Gość: orzeł IP: *.orange.pl 06.08.06, 23:35 nareszcie płocki, piastowski i mazowiecki orzeł na swoim miejscu! Teraz buława dla Struzika! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zd Re: Orzeł jest jeden za duzo chłopów. IP: *.plock.mm.pl 07.08.06, 05:54 To tak jest jak sie wpusci chłopa na urzedy. Struzikowi wszystko jedno, czy tradycja , czy nie, zaczął swoja. A nasza Mazowiecką od niszczeni tradycji. Po mnie to chocby potop. Teraz nie dziwie sie, ze ten człowiek nigdy nie pomógł Sprawie generała Z.Padlewskiego. nie ma za soba oddechu historii. łapy precz od Płocka i Mazowsza. A nowoczesna niech kupi kiecke w paryzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rpmulus Re: Drugie podejście do orła IP: 80.249.4.* 07.08.06, 11:31 Mazowiecki - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumoter Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.msk.pl 07.08.06, 12:31 Podoba mi się! Jest jakby pierwowzorem symbolu narodowego, orła z koroną. Mazowiecki orzeł, piękny, biały ze złotym dziobem i szponami. Bardzo szlachetny symbol. I to czerwone tło. Czysta forma symbolu. Reasumując ten orzeł jest godnym symbolem Mazowsza, a nie ten kur wyniesiony pod połą z wielkopolskiego miasteczka. I on miał latać nad Wzgórzem Tumskim i piać z wieży zamkowej? Sromotę wielką by czynił swym pochodzeniem z gniazda na oborniku Okrzyk orła doda nam otuchy zaś jego baczne oko strzec będzie Mazowsza . Oby po wsze czasy. Chorągiew czerwona z białym orlem to przecież chorągiew rycerstwa mazowieckiego na polach Grunwaldu w bojach okrzepła. Piękna i dumna wróciła na Mazowsze do swoich... Czyz nie powinna dumnie powiewać nad płocką wieżą zamkową, nad tym Płockiem, gniazdem i stolicą całego Mazowsza? Po stokroć powinna tam codziennie byc! Panie Marszałku, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedobry Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.mm.pl 07.08.06, 12:35 dołóz se kaczke.sługus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumoter Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.msk.pl 07.08.06, 17:04 Niedobry kaczkę sobie weż do łóżka i sobie ulżyj stary. Mimo twojej opozycji cieszę sie ze znaków Mazowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud-2 Re: Drugie podejście do orła IP: *.net.pl / 195.205.223.* 07.08.06, 13:31 Kumoter podoba mi sie twój lokalno-mazowiecki patriotyzm.Ale historii Mazowsza to się poducz, bo jak widać z twojej wypowiedzi daleko ci do znajomości tematu nawet na poziomie "powszechniaka"!!!!I nie ubliżaj innym - to "historykom " nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumoter Re: Drugie podejście do orła IP: *.plock.msk.pl 07.08.06, 17:18 "zbud-2" ano powiem tak. Tym patriotyzmem mozemy sie obdzielac obydwaj. I ty masz go wiele (bo cie sprawa nie obchodzi), a i mnie go nie brakuje. Grunt to nie wstydzic się go. Co sie tyczy historii to masz racie z hereldyki jestem zielony bom chodził na wagarya le temat jest w czyms innym. Pomnisz wpadke z kogutem obornickiem? Nie! Tak myślałem. To przeleś forum i znajdziesz rzecz o tym kuraku nieszczęsnym co chciał założyć barwy mazowieckie. I w porę, jak pyszny, wrócił do tychże Obornik i tam zapewne pieje do dziś dnia. A teraz co do mojej znajomości historii. I tu strzeliłeś gafę. Miałem bardzo dobrych nauczycieli i skończyłem godne szkoły, zapewniam cię. Mówię o tym nie chwaląc sie bo czas jaki spędziłem nad historią mnie do tego upoważnia. Jeżeli zaś wrednie odczytałeś moje uwagi co do włąściwośći ptactwa jakie zostało chyłkiem przyniesione do Płocka to i tu nie masz racji. Załość przemawia ino z płytkiej kompetencji urzędniczej, a tu nie dośmiechu mi a do żałości wielkiej. Tom że uczynił wstręt urzędowi mało biegłemu w hodowli kuraków bom nie zwykły z gapy jadać pieczyste, a na to sie zanosiło. Czego i tobie, młody, nie życzę. Bywaj! Ps. Historykiem, mimo wysiłku wielu nie zostałem, ale chętnie na historie baczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud-2 Re: Drugie podejście do orła IP: *.net.pl / 195.205.223.* 07.08.06, 13:33 orzeł- aż kapie z ciebie służalczość!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prd Re: Drugie podejście do orła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:59 rozliczenie i kić czy emerytuta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisowczyk Re: prd IP: *.plock.msk.pl 10.08.06, 16:17 Zdrowy, kmiot czy wariat? Odpowiedz Link Zgłoś