Dodaj do ulubionych

Płock i terroryści

IP: 10.9.65.* 09.10.01, 10:54
Po ataku USA na Afganistan odwet jest gwarantowany. USA i Zachód spodziewają się go, ale kraje
typu Polska - już dużo mniej. A jeśli - odpukać - ktoś pomyśli o Polsce - to bez wątpienia celem nr 1
byłby Orlen. Czy płocczanie nie boją się takiego scenariusza? Czy miasto i firma są odpowiednio
chronione i strzeżone?
Obserwuj wątek
    • Gość: razdwa Re: Płock i terroryści IP: 10.16.0.* / *.mrkch.pl 09.10.01, 11:52
      Gość portalu: m napisał(a):

> Po ataku USA na Afganistan odwet jest gwarantowany. USA i Zachód spodziewają si
      > ę go, ale kraje
      > typu Polska - już dużo mniej. A jeśli - odpukać - ktoś pomyśli o Polsce - to be
      > z wątpienia celem nr 1
      > byłby Orlen. Czy płocczanie nie boją się takiego scenariusza? Czy miasto i firm
      > a są odpowiednio
      > chronione i strzeżone?

Pisałem o tym już wcześniej na https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=362&wid=66456&aid=66456
      Gość portalu: m napisał(a):

> Po ataku USA na Afganistan odwet jest gwarantowany. USA i Zachód spodziewają si
      > ę go, ale kraje
      > typu Polska - już dużo mniej. A jeśli - odpukać - ktoś pomyśli o Polsce - to be
      > z wątpienia celem nr 1
      > byłby Orlen. Czy płocczanie nie boją się takiego scenariusza? Czy miasto i firm
      > a są odpowiednio
      > chronione i strzeżone?

Pisałem o tym już wcześniej na https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=362&wid=66456&aid=66456

Skoro Bush potrafi zgasić światło w paru miastach puszczając kilka rakiet to
      również można kilkoma bombkami pozbawić kraj benzyny wysadzając rafinerie.
      Wątpie, że petrochemia jest przygotowana i chroniona przed atakami niekoniecznie
      terrotystów. Wystarczy dobrze wykierować bazookę w stronę zbiornika z gazem czy
      benzyną. Nasz kraj i mieszkańcy raczej nie wpadną w panikę jak w USA, gdzie
      ludzie boją się latać samolotami i towarzystwa lotnicze powoli bankturują. Jest
      spokój dopuki nas to nie dotyczy. Ale nie wiadomo jak rozwinie się scenariusz,
      mówi się, że wojna będzie trwać latami i jak będzie wyglądał świat gdy wybiję się
      terrorystów i czy my jeszcze bedziemy???
      • hiubi Re: Płock i terroryści 11.10.01, 13:54
        No cóż ja jestem optymista jeśli chodzi o losy Polski i Płocka. Przynajmniej na
        razie.
        Co do zabezpieczeń Orlenu, to przecież to jest tak wielki zakład, ze nie ejst
        możliwe jego zupełne zabezpieczenie. Wystarczy jakiś mały samolocik, który
        spadnie na jedną z większych instalacji i mamy iezłe bum. Albo niech rozpędzona
        cysterna z paliwem wjedzie w pociąg nocą przewożący chlor przez centrum
        Płocka... więcej się nie zbudzimy :(
        ... i ja pisałem, że jestem optymistą ;))
        Ale serio, to szaleńcy są wszędzie. I o taki wypadek nie jest trudno i to wcale
        nie musi być związane z Arabami, po prostu komuś odbiło, bo rzuciła go
        dziewczyna, czy coś innego.
        :((
        • Gość: Greg Re: Płock i terroryści IP: 212.187.240.* 11.10.01, 14:24
          Nie potrzeba udezac w instalacje. Wystarczy wysadzic jeden z kulistych
          zbiornikow z gazem plynnym, a efekt bedzie jak po wybuchu bomby atomowej.
          • hiubi Re: Płock i terroryści 11.10.01, 14:40
            Pisząc "instalacje" miałem na myśli wszystko to co się znajduje na "Zakładzie
            głównym" nie same instalacje, bo one są w miarę bezpieczne, ale produkty tych
            instalacji już nie bardzo ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka