Gość: macek IP: *.c148.petrotel.pl 11.09.06, 21:53 robi się coraz mniej bezpiecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: plocczanin Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.hsd1.pa.comcast.net 11.09.06, 22:38 Czy az tak ciezko jest znalezc prace i zarobic te pieniadze zamiast za nie zabic? Czy ten chlopak naprawde myslal, ze zycie jest jak film i wystarczy zlikwidowac swiadka/i to na dodatek kolege jak twierdza w artykule zeby nie zostac zlapanym? Czy mamy od dzis bac sie pracowac, bo mozemy zginac zadzgani przez psychopate? Sledze ta historie od poczatku, bylem pewny, ze to ofiara bronila sie i nie chciala oddac pieniedzy, ale nie- morderca przyjechal z zamiarem zamordowania, po to w koncu wzial noz i po to zadal te ciosy! Nie powinno byc dla takich litosci! A moze by mu tak uciac obie rece zanim sie go wsadzi do wiezienia na te 25 lat. To i tak jest nic w porownaniu z bolem ktory zadal ofiarze i rodzinie. I przynajmniej nigdy by juz nie wzial noza do reki! I nie wierze ze to byl mily i spokojny chlopak. Szalency czesto bywaja mili, a on musial byc psychopata, bo normalny czlowiek nie jest zdolny do morderstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plocczanina Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.c155.petrotel.pl 12.09.06, 00:17 jak go nie znasz to nie pie..glupot ze to jest jakis psychopata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROLL Psychopata nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 06:41 Ale ciężko po..y. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy 12.09.06, 14:13 racja.... napad na stację paliw i zadźganie znajomego nozem to w dzisiejszych czasach normalka... o ja tez chyba zaraz wyjde i kogoś dziabne nawet wiem kogo. 25 lat? Czy wy wiecie ile utrzymanie takiego pasożyta będzie kosztować? Poponuje żeby na takich ludziach testować leki na jakieś nieuleczalne choroby typu Ebola (takie ktore w przypadku nieudanej kuracji szybko zabija pacjenta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zoski Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 89.100.100.* 12.09.06, 15:56 niewpie..... sie w nie swoje sprawy!!!!!!!!!!! jak tlumaczyc glupoty mlodych ludzi CO??????????????? !!!! bo dla mnie ten czlowiek to dno spoleczenstwa i prawda jest to ze powinni go dojechac w tym pierdlu!!!! a ty jestes jakas inna???? niewiem z kad ty masz komputer wiesniaro!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:15 ty wiesniaku!!!! po pierwsze "z kad"pisze sie "skąd" tumanie!!! a po druge za glupi jestes zeby cos zrozumiec!!!ja przynajmniej mam komputer a nie amice.narazie bukiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsg Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.class147.petrotel.pl 12.09.06, 00:41 spoko nie byl zly tylko tata go w dziecinstwei wykorzystywal nie czytal mu bajek i mial metalowe zabawki to wszystko przez KARA ŚMIERCI ŚMIEĆ ZA ŚMIERĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spat 1000% popieram przedmowce-smierc za smierc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 07:33 smieszy mnie stwierdznie, ze ten s*******, co zabil z zimna krwia, na dodatek kogos, kogo znal, ze teraz "grozi mu dożywocie". za zaplanowane zabojstwo dla pieniedzy (na dodatek pisza o jakichs narkotykach) bedzie mial dozywotnie wakacje na koszt podatnikow... strasznie dziekuje za tkaa sprawiedliwosc. takiemu nalezy sie tylko wysokie drzewo i kilka metrow sznura... kara smierci... najbardziej beznadziejne jest to, ze z tego s***** nagle wszyscy probuja aniolka zrobic, ze taki dobry, uczynny... zabjca jest zabojca - co z tego, ze z tzw. "dobrego domu", co z tego, ze "uczunny" - on jest ZABOJCA, bo sa na to DOWODY i jedyna kara pownna byc dla niego SMIERC. nie zwroci to swiatu chlopaka, ale przynajmniej jednego s******** mniej na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumoter Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.plock.msk.pl 12.09.06, 08:39 Wywody rzecznika Policji są ...rozbrajające. Tak i w taki sposób nie mówi sie o przestępcy, który dopuścił się mordu z najniższych pobudek. Pan Girula jest jeszcze młopdym policjantem i bywa zaskakiwany tym, że np. w człowieku drzemie drugie ego Idrugie ja) i czeka na impuls wyzwolenia. Krymionologia dokładnie opisuje takie stany i to dla policjanta nie powinno byc żadnym zaskoczeniem. Ponaddto jest pytanie czy takie opinie można wydawać przed badaniami psychiatrycznymi zabójcy, a ten obowiązkowo będzie nimi objęty. Biedny i żałosny ten morderca, bandyta z nożem w ręku. A posiadana przez niego "mała ilość narkotyków" jest, jak więć dla sprawy nie istotna. Przedstawiony obraz zabójcy to chłopak zagubiony, nie wiedzący co z sobą zrobić bo mu mała ilość narkotyków nie urozmaiciła życia więc odwiedził swojego dobrego znajomego. Tam widząć obnażoną swoją biedę, bo nie pracował i nie miał szmalcu postanowił zmienić swój status majątkowy i zdecydowanie potwierdził pchnięciem noża. Zabił znajomego, no bo kogo miał zabić skoro nieznajomi go peszyli i nie umiał nawiązywać tychże znajomości. Proponuję panu rzecznikowi ograniczyć się do suchych faktów zdarzenia, a motyw i okoliczności modalne pozostawić sądowi. Tam zbrodzień ów będzie miał okazje je wyłuszczyć dokładnie, oczywiście, jeżeli zechce. Ale dobre i to, że społecznośc o tej hanbie przy Dobrzyńskiej dowiedziała się nieco więcej gasząc tym samym różne plotki. Pana rzecznika pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kumotra Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.c242.petrotel.pl 13.09.06, 18:05 jeśli cytujesz klasyków nie podpisuje sie pod tym _ "Tam zbrodzień ów będzie miał okazje je wyłuszczyć dokładnie, oczywiście, jeżeli zechce." tylko napisz kto tak powiedział - ja wiem ale ty uzurpujesz na kogos kim chyba nie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumoter Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.plock.msk.pl 13.09.06, 19:46 To moje słowa i tylko moje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sertom Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:59 i mamy kolejny przykład co narkotyki robią z ludzi, za normalny pewnie koles nie był ale gdyby nie ćpał to może az do takiego czynu by sie nie posunał a tak to nałykał sie jakiegoś syfu i sie skończyło jak sie skończyło... mamy jednego normalnego człowieka mniej na świecie i jednego świra wiecej na którego utrzymanie w pierdlu społeczeństwo bedzie płaciło przez wieeeele lat... ale chyba juz lepiej za gościa płacić niż miałby nadal chodzić wsrod nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravex Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.11-87-r.retail.telecomitalia.it 12.09.06, 09:50 a przeciez w ostatnim tygodniu wiadomosci podaly ze jestesmy zaraz po Bialymstoku najbezpieczniejszym miastem w Polsce? czyzby statystyki klamaly?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 89.100.100.* 12.09.06, 11:56 sluchaj w telewizi to mozesz sobie serial ogladac . o tym gdzie i kiedy cos sie stanie nie ty decydujesz. Masz prawo sie zaczac bac tak jak inni bo takich zdarzen bedzie coraz wiecej.. Polska jest biednym krajem i nic sie nie polepszy a na odwrud bedzie jeszcze gozej ,,,, tragedi takiej jak ta niepowinno byc . Mlodzi ludzie wyjezdzaja za granice (NORMALNI) masowo dlaczego bo w polsce jest zle!!!! Wiec niech (Prezydent nasz wspanialy) Zacznie myslec nad tym jak utworzyc mniejsca pracy dla mlodych ludzi ktorzy niemaja co robic tak jak ten (sprawca) i doprowadzaja do takich akcji.. I przestancie pier...c o jakis karach smierci bo to bez sensu. Jak ty bys syna 22Lata uczyl jak zyc a potem by ci go odebrano to co ty bys zrobil> .. I nie bronie nikogo w tej chwili>... Zmiencie cos w tej Polsce bo zaczyna krwawic , krwia mlodych i niewinnych Ludzi DZIEKUJE!! POZDRO CALE PRObki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "zoska" Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:09 nie rozumiem Twoich wypowiedzi Marcinie!!! jak mozesz usprawiedliwiac morderstwo sytuacja w kraju!!!!! czy kazdy mlody czlowiek bez pracy ma prawo odebrac zycie drugiej osobie??? a poza tym...morderca jak kazdy inny tez mogl wyjechac..w poszukiwaniu uczciwych pieniedzy a nie siegac po noz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "zoska" Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:12 no i nie sadze, ze czlowiek ktory z premedytacja zadaje smiertelny cios nozem jest NORMALNY!!!! czlowieku, zastanow sie i nie pisz glupot!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 Mały wyrok i za dobre sprawowanie wyjdzie niedługo 12.09.06, 11:49 a może dobry adwokat wybroni. Oburzony jestem okrutnie. Co tacy ludzie myślą, że ich nie widać i nikt ich nie zauważy jak kogoś zabiją jak w grach komputerowych ? Kiedyś to można było dostać w mordę i kasę zabrali a teraz od razu z nożem czy z kijem bejsbolowym... nic klasy u dzisiejszych przestępców, ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 193.59.38.* 12.09.06, 12:54 powinni w więzieniu mu upier.. łeb przy samej duip.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Stróz Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:38 no cóż kochani. to jest kolejny dowód na to ze narkotyki robią sieczke z mózgu!!! więc pozdrawiam wszystkich, którzy biorą różnego rodzaju szmelc i myśla że jest to nieszkodliwe. Zaczyna się od piguł na dysko a kończy...w tym przypadku tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 217.98.65.* 12.09.06, 17:10 Dozywocie to za mało,powinno sie sku..synowi łeb ukręcic,za to co zrobił Michalowi.Przecierz Michał nie był nic winien dlaczego go spotkał tak okrutny los?Smierc za smierc to wszystko co mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 217.98.65.* 12.09.06, 17:10 Dozywocie to za mało,powinno sie sku..synowi łeb ukręcic,za to co zrobił Michalowi.Przecierz Michał nie był nic winien dlaczego go spotkał tak okrutny los?Smierc za smierc to wszystko co mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arachneta Re: Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:53 Ludziom potrzebna jest praca i chleb. Nie w ukręcaniu głów jest przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienna ....... IP: *.c157.petrotel.pl 13.09.06, 15:40 eh nie sądze żeby było z niego takie niewiniątko. nie rób z Łukasza nie wiadomo kogo:P zabił ale nie bo miał taki kaprys żeby pojechać i zabić przypadkowego człowieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Tragedia dla obu rodzin!!! IP: *.c153.petrotel.pl 12.09.06, 18:54 Znam Łukasza i ciężko mi jest sie pogodzić z tą całą sytuacją.Podchodzę do tej sprawy moze troche inaczej niz wszyscy,napewno jest teraz załamany zmarnował sobie zycie ale to co zrobił jest niewybaczalne i musi poniesc konsekwencje.Teraz sobie uświadomiłem jak można zmarnowac zycie swoje jak i bliskich. Składam kondolencje i wyrazy współczucia dla rodziny Michała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienna wstrząśnięta. IP: *.c244.petrotel.pl 12.09.06, 20:50 niestety osobiście nie znam chłopaka chociaz mieszkam w tej samej miejscowości. ale chciałabum powiedzić coś. otóż nie jestem ani za dożywociem ani za karą śmierci. sądze iż powinno sie stworzyć obóz pracy na wzór Oświęcimia . oczywiście bez zabójstw. sądze że taka szkoła przydałaby sie mordercą. apeluje również do wszystkich mieszkańców Proboszczewic aby rodziców i siostrę chlopaka traktowano w miarę normalnie. bo w sumie czemu oni są winni? tak powiecie zawinili rodzice jak oni go wychowali. jednakże on ma już 22 lata! więc sam za siebie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: wstrząśnięta. IP: *.c153.petrotel.pl 12.09.06, 21:43 Witam!Tak samo jak Ty mieszkam w Proboszczewicach.Znam Łukasza.Przeczytaj list od ''incognito'' to ja go napisałem ale nie to chciałem Tobie napisac.Denerwuje mnie to że ludzie nie potrafią współczuć i zrozumieć, postawić sie w sytuacji rodziny Łukasza ale taka jest chora rzeczywistość ''pieprzonych Proboszczewic'''' ludzie potrafią tylko plotkować i gadać za plecami.Słyszałem juz 100 wersji wydarzeń co do tej sprawy poprostu jeden wielki ''magiel'''.Jedno wiem napewno ze to jest tragedia obu rodzin i ze popełnił zbrodnię która jest niewybaczalna.Wiem że to był dobry chłopak ale spieprzył sobie życie, pewnie dopiero teraz dociera do niego co zrobił,nic go nie usprawiedliwi , jedynie mozna !!!współczuc obu rodzinom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spat Re: wstrząśnięta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:04 jeszcze broncie tego bandyte. mam gdzies, ze dla ciebie to byl "dobry chłopak". dla mnie to jest pospolity bandyta, ktrego nalezaloby tak ukarac, zeby kazdy kolejny zastanowil sie zanim zabije z zimna krwia. poza tym, skoro to jest "chora rzeczywistość "pieprzonych Proboszczewic"", to po jakiego grzyba przyjechal do plocka zabic? nie ma ludzi w proboszczewicach? z calym szacunkiem, ale nie piperz o tym, ze to tragedia obu rodzin. rodzina ani przyjaciele michala juz nigdy go nie zobacza, a ten s*****co go zabil dostanie moze 20 lat, a wyjdzie pewnie na warunkowym po odbyciu polowy kary. tragedia jest to, ze nie ma w polsce prawa, ktore pozwolilby tego s******* zgotowac takie sam los, jaki on zgotowal temu chlopakowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienna . IP: *.c157.petrotel.pl 13.09.06, 15:29 człowieku czytałeś kiedyś coś o narkotykach? nie sądze żeby Łukasz był wtedy "czysty". wiem to go nie uspraweidliwia. ale Łukasz nie zabił aniołka ! kurcze oboje są winni. Michał nie zasłużył na śmierć i Łukasz także! i Ty chyba nigdy nie byłeś w takiej miejscowości jak Proboszczewice. żyje tu nieiwele osób i każdy siebie zna! więc gdy coś się stanie zaraz jest wielkie halo. ale czy tym razem nie trzeba postawić się w sytuacji obu rodzin? poza tym czemu miał zabijać kogoś stąd?! zastanów sie nad swoimi wypowiedziami. pamiętaj że Łukasz nie zabił dla 'widzi mi się' chociaż ta kasa go nie usprawiedliwa. i ja zresztą nie sądze żeby to było tylko powodem tego zabójstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: wstrząśnięta. IP: *.c157.petrotel.pl 13.09.06, 17:43 Ja tez jestem z Probo!! Chce tylko powiedziec ze lukasz byl naprawde fajnym chlopakiem nie wiem co w niego wstapilo!! wspolczuje i rodzinie Michala i Lukasz pomyslcie jak oni sie teraz musza czuc!! jest mi bardzo przykro!! apeluje do mieszkancow probo nie gadajcie juz o tym bo tylko plotkujecie i rozgadujecie glupoty a tak na prawde nie wiecie jak mozecie zrobic tym ludziom krzywde!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kratka Motyw zabójstwa? Rabunkowy IP: 193.59.38.* 13.09.06, 07:47 Fajne co piszecie o karze śmierci i łeb za łeb. jestem z rodziny Michała i tak naprawdę od poniedziałku zastanawiam sie dlaczego my wszyswcy ludzie wiemy co należy z tym zrobić by każdy spokojunie mógł jechać do pracy a ci wielcy? co siedzą na stołkach to im tylko w głowie kasa a nie popczucie bezpieczeństwa zwykłego człowieka.To jest ogromna tragedia i nikt nie wie jaką przynosi pustkę póki nie dotknie nas osobiście.Jednego cudownego chłopaka nie ma i to że sprawca jest złapany to co to zmieni.odsiedzi swoje i co?Karzdy z nas powinien sobie zrobić rachunek sumienia i zastanowić się nad sensem życia.naszego życia, bo cóż ono jest warte skoro ktoś w ciągu chwlili nam je odbiera za marne 3000zł Nasz świat nie zmierza w dobrym kierunku. tylko czemy gina tak wspaniali ludzie jak Michał? Odpowiedz Link Zgłoś