Gość: noise IP: *.c157.petrotel.pl 09.04.06, 22:49 daty chyba się pomieszały. Inscenizacja odbyła się dzisiaj - a nie wczoraj! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ob.serwator Pani Mileno ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:01 Piotr Bała nie pochyla się nad " rannym Antolkiem Gradowskim patronem jednej z ulic" , lecz nad 14 letnim martwym Stefkiem Zawidzkim , który niewiedzieć dlaczego został zapomniany i nie patronuje w Płocku niczemu ! Jest to duża niesprawiedliwość. Proszę uważniej oglądać spektakle , to nie pierwsza taka wpadka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pani Mileno ! IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 10.04.06, 09:22 Patronuje jako boczna ulic na miodowej- przy gimnazjum nr '. Na poczatku myslalem? ze to ktos z ....rodziny ....obecnego wiceprezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_Karol Zdaje się, że tak. IP: *.class147.petrotel.pl 10.04.06, 18:54 Słyszałem, że obecny zastępca prezydenta jest krewnym Stefka Zawidzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych 09.04.06, 23:20 Gość portalu: noise napisał(a): > daty chyba się pomieszały. Inscenizacja odbyła się dzisiaj - a nie wczoraj! Ale artykuł w Gazecie ukaże się jutro. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c157.petrotel.pl 09.04.06, 23:25 nie czytam gazet, korzystam tylko z internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c240.petrotel.pl 09.04.06, 23:28 w sumie to dziś pierszy raz z internetu... i taka wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych 09.04.06, 23:37 Gość portalu: noise napisał(a): > nie czytam gazet, korzystam tylko z internetu... W Internecie też są gazety. Artykuł z jednej z nich właśnie przeczytałeś i skomentowałeś. Rozumiem, że dziś zrobiłeś to po raz pierwszy, ale już następnym razem będziesz wiedział, jak to działa. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c157.petrotel.pl 09.04.06, 23:57 Hehh ale jesteś śmieszny...> gdy napisałem tekst z nr IP (anonimowo):.*.c157.petrotel.pl "nie czytam gazet, korzystam tylko z internetu..." Ty zalogowałeś się też anonimowo na mojego nicka z nr IP:.*.c240.petrotel.pl i napisałeś Romanie:."w sumie to dziś pierszy raz z internetu... i taka wtopa" i jeszcze skomentowałeś "W Internecie też są gazety. Artykuł z jednej z nich właśnie przeczytałeś i skomentowałeś. Rozumiem, że dziś zrobiłeś to po raz pierwszy, ale już następnym razem będziesz wiedział, jak to działa. :-))" Żal mi Ciebie - chyba za dużo czasu spędzasz przy komputerze i juz ci się mózg porysował. Moja babcia - świętej pamięci - powiedziałaby - "CHORY CZŁEK" z Romana. Przykro mi stary. Zal mi Ciebie. Rzegnam - dla zainteresowanych podaję IP: c157.petrotel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c240.petrotel.pl 10.04.06, 00:17 że ja to Roman.... buahahahahahhahahahahahahahahahahahaha żal to mi Ciebie, oryginalnie piszesz słowo żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c240.petrotel.pl 10.04.06, 07:17 sam się już pogubiłem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c155.petrotel.pl 10.04.06, 16:12 niepotrzebnie się uniosłem, przepraszam troche się wkurzyłem na pouczanie, ale już zgoda. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych 10.04.06, 16:21 Gość portalu: noise napisał(a): > niepotrzebnie się uniosłem, przepraszam > troche się wkurzyłem na pouczanie, ale już zgoda. ok? Ja się nie gniewam. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych 10.04.06, 16:20 Gość portalu: noise napisał(a): > gdy napisałem tekst z nr IP (anonimowo):.*.c157.petrotel.pl "nie czytam > gazet, korzystam tylko z internetu..." > > Ty zalogowałeś się też anonimowo na mojego nicka z nr IP:.*.c240.petrotel.pl > i napisałeś [ciach] Ciekawa teoria. Ma tylko jeden słaby punkt. Ja łączę się z Internetem przez sieć Tepsy, a nie przez Petrotel. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c155.petrotel.pl 10.04.06, 16:28 troche mnie poniosło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrDrakula A komu przeszkadzał Gagarin ?! IP: 193.59.95.* 10.04.06, 07:36 Tyle jest nowych ukic w mieście - to zamiast nową nazwać imieniem har. Antolka Gradowskiego zmienia się ulicę Gagarina. No dobra był to Rusek, ale w kosmos poleciał jako pierwszy i komu przeszkadzało to, że jest ulica jego imienia? A propos - 12 kwietnia jest 45 rocznica lotu Gagarina w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropuch Re: A komu przeszkadzał Gagarin ?! IP: *.c153.petrotel.pl 10.04.06, 08:01 hrDrakula, nie har.Antoleek Gradowski tylko dh od druha, a więc dh Antolek Gradowski. W dniu 12 kwietnia zorganizował podobne jasełki a w roli Gagarina może wystąpić aktor odgrywający prezydenta. Sowieccy towarzysze mówili: "wot kakaja balszaja tiochnika! Znajesz, fu fu fu i paszła w piz.u." Dla niedomyślnych chodziło, rzecz jasna, o rakietę, a nie o ...aktora. Redaktorze MO! Biskup nie chodzi w purpurze!!! Purpurat czyli kardynał on ma przypisany kolor krwi, purpurę. Przecież przy okazji uroczystości mianowania kardynałem ks. bpa Dziwisza ten temat omawiano, co i dlaczego. Oj nie czyta się konkurencji, nie czyta, nie ogląda i nie słucha. np. panie kupując bluzkę zachwycają sie "ooo jaki piekny biskupi kolor" i to wcale nie jest purpura. Nie chodzi sie na zakupy, oj, nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modna Re: A komu przeszkadzał Gagarin ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:04 jaki biskupi-przecież to tylko zwykły śliwkowy-czy już wszędzie(nawet w modzie) musi być czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz 2 poważne błędy IP: *.peklimar.com.pl 10.04.06, 07:50 1. Z starych zdjęć wynika, że Piłsudski to był facet postawny, a ten aktor był, najdelikatniej mówiąc, nikczemnej postury. 2. Lektor Skierski przedstawił ksiądza proboszcza Fary jako biskupa płockiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropuch Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.c153.petrotel.pl 10.04.06, 08:21 Naraże się ale muszę coś dodać jeszcze bo sie uduszę. Nie jestem za tego rodzajami jasełek. Od tego jest teatr czy kino albo zabawy przy harcerskim ognisku. Rocznice tego rodzaju powinna cechować powaga i szcunek dla męstwa i bohaterstwa naszych ziomków ( z wypowiedzi widać, że tego w części brakuje). Bardziej podkreśla uroczysty charakter rocznicowego zdarzenia udział dostojników niż aktorów. Równy krok kompanii honorowej, głośne, ostre komendy, zimny wzrok i kamienne twarze żołnierzy oraz werbel podczas składania wieńca to jest to czego się oczekuje. Nie zastąpiona jest orkiestra wojskowa grająca marsza. To powoduje u uczestnika uroczystości potężne, dobre, zdrowe emocje. Nie mam zamiaru krytykować widowiska. Razi natomiast tzw. gra na efekt, pod gusta gawiedzi czyli gapiów, a czasami śmiech z pomyłek, gaf i potknęć aktorów... Oddzielił bym te dwie sprawy od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 10.04.06, 09:29 Nie gloryfikuj mordercy. Poprzednicy Milewskiego podczas ataku hordy Gaja na Plock, tez uciekli na Radziwie. A wielki Jozio to....takze morderca polakow a wojciech Jaruzelski /nie mylic z tym alfonsem hetkiem od falszerstwa wyborczego/ przy nim to male piwko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.plock.mm.pl 10.04.06, 09:43 i tak skończył etos 20 roku u nowych zamieszkujących Płock. Nie ma ulicy Zawidzkiego a zapomniał o NIM sam Ratusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raban Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 10.04.06, 17:25 Jest ulica Stefana Zawidzkiego - boczna ul. Miodowej. Az mnie zaskoczyo to taka nazwa na sile, gdyz przy niej nikt nie mieszka; A w ogole PiS ma sprawdzac ....pochodzenie ...rodakow to uwazajcie bo swsego czasu chciano ufundowac tablice Tolkowi G.; i niewiedziano w ktorej ...szkole ja zawiesic bo w zadnej nie zagrzal dlugo miejsca. Jakis wagarowicz on musial byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bero Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:12 kto słyszał o Stanisławie "Wilegusie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:11 J.Piłsudzkiego nazywano "Dziadkiem" w inscenizacji zrobiono z Niego dziada. Inaczej nie można nazwać wrażenia z aktora który może grać "wiarusa" w Warszawiance.Wygląd aktora przebranego niechlujnie obniżyło wrażenia jakie wiązałem z tym widowiskiem, zwłaszcza przy eleganckim adiutancie i biskupie. W 1921r Marszałek liczy 54 lata i nie wyglądał jak przedstawiono Go w tej kompromitującej inscenizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:17 Mirek za to przeszedl samego siebie Wyglondal pienknie i pienknie czytal swoje/?/ wypociny Ludzie dlaczego los dal nam troche z naszej winy prezydeta trefnisia ...no powiem dosadnie blazna ktory dla poklasku przebral sie jak nie przymierzajac glupek i za glupka robil cieszac sie przy tym niezwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista do znawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:07 Znawcą języka polskiego , to Ty nie jesteś ! Zastanów się jak i co pisać , zanim zasiądziesz do klawiatury , bo się kompromitujesz i treścią i błędami ! Prezydent zgodził się zagrać w widowisku postać historyczną ( gratuluję odwagi ), w związku z czym był stosownie ubrany do epoki , a co miał wystąpić w szortach w palemki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: do znawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:53 Oczywiscie Wyglondal by jeszcze mondrzej i pienkniej i wykazal by jeszcze wienksza odwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drt Re: Zobacz, jak Płock dostał Krzyż Walecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:14 to były dni chwały Płocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Zobacz, jak Płock dostał IP: *.plock.mm.pl 15.12.06, 20:30 Tak, tak. Kobiety i dzieci broniły miasta ale co to ma wspólnego z 15 grudnia? Odpowiedz Link Zgłoś