Dodaj do ulubionych

Motyw zabójstwa? Rabunkowy

IP: *.c148.petrotel.pl 11.09.06, 21:53
robi się coraz mniej bezpiecznie!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: plocczanin Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.hsd1.pa.comcast.net 11.09.06, 22:38
      Czy az tak ciezko jest znalezc prace i zarobic te pieniadze zamiast za nie
      zabic? Czy ten chlopak naprawde myslal, ze zycie jest jak film i wystarczy
      zlikwidowac swiadka/i to na dodatek kolege jak twierdza w artykule zeby nie
      zostac zlapanym? Czy mamy od dzis bac sie pracowac, bo mozemy zginac zadzgani
      przez psychopate? Sledze ta historie od poczatku, bylem pewny, ze to ofiara
      bronila sie i nie chciala oddac pieniedzy, ale nie- morderca przyjechal z
      zamiarem zamordowania, po to w koncu wzial noz i po to zadal te ciosy! Nie
      powinno byc dla takich litosci! A moze by mu tak uciac obie rece zanim sie go
      wsadzi do wiezienia na te 25 lat. To i tak jest nic w porownaniu z bolem ktory
      zadal ofiarze i rodzinie. I przynajmniej nigdy by juz nie wzial noza do reki! I
      nie wierze ze to byl mily i spokojny chlopak. Szalency czesto bywaja mili, a on
      musial byc psychopata, bo normalny czlowiek nie jest zdolny do morderstwa!
      • Gość: do plocczanina Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.c155.petrotel.pl 12.09.06, 00:17
        jak go nie znasz to nie pie..glupot ze to jest jakis psychopata
        • Gość: TROLL Psychopata nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 06:41
          Ale ciężko po..y.
        • ivulspirit Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy 12.09.06, 14:13
          racja.... napad na stację paliw i zadźganie znajomego nozem to w dzisiejszych
          czasach normalka... o ja tez chyba zaraz wyjde i kogoś dziabne nawet wiem kogo.

25 lat? Czy wy wiecie ile utrzymanie takiego pasożyta będzie kosztować?
          Poponuje żeby na takich ludziach testować leki na jakieś nieuleczalne choroby
          typu Ebola (takie ktore w przypadku nieudanej kuracji szybko zabija pacjenta)
          • Gość: do zoski Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 89.100.100.* 12.09.06, 15:56
            niewpie..... sie w nie swoje sprawy!!!!!!!!!!! jak tlumaczyc glupoty mlodych
            ludzi CO??????????????? !!!! bo dla mnie ten czlowiek to dno spoleczenstwa i
            prawda jest to ze powinni go dojechac w tym pierdlu!!!! a ty jestes jakas
            inna???? niewiem z kad ty masz komputer wiesniaro!!!!!!!!!!!
            • Gość: zośka Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:15
              ty wiesniaku!!!! po pierwsze "z kad"pisze sie "skąd" tumanie!!! a po druge za
              glupi jestes zeby cos zrozumiec!!!ja przynajmniej mam komputer a nie
              amice.narazie bukiecie
    • Gość: dfsg Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.class147.petrotel.pl 12.09.06, 00:41
      spoko nie byl zly tylko tata go w dziecinstwei wykorzystywal nie czytal mu bajek i mial metalowe zabawki to wszystko przez
      KARA ŚMIERCI ŚMIEĆ ZA ŚMIERĆ
      • Gość: spat 1000% popieram przedmowce-smierc za smierc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 07:33
        smieszy mnie stwierdznie, ze ten s*******, co zabil z zimna krwia, na dodatek
        kogos, kogo znal, ze teraz "grozi mu dożywocie". za zaplanowane zabojstwo dla
        pieniedzy (na dodatek pisza o jakichs narkotykach) bedzie mial dozywotnie
        wakacje na koszt podatnikow... strasznie dziekuje za tkaa sprawiedliwosc.
        takiemu nalezy sie tylko wysokie drzewo i kilka metrow sznura... kara
        smierci...
        najbardziej beznadziejne jest to, ze z tego s***** nagle wszyscy probuja
        aniolka zrobic, ze taki dobry, uczynny... zabjca jest zabojca - co z tego, ze z
        tzw. "dobrego domu", co z tego, ze "uczunny" - on jest ZABOJCA, bo sa na to
        DOWODY i jedyna kara pownna byc dla niego SMIERC. nie zwroci to swiatu
        chlopaka, ale przynajmniej jednego s******** mniej na swiecie
    • Gość: kumoter Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.plock.msk.pl 12.09.06, 08:39
      Wywody rzecznika Policji są ...rozbrajające. Tak i w taki sposób nie mówi
      sie o przestępcy, który dopuścił się mordu z najniższych pobudek. Pan Girula
      jest jeszcze młopdym policjantem i bywa zaskakiwany tym, że np. w człowieku
      drzemie drugie ego Idrugie ja) i czeka na impuls wyzwolenia. Krymionologia
      dokładnie opisuje takie stany i to dla policjanta nie powinno byc żadnym
      zaskoczeniem. Ponaddto jest pytanie czy takie opinie można wydawać przed
      badaniami psychiatrycznymi zabójcy, a ten obowiązkowo będzie nimi objęty.
      Biedny i żałosny ten morderca, bandyta z nożem w ręku. A posiadana przez
      niego "mała ilość narkotyków" jest, jak więć dla sprawy nie istotna.
      Przedstawiony obraz zabójcy to chłopak zagubiony, nie wiedzący co z sobą zrobić
      bo mu mała ilość narkotyków nie urozmaiciła życia więc odwiedził swojego
      dobrego znajomego. Tam widząć obnażoną swoją biedę, bo nie pracował i nie miał
      szmalcu postanowił zmienić swój status majątkowy i zdecydowanie potwierdził
      pchnięciem noża. Zabił znajomego, no bo kogo miał zabić skoro nieznajomi go
      peszyli i nie umiał nawiązywać tychże znajomości.
      Proponuję panu rzecznikowi ograniczyć się do suchych faktów zdarzenia, a motyw
      i okoliczności modalne pozostawić sądowi. Tam zbrodzień ów będzie miał okazje
      je wyłuszczyć dokładnie, oczywiście, jeżeli zechce.
      Ale dobre i to, że społecznośc o tej hanbie przy Dobrzyńskiej dowiedziała się
      nieco więcej gasząc tym samym różne plotki.
      Pana rzecznika pozdrawiam.
      • Gość: do kumotra Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.c242.petrotel.pl 13.09.06, 18:05
        jeśli cytujesz klasyków nie podpisuje sie pod tym _ "Tam zbrodzień ów będzie
        miał okazje
        je wyłuszczyć dokładnie, oczywiście, jeżeli zechce." tylko napisz kto tak
        powiedział - ja wiem ale ty uzurpujesz na kogos kim chyba nie jesteś
        • Gość: kumoter Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.plock.msk.pl 13.09.06, 19:46
          To moje słowa i tylko moje.
    • Gość: sertom Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:59
      i mamy kolejny przykład co narkotyki robią z ludzi, za normalny pewnie koles
      nie był ale gdyby nie ćpał to może az do takiego czynu by sie nie posunał a tak
      to nałykał sie jakiegoś syfu i sie skończyło jak sie skończyło... mamy jednego
      normalnego człowieka mniej na świecie i jednego świra wiecej na którego
      utrzymanie w pierdlu społeczeństwo bedzie płaciło przez wieeeele lat... ale
      chyba juz lepiej za gościa płacić niż miałby nadal chodzić wsrod nas
    • Gość: ravex Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.11-87-r.retail.telecomitalia.it 12.09.06, 09:50
      a przeciez w ostatnim tygodniu wiadomosci podaly ze jestesmy zaraz po
      Bialymstoku najbezpieczniejszym miastem w Polsce? czyzby statystyki klamaly??
      • Gość: Marcin Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 89.100.100.* 12.09.06, 11:56
        sluchaj w telewizi to mozesz sobie serial ogladac . o tym gdzie i kiedy cos sie
        stanie nie ty decydujesz. Masz prawo sie zaczac bac tak jak inni bo takich
        zdarzen bedzie coraz wiecej.. Polska jest biednym krajem i nic sie nie polepszy
        a na odwrud bedzie jeszcze gozej ,,,, tragedi takiej jak ta niepowinno byc .
        Mlodzi ludzie wyjezdzaja za granice (NORMALNI) masowo dlaczego bo w polsce jest
        zle!!!! Wiec niech (Prezydent nasz wspanialy) Zacznie myslec nad tym jak
        utworzyc mniejsca pracy dla mlodych ludzi ktorzy niemaja co robic tak jak ten
        (sprawca) i doprowadzaja do takich akcji.. I przestancie pier...c o jakis karach
        smierci bo to bez sensu. Jak ty bys syna 22Lata uczyl jak zyc a potem by ci go
        odebrano to co ty bys zrobil> .. I nie bronie nikogo w tej chwili>...
        Zmiencie cos w tej Polsce bo zaczyna krwawic , krwia mlodych i niewinnych
        Ludzi DZIEKUJE!! POZDRO CALE PRObki
        • Gość: "zoska" Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:09
          nie rozumiem Twoich wypowiedzi Marcinie!!! jak mozesz usprawiedliwiac
          morderstwo sytuacja w kraju!!!!! czy kazdy mlody czlowiek bez pracy ma prawo
          odebrac zycie drugiej osobie??? a poza tym...morderca jak kazdy inny tez mogl
          wyjechac..w poszukiwaniu uczciwych pieniedzy a nie siegac po noz!!!!!
        • Gość: "zoska" Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:12
          no i nie sadze, ze czlowiek ktory z premedytacja zadaje smiertelny cios nozem
          jest NORMALNY!!!! czlowieku, zastanow sie i nie pisz glupot!!!!!!!!!!!!!!
    • alebaba17 Mały wyrok i za dobre sprawowanie wyjdzie niedługo 12.09.06, 11:49
      a może dobry adwokat wybroni. Oburzony jestem okrutnie. Co tacy ludzie myślą,
      że ich nie widać i nikt ich nie zauważy jak kogoś zabiją jak w grach
      komputerowych ? Kiedyś to można było dostać w mordę i kasę zabrali a teraz od
      razu z nożem czy z kijem bejsbolowym... nic klasy u dzisiejszych przestępców,
      ręce opadają.
    • Gość: zuza Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 193.59.38.* 12.09.06, 12:54
      powinni w więzieniu mu upier.. łeb przy samej duip..
    • Gość: Anioł Stróz Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:38
      no cóż kochani. to jest kolejny dowód na to ze narkotyki robią sieczke z
      mózgu!!! więc pozdrawiam wszystkich, którzy biorą różnego rodzaju szmelc i myśla
      że jest to nieszkodliwe. Zaczyna się od piguł na dysko a kończy...w tym
      przypadku tak.
    • Gość: Piotrek Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 217.98.65.* 12.09.06, 17:10
      Dozywocie to za mało,powinno sie sku..synowi łeb ukręcic,za to co zrobił
      Michalowi.Przecierz Michał nie był nic winien dlaczego go spotkał tak okrutny
      los?Smierc za smierc to wszystko co mam do powiedzenia.
      • Gość: arachneta Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:53
        Ludziom potrzebna jest praca i chleb.
        Nie w ukręcaniu głów jest przyszłość.
      • Gość: bezimienna ....... IP: *.c157.petrotel.pl 13.09.06, 15:40
        eh nie sądze żeby było z niego takie niewiniątko. nie rób z Łukasza nie wiadomo
        kogo:P zabił ale nie bo miał taki kaprys żeby pojechać i zabić przypadkowego
        człowieka....
    • Gość: incognito Tragedia dla obu rodzin!!! IP: *.c153.petrotel.pl 12.09.06, 18:54
      Znam Łukasza i ciężko mi jest sie pogodzić z tą całą sytuacją.Podchodzę do tej
      sprawy moze troche inaczej niz wszyscy,napewno jest teraz załamany zmarnował
      sobie zycie ale to co zrobił jest niewybaczalne i musi poniesc
      konsekwencje.Teraz sobie uświadomiłem jak można zmarnowac zycie swoje jak i
      bliskich.
      Składam kondolencje i wyrazy współczucia dla rodziny Michała.
    • Gość: bezimienna wstrząśnięta. IP: *.c244.petrotel.pl 12.09.06, 20:50
      niestety osobiście nie znam chłopaka chociaz mieszkam w tej samej miejscowości.
      ale chciałabum powiedzić coś. otóż nie jestem ani za dożywociem ani za karą
      śmierci. sądze iż powinno sie stworzyć obóz pracy na wzór Oświęcimia .
      oczywiście bez zabójstw. sądze że taka szkoła przydałaby sie mordercą. apeluje
      również do wszystkich mieszkańców Proboszczewic aby rodziców i siostrę chlopaka
      traktowano w miarę normalnie. bo w sumie czemu oni są winni? tak powiecie
      zawinili rodzice jak oni go wychowali. jednakże on ma już 22 lata! więc sam za
      siebie odpowiada.
      • Gość: incognito Re: wstrząśnięta. IP: *.c153.petrotel.pl 12.09.06, 21:43
        Witam!Tak samo jak Ty mieszkam w Proboszczewicach.Znam Łukasza.Przeczytaj list
        od ''incognito'' to ja go napisałem ale nie to chciałem Tobie napisac.Denerwuje
        mnie to że ludzie nie potrafią współczuć i zrozumieć, postawić sie w sytuacji
        rodziny Łukasza ale taka jest chora rzeczywistość ''pieprzonych
        Proboszczewic'''' ludzie potrafią tylko plotkować i gadać za plecami.Słyszałem
        juz 100 wersji wydarzeń co do tej sprawy poprostu jeden wielki ''magiel'''.Jedno
        wiem napewno ze to jest tragedia obu rodzin i ze popełnił zbrodnię która jest
        niewybaczalna.Wiem że to był dobry chłopak ale spieprzył sobie życie, pewnie
        dopiero teraz dociera do niego co zrobił,nic go nie usprawiedliwi , jedynie
        mozna !!!współczuc obu rodzinom!!!!
        • Gość: spat Re: wstrząśnięta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:04
          jeszcze broncie tego bandyte. mam gdzies, ze dla ciebie to byl "dobry chłopak".
          dla mnie to jest pospolity bandyta, ktrego nalezaloby tak ukarac, zeby kazdy
          kolejny zastanowil sie zanim zabije z zimna krwia. poza tym, skoro to
          jest "chora rzeczywistość "pieprzonych Proboszczewic"", to po jakiego grzyba
          przyjechal do plocka zabic? nie ma ludzi w proboszczewicach?
          z calym szacunkiem, ale nie piperz o tym, ze to tragedia obu rodzin. rodzina
          ani przyjaciele michala juz nigdy go nie zobacza, a ten s*****co go zabil
          dostanie moze 20 lat, a wyjdzie pewnie na warunkowym po odbyciu polowy kary.
          tragedia jest to, ze nie ma w polsce prawa, ktore pozwolilby tego s*******
          zgotowac takie sam los, jaki on zgotowal temu chlopakowi
          • Gość: bezimienna . IP: *.c157.petrotel.pl 13.09.06, 15:29
            człowieku czytałeś kiedyś coś o narkotykach? nie sądze żeby Łukasz był
            wtedy "czysty". wiem to go nie uspraweidliwia. ale Łukasz nie zabił aniołka !
            kurcze oboje są winni. Michał nie zasłużył na śmierć i Łukasz także! i Ty chyba
            nigdy nie byłeś w takiej miejscowości jak Proboszczewice. żyje tu nieiwele osób
            i każdy siebie zna! więc gdy coś się stanie zaraz jest wielkie halo. ale czy
            tym razem nie trzeba postawić się w sytuacji obu rodzin? poza tym czemu miał
            zabijać kogoś stąd?! zastanów sie nad swoimi wypowiedziami.
            pamiętaj że Łukasz nie zabił dla 'widzi mi się' chociaż ta kasa go nie
            usprawiedliwa. i ja zresztą nie sądze żeby to było tylko powodem tego zabójstwa
      • Gość: zmartwiona Re: wstrząśnięta. IP: *.c157.petrotel.pl 13.09.06, 17:43
        Ja tez jestem z Probo!! Chce tylko powiedziec ze lukasz byl naprawde fajnym
        chlopakiem nie wiem co w niego wstapilo!! wspolczuje i rodzinie Michala i
        Lukasz pomyslcie jak oni sie teraz musza czuc!! jest mi bardzo przykro!!
        apeluje do mieszkancow probo nie gadajcie juz o tym bo tylko plotkujecie i
        rozgadujecie glupoty a tak na prawde nie wiecie jak mozecie zrobic tym ludziom
        krzywde!!
    • Gość: kratka Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 193.59.38.* 13.09.06, 07:47
      Fajne co piszecie o karze śmierci i łeb za łeb. jestem z rodziny Michała i tak
      naprawdę od poniedziałku zastanawiam sie dlaczego my wszyswcy ludzie wiemy co
      należy z tym zrobić by każdy spokojunie mógł jechać do pracy a ci wielcy? co
      siedzą na stołkach to im tylko w głowie kasa a nie popczucie bezpieczeństwa
      zwykłego człowieka.To jest ogromna tragedia i nikt nie wie jaką przynosi pustkę
      póki nie dotknie nas osobiście.Jednego cudownego chłopaka nie ma i to że
      sprawca jest złapany to co to zmieni.odsiedzi swoje i co?Karzdy z nas powinien
      sobie zrobić rachunek sumienia i zastanowić się nad sensem życia.naszego życia,
      bo cóż ono jest warte skoro ktoś w ciągu chwlili nam je odbiera za marne 3000zł
      Nasz świat nie zmierza w dobrym kierunku. tylko czemy gina tak wspaniali ludzie
      jak Michał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka