Gość: gościu IP: *.c157.petrotel.pl 20.02.06, 06:41 Czy ktoś z Was słyszał dziś wczesnym rankiem (ok. 5.30) wybuch z pomrukiem a następnię wyjącą syrenę? Czyżby znów Orlen nas straszył? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Blady Re: wybuch? IP: 80.55.39.* 20.02.06, 06:43 Hmm.. to nie syreny wyly. Raczej rozszelniona instalacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: wybuch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 07:34 No ja też się obudziłem i wybuch słyszałem... Coś na orlenie pewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wybuch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:09 ja tez slyszalam. Ciekawe czy Orlen powie nam co sie stało.Licze na Wyborcza ze napisze cos na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoterm Re: wybuch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:19 Relax, wystrzelił zawór bezpieczeństwa na polietylenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: wybuch? IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.06, 08:20 Dokladnie, gdzies ok. 5.30 byl wybuch na Orlenie oraz tuz po wybuchu (mam na nieszczescie widok na ten zaklad) dosc wysoki czerwony plomien. Zachodzi pytanie, czy to znow wykskoczyla plytka na polietylenie (podobna akcja kiedys 2,5 roku temu), czy byla to dekompresja, czy tez rozszczelnienie. Teoretycznie ten polietylen mial juz byc zamkniety, ale ja tam nie pracuje, wiec jest to pytanie do pracownikow. Plomien po 1,5 minuty ustal, ale to chyba nie problem, spadlo lub zlikwidowano cisnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: wybuch? IP: *.plock.mm.pl 20.02.06, 08:43 nam zostaną płomienie i rak a kasa do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: wybuch? IP: 193.59.95.* 20.02.06, 10:13 Witajcie też usłyszałam, bo wstajęo tej godzinie. Przeprowadziłam maly wywiad no i najprawdopodobniej zawór bezpieczeństwa wystrzelił, gdyż nic się nie dzieje teraz na Orlenie (żadnej awaryjnej akcji). No cóż tak to bywa , jak się jest pod skrzydłami "Orła" my biedne orlątka. Odpowiedz Link Zgłoś