowy basen Bryza,
        na strychu sie mieści i są tam szafki, że ledwo portki
        wciśniesz oraz jak w pierdLu wspóLne prysznice .. No
        Ludzieee ! czysty AuszwiC tey .. ja nie wiem .. tey :/
    • Gość: malczyk Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to IP: *.nemu.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:19
      a skąd to przypuszczenie, że kobieta nie wstydzi się zupełnie obcej kobiety, a
      mężczyżna zupełnie obcego faceta?
      przez zasiedzenie??
      • Gość: piki Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to IP: 148.106.128.* 02.12.05, 10:31
        ja piernicze przeciez to szatnia, jak sie wstydzisz to mozesz przebierac sie
        jeszcze zanim wyjdziesz z domu i po klopocie
        • Gość: malczyk Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to IP: *.nemu.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:37
          jasne, najlepiej to się ubiorę w strój kapielowy zaraz po porodzie :/
          nie potrafisz zaakceptować, że np. ktoś się może czegoś wstydzić? blizn?
          niedoskonałości?
          skąd w tobie tyle nietolerancji?
          ja nie nakazuję nikomu przebierać się w indywidualnych przebieralniach, ale
          jeśli ktoś chce to powinien mieć taką możliwość!!!
          houk
          • Gość: piki Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to IP: 148.106.128.* 02.12.05, 10:53
            tolerancja to teraz takie modne slowo.. az mi sie niedobrze robi jak to slysze,
            kazdy uzywa tego argumentu jak juz nie ma nic madrego do powiedzenia..
            po pierwsze: szatnia sluszy do przebierania sie (tak mi sie wydaje)
            po drugie: czemu sie wsydzisz blizn? wydaje Ci sie ze wszyscy ludzie tylko
            czekaja zeby je zobaczyc i sie z nich smiac? (to chyba zle swiadczy o innych a
            wiec czemu masz Ty sie przejmowac??)
            po trzecie: czy nagle na wszystkich basenach w calym kraju maja jak za
            dotknieciem czarodziejskiej rozdzki powstac indywidulane przebieralnie?? to
            chyba niemozliwe..
            co zrobic jak ktos sie chce przebierac w takiej indywidualnej szatni a jej po
            prostu nie ma?? ma podac basen do sadu??
            'tolerancja' tu nie ma nic do tego wiec ludzie prosze Was bardzo przestancie
            juz robic problemy z takich bzdur
            • Gość: plllizz Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:51
              racja, świeta racja.
              Co do blizn, mam takie, że większośc przy mnie wymięka. I czego mam się wstydzić??
              Tego, że jeszcze żyję?
              Jak komuś sprawia problem oglądanie mnie to niech się na inny basen wyniesie.
              Inna sprawa to odrobina skromności. Nie zawsze trzeba się wycierać penem w
              kierunku innych, można się odwrócić w kierunku ściany. Choćby po to, żeby innych
              w kompleksy nie wpędzać ;)
              Z tego co mnie wkurza na basenach to panie sprzątaczki wpadające do męskich
              przebieralni i pryszniców. Założę się, że gdyby facet sprzątacz wpadł do
              damskiej szatni od razu zostałby zlinczowany.
              I zgodzę się, że jest problem gdy rodzic przychodzi z dzieckiem płci przeciwnej.
              Tu powinny być szatnie rodzinne. Tyle, że wystarcza tu jedno dodatkowe
              pomieszczenie.
        • anna-dark Ekshibicjoniści! Ładni chociaż??? 02.12.05, 11:35
          Ekshibicjoniści! Ładni chociaż???
      • Gość: golas siedzenie IP: *.c154.petrotel.pl 02.12.05, 12:08
        Malczyk, nie zasiedzenie, a siedzenie (też),hehehe. Nobla temu który wynalazł
        ciuchy!!!
    • Gość: zbysiu Prysznic w stroju kąpielowym IP: *.comarch.pl 02.12.05, 10:34
      A ja mam pytanie z innej beczki:

Dlaczego w Polsce większość ludzi bierze prysznic w stroju kąpielowym przed
      wejściem do basenu? Czemu to ma służyć?
      • Gość: Scrappy Re: Prysznic w stroju kąpielowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:07
        Ma to służyć temu, aby ludzie wchodzili do wody czyści, a nie brudzi i
        zapyziali, gdyż wówczas bardzo szybko woda by się zrobiła również brudna i
        mętna. A w takiej to chyba nikt nie chciałby pływać
        • Gość: loki Re: Prysznic w stroju kąpielowym IP: *.ericsson.net 02.12.05, 11:10
          To nie ulega watpliwosci, tylko co daje mycie w stroju kapielowym?
        • Gość: loki Re: Prysznic w stroju kąpielowym IP: *.ericsson.net 02.12.05, 11:19
          Mysle, ze powinna sie tym zajac policja obyczajowa naszego nowego rzadu, albo
          patrole z rad parafialnych. A tak w ogole to jest chore, chodze na basen
          regularnie od kilku lat i nie widzialem, zeby ktos mial pretensje o nagosc w
          szatni, a widzialem tam rowniez ojcow z coreczkami. Nawiasem mowiac dzieci
          zupelnie nie interesuje to, czy ktos jest nago czy nie. No chyba, ze rodzice
          wmawiali mu od malenkosci, ze to jest 'be'. A jak sie komus nie podoba, to
          niech nie chodzi na basen publiczny. Ja nie zamierzam, ani wchodzic brudny do
          basenu, ani pozostawac brudny po basenie, w ktorym plywaja brudasy myjace sie w
          strojach kapielowych.
      • Gość: kąpielowa żaden problem IP: *.c154.petrotel.pl 02.12.05, 12:15
        To niech se wypioro ten kostium. żaden problem to tylko dwa sznureczki i miski
        wielkości listka.
    • Gość: KeRaD A w chorych purytansko USA i w Kanadzie IP: *.246.jawnet.pl 02.12.05, 10:40
      jakby w Ameryce ojciec przyszedl z córeczką i mial ją przebierac, toby trafił
      do wiezienia za pedofilie. U nas obroncy "moralności" maja jeszcze duuuuze pole
      do popisu.
      • johnny_p A w Szwajcarii Mikołaje... 02.12.05, 11:18
        ...nie mają prawa sadzać dzieci na kolana, chyba, że na wyraźną prośbę i pod
        nadzorem.

Jak ktoś jest po latach niedopieszczony, idzie do psychiatryka, albo skacze z mostu.

Słyszałem też, że bywa, że lekarz może zbadać kobietę tylko w obecości innel
        kobiety. Ale jeżeli to lesba, kółko się zamyka ;-)

PS. Do mnie się wolno bezkarnie uśmiechać
    • camel_3d dobre:) 02.12.05, 11:04
      ciekawe czemu nagosc jest taka wstydliwa?
      ostatecznie ten kawalek szmatki nie wiele zmienia.
      • Gość: stary Na zachodzie ludzie się nie wstydzą... IP: *.ib.pwr.wroc.pl 02.12.05, 11:15
        Bywałem w ciągu kilku ostatnich lat na basenach w Niemczech(głównie wschodnich)
        oraz w Austrii. I co? Tam nikt sie nie wstydzi. Ba, nawet wiecej, po basenie
        wszyscy myja sie pod prysznicem nago - przynajmniej mezczyzni,bo sam nim jestem
        (a podział na szatnie i prysznice damskie i męskie oczywiście obowiązuje ;-)
        Zupełnie nie rozumiem dlaczego to jest u nas takie niezwykłe.
        • anna-dark Jedźcie do sauny w Dąbrowie G. - strefa nagości ! 02.12.05, 11:40
          Jedźcie do sauny w Dąbrowie Górniczej - strefa nagości ! obowiązuje
          (koedukacyjna) a jak ktoś wejdzie w stroju, albo się nie rozbierze - to go
          obsługa goni lub wyprasza! Wszyscy chodzą, siedzą razem nago, i dyndają czym
          tam trzeba, i kto co ma.

Gość portalu: stary napisał(a):

> Bywałem w ciągu kilku ostatnich lat na basenach w Niemczech(głównie
          wschodnich)
          >
          > oraz w Austrii. I co? Tam nikt sie nie wstydzi. Ba, nawet wiecej, po basenie
          > wszyscy myja sie pod prysznicem nago - przynajmniej mezczyzni,bo sam nim
          jestem
          >
          > (a podział na szatnie i prysznice damskie i męskie oczywiście obowiązuje ;-)
          > Zupełnie nie rozumiem dlaczego to jest u nas takie niezwykłe.
          • Gość: marcin Re: Jedźcie do sauny w Dąbrowie G. - strefa nagoś IP: *.chello.pl 02.12.05, 13:22
            A co w tym takiego dziwnego??
            Nie wyobrażam sobie chodzenia do sauny w kąpielówkach. Primo, niehigieniczne,
            secundo, można sobie conieco odparzyć :) Tam gdzie ja chodzę, również jest zakaz
            wchodzenia w strojach i dla każdego jest to naturalne.
          • lukasz574 Re: Jedźcie do sauny w Dąbrowie G. - strefa nagoś 02.12.05, 14:01
            Gdzie ta sauna??? adres plisss ;)))
        • Gość: camel FKK IP: 81.19.200.* 02.12.05, 12:50
          bo NIemcy juz przed wojna byli zwolennikami FKK, w Polsce wtedy chodzilo sie w
          kalesonach do kolan na plaze:)))
        • arius5 Re: Na zachodzie ludzie się nie wstydzą... 02.12.05, 13:18
          Gość portalu: stary napisał(a):

> wszyscy myja sie pod prysznicem nago - przynajmniej mezczyzni,bo sam nim jestem
          > (a podział na szatnie i prysznice damskie i męskie oczywiście obowiązuje ;-)

Kobiety tez. A np w Danii mozna opalac sie nago na publicznych plazach i nie ma
          problemu.
          Sa oczywiscie plaze oznaczone "dla naturystow", gdzie ludzie ci czuja sie mniej
          skrepowani, ale z punktu widzenia prawa niczym sie one nie roznia od plaz
          publicznych.
          • Gość: Fin Re: Na zachodzie ludzie się nie wstydzą... IP: *.bredband.comhem.se 03.12.05, 23:16
            Siedze teraz na moje nieszczescie w szwecji. W szkole jesli myje sie po wf
            musze wejsc nago pod prysznic. Na poczatku sie krepowalam, ale dziewczyny
            wogole nie zwracaja na siebie uwagi kazda sie mysje normalnie przebiera inikt o
            to nie robi draki. Chcialabym zeby w Poslkich szkolach po wf mozna wejsc pod
            prysznic i nie smierdziec potem caly dzien!
      • Gość: pobre_diablo Re: dobre:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:18
        camel_3d napisał:

> ciekawe czemu nagosc jest taka wstydliwa?
        > ostatecznie ten kawalek szmatki nie wiele zmienia.

Oj zmienia, zmienia i to jeszcze jak!
        • Gość: znawca tematu ale o co chodzi? IP: *.plock.mm.pl 02.12.05, 11:39
          rozumiałbym, żeby ktoś się wstydził sam pokazać nago, ale jak ktoś inny chodzi nago to już nie rozumiem.....
      • Gość: kaznodzieja do camela_3d IP: *.c154.petrotel.pl 02.12.05, 12:21
        To proste.Wiesz czym się różnimy? Świętością się różnimy. Jeden jest goły jak
        święty turecki, inny lata z gołą du**ą, innemu golizna wygląda, a jeszcze
        innemu jest goło i wesoło! hehehe
    • Gość: pati yyy??? IP: *.hyperion.pl / 80.51.103.* 02.12.05, 11:36
      no i tu jestem w szoku, idac na basen to raczej trzeba sie liczyc z tym że sie
      bedzie ogladało ludzkie cialo i ze sie bedzie je pokazywac, wkoncu w ubraniach
      sie nei pływa a stroj kapielowy zbyt wiele nie zakrywa, jeden z poprzednikow
      mial racje piszac że korzystajacych z szatni raczej malo interesuje
      przygladanie sie innym, jezeli jusz coś mialoby zwrocic uwage to chyba
      takidealne cialo jak z magazynow bo to w rzeczywistości jest rzadko spotykane,
      a to że czlowiek ma wady to chyba normalne, jak ktos sie naogladal kolorowych
      pism to potem moze go razić nagość kobiet ktore maja za dużo w biodrach, za
      mało w biuście a ponadto blizny po cesarce. niebadzmy jusz tacy wstydliwi, bo
      niedlugo bedziemys ie musieli wogole od stop do glow poubierac żeby wyjśc do
      ludzi:/
      • Gość: beholder Re: yyy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:45
        Dokladnie - przebieranie, czy nie przebieranie - pod prysznic nie wchodzi sie w
        stroju kapielowym!! Po to jest podział na M i K, żeby nie było pewnych
        problemów.:) Dla mnie jest to normalne. A ciala idealnego nie mam, ale takie
        kompleksy to glownie kobiety maja...
      • arius5 pytanie do kobiet 02.12.05, 13:22
        Zauwazylem jedna smieszna rzecz:
        Kobieta na plazy opala sie w bikini i nie z tym problemow.
        Ale jezeli zalozy na to bikini spodniczke i wiatr nagle podwieje te spodniczke
        do gory, to zaczyna sie wstydzic i sciaga jak najnizej.
        Dlaczego ?
    • twojemail Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to 02.12.05, 11:54
      Ludzie są chyba coraz bardziej wrażliwi. Trenowałem kiedyś koszykówkę i było to
      dla mnie naturalne, że szatnie były tylko dwie. Dla dziewczyn i dla chłopców.
      Co w tym strasznego? Przecież nikt nie każe nam gapić się na drugiegi
      człowieka. Czego oni się wstydzą?
    • Gość: kurnaolek "bania" IP: *.c154.petrotel.pl 02.12.05, 12:11
      A w "bani" siedzi się na golasa. Kobiety i faceci. Sprawdż w Rosji czy
      Finlandii. To u nas takaaaaaaaaaaaaaaaki problem?
      • zigzaur przykład ankiety z USA 02.12.05, 12:31
        Kobiety w szatni obiektu sportowego
        Celem tej ankiety jest uzyskanie informacji na temat przebierania i kąpieli po
        zajęciach sportowych
        Odpowiedzi
        Czy przechodzisz nago z przebieralni do pryszniców?
        tak (85%)
        nie (15%)
        413 odpowiedzi łącznie
        Jak zachowuje się większość kobiet?
        przechodzi do pryszniców nago (66%)
        owija się ręcznikiem na czas przechodzenia (34%)
        424 odpowiedzi łącznie
        Jaki procent kobiet?
        jest wygolona (47%)
        ma pełne owłosienie (26%)
        ma wydepilowane woskiem okolice bikini (25%)
        393 odpowiedzi łącznie
    • Gość: jasio nie do wiary, prawda? chorobliwy wstyd!!! IP: *.idg.com.pl 02.12.05, 12:43
      jezdze na basen w Jozefowie k.Warszawy. Myje sie pod prysznicem bez kapielowek, przechodze na golasa do szatni. I rzeczywiscie - czesc osob patrzy na mnie na jak na zboczenca. A na tatusiow z malymi corkami (maja specjalny kacik na przebranie) niemal jak na pedofili. W saunie ludzie siedza w strojach kapielowych - ja juz tez, bo jak raz zaczalem sciagac kapielowki, to uslyszalem "nie jest pan sam" :) co jest z psychika tych ludzi??
      • Gość: piki Re: nie do wiary, prawda? chorobliwy wstyd!!! IP: 148.106.128.* 02.12.05, 12:53
        a potem wyrastaja na radnych LPR, ktorzy ostatnio zobaczyli (przepraszam)
        Chrystusa z cyckami.. zawsze sie mozna przykryc recznikiem jakby co,
        przynajmniej ja tak robie
    • kat_maj Re: Nagość w basenowej szatni - czy płocczanom to 02.12.05, 12:45
      no ja sie nie dziwię ze sa oburzone, bw - 6-ciolatka chyba sam apotrafi sie
      przebrac.
      Moj synek (8) lat od 4 lat sam chodzi do meskiej przebieralni; nie wpadłabym na
      to bygo zabierac do damskiej lub sama włazić do meskiej;
      pewnie szatni rodzinnych przydałoby sie wiecej, ale przydałoby się tez nauczyc
      dzicko samodzielności - juz czas
    • Gość: ktos Jak sie ktos wstydzi niech siedzi w domu !!!!!!!! IP: *.zep.com.pl 02.12.05, 13:05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka