Dodaj do ulubionych

komunikacja

30.03.06, 16:09
Moim zdaniem przydałoby się usprawnic komunikację miejską. Chodzi mi o to
żeby nie trzeba byłoczekac po 30-40 minut w weekendy na autobus lini np. 26 a
i w caiągu tyg to się zdarza. Albo na przystanek przyjeżdżają wszystkie naraz
a potem dłłłłłłłłłłłłłłuuuuuuuuuuuuugggggggggggggggggggooooooooooooooooooo
nic, albo nie ma ich wcale...
Obserwuj wątek
    • Gość: MARCIANKA Re: komunikacja IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 22.06.06, 16:35
      POPIERAM, KOMUNIKACJA OSTATNIO DZIALA PONIZEJ KRYTYKI, AUTOBUSY SZCZEGOLNIE
      LINI 26 JEZDZĄ JAK CHCĄ (W TAKIM RAZIE PO CO KOMU ROZKŁAD, SKORA I TAK KIEROWCY
      SIE DO NIEGO NIE STOSUJĄ!!!), KIEROWCY WOŻĄ LUDZI JAK WOREK KARTOFLI, A JUZ
      SZCZEGÓLNĄ ZMORĄ ZWLASZACZA INWALIDÓW I MATEK Z WÓZKAMI JEST SPOSÓB
      PODJEZDZANIA NA PRZYSTANEK (OK METRA OD KRAWĘZNIKA I DO TEGO JESZCZE NIE
      OPUSZCZANIE PODLAGI W NISKOPODLOGOWCACH), NIE WSPOMNĘ NAWET O "KULTURZE
      OSOBISTEJ" NIEKTÓRYCH KIEROWCOW - OSTATNIO BYLAM SWIADKIEM SYTUACJI GDZIE NA
      PRZYSTANKU WSIADALO DUZO LUDZI W TYM MATKA Z DZIECKIEM W WIEKU OK 10 LAT, MATKA
      ZDĄZYLA WSIĄSC A DZIECKU KIEROWCA ZAMKNĄL DRZWI PRZED NOSEM, WSZYSCY WIDZACY TĄ
      SYTUACJE ZACZELI KRZYCZEC DO KIEROWCY ZEBY NIE RUSZAL I OTWORZYL DRZWI, JEDNAK
      TEN OBURZONY ODBURKNĄL JEDYNIE ZE BYLO TYLE CZASU NA WSIADANIE I ZEBY MU NIE
      ZAWRACAC GLOWY,.
      sKORO tak ma wygladac dązenie do standartów europejskich, to ja chyba wolę
      chodzic na piechotę,
      mam nadzeje ze wreszcie ktos sie TYM zajmie!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Pan kasztelan Re: komunikacja IP: *.plock.mm.pl 23.06.06, 16:34
        Najlepszy jest autobus lini 11, który na przystanku na Jachowicza koło
        Politechniki po godzinie 15 zawsze ma mega wielkie opóźnienie. Rozumiem linię 3
        czy 35 które jadąc z Podolszyc często napotykają na korki w o tej porze.Jednak
        11 jadące z Południowej trochę przesadza sóźniając się nawet 20min. Dla ludzi
        jadących do pracy to całkiem sporo... A potem to dopiero się zaczyna nadrabianie
        strat i od wjazdu w Zglenickiego pierwszy przystanek mamy na Bramie nr 1, bo
        przecież zawracanie sobie głowy tymi którzy chcieliby wysiąść wcześniej, a
        często z powodu tłoku ciężko dotrzeć do przycisku STOP, to mało istotny
        szczegół.Przecież i tak są już spóźnieni do pracy więc mogą sobie dojść i
        zamiast 20 minut być ponad pół godziny po czasie. Bezczelność i arogancja
        kierowców, którym nie daj Bóg zwróci się o to uwagę (zwłaszcza jednego numeru
        bocznego nie pamiętam ale jest to SOLARIS) bije wszelkie rekordy. Nie wiedzieć
        czemu kierowcy lini 35 mimo jak wspominałem trudniejszej przeprawie z Podolszyc
        zwykle mają niewielkie opóźnienia i nie ma problemu z nadganianiem kosztem
        pasażerów.
    • Gość: realistka Re: komunikacja IP: *.c250.petrotel.pl 08.05.07, 16:20
      Minęło tyle czasu i jest gorzej jeszcz-cofamy się rozwojowo w tym Płocku.
      Pytam się gdzie są ludzie odpowiedzialni za to co robią-bo biorą za to
      pieniądze,ale widaćoni tylko biorą i nic nie robią,DOSYC TEGO!!!!!!!!!!!!!
      WSKAZANA JEST KONTROLA NIE BILETÓW W ZATŁOCZONYCH AUTOBUSACH,ALE CZASU WYJAZDU
      KIEROWCÓW Z PETLI NP.NA PODOLSZYCACH DO 10 MIN TO CZAS OPÓŹNIENIA PRZY
      WYJEŹDZIE NA PYTANIE DLACZEGO TAK PÓŹNO WYJEZDŻAJĄMOŻNA DOSTAĆ STEK
      WULGARYZMÓW!! NIE WSZYSCY TAK ROBIA ALE SZCZEGÓLNIE Z NR 19-PORA Z TYM SKOŃCZYĆ
      • Gość: masza Re: komunikacja IP: *.c244.petrotel.pl 09.05.07, 21:12
        Ja mam przyjemność dojeżdżania do pracy 35, na szczęście autobus prawie się nie
        spóźnia,jestem na czas. Jedyny mankament to fakt, że jeździ bardzo rzadko. w
        godz. 7- 8 jest straszliwie zatłoczony.Większość pasażerów wsiadających na
        Podolu wysiada dopiero przy III LO lub przy Orlenie. Bardzo przydałby się w tym
        czasie choć jeszcze jeden autobus jadący na tej trasie.
    • enaka Re: komunikacja 16.05.07, 17:23
      Nie ma co probowac zmienic komunikacji miejskiej... do poki nie bedzie miala
      rywala z prawdziwego zdarzenia.

Za to mozecie popatrzec na to, co proponuje Plockowi Bus Kom:
      www.pksplock.com.pl/reklama3.htm
      i pytac ich, co jeszcze moga zaproponowac. Z tego co widze, coraz wiecej osob
      korzysta z ich uslug.
    • Gość: waga Re: komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:43
      autobusy w naszym mieście nie są dla pasażerów. Wszelkie propozycje
      uruchomienia linii dla ludzi są zbywane. Nie ma czym dojechać z Podolszyc czy z
      Międzytorza na cmentarz przy ul Norbertańskiej, czy chociażby do szkoły na ul
      Brzozowej lub w pobliże kościoła na Cholerce. Mają małe autobusy i mogliby
      takie linie uruchomić. Spróbujcie z Podolszyc dojechać do lekarza na Białą poza
      godzinami szczytu.
      • Gość: pasażer km Re: komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:20
        Autobusy nie będą jeździły po wszystkich ulicach w mieście, bo nie wszystkie
        ulice są do tego przystosowane jest po prostu za ciasno poza tym nasze miasto
        chyba nie dysponuje wieloma autobusami. Jest to również kwestia kierowców,
        których zaczyna brakować - już kobiety przyjmują do pracy. Co drugi woli
        pracować za granicą. Jeśli chodzi o spóźnienia to pretensje trzeba mieć do tych
        w biurze to oni ustalają trasy autobusów i rozkłady jazdy - w komputerze :)
        Kierowcy to zwykli robole, którzy za marne pieniądze, jeżdżą całymi dniami w
        śmierdzących autobusach. Robią to co do nich należy i nie mają nic do
        powiedzenia. Autobusy nie spóźniałyby się, gdyby kierowcy częściej ustępowali
        im pierwszeństwa. A propo autobusów, to nigdy nie będziemy mieli w Płocku
        fajnych pojazdów, bo ta dzicz zaraz wszystko zdewastuje.
        • Gość: `lokalny pasazer Re: komunikacja IP: 80.48.4.* 28.04.08, 16:57
          Kierowcy to zwykli robole, którzy za marne pieniądze, jeżdżą całymi dniami w
          śmierdzących autobusach. Robią to co do nich należy i nie mają nic do
          powiedzenia. Autobusy nie spóźniałyby się, gdyby kierowcy częściej ustępowali
          im pierwszeństwa. A propo autobusów, to nigdy nie będziemy mieli w Płocku
          fajnych pojazdów, bo ta dzicz zaraz wszystko zdewastuje.
          Wcale tak nie jest zobaczcie wyjezdzające autobusy z zajezdni nie pomyte-brudasy
          i nie posprzatane czy tak dawniej było. Nagminne spóżnienia a kierowcy powinni
          być przeszkoleni w ramach kultury osobistej i częste kontrole nie tylko biletów
          ale czasów jazdy i czystosci pojazdów KM.
      • Gość: Czarek Re: komunikacja IP: *.cable.ubr03.croy.blueyonder.co.uk 24.04.08, 16:38
        Pisałam wiele razy do MZK, i zastanawiam sie czy dla MZK w Płocku
        wazny jest klient? A jak dojechac w niedziele z PKP na Podolszyce
        Pn?
        • hrabiapotocki Re: komunikacja 26.04.08, 19:22
          Pisanie do KMP przynosi skutek odwrotny od zamierzonego. Była kiedyś taka
          ankieta, jak ma kursować "26". Większość chciała, aby jeździła al.
          Kobylińskiego, no to skierowali ją na Łukasiewicza, Miodową i Gałczyńskiego.
          Wniosek z tego wynika jeden. Trzeba pisać odwrotnie od zamierzeń, to zarząd KMP
          zrobi tak, jak chcemy. To jest właśnie sposób myślenia tych ludzi. Na złość
          mieszkańcom. A przecież komunikacja miejska jest dla mieszkańców a nie
          odwrotnie. A co do Słupna, to teraz kursuje tu już kilka linii. Pozostaje
          jeszcze problem skoordynowania autobusów z przyjazdem pociągu z Warszawy.
          Autobus przyjeżdża albo tuż przed przyjazdem pociągu ("26"), albo trzeba na
          niego czekać kilkanaście minut. Gdzie tu jest logika? No i jeszcze "stary"
          problem pustych przejazdów przez miasto z zajezdni i do zajezdni. Kiedyś
          próbowałem się dowiedzieć dlaczego autobusy zjeżdżające do zajezdni nie robią
          tego po trasie, tylko gnają puste na Przemysłową. Odpowiedź była stale ta sama
          Inaczej się zrobić nie da. A czy ktoś mądry policzył ile "kasy" traci w ten
          sposób KMP? A potem są procesje do ratusza i prośba o "co łaska" na zakup
          "nowego" taboru i podwyżki dla kierowców.
    • cichy_32 Re: komunikacja 21.07.07, 07:15
      ZARZĄD KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ POWINIEN USTĄPIĆ! Oni nie robią nic czekają tylko
      na dotacje i nowe autobusy z UM. Gdyby uruchomili autobusy do Słupna i Rogozina
      napewno uzyskali by ładnie obciążone linje ale po co
      • hrabiapotocki Re: komunikacja 03.08.07, 14:54
        Niedaleko pada Zarząd od Milusia. Propozycja jak najbardziej właściwa, tylko
        najpierw MILEWSKI MUSI ODEJŚĆ. Inaczej nic z tego nie będzie. Zarząd nic nie
        robi, bo proces myślowy przerasta ich możliwości intelektualne. A od roboty to
        oni mają kierowców i ..."chłopców z Arsena". tylko nikt nie podał, ile MY
        dokładamy do tej całej bandy darmozjadów.
    • Gość: Ania Re: komunikacja IP: *.cable.ubr03.croy.blueyonder.co.uk 24.04.08, 16:35
      Komunikacja w Płocku jest beznadziejna. Nie dosyć ze drogo kosztuja
      bilety miesięczne, rzadko kursują to jeszcze mieszkańcy Zielonego
      Jaru sa wybitnie poszkodowani. Na miasto mogą na bilecie
      jednoliniowym jechac tylko 19. A rano 19 ...... przyjezdza stara, do
      tego czesto krotka. Zastanawiam sie o co w gole chodzi? 22 moga
      jezdzic tylko niskopodłogowe a dlaczego przy 19 nie ma takich ustleń?
      • Gość: ``podgrodzianin Re: km plock a um plock IP: 80.48.4.* 28.04.08, 17:02
        W innych miastach są tanie bilety miesieczne na wszystkie linie czy u nas nie
        mogą tego zaproponować mieszkańcom ale po co niech kasują dodatkowo bilety.
        Wyłudzanie pieniedzy od pasazerów co na UM Płock nic bo to jest matka i córka.
      • Gość: rene Re: komunikacja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.08, 21:26
        Zgadzam się, KM Płock to jeszcze nie dno ale blisko im do tego. Po
        co oni kupują jeszcze nowe autobusy skoro i tak nigdzie nie dojedzie
        się na czas. Ja obecnie przestawiłem się na prywatny samochód ale do
        niedawna jeździłem z Imielnicy. Mimo że i tak stoję w korkach to
        wolę się trzymać od komunikacji miejskiej z daleka. Ta firma musi
        powstać od nowa, bo ci co nią zarządzają są ślepi. Moim zdaniem
        dobra komunikacja miejska wiele mogłaby zmienić w sprawie korków w
        mieście. Wielu ludzi zrezygnowałoby z prywatnych samochodów gdyby
        wiedzieli że w ciągu 10 minut będą mieli autobus którym bez trudu
        przemieszczą sie z jednego końca miasta na drugi. W Płocku się nie
        da bo przecież to tak ogromne miasto że wiele lini dojeżdża tylko do
        centrum. Poza godzinami szczytu ruch autobusów prawi zamiera. W tym
        samym czasie przyjeżdżają na przystanek autobusy które jadą po tej
        samej trasie, a potem długa przerwa i nie ma żadnego autobusu. Już
        ktoś pisał o tym na forum ale to i tak nic nie da. Ja do tej pory
        jestem wściekły jak sobie przypomnę moje podruże autobusami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka