Dodaj do ulubionych

Zemsta na malkontentów ;-)

22.10.02, 00:49
Sporo ostatnio głosów na forum, że w Płocku nic się nie dzieje, że miało być centrum rozrywki na podolach itp itd. Jednak w poprzednią niedzielę byłem (o 16) na "Zemście" w Przedwiośniu. Było chyba max 100 osób, na następny seans czekało chyba jeszcze mniej. A film jest po prostu SUPER. Powiedziałbym, że to "lektura obowiązkowa"! Najlepsi polscy aktorzy zagrali rewelacyjnie wspaniałą sztukę i w dodatku super reżyseria [tu można chwalić bez końca-polecam].
Poza tym często odwiedzam knajpki w Płocku i jakoś w tygodniu to pustawo bywa... zatem pytanie się ciśnie, że tylko narzekacie a i tak nawet jak coś się dzieje, to nikomu nie chce się ruszyć 4 liter z fotela bo w TV Rambo leci...
Ktoś mi wcześniej napisał, że może powstać moda na centum kinowe - owszem, ale tylko w piątki i soboty, a to chyba za mało dla inwestorów...
Wniosek: RUSZCIE SIĘ Z DOMÓW!!! :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: petrol Re: Zemsta na malkontentów ;-) IP: *.*.*.* 22.10.02, 01:05
      no właśnie!
    • roman_j Re: Zemsta na malkontentów ;-) 22.10.02, 07:59
      Zgadzam się z duchem Twojego wpisu, Hiubi, ale nie z podanym przykładem. a sam
      na "Zemstę" się nie wybieram. Tak samo nie wybieram się na wciąż jeszcze
      kręconą "Starą Baśń". Kiedy nasi rodzimi procudenci zaczną produkować filmy na
      podstawie scenariuszy zamiast przenosić na ekran oczytane książki, wtedy zacznę
      chodzić do kina na polskie filmy. Swoją drogą, ciekaw jestem, kiedy w Płocku
      będzie grane filmy: "Edi", "Anioł w Krakowie", itp.
      • hiubi Re: Zemsta na malkontentów ;-) 22.10.02, 18:12
        A ja jednak polecam "Zemstę". Tu nie chodzi o to, że fabułę znasz od początku do końca, tu chodzi o efekty wizualne, atmosferę. A aktorzy zagrali po prostu REWELACYJNIE. I właśnie to warto zobaczyć!!! Nie mówię, żeby chodzić na każdy polski film (nawet superprodukcje, bo np Quo Vadis był dla mnie kiepski), ale jeśli jest robiony filma na podstawie super sztuki z super aktorami przez super reżysera (nie za dużo tych super...), to zawsze warto zobaczyć. Ja się uśmiałem kilka razy i chociażby dlatego warto iść - śmiech to zdrowie :-)))

A o tytułach o których pisałeś... no cóż robi się filmy, na które przyjdą widzowie... smutna rzeczywistość :-( ale trzeba mieć nadzieję ;-)
    • zuchtstier Re: Zemsta na malkontentów ;-) 22.10.02, 10:29
      hiubi napisał:

> Zemsta na malkontentów

Coś to chyba nie po polsku, nie? Powinno być "Zemsta na malkontentach".
      Albo: "Malkontenci na 'Zemstę'"
      :)))))))))
    • Gość: ●Werdan● Re: Zemsta na malkontentów ;-) IP: *.petrotel.com.pl 22.10.02, 17:38
      Hiubi, jak najbardziej sie z toba zgadzam.
      Mimo, iz mamy juz pore niezbyt sprzyjajaca wychodzeniu z domu, powinnismy
      chociaz w weekend wyjsc do pubu, kina, teatru, etc. Niestety zakonczyly sie
      letnie imprezy na 'swiezym powietrzu', ale to nie znaczy, ze ma nas zgladzic
      jesienno-zimowy marazm. :)

Zatem ... jazda z domu, marudziarze :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka