Dodaj do ulubionych

Forum niszczące Dobro.

06.11.06, 17:57
Potraficie zochydzic najwazniesze sprawy narodowe i religijne. Tak to cel
AGORY został osiągniety . Uzyskaliście zamierzony cel, toteż wyłączam się.
Jestem pełen pogardy dla twórców Forum w całosci. Tyle zła uczyniliście.
Zamiast nieśc Dobro, wyzwoliliscie z nich najgorsze siły zła.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaziu z trzepowa Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.c243.petrotel.pl 06.11.06, 18:20
      jestesmy z tobą ...
      • Gość: alojzy Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:24
        nieobecni nie mają racji, ale skoro sie Pan wyłącza i zostawia im pole
        to tylko podziwiać pana skuteczność
    • Gość: TROLL Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:24
      Panie Dylewski proszę samemu czynić DOBRO dzisiaj, tu i teraz.
      Wiele ZŁA wyrządził Pan i Pana koledzy z DOBREM w gębie.
      • Gość: darek Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:28
        cieszyć sie wypada ze wiele zła wam wyrządził, stoisz trollu w tym tłumie który
        wołał; Ukrzyzzuj Go.
        Dobrze że sie odkryłes.
        • Gość: TROLL Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:44
          Zło wyrządzane jest złem, nie ważne komu.
          Tak jak kłamstwa są kłamstwami.

Pana Zenona krzyżować?
          Po co?
          Jak on sam powiesił się na portkach.
          • rromero Re: Forum niszczące Dobro. 06.11.06, 19:08
            Człowiek małej wiary nawet wśród świętych będzie wątpiącym.
            Człowiek wielkiej wiary nawet wśród potępionych będzie głosił chwałę pana.
    • Gość: dfg Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:27
      chyba Dylewski ma rację, skąd w Płocku tyle śmieci,
    • Gość: TROLL DOBRO = Zenon Dylewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:33
      Na tym forum niszczą Pana, a raczej zachowanie i czyny.
      Dobro według Pana to = Zenon Dylewski?
      Czy o niszczenie tego Dobra Panu chodzi?
    • roman_j Re: Forum niszczące Dobro. 06.11.06, 21:28
      zenon56 napisał:

> Zamiast nieśc Dobro, wyzwoliliscie z nich najgorsze siły zła.

Najwięcej sił zła wyzwoliliście z autora powyższych słów...
      • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 00:18
        rj jestes miernotą, slopem intelektualnym. Gdybyś istoto małoludzka podjął
        tematy podjęte przeze mnie, wyjaśnił niewiedzacym o co chodzi z tepieniem
        narodu polskiego, naduzywaniem systemu stosowania rzekomego polskiego
        antysemityzmu, podjąłbyś temat humanistyczny,socjologiczny, historyczny.
        Chocbym nie miał racji, pokazałbyś sie jako filozof, socjolog, historyk. Ty i
        twoi pobratymcy pokazaliście prostackie wybryki, osobowo nalatując na mnie. Ani
        słowem nie podjęliści hańbiących Polske spraw. Nie znacie sie po prostu na tym.
        Pustka ideowa i duchowa.
        I tu wróciłeś z innymi do swoich korzeni.A jeszcze trzymaja cie w pracy, kiedy
        psujesz opinię uczelni.
        Tym, którzy ujęli sie za mną, dziekuję od serca. Miałem juz nie pisac ale nie
        mogłem przebolec, ze nie podjeli zadnego tematu ideowego, Skazując nadużywanie
        swobód pozyskanych ze szkodą dla społeczeństwa na relatywizm historyczny. I tak
        nie pisze do was dznany puste pobielane, lecz do ludzi, którzy przyjdą po nas.
        Opisuje tylko Znaki Czasu. Taka moja wola kawko , nauczycielko. Zenon Dylewski.
        • Gość: zielonyjarek Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.plock.msk.pl 07.11.06, 08:47
          Jednak "kawce" nie darowano! hahahaha Cienko bo cienko ale nie darowano.
          Uczulenie jakieś czy co?
          Dostało się i doktorstwu. Hm...
          Ale gdzie jest porcja dla "dudusia"? Miłość do kata? Bywa, bywa...
          Nie ruszono też chłopstwa.
          A swoją droga cisza ma charakter higieny. Dobre i to.
          • Gość: obserwator Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 09:20
            Zlikwidowano zd ale co w zamian dały społeczeństwu osoby prześladujące go?
            • Gość: trolek Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:22
              zd sam się zlikwidował, podobno powiesił się
              na portkach od Leviego
              • Gość: Pan Cogito Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:43
                A Levi Strauss byl przeciez Zydem-historia zatoczyla kolo,historia pozwolila
                sobie na zart-chodzi w "zydowskich" portkach fabrykanta Izraelity a psioczy na
                Zydow a z drugiej strony jak mu ktos zarzuci antysemityzm to pisze ze Zydow
                szanuje i ich broni.Zdecyduje sie w koncu Zenek.
                Od razu uprzedze ze nie jestem Żydem,jestem czystym Polakiem,nie glosuje na
                post komune ale jestem tez czlowiekiem tolerancyjnym i kazdemu wolno miec
                poglady wedle uznania wlasnego.
                • roman_j Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 21:06
                  Gość portalu: Pan Cogito napisał(a):

> Od razu uprzedze ze nie jestem Żydem,jestem czystym Polakiem,

Muszę Cię zmartwić. Nie Ty o tym decydujesz. To, czy jesteś Żydem, czy nie,
                  zależy od tego, komu się narazisz. I nie ma to nic wspólnego z Twoim
                  pochodzeniem. Możesz mieć nawet herb, a wtedy powiedzą Ci, że go kupiłeś. ;-))
                  • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 08.11.06, 21:31
                    Powiem tak;

Z cynizmem i brakiem człowieczeństwa pastwicie sie nade mną.
                    Wiem, ze tacy osobnicy wstydu nie mają i odwoływanie się do istoty waszego
                    człowieczeństwa, mija się z celem. Ale pozostaje jeszcze zapis elektroniczny
                    przesylany do Biblioteki Narodowej, jako Znaki Czasu naszych dni.

Z dna tej nagonki którą umożliwia Spółka Agora, powiem;

Lat tysiące przeszło i ludu miliardy.

Zawsze tak samo – w cierpieniu żywot wiedli – nieufni Duchowi Boga w sobie. A
                    pustka w tłumie ludzi, nie może dać szczęścia. Nie może dać miłości. Grzech
                    nieufności jest grzechem czystości. Strach dusi gardło a usta mówią grzeczne
                    wyuczone słowa, bojąc się powiedzieć

KOCHAM CIEBIE A CIERPIĘ NIEPOTRZEBNIE.

Lecz słyszymy również słowa buntu. I tak lat tysiące, ci sami idą na
                    zatracenie – nie czując głosu Boga w jedynej chwili zbawienia.
                    Ślepy odejść musi a serce nie może przejąć duszy, tak bliskiej Jedności.
                    Na zatracenie idą już dwie istoty.

Jedna cierpi - bo drogi nie pragnie odnaleźć.
                    Druga cierpi – bo drogę znalazła a osłonić nie może Brata bliskiego na
                    wyciągnięcie ręki.
                    Tak musi być a los nasz bliski jest Bogu. Daleki osobie, której miłość
                    daliśmy za wcześnie.W CIENIU Prawdy – kocham nadal, świadomy Bliskości Ducha
                    Świętego.

Miłości bliźniego - Miłości do Ciebie Ojcze.

TAK MUSI BYĆ

Tak musi być.
                    Dręcząc siebie, oddalamy Boga.
                    Dni i lata, łaską darowane,
                    Otuchą będą na to,
                    Co los przyniesie.
                    Smutek dojrzałości,
                    Młodości uniesień.
                    Dziękuję Panie,
                    Za cierpienia grzechu.
                    Opoką innym będę
                    W niemym uśmiechu.

I tyle mam do powiedzenia.

• Gość: Veto Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:40
                      "Z cynizmem i brakiem człowieczeństwa pastwicie sie nade mną.
                      Wiem, ze tacy osobnicy wstydu nie mają i odwoływanie się do istoty waszego
                      człowieczeństwa, mija się z celem. Ale pozostaje jeszcze zapis elektroniczny
                      przesylany do Biblioteki Narodowej, jako Znaki Czasu naszych dni"

Czy to oznacza ze wg Pana napisalem z cynizmem?A moze wysmiewam sie z Pana?
                      Nie ja nie neguje tego co Pan stara sie przekazac,zwracam tylko uwagr zeby Pan
                      nie dal sie sprowokowac tym piszacym o spodniach z Levis'a itd.I zeby Pan sie
                      tak nie "zacietrzewial" i pisal spokojnie,na luzie,bez zbednych emocji.
                      Owszem jest tu troche krytyki Pana-ale w sensie pozytwynym.Mysle jednak ze Pan
                      nie czyta wszystkiego dokladnie,powoli i ze zrozumieniem tresci i intencji
                      piszacego.
                      A chamstwu forumowemu w tym szkalujacemu Pana i innych daje zdecydowane VETO-
                      ktos z GW powinien w koncu sie za to wziac i unormowac ta dziwna sprawe.
                      • Gość: petrochemik Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:21
                        Zenus A co z naszymi wspomieniami z ZSMP Chyba sie tego nie wstydzisz Czerwony
                        krawat i ty to po prostu hicior Nie wstydz sie Za to wstydz sie proznosci Z
                        ciebie taki historyk socjolog i opozycjonista jak z koziej ....i reszte sobie
                        dopowiedz Acha Informuje ze nie jestem zydem ani sbekiem Nie nalezalem tez do
                        ORMO Roman j . robi sobie z ciebie jaja a ty to chwytasz jako polemike dwoch
                        ludzi na poziomie
        • Gość: benetton Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:32
          Zenku jesteś chory, masz jakieś manie prześladowcze, lecz się albo utop w Wiśle.
          Może jakiś burak kiedyś ci postawi pomnik.
        • roman_j Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 20:56
          Gość portalu: zd napisał(a):

> Chocbym nie miał racji, pokazałbyś sie jako filozof, socjolog, historyk

Po tych hektolitrach pomyj wylanych przez Pana publicznie na moją głowę z
          powodów dla mnie zupełnie niezrozumiałych, bo tych obelgach, wyzwiskach,
          groźbach Pan oczekuje ode mnie, że będę z Panem dyskutował jako filozof,
          socjolog i historyk???? Prawdziwy z Pana żartowniś. :-))

> Ty i twoi pobratymcy pokazaliście prostackie wybryki, osobowo nalatując na
          > mnie.

To, oczywiście nie jest wycieczką osobistą: "rj jestes miernotą, slopem
          intelektualnym. (...) istoto małoludzka".
          Widzi Pan źdźbło w moim oku, a nie widzi belki w swoim. Pana zajadfłe ataki na
          mnie są skutkiem tego, że pokazuje Panu czarno na białym, że nie jest Pan
          krystaliczną osobą, za jaką się uważa i że jest w Panu także dużo Zła. I tylko
          od Pana zależy, czy Pan nad tym Złem zapanuje, czy to ono zapanuje nad Panem.
          Jak na razie przegrywa Pan tę walkę, niestety...
    • kawka Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 10:40
      zenon56 napisał:

> Potraficie zochydzic najwazniesze sprawy narodowe i religijne. Tak to cel
      > AGORY został osiągniety . Uzyskaliście zamierzony cel, toteż wyłączam się.

Przykro mi, ale te słowa można by zrozumieć w ten sposób, że Agora pozwoliła
      Zenonowi 56 na zohydzenie spraw narodowych i religijnych, cel został osiągnięty,
      więc on się już wyłącza.
      Oto kilka przykładów na poparcie takiej tezy.
      "Całe lata przymusowych wyciszeń 1 pokolenia, utajone dla dobra załapania
      się... wyszły na jaw w obecnym pokoleniu. Jawne wystepowanie przeciw
      kościołowi, Wierze, tradycji, wszystko zwielokrotnione naturalnym złem
      dziedzicznym klasy chłopskie" - to cytat z wpisu osoby, która płacze nad brakiem
      poszanowania. Czy przejawem jakiegokolwiek szacunku jest pisanie, że chłopi i
      ich potomkowie naznaczeni są naturalnym złem dziedzicznym? Takie właśnie sączone
      na forum i poza nim "prawdy" niszczą Dobro!
      Taka sama pogarda ze strony autora wątku dotyka Żydów. Napisał tak:
      "To samo tyczy się Żydów płockich.
      1 pokolenie, byó szczęśliwe, że zachowało życie pod kupą gnoju na furmance.
      Było wdzięczne Bogu i Polsce. Pracowaó i żyło dla dobra społeczności.
      Lecz powtarza się historia jak muzułmanami. 2 i 3, 4 pokolenie, ze zdwojona
      siła wybuchmęło , pokazują kim w istocie są."

Dobry Żyd to pokorny Żyd i wdzięczny Polsce oraz samemu zd., który chwali się,że
      wielu Żydom pomagał. Jak? - Tego nie wiem.
      Zd. to żarliwy obrońca naszej katolickiej, chrześcijańskiej religii. Tylko nie
      wie, lub nie pamięta, że to religia wybaczenia, a przede wszystkim miłości. Jego
      tolerancja jest ta wielka, że deklaruje nawet:
      "Tak nie przeszkadza mi Matka Boża, Żydówka. Była Dobrym człowiekiem. Dalej nie
      pisze, żeby mniejszości narodowe nie dostały szału, ze pisze przeciw zasadom
      ich religii. A Polska jak dawnymi czasy, przygarnęła i ich wyznanie."
      Wielka to doprawdy łaskawość, to przygarnięcie. Czyżby zd. nie pamiętał, że
      naród żydowski to naród wybrany?
      Kto wypowiedział te słowa?: "Przez swoje powołanie i swą historię naród żydowski
      jest w szczególny sposób wybrany, aby całemu rodzajowi ludzkiemu głosić zbawczą
      wolę Boga. Zarazem niewyobrażalne cierpienia waszego narodu stały się
      straszliwym i wyrazistym świadectwem tego, jaka tragedia dokonuje się wówczas,
      gdy pod wpływem pychy i zuchwałej samowoli człowiek oddala się od swego Boga i
      Jego przykazań".
      I to: "Ci, którzy uważają fakt, iż Jezus był Żydem i żył w środowisku żydowskim,
      za przypadkowy kontekst kulturowy, który można by zastąpić inną tradycją
      religijną i rozpatrywać postać Jezusa w oderwaniu od niego, nie pozbawiając Go
      tym samym tożsamości, nie tylko błędnie rozumieją sens historii zbawienia, ale -
      co więcej - podważają istotę prawdy o Wcieleniu i uniemożliwiają prawidłowe
      pojmowanie inkulturacji".

Zenon56 kilkakrotnie oburzał się za nazwanie go ksenofobem. I jeszcze częściej
      pisał w tym duchu: "Ale wierzę, że przyjdzie czas, kiedy Polacy będą w swoim
      domu i u siebie". Nie wiem, skąd a obsesyjna mania niższości... Na pewno jednak
      Dobru nie służy.
      Kończę jeszcze jednym cytatem, myślę, że wiele osób zna autora :-)
      "Żydzi i chrześcijanie utrzymują szczególne stosunki. Poprzez orędzie otrzymane
      od Boga w przymierzu mojżeszowym patriarchowie i prorocy należą do naszego
      wspólnego dziedzictwa i ono zaprasza nas do współpracy na rzecz życia na
      świecie. Żydzi i chrześcijanie są z sobą związani i powinni żyć kulturą dialogu
      (...). Do nas należy przekazanie nowym pokoleniom naszych wspólnych bogactw i
      wartości, ażeby nigdy człowiek nie pogardzał swoim bratem w człowieczeństwie i
      żeby już nigdy nie prowadzono wojen lub konfliktów w imię ideologii, która nie
      szanuje kultury lub religii. Natomiast różne tradycje religijne wezwane są do
      wprzęgnięcia swoich tradycji w służenie wszystkim w perspektywie budowania razem
      wspólnego domu europejskiego, zjednoczonego w sprawiedliwości, pokoju,
      różnorodności i solidarności."

• kwisniewski Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 11:58
        prof. Włodzimierz Bojarski

Jak zło dobrem zwyciężać?
        Czyli o dobrych i złych organizacjach

Ze wszystkich stron postrzegamy krzykliwe i drapieżne zło, które panoszy się
        bezkarnie i przestrasza wielu cichych i uczciwych ludzi. Jak zło zwyciężać
        dobrem, skoro źli ludzie są bardzo aktywni, solidarni i dobrze zorganizowani w
        całe "struktury grzechu" (jak je charakteryzuje Ojciec Święty)?
        Do ich sukcesów w znacznej mierze przyczynia się bierność i obojętność ludzi
        poczciwych, którzy z gnuśności i strachu nie reagują, udając, że nie widzą zła,
        gdy ich bezpośrednio nie dotyka.

Do zwycięstwa dobra nad złem potrzeba osobistej ofiarności i męstwa, a zarazem
        miłości do ludzi czyniących zło. Trzeba też aktywnego i solidarnego
        współdziałania ludzi uczciwych w dobrych i sprawnych organizacjach. Każdy
        uczciwy człowiek powinien się angażować w obronie i realizacji dobra
        społecznego, łącząc się przy tym z innymi ludźmi dla bardziej owocnej
        działalności. Takie dobre, aktywne zespoły czy ugrupowania powinny się też
        łączyć, budując obok struktur zła prawdziwe struktury dobra.

Jest wiele różnych organizacji, klubów, komitetów, ugrupowań i partii o
        pięknych nazwach i hasłach, a powstają także dalsze. Jedne z nich są
        rzeczywiście dobre i realizują skutecznie wspólne wartości społeczne. Ale
        niestety są również złe organizacje, których liderzy i animatorzy służą złym
        sprawom - z głupoty, chorobliwej ambicji, ze strachu czy na polecenie swoich
        złych mocodawców. Do swego działania, złego ze względu na cel lub sposób
        realizacji, wciągają innych. Dlatego wstępując do organizacji czy aktywizując
        się w niej, trzeba ją prawidłowo ocenić. Pomocny w tym może być poniższy
        uproszczony klucz.

Organizacja jest dobra i działa pozytywnie, jeżeli:

1. Łączy w dobrych intencjach ludzi podobnie myślących, pragnących wspólnie
        czynić jakieś dobro.

2. Występuje w obronie słusznych praw społecznych, wartości narodowych i
        chrześcijańskich.

3. Kształtuje i pogłębia świadomość obywatelską oraz prawdziwą świadomość
        historyczną i geopolityczną.

4. Angażuje członków do konkretnej, pozytywnej działalności społecznej na
        zewnątrz organizacji, w skali lokalnej i szerszej.

5. Kształtuje obywatelską ofiarność i kompetencje, a eliminuje karierowiczów,
        tępe gaduły i agentów.

6. Dąży do współpracy i związania się z innymi pokrewnymi organizacjami w
        szersze struktury o większej skuteczności działania.

Organizacja jest zła i działa negatywnie, jeżeli:

1. Nie kształtuje i nie pogłębia prawidłowej świadomości obywatelskiej i
        chrześcijańskiej.

2. Nie prowadzi żadnej pozytywnej działalności na zewnątrz organizacji, a
        stanowi klub gaduł, rewię indywidualności tracących czas oraz oszukujących
        siebie i innych, że służą Narodowi.

3. Służy swoim liderom-karierowiczom, którym organizacja i masa biernych
        członków ma ułatwić karierę polityczną oraz dostęp do stanowisk i biznesu.

4. Stopniowo odsuwa bardziej zasłużonych i kompetentnych członków, ażeby nie
        krytykowali liderów i nie chcieli ich zastąpić.

5. Uważa się za "przodującą siłę Narodu", nie chce się z nikim łączyć, usiłuje
        stanąć na czele i wzywa innych, aby się dołączali i podporządkowywali.

6. Służy rozbiciu organizacyjnemu w ruchu chrześcijańsko-narodowym oraz
        rozpraszaniu głosów na różne ugrupowania w wyborach powszechnych.

7. Obiecuje ludziom sukces polityczny, a prowadzi do przegranej, przyczyniając
        się do zniechęcenia i poczucia ogólnej niemożności.

Wiele organizacji mogłoby podjąć trud eliminacji tego, co w nich złe, i
        przezwyciężać to dobrem, najpierw wewnątrz, a następnie w życiu społecznym i
        politycznym. Do tego wezwani są ich liderzy i wszyscy członkowie.

prof. Włodzimierz Bojarski
      • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 12:12
        Kawko głupiutka. Prowadzisz demagogię. Tyle pustosłowia. Nie sciemniaj. Nie
        jestem przeciwnikiem żadnej religii, chyba ze nakazuje zabijac ludzi.
        Judaizm jest tak rózny od chrześcijańizmu, że pogodzic sie nie da. odpuś
        sobie,chyba, ze czynisz to o celowo ale wtedy ja protestuję. Ale mówię za
        siebie.
        Namotałaś co niemiara, aby tylko ukryc, że Żyd nie jest nadczłowiekiem o
        specjalnych uprawnieniach, ale może byc normalnie dobry lub nie. Jak to z
        ludźmi bywa. Jaka jesteś religijna dałaś dowod wypisując w listach o
        zniszczeniu statuetki Matki Bożej.
        Ani się zająknęłaś nad akcja bluźnierstw i szykanowania mnie i rodziny przez
        miłe postacie z Forum. Poczytaj sobie lekture dobrą dla nauczycielek "21
        dowodów na istnienie ..." Moze sie odnajdziesz. A Dobry Żyd, to ten, który jest
        spolegliwy wobec blixniego; ...kto uratuje chociaz jednego człowieka, to tak,
        jakby uratował cały świat.... Tak mówi ich Pismo.

Pragne w to wierzyc.
        Ale widze co innego. I tego mi nikt nie zabroni. Oglądałem film o Mosze
        Dajanie. Ja go nie zrobiłem. Leci to na kablówce od czasu do czasu. To nie ja
        pale fosforem ludzi, strzelam pociskami uranowymi i nie ja strzelam z armat
        czołgu i burzę spychaczami tego samego czołgu, domy ludzkie ich współbraci.

Pismo mówi - NIE ZABIJAJ.

Jeżeli nie chcę pisac o judaiźmie to przyczyna jest prosta.. Nie jestem do
        tego uprawniony. jako chrześcijanin mogę powiedziec;
        Bóg sprawił, że świat otrzymał nową religię chrześcijańską. Widac była
        konieczna dla Dobra ludzkości. Ale nie mnie przeciwstawiac je sobie. Jestem
        tylko małym człowiekiem na ziemi.
        Pozatym kawko to ja a nie ty bylem współautorem książki wydanej przez Agorę o
        temacie związanym ze śmiercią Wielkiego Człowieka i Polaka Jana Pawła II.
        Ja nie odzegnuję sie od mojej Wiary, znając podstawy znanych religii na
        świecie.
        jeżeli pisze o Aorze, to będąc wdzięcznym za przyjęcie mojego uczucia miłości
        do JPII w książce, nie widze działań zmierzających do likwidacji obelg i
        przesladowania POLAKOW w wypowiedziach na Forum. I tyle. Przez kilkanascie lat
        bardzo dobrze współpracowałem z Gazetą. To ona pierwsza, jeszcze w starym
        miejscu zaraz po załozeniu, pisala o niszczeniu GROBOW POWSTANCZYCH 1863r.
        Z wieloma dziennikarzami z Gazety miałem wspólny język. Zniknął on po
        przyslaniu do Płocka nowego nadzorcy. Gazeta nie chce juz pisac o zniszczeniu i
        sprzedaży Mogił polskich bohaterów.
        Ukazuja sie natomiast zorganizowane wpisy nekające. Dlatego też nadal domagam
        sie konieczności Logowania sie do podtytułów.
        Niemila kawko, jakoś pd dnia konieczności Logowania, nie widziałem twego
        logokrakania, jako pseudo przy załozeniu nowego tematu.
        Widac masz co ukryc.
        Siejesz tylko zamęt i ciągle pouczasz, taka to juz fobia dydaktyka .
        Osobnicy spuszczeni z łańcucha kąsaja wg mnie na zlecenie. Ale Dobra u nich
        nie ma. Nie ma i uciebie. O dudusiu nie pisze. W zetemesie nie byłem a kolega?
        piszący? Moi Koledzy i ludzie dobrze mnie znający, nie kąsają. Nie czuja takiej
        potrzeby. Isnieje Więź łącząca ZAŁOGĘ PETROCHEMII z sobą wzajemnie. Jest to
        mocne poczucie SOLIDARYZMU dużej wspólnoty człowieczej. A tego nikt nie jest w
        stanie zniszczyc.
        nie zmuszajcie mnie do pisania. Nie trzeba. Odczuwam żal, że moje życie i
        praca, przeszkadza tym nielicznym wydziwiaczom, których nawet nie znam. Innych
        przepraszam, jeżeli odczuwaja , ze ich skrzywdzilem.
        • kawka Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 12:28
          Wiedziałam, że nie wytrzymasz w postanowieniu milczenia :-))))

> Kawko głupiutka. Prowadzisz demagogię. Tyle pustosłowia. Nie sciemniaj. Nie
          > jestem przeciwnikiem żadnej religii, chyba ze nakazuje zabijac ludzi.
          > Judaizm jest tak rózny od chrześcijańizmu, że pogodzic sie nie da. odpuś
          > sobie,chyba, ze czynisz to o celowo ale wtedy ja protestuję. Ale mówię za
          > siebie.

Ty mówisz za siebie, ja natomiast zamiast własnych, przytoczyłam dosłownie słowa
          Jana Pawła II (ciekawe, że nazywasz to pustosłowiem...). Papież Polak mówił
          zupełnie inaczej, a nawet wbrew temu, co "głosi" Zenon Polak. Poprzez swoją
          miłość i pokorę to Jan Paweł II był i jest autorytetem dla świata: wszystkich
          narodów, religii, wierzących i niewierzących. Zenon56 w kontekście nauk Papieża
          jest kimś, kto... jak to powiedzieć delikatnie... błądzi? I to tyle.
          PS. Ciekawść mnie zżera, dlaczego uparcie nazywasz mnie nauczycielką, choć nie
          mam z tą profesją nic wspólnego?
          • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 13:23
            O jasnolożko. Ujawnij się a stanie się jasno. A tak za parawanem tylko kąsasz,
            chociaż pisałaś, ze jesteś znana policji… Jesteś wrogiem ludzi i ciągle
            motasz. W jednej dużej wypowiedzi opisałaś mnie dokładnie. Ale … jeszcze
            nikogo nie zabiłem….
            Myślę, ze jesteś podła z natury, czyli jesteś w niskim poziomie rozwoju
            duchowego.
            Trzeba być podłym, żeby we mnie doszukiwać się przeciwnika drogiego mojemu
            sercu i Rodziny, papieża JPII. Napisałem o nim wiersz „Pożegnanie Jana Pawia
            II”, pisałem O NIM w książce o śmierci naszego papieża. To piszesz jest
            nieuprawnione.
            To twoje słowa są niesione negacją ludzi. Ciągła potwarz.
            Nie warta jesteś opisywanych tu słów.

Ale dopowiem o chłopach w mieście. Pisałem o tym wielokrotnie. Uderz w stół a
            nożyce się odezwą. Następuje tu niezrozumienie pojęcia „chłopstwo”. Jest to
            pojecie pejoratywne w czynach osobowych.
            Należy pamiętać, że i Z.Padlewski pochodził ze wsi. I Conrad i miliony innych
            Polaków.
            Żeby Płock mógł zaistnieć jako miasto z dużym zakładem petrochemicznym,
            konieczność nakazywała sprowadzenie do Płocka nowych mieszkańców. Jest to
            naturalny rozwój każdego miasta na świecie. Ale wszystko ma swoja cenę, znaną i
            opisywaną powszechnie.
            Wielokrotnie pisałem o ludności wiejskiej i jej kulturze. Jest to czyste,
            piękne i naturalne. Nie chcą tego zauważyc tylko nękacze zawodowi.

Odzywają się ci przedstawiciele, którzy są jednorodni z pojęciem „chłopstwo”
            ale to już ich wybór życia z kulturą , czy bez.
            Powszechnie każdy z nas pragnie żyć spokojnie i być pożytecznym dla
            społeczności.
            Ale są i ci inni, słudzy 21 pytań, którzy programowo niszczał bliźniego. Zaraz
            do ciebie dołączą twoi bracia zła, duduś w róznych mutacjach, bo nie jest to ta
            sama osoba.
            Przynajmniej należy chcieć czynić Dobro. W końcu i tak Dobro, odsunie zło.
            • kawka Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 13:41

> O jasnolożko. Ujawnij się a stanie się jasno. A tak za parawanem tylko kąsasz,
              > chociaż pisałaś, ze jesteś znana policji…

O rany! Cha, ha, cha! Sam widzisz, że nie mogę się ujawnić, bo... jestem znana
              policji! Wiesz, poszukują mnie listem gończym i musze się ukrywać :-))))))
              Co do reszty wpisu... ja mówię pas! Zero dyskusji, po prostu ściana. Nie umiem
              ci nijak pomóc...
              • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 14:12
                A sio wrono. Twoja niby pomoc to ujma.Z racji ograniczonych poglądów jesteś
                niepożyteczna. Nie pisałem, że jesteś poszukiwana ale znana. Ale nie nam.
                Nawet nie logujesz sie , taka ostożna,,,Tu jesteś złem z 21 dowodów ma
                istnienie... Nie wiem też dlaczego tak piszesz na nie o nauczycielach? Przecież
                to też ludzie i należy sie im szacunek.
                • Gość: polonista-amator. Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.c246.petrotel.pl 07.11.06, 21:29
                  Co zd ma na myśli pisząc o logowaniu??? Dlaczego pisze, że kawka się nie loguje?
                  Kto wie???
                  • ciffan Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 22:32
                    Gość portalu: polonista-amator. napisał(a):
                    > Co zd ma na myśli pisząc o logowaniu??? Dlaczego pisze, że kawka się nie loguje
                    > ?
                    > Kto wie???

Jego lekarz od głowy...
            • teufel7 Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 14:17
              Z przykrością muszę stwierdzić, że wyczerpał mi sie zapas wyrozumiałości dla
              P.Zenona. Po przeczytaniu powyższego wpisu myślę, że mamy do czynienia z
              wzorcowym przykładem "Polaka - katolika" w tym pejoratywnym znaczeniu, jakie
              chcą mu przypisywać wszyscy autentyczni przeciwnicy pojęć - tradycjonalizm,
              narodowość,religijność...Nieświadomie Pan ZD daje im pożywkę i podstawy do
              dalszego działania.Mój smutek jest tym większy, że spodziewałem się po
              spadkobiercy znakomitych polskich rodów czegoś więcej.Starałem się życzliwie
              zrozumieć jego rozdrażnienie spowodowane niewybrednymi atakami złośliwców,
              namawiałem spokojnie do świecenia przykładem.Na próżno!
              Chcę do Pana ZD napisać parę prostych "żołnierskich" słów, choć nie mam
              nadziei, że to coś w nim zmieni. Napiszę, bo całe swoje świadome życie
              walczyłem z takimi postawami przede wszystkim dlatego, że wartości, którymi
              rzekomo kieruje się ZD są dla mnie święte.

1. "Myślę, ze jesteś podła z natury, czyli jesteś w niskim poziomie rozwoju
              > duchowego."- oto "chrześcijańska" z ducha ocena bliźniego by ZD.
              A co byś, panie ZD, powiedział ladacznicy, jawnogrzesznicy? Czy aby to samo, co
              Chrystus?! Nikt nie jest zły z natury!

2."Jesteś wrogiem ludzi" - tak, to tylko do szatana można się odezwać, wyznawco
              Boga_Miłosiernego.
              3. Tak mnie Pan pewnie zakwalifikuje - > "Trzeba być podłym, żeby we mnie
              doszukiwać się przeciwnika drogiego mojemu
              > sercu i Rodziny, papieża JPII. "

Otóż - jest Pan przeciwnikiem JP II! Jest Pan przeciwnikiem wszystkiego, co On
              głosił i wyznawał! Niczego Pan z tego nie zrozumiał! Z lekcji religii w szkole
              też.
              Na nic "wiersze" i opieka nad narodową pamięcią. Skoro taka ma być pamięć, to
              lepiej niech się Pan nią nie opiekuje.Pan się opiekuje mitami, w które sam Pan
              tylko wierzy.To nie jest pamięć o mojej Ojczyźnie.To pamięć o chorych,
              sarmackich frustracjach. Najlepiej byłoby zdjąć krzyż z podwyższenia i walić
              nim po łbach takie kawki, dudusiów i innych "wrogów" Polski, prawda? Żydzi też
              by się doczekali...
              Nie ten, co woła - Boże, Boże. Ale ten, który zachowuje Jego przykazania... Zna
              Pan to?

"Ale … jeszcze
              >
              > nikogo nie zabiłem…."

No i całe szczęście, bo ochotę ma Pan okrutną!

Jeśli tacy mają być spadkobiercy polskiej szlachty, to może i dobrze, że in
              gremio zniknęła ona z polskich dziejów.
              Robi Pan Polakom i polskiej tradycji niedźwiedzią przysługę tą swoją "opieką i
              dbałością". Młodzież zamiast uczyć się z dziejów szlachetności i prawdziwego
              chrześcijaństwa, uczy się od Pana ksenofobicznej zawiści i płytkich półprawd,
              czego szczerze nienawidzę w tym naszym "polskim" etosie. Na czorta komu pańskie
              biadania "poetyckie" po śmierci Papieża i filmy z ckliwych, nadętych,
              pseudopatriotycznych uroczystości. Masz pan swoją idee fix i usiłujesz z tego
              zrobić ogólnonarodową ideologię. Wsadź sobie ją Pan...To Polska w krzywym
              zwierciadle frustrata. Jeśli nawet była taka popaprana, to warto raczej o tym
              zapomnieć.A swoich, nawet autentycznych przeciwników, wypadałoby traktować po
              chrześcijańsku a nie odsądzać od czci i wiary, bo w czymś się tam nie zgadzają.
              Ten dziwny melanż historyczno-ideologiczno-religijny w pańskiej głowie, który
              Pan tutaj niejednokrotnie prezentował chyba nie wychodzi Panu na zdrowie.
              Proponuję jakiś czas odosobnienia, klasztorek albo pustelnię i głębokie
              przemyślenia na ten temat.Może w następnym wcieleniu pójdzie Panu lepiej.
              Na koniec znane motto - śpieszmy się kochać ludzi...
              PS. (Złośliwie!)Niech Pan sprawdzi, czy aby do pańskich genów jakiś czworaczny
              parobek się nie dołożył przypadkiem.Hłe, hłe...

>
              • Gość: Zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 14:51
                Ile to słów wypowiedzianych w imie miłosci bliźniego.
                Zolnierskie odrzucam, ale widac zgodne z pana osobowościa. To co pan napisał to
                gderanie. Czemu człowiecze nie analizujesz słów chorego wykładowcy, dudusia.
                Kawki. Tam masz złych pojęc do wyboru.
                Czyli bedzie tak.
                Ile kto chce na ZD - wniosek b.dobrze.
                ZD milczy - dobry katolik
                Więc zaczynamy od nowa - to o to chodzi?

moją nieświadomośc wyraziłem w opracowniu "Poszukiwania Przyjaźni,
                Poszukiwaniem Boga".
                pozatym wypowiedział pan kilka wyrazów. trwało to kilka chwil. Czas sie
                zatrzymał i tak bezmyslnie zanegowal pan moją prace, kilka książek. Jedna
                chwila. Żołnierz wie lepiej. jest to niedobre podejście do jakiegokolwiek
                tematu. Złośc pana ponosiła i samonakręcał sie pan w miare pisania. A to na
                pewno nie sprzyja jakiejkolwiek ocenie danego tematu.
                Czytając wyciąg z pana wpisow, trudno jest znaleźc ślad wiary wg prawidel
                Kościoła. Trudno znaleźc pozytywnie pisane przez pana wypowiedzi.
                Czy pan uważa, że kawka wykazuje niechęc do ludzi dopiero teraz?
                Pisanie, że mam ochotę zabic kogokolwiek TO POMÓWIENIE i może sie skończyc
                prokuratorem. Admin oczywiscie zmilczy to nawoływanie do zabojstwa. Prosze
                przeprosic mnie tu na Forum.
                • ainipoajom EOT, gdy swini pluc w oczy mysli ze deszcz pada 07.11.06, 14:59
                  cala ta dyskusja przypomina rozmowe buta z h..jem
              • Gość: krzysztof Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:54
                Złośliwie!)Niech Pan sprawdzi, czy aby do pańskich genów jakiś czworaczny
                parobek się nie dołożył przypadkiem.Hłe, hłe

Ostatnie zdanie - to własnie jest zło. - Intencje człowieka który napisał ten
                ostatniego elaaborat są złe
                • Gość: kkk Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.c152.petrotel.pl 07.11.06, 15:24
                  Zenon napisał:
                  >Napisałem o nim wiersz „Pożegnanie Jana PAWIA II”

Buhahahahahahahahahahaha a idz Pan w PiS... :D
                • teufel7 Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 11:25
                  Nie mam złych intencji pisząc o czworacznych genach.Pozwoliłem sobie na tę
                  złośliwość, ponieważ ZD wielokrotnie winił "chłopstwo" (o definicję trzeba
                  spytać Autora)o szkodzenie polskiej tradycji i kulturze. To jest istota mojej
                  złośliwości.
            • ciffan Re: Forum niszczące Dobro. 07.11.06, 22:37
              > Trzeba być podłym, żeby we mnie doszukiwać się przeciwnika drogiego mojemu
              > sercu i Rodziny, papieża JPII. Napisałem o nim wiersz „Pożegnanie Jana Pa
              > wia
              > II”, pisałem O NIM w książce o śmierci naszego papieża.

Chyba jednak jesteś pan biednym durniem, który w zmarłym papieżu widzi swego
              złotego cielca, do którego pada się na kolana i klepie bezmyślne zdrowaśki,
              pisze wiersze do pięknej białej postaci (niestety nasuwa mi się analogia do
              Stalina). Szkoda, że w tym kulcie jednostki zagubiłeś się pan i straciłeś sens
              jego nauczaniam które przytoczyła kawka. Nic nie rozumiesz, co próbują
              powiedzieć ci inni, więc jak chcesz do nich przemówić? Mówisz w innym języku,
              cżłowieku!
              • Gość: darek Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:52
                Panie Zenku, niech Pan nie wdaje sie w dyskusje z chamskimi wpisami które winny
                być kasowane
                • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 07.11.06, 23:47
                  Panie Darku, dam takie przesłanie; Partie polityczne tak duzo mowiące o swoich
                  potrzebach, zapomniały w programach, ulotkach, podac potrzebę trwania idei
                  pamieci narodowej i szybko upadną. Działacze tych partii nie ujeli sie za mna w
                  tym spektaklu zorganizowanym przez płockie smiecie. Istniejacy pewien
                  porządek obelg wskazuje na system opracowany gdzieś tam na zapleczu...
                  Osoba podająca sie za kawke, nie otworzyła nowego tematu, po konieczności
                  logowania nowych tematów. Zaistniało dziwne zjawisko, otóz kiedy dokonywałem
                  odpowiedzi , zawsze na górze, pokazywał się moje logo Zenon56, juz gotowe, po
                  prostu przylepiono mnie do psudo kawki na gotowo. Przy wpisywaniu odpowiedzi na
                  inne nazwy , to zjawisko , nie istniało. Uważam, ze natarczywośc i chamskie
                  odzywki kawki, brały sie z systemu ingwilacji mojej osoby a tzw. kawka miała
                  za zadanie sprowokowanie mnie do wypowiedzi wystarczającej do dostarczenia mnie
                  do prokuratury., na tacy. Ale to są tylko moje domysły związane z
                  zakamuflowaniem IP itd. Pisze to dla przypadku, gdyby i mnie znaleziono gdzieś
                  na ławce. Uważam ,że nie ma przypadku w tak zmasowanym ataku na mnie. A gdzieś
                  tam w mieście tzw. PORZĄDNI obywatele oleli mnie i nie pomogli. Nalezy
                  pamietac że istnienie Polski jest zawsze nadrzedne a los mój osobowy, to
                  jedynie drobna cząstka istnienia narodu.
                  • Gość: tolek Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:53
                    jesteś tylko nieszczęśnik, piszesz brednie,
                    ośmieszasz ważne sprawy, taka chyba twoja rola,
                    na szczęście już nic nigdy nie będzie od ciebie
                    zależało w życiu publicznym
                  • Gość: Veto Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:06
                    Jak sie upijesz ZD to cie znajda na lawce i odwioza do hotelu na Winiarach...
                    To byl zart.Ale tak powaznie-kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnych
                    pogladow,rowieniz Pan ZD.Dla wielu jego jezyk jest niezrozumialy,ale to co chce
                    ZD przekazac jest naprawde warte zrozumienia-zapominajac o historii tracimy
                    siebie nawzjaem jako Narod.Tyle ze ZD czyni to w sposob nieprzystepny i przy
                    tym obrazajac innych,rzucajac nanich cien podejrzen,ZD zyje w swoim
                    wyimaginowanym swiecie gdzie wszystko kreci sie wokol inwigilacji go-a przeciez
                    mozna inaczej Panie Zenonie-mozna isc ,dogadac sie z np Mlodziezowym Domem
                    Kultury i zorganizowac np jakis cykl wykladow o historii Plocka i tej
                    ziemii,tak aby przyciagnac tym mlodziez i wszystkich chetnych.
                    Musi Pan Panie ZD pamietac jeszcze jedno-wiecej otwarcia do ludzi,mniej
                    podejrzen,a ci jak Pan to nazywa "kawki" niech sobie pisza.Duzym bledem Pana
                    jest ze daje sie Pan bardzo latwo sprowokowac,podpuscic,a musi Pan pamietac ze
                    forum jest niejako miejscem publicznym,kazdy,doslownie kazdy moze tu wejsc i
                    cos napisac obrazajac Pana-nawet nie wiedzac o co chodzi ale myslac"a chlapne
                    cos dla jaj-tez sie doloze"-a Pan to wszystko "lyka jak kaczka cieple
                    kluski".Owszem sa tez zlosliwcy ktorzy celowo na Pana pisza-ale dlatego jest
                    demokracja zekazdy moze sie wypowiadac,inna sprawa ze nie powinno sie obrazac a
                    dyskutowac merytorycznie.
                    I jeszcze jedno-dzis gdy taka bieda i bezrobocie ludzie naprawde nie martwia
                    sie o historie a o to zeby tu,dzis i teraz zyc godnie-niestety ale tak jest,i
                    na koniec juz -nie moze historia ograniczac rozwoju miasta-wplywac nan i owszem
                    ale pozytywnie.tego jednak w Plocku brakuje-wykorzystasnia historii dla
                    terazniejszosci.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 08.11.06, 12:23
                      Osiągnąłes Veto zamierzony cel. Zacząłeś bardzo sympatycznie. Ci niewinni
                      ludzie tylko tak sobie chlapią! Patrz dalsze wypowiedzi. A Admin milczy również
                      na taki wpis który znajduje sie nadal. Strasznie chlapało.

• Mam erekcję !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                      Gość: Erotyczny Imunitet 07.11.06, 18:01 + odpowiedz

Mój Wacek puchnie mi rękach.
                      To widok członkiń (sic !) LPR doprowadza mojego penisa do szaleństwa !
                      Ooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!
                      Jak widzisz veto , dobrze dołączyłeś. A na ławce znaleziono zabitego darka
                      Stolarskiego a nie pijaka, jak sugerujesz dzielnie.
                      • Gość: Veto Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:14
                        Panie Zenonie,wie, kogo znaleziono na lawce...ja zazartowalem sobie tylko z tym
                        co napisalem w swoim poscie-bez zwiazku z Darkiem Stolarskim,ktorego zreszta
                        znalem.To byl zart ktorym nie mialem i nie mam zamiaru Panaa ni kogokolwiek
                        urazic.
                        Natomiast reszta jest sama prawda a konkluzja jest taka zeby Pan nie dal sie
                        prowokowac "im",i nie pisal az pod takim wplywem emocji-bo ma Pan naprawde
                        wiele do przekazania NAM,ale czesto jest to napisane w nieprzystepny badz
                        niezrozumialy sposob dla niektorych.Ci wyszydzacze to w wiekszosci przypadkowe
                        osoby ktore wchodza na forum,cos przeczytaja i komentuja aby cos klapnac.
        • sercowy_spawacz Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 00:18

> Innych
          > przepraszam, jeżeli odczuwaja , ze ich skrzywdzilem.

Nie uważam że zostałem skrzywdzony, ale przeprosiny za 'atak' na moją osobę
          przyjmuję.
          z wyrazami szacunku sercowy_spawacz
    • Gość: sorek Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:32
      PRZEPRASZAM!!!!!! Przepraszam publicznie na Forum -PRZEPRASZAM ZA ZD.......
      • Gość: krzysztof Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:57
        Gość kkk Gość: sorek
        Panowie - Trochę zdrowego rozsądku - Nadal nie nazwano dobra dobrem, a zła złem-
        Nadal nie widzę w tych wpisach Panów sorka i kkk oznak człowieczeństwa.

Brak kultury osobistej rozumiem, ale po co się tym chwalić na forum.
        • Gość: Erotyczny Imunitet Mam erekcję !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:01
          Mój Wacek puchnie mi rękach.
          To widok członkiń (sic !) LPR doprowadza mojego penisa do szaleństwa !
          Ooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!
          • kwisniewski efekty zła 07.11.06, 18:06
            wiadomosci.wp.pl/kategoria.html?kat=1348
        • Gość: kkk Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.c158.petrotel.pl 07.11.06, 20:37
          Gość portalu: krzysztof napisał(a):

> Gość kkk Gość: sorek
          > Panowie - Trochę zdrowego rozsądku

to chyba powinienes skierowac do pana zenona a nie do nas
      • Gość: PJZ Jestem fanem Pana Zenona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:15
        tylko za cholere nie moge pojac o co mu chodzi.
        • Gość: name or Re: Jestem fanem Pana Zenona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:52
          tego nie wie nawet Bóg ...
          • Gość: facet Toksyczne forum IP: *.plock.msk.pl 07.11.06, 21:46
            Powiem jedno słowo, O S T R O !
            A teraz powiem więcej, to co jest wyżej to bardzo charakterystyczne dla
            płockiego forum. Tu szczególnie osiągnęło szczyt absurdu, pieniactwa,
            wulgaryzmu, rzekłbym, ordynarnego warcholstwa.
            A szkoda, bo można było okazać się zdolnościami prowadzenia dyskusji, a tak
            skończyło się na wymianie razów.
            Mój Boże, kiedy na tym forum zapanuje spokój i rzeczowe dyskusje?
            Kiedy ten leń, admin, ten nie wydarzony nadzorca forum zostanie wymieniony na
            człowieka przyjaznemu?
            Kiedy to forum przestanie być tak toksyczne?
    • Gość: rec Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:54
      w stosunku do wielu innych forum to nasze forum jest bardzo grzeczne
      • sercowy_spawacz Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 00:21
        Gość portalu: rec napisał(a):

> w stosunku do wielu innych forum to nasze forum jest bardzo grzeczne

Nie szukaj usprawiedliwienia pośród innych. Coś złego i odrażającego nie może
        być wzorem i wytłumaczeniem. Pracujmy wszyscy wspólnie, by powrócił szacunek
        dla drugiego człowieka.
        • teufel7 Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 11:30
          sercowy_spawacz napisał: Pracujmy wszyscy wspólnie, by powrócił szacunek
          > dla drugiego człowieka.

Amen.
          • Gość: petrochemik Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:02
            A ja wzywam pana zd ,ktory nie majac co robic ,udaje jedynego sprawiedliwego w
            sodomie aby zdal nam na forum swoje wspomienia z kontaktow z ZSMP ,ktora byla
            niewatpliwie organizaja sluzaca jedynej slusznej sile narodu Czy pan zenon
            moglby uchylic nam rabka "tajemnicy" nt swojego zaangazowania w ta dzilalnosc i
            odpowiedzial na pytanie czy zbladzil ,czy byl swiadomy swoich postepkow
            My ,koledzy z organizacji pamietamy "Mlodziez z partia " Czyz nie tak panie
            zenku ? A potem juz dalej bedziesz mogl filozofowac i stroic sie w piorka
            opozycjonisty ,patrioty i etcetera
            • Gość: trolek jestes zyd, jestes zly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:18
              jestes ZŁy, jestes Zyd, niszczysz DOBRO PŁOCKA

jak byl dzialaczem ZSMP to napweno wierzacym w BOGA i cały czas po kryjomu, z
              narazeniem zycia dbał o pamięć narodową, walczył z zaplutymi karlami reakcji

potem sie odwrociło, korytko owdrócili to trza sie bylo dostosowac
              • Gość: chemik Re: jestes zyd, jestes zly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:31
                Czy to znaczy ze teraz zd otwarcie chodzi do kosciola a dla odmiany w piwnicy
                w ukryciu potajemnie odprawia komunistyczne gusla spiewajac miedzynarodowke
                czekajac na kolejny zakret historii ? kto wie niech powie
                • Gość: trolek Re: jestes zyd, jestes zly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:42
                  oczywiscie, wynika to z jego dzialnosci tej publicznej teraz, wszedzie gdzie
                  tylko może to szkodzi, no chociazby Pamięci Narodowej o walczacych z ZSMP,
                  wystarczy poczytac jak zohydzil ludziom tu na forum wzniosle pojęcia
                  podobno tez szkodzil ludziom, wymyslajac jakies klamstwa niby to w obronie
                  Miejsc Pamieci Narodowej. Mnie jeden opowiadal jak temu HK szkodzil, moze
                  zapytac go jak to bylo
                • Gość: fan Re: jestes zyd, jestes zly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:43
                  panie Zenonie prosze niech Pan zaprzeczy ,bo inaczej razem z Panem legnie w
                  gruzach moj kolejny autorytet moralny pozdrawiam ,ale jesli maja racje to ,no
                  nie bede bluznil czekam na odpowiedz
                  • Gość: forumowicz Re: jestes zyd, jestes zly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:58
                    To ciekawe ale kazde pytanie do Pana Zenona nt. ZSMP natychmiast powoduje ze
                    rezygnuje on z dalszej aktywnosci jak by to go parzylo Czyzby jakis kompleks
                    lub strach /paralizujacy /przed prawda ? sadze ze pytania zadaja ludzie dobrze
                    go znajacy pocoz zatem unikac odpowiedzi ? Panie Zenku do dziela
                  • Gość: zd Re: Jestem Polakiem IP: 89.229.145.* 08.11.06, 14:01
                    Szanowny Panie Fanie. Jestem stracem, jak pisał pewien chory wykladowca.
                    Dokuczacie mi jak chcecie. Pewna funkcjonariuszka pisze, zebym był miły, to
                    przestaną. Ci opisywacze to są ludzie bez kultury i nekanie umozliwia im system
                    opracowany przez polskojezyczna gazete. Został stworzony system upokarzajacy
                    wielu ludzi. Państwo udaje, ze nic złego sie nie dzieje, nazywając to
                    demokracją. Anonimowośc wpisow jest pozorna . Istnieje elektroniczny zapis
                    wszystkiego. bezkarnośc w administracji Agory.
                    Wielokrotnie pisalem , wystarczy zajrzec do starych wpisów, jaki mam stosunek
                    do pojęcia "CHŁOPSTWO". Ludzie wykształeni wiedzą o co chodzi i kto to pojecie
                    opisał. Brak dobrej woli i niski poziom kulturowy wpisujących, nie potrafi, nie
                    chce , wykorzystac wiedzy. Jeżeli sa starcami jak ja, a pisza, ze byli moimi
                    kolegami?, pojęli, ze ich zycie było niepożyteczne i ulegają frustracji.
                    Prze 40 lat pracy w Zakładzie, nawiazały się mocne ogniwa koleżeńskie. Tę
                    jednośkcyjnego, podzielenie Załogi na drobne Grupy Obych. Pisałem o tym w
                    artykule "Kolega Twoim Wrogiem "
                    Ludzie , którzy doznali zrozumienia przegrania swojego zycia, dokonuja wpisów
                    dowolnych. Nawet moje pisanie tu , trafia w pustkę. Wiedząc wiecej od moich
                    prześladowców, nie piszę dla nich, tylko do przyszłego pokolenia.
                    Nigdy nie należalem do zetemesu. Natomiast zyle w systemie, gdzie on istniał.
                    Istniał równiez system fazm, który umozliwiał wykorzystywanie pieniędzy dla
                    ludzi z zetemesu na wycieczki, nie wiem na co, to nie było moje.
                    System był wprowadzony jako system miłej organizacji, dzieki której robotnik
                    otrzymuje od wdzięcznej władzy profity. Jak rzucanie cukierkow na jednym filmie
                    z epoki, cukierki od Stalina.
                    Taki system zastałem na Butadienie I. Był kłopot. System istniał, kiedy cała
                    brygada, była członkiem pracy socjalistycznej. Nie chcialem podpisywac takiej
                    listy, więc podpisywano za mnie. Raz im napisalem, że nie należę i nie będę
                    należał... Po kilku miesiącach w czasie przesuwania szafek , znalazłem to
                    pismo. Zrobili nowe i podpisali za mnie. Ale podłośc tu buźniących jest
                    wielka, bo przecież juz otym pisałem na Forum wczesniej. Ale przeciez im nie
                    oto chodzi. denerwije ich, ze przerosłem ich osobowości a oni stanęli i sie
                    denerwiją. ot i tajemica.
                    Nie widze powodow, żeby uważa olegów z zetemesu za cos tam. Zło wyikaz pustki
                    jaka mają inni starcy.

Bezmyslny człowiek piszący o HK nie wie nic. Tu nie chodzi o to, zeby cos
                    wiedział. On tego nie potrzebuje. Czyni to z tych samych powodów, jak starcy
                    moi nie koledzy. Istota polega na tym, ze szukaja mojego błedu z Konstytucja,
                    żeby mnie dopaśc i unieszkodliwic jako wroga Izraelitow. Po to przeciez
                    zmienili Konstytucje. Gazeta Wyborcza należy do .... i to wszystko.
                    Im więcej zmuszacie mnie do pisania, tym szansa wasza zwieksza sie. A moi
                    współpracownicy, organizacje patrza jak mnie pogrążacie i to powoduje wzrost
                    aktywności piszących. Dołączył nawet beerek. Jeszcze jeden Sprawiedliwy.
                    Przypominam, że Galeria Płocka nie skasowała wszystkich moich prac, wiedząc, ze
                    nie podam ich do sądu z braku pieniędzy na opłaty. Gdyby mieli troche ambicji,
                    skasowali by moje materiały, jak żądałem.

Sytuacja będzie się nadal rozwijac niekorzystnie dla mnie, poniewaz tzw. Władze
                    nie stoja na strazy moich praw. Praw Polaka do życia w swoim kraju bez szykan.
                    kojeny współtwórca mojego cierpienia wysyła mnie do dzieci w Dmu Kultury, zebym
                    tam niósł kaganek wiedzy o historii. Znalazł dla mnie dobre miejsce. Ale chcę
                    przypomie zaj TV tak dobrze kierowan, dała program o pewnym człowieku , który
                    zycie spędziła na walce z komuną. Ale w Koncu umarł. A tedy biorący udział w
                    tej tv dyskusji, chłop, sam tak mówił w tym samym orogramie; Henryk Wujec,
                    szybko wydał opinię o Człowieku Dobrym, Szlachetnym, Polskim Patriocie;
                    On tam, organizował msze, spotkania, przy takiej działności, nigdy bysmy nie
                    odzyskali wolnościi.... chłop wiedział lepiej!
                    Mozna sobie ręce urobiianów, którzy na rozkaz krzykną - ANTYSEMITA. Podaj
                    nazwisko a reszte dorobię. I tak sie dzieje.
                    Panu Veto , chcę powiedziec, że od roku 1990 do końca istnienia województwa
                    płockiego , byłem zastępcą wojewody w sprawach miejsc pamięci narodowej.
                    Jednoczesnie byłe przewodniczacy miejskiego komitetu pamieci do momentu
                    wyrzucenia mnie przez wiceprezydenta Kandydata na prezydenta. kierowałem
                    wieloma strukturami z ludźmi Dobrymi i oddanymi całym sercem Polsce i pracy dla
                    istnienia naszej polskiej tradycji aż do czasów obecnych, kiedy moja
                    działalnośc została uznana przez Nowe pokolenia Żydów , za ich wroga i
                    zacząłem byc nazywany jak chcą - Antysemita, Ksenofob i tu prosze wpisac co tam
                    jeszcze pragniecie.....
                    • Gość: niunia Który to Pana wyrzucił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:47
                      Wyrzucił Pana! Który to? Jak on tak mógł,
                      co za niewidzęczność, co za wredność.
                    • beerek Re: Jestem Polakiem 08.11.06, 16:26

(...)
                      > Im więcej zmuszacie mnie do pisania, tym szansa wasza zwieksza sie. A moi
                      > współpracownicy, organizacje patrza jak mnie pogrążacie i to powoduje wzrost
                      > aktywności piszących. Dołączył nawet beerek. Jeszcze jeden Sprawiedliwy.
                      (...)

Ma pan jakiś problem ze mną znowu? brakuje panu mojej osoby na tym forum?

-
                      • Gość: zd Re: Jestem Polakiem IP: 89.229.145.* 08.11.06, 16:51
                        Berek niewinowaty;

beerek 07.11.06, 22:02 + odpowiedz

te polemiki między wszechwiedzącym, a resztą plebsu
                        -
                        • beerek Re: Jestem Polakiem 08.11.06, 17:23
                          po pierwsze: to nie pisze, tylko jest napisane...
                          po drugie: piszę i odpowiadam sam za siebie a nie za galerię
                          po trzecie: to co "pisze" pod -
                    • ciffan Re: Jestem Polakiem 09.11.06, 18:09
                      > Szanowny Panie Fanie. Jestem stracem, jak pisał pewien chory wykladowca.

I już kłamiesz. Sam się żeś pan tak określił w odpowiedzi na jakiś mój post.
    • roman_j Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 20:22
      zenon56 napisał:

> (...) toteż wyłączam się.

Na zbyt długo to się pan Zenon nie wyłączył. Porażająca jest siła nałogu tego
      nałogu, który nazywa się "forum"... ;-))
      • Gość: and. Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:38
        dorośnił człowieku
        • Gość: ort. Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.c157.petrotel.pl 08.11.06, 20:42
          Gość portalu: and. napisał(a):

> dorośnił człowieku

Dwa słowa i ciężko już zrozumieć.
        • roman_j Re: Forum niszczące Dobro. 08.11.06, 20:43
          Gość portalu: and. napisał(a):

> dorośnił człowieku

Nie wymagaj ode mnie więcej, niż od siebie. ;-))
          • Gość: petrochemik Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:39
            Kiedy zenku napiszesz cos o swoich wspomieniach z kontaktow z ZSMP cos na temat
            kolezenskich wyjazdow do lasotek zebraniach i zobowiazaniach dla uczczenia Nie
            daj sie podpuszczac romanowi j Ty myslisz ze on prowadzi z toba uczony dyskurs
            a on cie po prostu osmiesza Sam przestan sie osmieszac pozujac na socjologo -
            historyka i uczonego bo wiesz kim jestes naprawde
            • Gość: e Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:45
              petrochemik=dudus

jeb.....sie w czolko i pomysl co piszesz wytloku buraczany.Nie czpiaj sie ludzi
              wywloko
              • Gość: petrochemik Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:13
                Zenek Pieknie mi odpaliles po naszemu po robociarsku Z mlodziezowym zsmpowskim
                pozdrowieniem stary druchu
              • Gość: krzysztof Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:14
                Kiedy istniały w Polsce ideały dzieki którymi kierowała się Solidarność takie
                wpisy byłyby nie do pomyślenia.
                Wydaje się że część osób którzy tu się wpisują należeli do tego Związku
                Zawodowego. Dziś te ideały wyrzuca się na tym forum do doła kloacznego.
                Zlikwidujcie te forum w całosci.
                • Gość: krzysztof Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:19
                  Kiedy istniały w Polsce ideały dzieki którymi kierowała się Solidarność takie
                  wpisy byłyby nie do pomyślenia

Dziś już NSZZ Solidarność nie działa a jeśli działa to jest jak PZPR w ostatnim
                  stadium istnienia - Ta sama ale nie taka sama

Zlikwidujcie to Forum w całoaci - zło trzeba zniszczyć
                  • Gość: polonista-amator. Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.c241.petrotel.pl 09.11.06, 00:02
                    Gość portalu: krzysztof napisał(a):
                    > Zlikwidujcie to Forum w całoaci - zło trzeba zniszczyć

Masz rację, w całości. Dość zła rozsiewanego przez wpisy ZD.
                    • Gość: petrochemik Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:16
                      To stara podnoszaca ohydny leb hydra zsmp-owskiej szkoly Precz z forum
    • Gość: orlenowiec Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:38
      widac petrochemik trafil w czuly punkt ZD bo ten jakos zamilkl na forum......
      • Gość: zd Re: Forum niszczące Dobro. IP: 89.229.145.* 09.11.06, 14:53
        Jest to kolejna przewina Forum. Jest taka religia, która mówi o zemście.
        I to jest własnie czynione.

Nie widze, żeby ci, którzy ze mnie korzystali, uspokoili chorego wpisowicza.

Dziekuję Krzysztofowi za obronę mojego imienia.
        A pozostałym przekazuję moje słowa wypowiedziane po przekazie telewizyjnym w
        Berlinie. , który wyraża nasze ułomności i przewiny wobec bliźniego.

ŚCIANA

Ściana przedziela
        Udręczone myśli.
        Jeszcze poznam chaos
        Krzyku przerażonych oczu.
        Przywrócą Jego święte dzieci
        Czystość należną człowiekowi.
        Idźmy!
        Oddzieleni murem?
        Brat do Brata powie?

Jestem zmęczony paszkwilami i nie mam ochoty do pisania na forum, które czymi
        tyle Zła.

Adminowi nie życzę ZEMSTY za dopuszczanie do gnębienie mnie. Jestem
        CHRZEŚCIJANINEM a u nas Zemsty nie ma. Wierzę , że zło czynione, dostaniemy
        zło. Za Dobro, zaznamy Dobra. Przeprosiłem osoby, które bezwiednie skrzywdziłem
        ale są i takie które widząc słowa czyste, uruchamiają automatycznie

NAPAŚC. Tak działa ZŁY opisany w książce "21 dowodów na istnienie diabła".

A Księga wspólna mówi, że zła moc , zawsze będzie pokonana. Wierząc w Boga,
        odnajdziemy Człowieka.
        • Gość: aktywny Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:18
          zenek przyznaj sie do tego ZMSu a nie swirujesz jakims wystapieniem w telewizji
          w berlinie i lecz sie poki czas Zazywasz jakies prochy czy walisz dykte czy po
          prostu cie pomerdalo Niech zyje tow.gierek i mlodziez z partia a teraz
          padlewski i patriotyzm Spadaj obludniku
        • Gość: sasiad Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:20
          panie Dylewski do jakiej sekty pan nalezy ? i czy sie pan nie boi ognia
          piekielnego ?
    • Gość: o. Re: Forum niszczące Dobro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 06:40
      po to takie forum powstało, takie ma zadanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka