Dodaj do ulubionych

Drugie podejście do orła

IP: *.orange.pl 06.08.06, 23:35
nareszcie płocki, piastowski i mazowiecki orzeł na swoim miejscu!
Teraz buława dla Struzika!
Obserwuj wątek
    • Gość: zd Re: Orzeł jest jeden za duzo chłopów. IP: *.plock.mm.pl 07.08.06, 05:54
      To tak jest jak sie wpusci chłopa na urzedy. Struzikowi wszystko jedno, czy
      tradycja , czy nie, zaczął swoja. A nasza Mazowiecką od niszczeni tradycji. Po
      mnie to chocby potop. Teraz nie dziwie sie, ze ten człowiek nigdy nie pomógł
      Sprawie generała Z.Padlewskiego. nie ma za soba oddechu historii. łapy precz od
      Płocka i Mazowsza. A nowoczesna niech kupi kiecke w paryzewie.
    • Gość: rpmulus Re: Drugie podejście do orła IP: 80.249.4.* 07.08.06, 11:31
      Mazowiecki -
    • Gość: Kumoter Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.msk.pl 07.08.06, 12:31
      Podoba mi się! Jest jakby pierwowzorem symbolu narodowego, orła z koroną.
      Mazowiecki orzeł, piękny, biały ze złotym dziobem i szponami. Bardzo szlachetny
      symbol. I to czerwone tło. Czysta forma symbolu.
      Reasumując ten orzeł jest godnym symbolem Mazowsza, a nie ten kur wyniesiony
      pod połą z wielkopolskiego miasteczka. I on miał latać nad Wzgórzem Tumskim i
      piać z wieży zamkowej? Sromotę wielką by czynił swym pochodzeniem z gniazda na
      oborniku
      Okrzyk orła doda nam otuchy zaś jego baczne oko strzec będzie Mazowsza . Oby po
      wsze czasy.
      Chorągiew czerwona z białym orlem to przecież chorągiew rycerstwa
      mazowieckiego na polach Grunwaldu w bojach okrzepła. Piękna i dumna wróciła na
      Mazowsze do swoich... Czyz nie powinna dumnie powiewać nad płocką wieżą
      zamkową, nad tym Płockiem, gniazdem i stolicą całego Mazowsza? Po stokroć
      powinna tam codziennie byc!
      Panie Marszałku, dzięki!
      • Gość: niedobry Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.mm.pl 07.08.06, 12:35
        dołóz se kaczke.sługus.
        • Gość: Kumoter Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.msk.pl 07.08.06, 17:04
          Niedobry kaczkę sobie weż do łóżka i sobie ulżyj stary.
          Mimo twojej opozycji cieszę sie ze znaków Mazowsza.
      • Gość: zbud-2 Re: Drugie podejście do orła IP: *.net.pl / 195.205.223.* 07.08.06, 13:31
        Kumoter podoba mi sie twój lokalno-mazowiecki patriotyzm.Ale historii
        Mazowsza to się poducz, bo jak widać z twojej wypowiedzi daleko ci
        do znajomości tematu nawet na poziomie "powszechniaka"!!!!I nie
        ubliżaj innym - to "historykom " nie przystoi.
        • Gość: Kumoter Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.msk.pl 07.08.06, 17:18
          "zbud-2" ano powiem tak. Tym patriotyzmem mozemy sie obdzielac obydwaj. I ty
          masz go wiele (bo cie sprawa nie obchodzi), a i mnie go nie brakuje. Grunt to
          nie wstydzic się go. Co sie tyczy historii to masz racie z hereldyki jestem
          zielony bom chodził na wagarya le temat jest w czyms innym. Pomnisz wpadke z
          kogutem obornickiem? Nie! Tak myślałem. To przeleś forum i znajdziesz rzecz o
          tym kuraku nieszczęsnym co chciał założyć barwy mazowieckie. I w porę, jak
          pyszny, wrócił do tychże Obornik i tam zapewne pieje do dziś dnia.
          A teraz co do mojej znajomości historii. I tu strzeliłeś gafę. Miałem bardzo
          dobrych nauczycieli i skończyłem godne szkoły, zapewniam cię. Mówię o tym nie
          chwaląc sie bo czas jaki spędziłem nad historią mnie do tego upoważnia.
          Jeżeli zaś wrednie odczytałeś moje uwagi co do włąściwośći ptactwa jakie
          zostało chyłkiem przyniesione do Płocka to i tu nie masz racji. Załość
          przemawia ino z płytkiej kompetencji urzędniczej, a tu nie dośmiechu mi a do
          żałości wielkiej. Tom że uczynił wstręt urzędowi mało biegłemu w hodowli
          kuraków bom nie zwykły z gapy jadać pieczyste, a na to sie zanosiło. Czego i
          tobie, młody, nie życzę. Bywaj!
          Ps. Historykiem, mimo wysiłku wielu nie zostałem, ale chętnie na historie baczę.
    • Gość: zbud-2 Re: Drugie podejście do orła IP: *.net.pl / 195.205.223.* 07.08.06, 13:33
      orzeł- aż kapie z ciebie służalczość!!!!!!!!!
    • Gość: prd Re: Drugie podejście do orła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:59
      rozliczenie i kić czy emerytuta ?
      • Gość: lisowczyk Re: prd IP: *.plock.msk.pl 10.08.06, 16:17
        Zdrowy, kmiot czy wariat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka