Dodaj do ulubionych

Zakupy w Płocku-dno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 23:02
Wszyscy Wy sprzeciwiacie się inwestycjom, narzekacie wymyślacie i co z tego?
Nie mogę zrobić normalnych zakupów tak jak większość Polaków w Centrum
Handlowym. I tak mnie nie zmusicie do kupowania w Tigerze mam gdzieś te
zafajdane sklepy i ulice jeżdzę do Warszawy jak większość płocczan a
włodarzom tego miasta wszystkim po kolei serdecznie za to dziękuję. Roman Ty
się nie oddzywaj bo jestem przekonany że Tobie TSS I Tiger pasują.
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:22
      po przeczytaniu twojego postu coś mnie tchnęło i otworzyłem szafe
      i niestety stwierdziłem, że z nowych ubrań to tylko skarpetki kupiłem w Płocku ;-))
      Spokojnie mogę powiedzieć, że 70% mojej odzieży pochodzi z wawki. Dodam, że nie
      organizuję jakiś specjalnych wyjazdów na zakupy, po prostu zawsze przy okazji
      pobytu w wawce zrobi się jakiś okazjonalny zakup. Ceny nie odbiegają od
      płockich, a na pewno jest większy wybór.
      • Gość: klient Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.c158.petrotel.pl 17.06.06, 11:48
        A kto broni tym "handlowcom" zaopatrywać się w towary tam gdzie ci z Warszawy?
        Co za świat!
        • Gość: Turysta Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:08
          Ja już dawno nic nie kupuję w Polsce.
          Bo tu chińszczyzna byle jakiej jakości i droga.
          Bardzo tanio można ubrać się w Szwajcarii,Anglii, Irlandii
          A najtaniej kupuję ubrania i buty w USA
          Polska do nienormalny kraj
          • Gość: polak Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:56
            No widzisz jak to dobrze że w Polsce się urodziłeś Turysto bo przynajmniej stac
            cię na takie wyjazdy .A ty narzekasz na POLSKE.Zanim chwalipieto cos napiszesz
            zastanów się najpierw.
          • iwles Re: Zakupy w Płocku-dno-do Turysty 20.06.06, 08:59
            Gość portalu: Turysta napisał(a):

> Ja już dawno nic nie kupuję w Polsce.
            > Bo tu chińszczyzna byle jakiej jakości i droga.
            > Bardzo tanio można ubrać się w Szwajcarii,Anglii, Irlandii
            > A najtaniej kupuję ubrania i buty w USA
            > Polska do nienormalny kraj

W Szwajcarii, Anglii i Irlandii a nawet w USA chińszczyzna jest lepszego
            gatunku, prawda ?
            • Gość: Turysta Re: Zakupy w Płocku-dno-do Turysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:18
              Ja się nie chwale.
              To jest prawda co piszę.
              A chińszczyzna napewno jest lepszego gatunku.
              Bo takiego chłamu jak na naszym rynku jest, tam nie wpuszcza się.
              U nas to nawet owoce cytrusowe kupowane jako spady sprzedają się w cenach I
              gatunku w normalnych krajach.
              Ludzie obudzcie się.
              Nie dajcie sie dalej rolować.
              Ostatnio np; w Irlandii w Dablinie kupowałem spodnie z lnu wyprodukowane w
              Hiszpanii po 3 euro.
              A ile u nas trzeba zapłacić. Lepiej nie pytać.
              • enaka Re: Zakupy w Płocku-dno-do Turysty 24.06.06, 00:36
                A w ktorej czesci Irlandii lezy ten Dablin?

A co do chinszczyzny lepszego gatunku, to moze brzmi to jak paradoks, ale
                zgadzam sie z Toba, faktycznie taka jest rzeczywistosc. Swoja droga, niewiele
                osob wie, ze dlugie zolte banany sa w Afryce traktowane jako pastewne, a ludzie
                jedza tam tylko male, czerwone banany.
    • Gość: fstr Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.Red-213-98-68.staticIP.rima-tde.net 17.06.06, 22:34
      To fakt, ze w Plocku brakuje centrum handlowego z prawdziwego zdarzenia. Ale
      wydaje mi sie, ze gdyby nawet takie powstalo to ceny w nich bylyby tak
      wygorowane, ze i tak bardziej oplacaloby sie jezdzic i kupowac w Wawie.
      Niestety, taki juz ten nasz Plock jest. Az szkoda gadac...
      Zazdroszcze tym, ktorych stac na wyjazd na zakupy do innych panstw. Ja niestety
      musze zadowalac sie naszym polskim towarem - udaje sie nieraz znalezc jakas
      perelke, zwlaszcza w szmateksach ;-)
      • Gość: petr Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 23:27
        zrobimy manufakturę bis
    • Gość: sun Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:04
      tylko szmateksy. Dobre marki za grosze :)
    • Gość: Ewa Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:23
      A ja dużo fajnych ubrań kupiłam sobie w Łodzi. W Płocku niestey rozmiar 44 dla
      kobiety ( w pasie 85cm.) jako taki nie wystepuje. Musiałabym kupować w sklepie
      dla Pań puszystych, a wiadomo jakie tam modne sa kroje i fasony, dla
      półwiecznych babć, a ja mam dopiero 28 lat. W Płocku można tylko kupic ubranka
      jak to mój brat mówi na lalki barbie. Szkoda gadać.
      • Gość: seh Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:43
        Tylko i wyłącznie secend hand. Tu mozna kupić za grosze wszystkie światowe
        supermarki. Polecam, bo szkoda nafty na orsaye i inne fantastyczne MARKI, które
        są szyte pod Łodzią. Wystarczy spojrzeć na metki. Albo na ulicę- bo nie trzeba
        być wytrawnym znawcą, zeby stwierdzić, ze ludki kupują w tych supersklepach i
        myślą, ze są TRĘDI. ;-) SIC!!!
        • Gość: olo Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:33
          ty kupujesz w lumpeksie i jesteś"trędi" :-) I już mamy wyjaśnienie dlaczego
          jest tylu oponentów gdy jest poruszany temat galerii.... :-)
    • slft Re: Zakupy w Płocku-dno 20.06.06, 20:19
      Prawda jest taka że w wawie jest mniej więcej to samo co u nas tylko jeszcze
      więcej badziewia z dalekiego wschodu
      • Gość: olo Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:00
        chyba na bazarach.............A badziewnie z Chin jest na całymm świecie.może
        tylko w Polsce najgorszehj jakości,uwierz!
        • Gość: Igal Re: Zakupy w Płocku-dno IP: *.eranet.pl 20.06.06, 21:18
          Do Łodzi trochę dalej ale dużo taniej jak w Wawie. Polecam zakupy w Galerii
          Łódzkiej a poźniej zabawę np. w centrum Cinema City.
          • Gość: ;-) No widzisz - a Cinema City miało być w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:22
            Oczywiście specyficzny klimat zacofania tego miasta i radni Samoobrony i SLD
            przepędzili stąd,nie wiem czy to dobrze czy to źle.
            • Gość: pchła Re: No widzisz - a Cinema City miało być w Płocku IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 21.06.06, 07:38
              Faceci nie powinni się tu wypowiadać. Im wystarczą po 2 bluzeczki i 2 pary
              spodni. Po cóż im więcej.

Co do zakupów w Łodzi - proponuję MANUFAKTURĘ nowe Centrum Handlowe, ogromne
              CH. Manufaktura mieści się po starej fabryce przy ul. Ogrodowej (czy
              Ogrodniczej). SUPER

U nas by można było coś takiego zorganizować po np COTEXie, który od lat stoi
              pusty.
              • enaka Re: No widzisz - a Cinema City miało być w Płocku 21.06.06, 09:26
                jesli Twoim zdaniem mozna zrobic manufakture bis po cotexie, to chyba nie masz
                sie co wypowiadac, nawet jesli jestes zenska odmiana pchly
              • Gość: sun Re: No widzisz - a Cinema City miało być w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:59
                haha,chyba sobie raczysz zartowac? Masz facetów za śmierdzących brudasów czy
                jak?
                • Gość: pchła Re: No widzisz - a Cinema City miało być w Płocku IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 21.06.06, 13:28
                  Nie brudasów !! Poprostu juz nie raz sie przekonałam ze jesli chodzi o ciuchy a
                  dokładnie ich ilosc to faceci nie sa zbyt wymagajacy.

Co do Manufaktury po Cotexie to widze ze mało kto wie jakiej wielkosci teren on
                  zajmuje. Nie jest to tylko niebieski budynek widoczny od ulicy, ale nie wazne.
                  Manufaktura, czy inne centrum handlowe napewno lepiej by tam pasowało niz
                  opustoszały moloch z powybijanymi szybami straszący przyjezdnych.
                  • enaka Re: No widzisz - a Cinema City miało być w Płocku 24.06.06, 00:29
                    Gość portalu: pchła napisał(a):

> Nie brudasów !! Poprostu juz nie raz sie przekonałam ze jesli chodzi o ciuchy
                    >a dokładnie ich ilosc to faceci nie sa zbyt wymagajacy.

To nie wynikalo z Twojego pierwszego posta
                    >
                    > Co do Manufaktury po Cotexie to widze ze mało kto wie jakiej wielkosci teren
                    >on zajmuje. Nie jest to tylko niebieski budynek widoczny od ulicy, ale nie
                    >wazne.

Masz racje, tu nie chodzi o to ile przestrzeni zajmuje Cotex. Tu chodzi o klase
                    architektoniczna budynkow. Po Cotexie to co najwyzej Tayger bis mozna
                    zorganizowac. Tak dla porownania zalaczam ponizej link do Manufaktury:
                    www.manufaktura.com

> Manufaktura, czy inne centrum handlowe napewno lepiej by tam pasowało niz
                    > opustoszały moloch z powybijanymi szybami straszący przyjezdnych.

Zgadzam sie z Toba bez dwoch zdan. Ale uwazam, ze z budynkiem Cotexu niewiele
                    da sie zrobic. Oczywiscie sa na swiecie architekci, ktorzy nawet z tym by sobie
                    poradzili, ale w zwiazku z tym, ze ten budynek nie reprezentuje wiekszej
                    wartosci historycznej, chyba taniej byloby go zburzyc i zagospodarowac ten
                    teren.
                    To samo nalezaloby zrobic tez z tzw. Manhatanem przy ul. Ostatniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka