brain-drain
03.08.06, 13:41
Od dluzszego czasu denerwuje mnie zachowanie Plockich kierowcow na skrzyzowaniu bielska+kobylinskiego. Jadac kobylinskiego od strony centrum sa 3 pasy: w lewo, prosto i w prawo. Jezdze tam codziennie i kilka razy w tygodniu widze takie zachowanie, ze gdy jest kolejka na pasie do jazdy prosto to jedzie jakis koles po lewym pasie, ustawia sie rowno z pierwszym w kolejce prosto i jak zmieni sie swiatlo na zielone to rusza szybko i zamiast jechac w lewo jak kaze pas to jedzie prosto i: a) zajezdza droge tym co jada prosto, b) lamie przepisy c) stwarza zagrozenie dla tych co skrecaja z przeciwka w lewo.
INFORMUJE NINIEJSZYM ZE JESLI TAKI KRETYN BEDZIE CHCIAL MI W TEN SPOSOB ZAJECHAC DROGE Z LEWEGO PASA TO TEZ RUSZE Z BUTA (A MAM WARUNKI CHOCIAZ SAMOCHOD NIEPOZORNY) I MU ZALATWIE CALY PRAWY BOK (BO I TAK MAM DO NAPRAWY) DOSYC TEGO CFANIACZKI JEDEN DOSTANIE W BOK TO MOZE SIE CZEGOS NAUCZY
Druga sprawa to jazda po kobylinskiego:
1) jezu ludzie nie stawiajcie samochodow na parkingu wzdluz ulicy tak ze polowa samochodu wystaje
2) uwazajcie jak ruszacie, a w szczegolnosci gdy jedzie autobus bo raz autobus chcial ominac wlasnie takiego ruszajacego kretyna i o malo mnie nie skasowal jak jechalem spokojnie lewym pasem
3) jak parkujecie to dajcie przez dluzszy czas kierunkowskaz w prawo i dopiero hamujcie
4) nie tanczcie po pasach... takich cfaniaczkow jest pelno... jedzie prawym wyskoczy nagle na lewy ominie 1-2 samochody a potem z lewego chce spracic w prawo w lukasiewicza... no zesz matko kochana... z dupa na glowy sie pozamienialiscie?
proponuje policji aby od czasu do czasu ustawila sie z kamera i pofilmowala prawy pas kobylinskiego w kierunku od centrum (bielska ---> lukasiewicza) bo predzej czy pozniej stanie sie tam komus krzywda... stluczka albo co gorsza dostanie sie pieszemu (bo przeciez tam jest jeszcze to przejscie nie w 5 ni w 9 - bez swiatel - a przydaloby sie takie na przycisk jak na pilsudskiego)
dziekuje za uwage