Gość: Pomysłowy Dobromir IP: 213.77.7.* 27.11.02, 12:38 W wiadomości o pierwszych wideoradach zaproponowałem wymianę informacji nt. gdzie zostaliśmy złapani. Propunuję zostawiać te informacje tutaj. Będzie łatwiej (taniej) jeździć po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rzecznik Re: gdzie stawiają kamery IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 12:46 Gość portalu: Pomysłowy Dobromir napisał: > W wiadomości o pierwszych wideoradach zaproponowałem wymianę informacji nt. > gdzie zostaliśmy złapani. Propunuję zostawiać te informacje tutaj. Będzie > łatwiej (taniej) jeździć po mieście. kamery ustawiamy: Al. Pilsudskiego,Kobylińskiego, Jachowicza, Bielska, Kolejowa, Kutnowska.czasem jest ta, ze stoi 2-3 godziny w jednym miejscu, a czasem zmiana nastepuje po godzinie. jakich informacji Pan jeszcze oczekuje? podinsp. mgr inz. Jaroslaw Brach rzecznik Komendanta Miejskiego Policji w Plocku e-mail: rzecznik_kmp@plocman.pl www.crime-stoppers.plocman.pl tel. 266 12 92, 262 98 53, 0-605 691 944, fax. 266 14 03 tel. STOP PRZESTEPCZOSCI CRIME STOPPERS 2624222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomysłowy Dobromir Re: gdzie stawiają kamery IP: 213.77.7.* 27.11.02, 12:59 Dziękuję Podinspektorze za rewelacyjnie szybką informację. Niestety to co Pan napisał to już wiedziałem. Iformacja od Kali'ego była bardziej dokładna. A swoją drogą nasza technika musi wyprzedzać zachodnią. Tam wideoradary muszą mieć punkty odniesienia namalowane na jezdni by dokładnie określić prędkość. Są to prostopadłe linie w równych od siebie odległościach. Jak ten problem jest rozwiązany w Płocku? Inny jeszcze problem, to jaka jest wartość dowodowa zapisu cyfrowego przed sądem (gdyby np. kierowca odmówił przyjęcia mandatu i sprawa miała w sądzie swój epilog)? A po zmroku, jakość zdjęć pozwala na rozpoznanie kierowcy? Jaka jest pojemność pamięci aparatu? Ponoć warszawska policja miała z tym problem, bo pamięć zużywała się w kilka minut. Gdyby tak samo mile rozwiał Pan te moje wątpliwości, jak odpowiedział za pierwszym razem na wpis, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i życzę miłej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: gdzie stawiają kamery IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 13:03 Gość portalu: Pomysłowy Dobromir napisał: > Inny jeszcze problem, to jaka jest wartość dowodowa zapisu cyfrowego przed > sądem (gdyby np. kierowca odmówił przyjęcia mandatu i sprawa miała w sądzie > swój epilog)? jesli zostanie Pan "zlapany" czego nie zycze, prosze odmowic zaplacenia mandatu. skeirujemy wowczas wniosek do Sadu grodzkiego > A po zmroku, jakość zdjęć pozwala na rozpoznanie kierowcy? dokladnie > Jaka jest pojemność pamięci aparatu? Ponoć warszawska policja miała z tym > problem, bo pamięć zużywała się w kilka minut. jak dotychczas, my takiego problemu nie mamy. > Gdyby tak samo mile rozwiał Pan te moje wątpliwości, jak odpowiedział za > pierwszym razem na wpis, byłbym bardzo wdzięczny. > Pozdrawiam i życzę miłej pracy. rowniez zycze milej pracy. pozdrawiam JB Odpowiedz Link Zgłoś
hkreuz Re: gdzie stawiają kamery 29.11.02, 00:54 Gość portalu: rzecznik napisał(a): > kamery ustawiamy: Al. Pilsudskiego,Kobylińskiego, Jachowicza, Bielska, > Kolejowa, Kutnowska.czasem jest ta, ze stoi 2-3 godziny w jednym miejscu, a > czasem zmiana nastepuje po godzinie. jakich informacji Pan jeszcze oczekuje? > Bardzo dobra odpowiedź Z p. Henryk Kreuz Odpowiedz Link Zgłoś
kali77 Re: gdzie stawiają kamery 27.11.02, 12:49 1. Na odcinku jednojezdniowym pomiędzy Seatem a Podolszycami (w olszynkach). 2. Jachowicza naprzeciwko marynarza, aparat stał na środkowym pasie zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytol Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 15:40 a co jesli bede trzymal sie tak blisko za pojazdem ktory jest przede mna ? ;) jak mi wideoradar zrobi zdjecie ? :) i tutaj jeszcze jedno pytanie do pana rzecznika, jak wyglada sprawa oswietlenia samochodu, dokladnie opisze sytuacje czerwone podswietlenie zamontowane pod pokrywa silnika ktora ma wloty wentylacyjne, tak ze widac czerwone swiatlo wewnatrz komor przez te wloty, czy jest to legalne i jeszcze jedna kwestia : co mowi prawo o podswietlaniu auta od spodu ? z gory dziekuje za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 18:33 jest jedno wyjscie - omijac fotoradary tzn. omijac takie ulice jak: patrz pierwsza wypoowiedz rzecznika :))) ja tak robie i jak narazie skutkuje :) ale nie o tym chcialem pisac - wiem ze byc moze jestem wscipski itd. ale wedlug mnie ktos taki jak rzecznik jest od tego zeby informowac spoleczenstwo o rzeczach ktore je interesuja i jak dla mnie odpowiedz: "jesli zostanie Pan zlapany czego nie zycze, prosze odmowic zaplacenia mandatu. skeirujemy wowczas wniosek do Sadu grodzkiego" na pytanie : "jaka jest wartość dowodowa zapisu cyfrowego przed sądem (gdyby np. kierowca odmówił przyjęcia mandatu i sprawa miała w sądzie swój epilog)?" jest conajmniej niewystarczajaca. Gdyby rzecznik dokladnie czytal pytania i pomyslal zanim odpowie to by nie bylo takich wpisow jak ten. Jak wyzej widac osoba ktora sie pytala doskonale wiedziala ze sprawa moze trafic do sadu i nie trzeba bylo tego powtarzac, a w pytaniu chodzilo o to jaka takie zdjecie ma wartosc jako dowod. Teraz niewiem jak zrozumiec wypowiedz rzecznika czy jako glupia odpowiedz osoby ktora nie zastanowila sie nad tym co pisze, czy moze chcial nas tymi slowami zastraszyc ... :-/ ... bo wiadomo ze straszenie , zastraszanie itp. to jedna z podstawowych metod policyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kei Re: gdzie stawiają kamery IP: *.sgh.waw.pl 27.11.02, 20:15 Wiesz wydaje mi sie, ze krytykowanie odpowiedzi Rzecznika jest bez sensu. Jest to jedyny znany mi przypadek ze tego typu osoba uczestniczy w dyskusjach na forum w kwestiach typowo zawodowych. Przeciez Rzecznik by mogl rownie dobrze siedziec na d... i czekac az jakas pozal sie boze Pani redaktor z lokalnej tv pojawi sie w jego biurze i zada kilka pytan. Chwala mu za to ze tak nie robi. Pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: gdzie stawiają kamery IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 22:09 Gość portalu: hevelius napisał: > mnie ktos taki jak rzecznik jest od tego zeby informowac spoleczenstwo o > rzeczach ktore je interesuja i jak dla mnie > odpowiedz: "jesli zostanie Pan zlapany czego nie zycze, prosze odmowic > zaplacenia mandatu. skeirujemy wowczas wniosek do Sadu grodzkiego" > na pytanie : "jaka jest wartość dowodowa zapisu cyfrowego przed sądem (gdyby > np. kierowca odmówił przyjęcia mandatu i sprawa miała w sądzie swój epilog)?" > jest conajmniej niewystarczajaca. Gdyby rzecznik dokladnie czytal pytania i > pomyslal zanim odpowie to by nie bylo takich wpisow jak ten. Jak wyzej widac > osoba ktora sie pytala doskonale wiedziala ze sprawa moze trafic do sadu i nie > trzeba bylo tego powtarzac, a w pytaniu chodzilo o to jaka takie zdjecie ma > wartosc jako dowod. Gdyby Pan zechcial choc odrobine pomyslec nad moja odpowiedzia, byc moze nie zadalby pan takiego "dodatkowego Pytanio - recenzji". Stara sie Pan zabierac glos - jako znawca zagadnien prawnych - niestety, z przykroscia musze stwierdzic, ze po raz kolejny, nie sa to Pana wlasciwe odpowiedzi. Ale oczywiscie zabierac glos Panu wolno. nawet Oscar Wilde mawial "Lubię mówić o niczym. Jest to jedyna rzecz, na której trochę się znam". Ale ad rem; zgodnie z obowiazujaca procedura w polskim prawie "ocena dowodu" nalezy do sadu i TYLKO sad jest wlasciwy do oceny merytorycznej dowodu. Stad taka moja odpowiedz. Podejrzewam, ze pytajacy Pomyslowy Dobromir tak zrozumial moja odpowiedz. >Teraz niewiem jak zrozumiec wypowiedz rzecznika czy jako > glupia odpowiedz osoby ktora nie zastanowila sie nad tym co pisze, czy moze > chcial nas tymi slowami zastraszyc ... :-/ ... bo wiadomo ze straszenie , > zastraszanie itp. to jedna z podstawowych metod policyjnych Taaa, chodzilo o zastraszenie 12- latka:-))). Powtorze jeszcze raz, kiedys to pisalem: Umiejetnosc czytania jest bardzo wazna umiejetnoscia, nie mniej umiejetnosc rozumienia chyba wazniejsza. pozdrawiam JB ps. Ciesze sie, ze stal sie Pan namietnym czytaczem moich - jak je Pan kiedys okreslil "kazan". Pozwoli pan rowniez, ze bedzie to juz ostatnia jakakolwiek polemika z pana tekstem - chyba ze bedzie dotyczyla ona spraw merytorycznych, zwiazanych z szeroko rozumianym bezpieczenstwem. nie podejrzewam bowiem, ze taka problematyka bicia piany - jaka Pan uprawia, jest interesujaca dla innych forumowiczow. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: gdzie stawiają kamery IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 22:12 Gość portalu: frytol napisał: > a co jesli bede trzymal sie tak blisko za pojazdem ktory jest przede mna ? ;) mozna najechac na tyl tego pojazdu:-))) nawet przypadkowo:-)) >jak mi wideoradar zrobi zdjecie ? :) nnnnoooo, najwyzej nie zrobi:-)) albo zrobi i bedzie ono nieczytelne. wowczas nie podejmujemy dzialan, jesli mamy watpliwosci, ktore sa zawsze rozstrzygane na korzysc obwinionego > i tutaj jeszcze jedno pytanie do pana rzecznika, jak wyglada sprawa oswietlenia > samochodu, dokladnie opisze sytuacje > > czerwone podswietlenie zamontowane pod pokrywa silnika ktora ma wloty wentylacy > jne, tak ze widac czerwone swiatlo wewnatrz komor przez te wloty, czy jest to l > egalne > > i jeszcze jedna kwestia : co mowi prawo o podswietlaniu auta od spodu ? > musialbym to zobaczyc jak to wyglada. w prawie o rychu drogowym wyraznie mowa jakie swiatla moze miec pojazd. ale zaznaczam jeszce raz, trzeba byloby to zobaczyc. pozdrawiam JB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 22:33 ehh... po 1. nie uwazam sie za znawce przepisow itp. - dlatego pytam i rzadam zetelnej odpowiedzi a nie jakiegos sciamniania po 2. wszyscy wiemy ze pan jest wszechwiedzacy i wstyd jest panu sie przyznac ze niewie jakim dowodem jest dla sadu zdjecie z fotoradaru , ale nikt nie jest doskonaly i nie wszystko musi pan wiedziec wiec niech pan sie nie wstydzi slow "nie wiem" ... :) p.s. czytam TYLKO panskie wpisy bo lubie sie dobrze posmiac .... no i te cytaty ... ale pan musi byc madry ... wow!!! chyba zostane pana wielbicielem - HEHEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 09:18 Gość portalu: hevelius napisał: > ehh... tak Cie Heweliusie czytam od jakiegos czasu i widze, ze to co ty pokazujesz na tym forum, wiekszosc twoich poczynan zasluguje na osla lawke.To dobrze Heveliusie, ze nie uwazasz sie za znawce przepisow. jednak jesli żądasz/nie rzadasz:-(((( czasem wez slownik ortograficzny/ odpowiedzi, to zadaj pytanie sensownie.Jelsi atakujesz - atakuj z sensem, a nie pleciesz co ci slina na jezyk przyniesie.Dziwisz sie, dlaczego wiele osob ma negatywne podejscie do tuningu? wlasnie dzieki taki ludziom jak ty. czym chcesz zaimponowac? ze jezdzisz tam gdzie nie ma radarow? nie zycze ci, zebys kiedys cos swoim bolidem zrobil mojej bliskiej osobie. nie zycze ci tego.Wracajac do tego zarzutu odnosnie zdjecia z fotoradaru. Akurat mialem ta przyjemnosc "liźnięcia" troche prawa i wiem, ze dowody podlegaja swobodnej ocenie sadu. swobodna - nie oznacza dowolna. tak wiec odpowiedz rzecznika, ze nie podejmuje sie tej oceny i ze jesli ktos sie chce przekonac jaka jest wartosc tego dowodu, niech skieruje sprawe do sadu - JEST calkiem na miejscu, a Twojej wywody heveliusie swiadcza tylko, ze chcesz atakowac. nic wiecej. czepiasz sie cytatow rzecznika - ktore prawde mowiac dokladaja ci niesamowicie, a jesli twoj idol Rughboy podobnych uzywa - jest oki? No,ale Rughboy - to Rughboy:-))) chyba naprawde nieliczny czlowiek, ktory ta wasza zbieranine chce brac na serio i cos zrobic z tym sensownego, czego mu serdecznie zycze. Piszesz, ze lubisz sie posmiac - smiejesz sie z wpisow rzecznika. dosc czesto zabiera glos w sytuacjach tragicznych, gdy gina ludzie. w jednym z watkow wtedy tez sie smiales. /chyba nie musze ci przypominac tego watku? z pamiecia twoja chyba oki?/ Musze ci powiedziec, masz specyficzne poczucie humoru -nie wiem, czy jakis specjalista nie powinien sie tym przypadkiem zajac. na koniec ja musze ci powiedziec, ze duzo od ciebie sie nauczylem, ale to chyba w mysl pewnego powiedzenia "Mądry zawsze więcej się uczy od głupiego, niż głupiec od mądrego" nie wazne, czy odpiszesz, czy nie. ja juz z toba polemiki nie podejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 13:19 nastepnu ktUry umNie straszyc ... szkoda ze tylko tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 16:01 Gość portalu: hevelius napisał(a): > nastepnu ktUry umNie straszyc ... szkoda ze tylko tyle ... Ja nikogo nie strasze tylko zwracam grzecznie uwage.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: gdzie stawiają kamery IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 10:32 Dlugo sie zastanawialem Czy Ci odpowiedziec. Ale spróbuje na spokojnie ;) Pomysl czlowieku. Zapewne jak i ja nie przepadasz za policją. Ich manią wielkosci i wladzy objawiajacej sie przy nawet rutynowej kontroli drogowej. Kazdy na pewno mialby cos do powiedzenia na ten temat... Ale jest Rzecznik - osoba o wysokiej kulturze wypowiedzi, nijako z drugiej strony barykady (tez bystro pomykam po szosach Plocka) ktora podejmuje dialog. Ma ograniczenia (nie moze Ci zapewne wprost powiedziec co mysli np. "spadaj pajacu") ale stara sie znajdowac kompromisy i rozwiazania dla m.in TWOJEGO dobra. Bowiem dzialalnosc w necie to nie jedyna dzialalnosc tego Pana. Wypowiedzi Rzecznika z tego forum i z news://news.alt.pl.regionalne.plock uwazam za coś potrzebnego i innowacyjnego. A dyskusja moze przynieść konkretne rozwiazania. Z pewnoscia w miare moich skromnych mozliwosci postaram sie mu pomoc - Chociaz zapewne nie zawsze sobie tego bedzie życzyl ;) Zastanów sie na przyszlosc czy to co mówisz nadaje sie na forum publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius czy ukamienowac heveliusa? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 13:41 Szkoda ze tak myslicie bo w ten sposob stworzycie jedyne w swoim rodzaju stronnicze forum na ktorym bedziecie pisali tylko to co chcecie przeczytac, a nie mozecie zapomniec ze mieszkamy w panstwie demokratycznym , a jedna z najwazniejszych zasad wspolczesnej demokracji jest pluralizm czyli mozliwosc istnienia oraz POSZANOWANIA w danej zbiorowosci roznych pogladow politycznych, idei, systemow swiatopogladowych, obyczajow oraz form zycia spolecznego, politycznego i gospodarczego. Mi forum "na waszych zasadach" conajmniej nie odpowiada dlatego dosc czesto mowie "NIE" i nie interesuje mnie ze komus moze sie to nie spodobac. Wedlug mnie forum jest wlasnie po to , aby kazdy mogl sie wypowiedziec na dany temat wnoszac swoja wypowiedzia cos nowego do rozmowy a nie powtarzanie przez 20 osob z kolei ze "dzien dobry bardzo itp." :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: czy ukamienowac heveliusa? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 14:05 Po prostu nie wyśmiewaj publicznie osób które z gruntu nie sa zle, stronnicze, podszywaja sie pod kogos.... Tyle mojego - Ja tez jestem czesto przeciw wszystkim i wiem co to demokracja. Zachowajmy umiar i kulture to tylko wszystkim nam wyjdzie na dobre. Czekam na Twoje kolejne posty a sam kazdą wypowiedzia poddaje sie pod krytyke. I na bank znajdzie sie ktos komu nie spodoba sie co mówie - to normalne, to dyskusja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: czy ukamienowac heveliusa? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 16:03 Poprostu powiem tylko tyle: Jestem za treścia tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: czy ukamienowac heveliusa? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 16:13 tez przygladam sie tej dziwnej dyskusji - i musze podzielic poglad Moro. Heveliusie nikt ci nie zabrania zabierac glosu, nikt ci ust nie zatyka, prosba malenka - szanuj innych tak jak szanujesz siebie. nawet jesli uwazasz ze sa twymi przeciwnikami w dyskusji. a twoje ostatnie zdanie: "Wedlug mnie forum jest wlasnie po to , aby kazdy mogl sie wypowiedziec na dany temat wnoszac swoja wypowiedzia cos nowego do rozmowy "... wez sobie sam do serca. az dziw bierze, ze wzniosles sie na taki poziom, by takie zdanie powiedziec, ze przeszlo ci ono przez gardlo., a nie tylko HWD....wiele razy bowiem nie miales nic do powiedzenia, a starales sie wnosic jakis niski poziom do dyskusji.zapraszamy wiec - dyskutujmy - ale bez obrazania kogokolwiek, a jak tego Heweliusie nie potrafisz, poducz sie jeszcze troche i wroc do nas. czekamy ..... I TAK BARDZO BEDZIE NAM SMUTNO JAK NIE WROCISZ DO NAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoughBoy Re: czy ukamienowac heveliusa? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 22:51 Ta rozmowa nie ma sensu ! W poprzednich postach ( chyba p.Rzecznika ) było EOT ! Z mojej strony też EOT ! PS. Kurde, nie wiedziałem że jestem idolem :) Odpowiedz Link Zgłoś