jarche 11.02.07, 21:25 Przydałby się jakiś schemacik obu skrzyżowań... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Terry Nowa Wyszogrodzka IP: 217.116.110.* 11.02.07, 21:29 Gdy się wchodzi na gazeta.pl -> Płock to widać jakąś miniaturkę na której jest schemat, szkoda, że nie można powiększyć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Nowa Wyszogrodzka 11.02.07, 21:46 Nie bój się. Kliknij na miniaturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:36 Jeżeli to będzie skrzyżowanie z ruchem okrężnym to ja stawiam w sąsiedztwie warsztat blacharski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rashid Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.c157.petrotel.pl 12.02.07, 18:11 Ładnie to wygląda na papierze,bo sądząc po tym co się dzieje wokół to ten projekt zostanie jak cała reszta tylko na kartach planistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:32 Tylko wielopoziomowe rozwišzanie z możliwo?ciš połšczenia z drogš do Go?lic.Póżniej kolejne kopanie ,burzenie tak jak z obecnš wysepkš i chodnikami ale co tam popiszemy ,przeżyjemy." Z pewnš?ciš w przyszło?ci przebiegnie piekna trasa łazienkowska.Młody junaku..... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Nowa Wyszogrodzka 11.02.07, 21:46 Przecież są 2 schematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc## Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:49 nie dodali ktorego roku , a znajac dzialania naszych urzedasow to pewnie nastapi to w 2025 roku, bedzie okragla liczba do swietowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nowa Wyszogrodzka IP: *.c245.petrotel.pl 11.02.07, 21:56 Ciekawe jaki jest projekt w dalszą drogę w kierunku Goślic. A drugie to jak wyobrażają sobie skręt w Graniczną przecinając cztery pasy ruchu. Rozumiem że na rondzie będzie sygnalizacja świetlna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kepek Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.chello.pl 11.02.07, 22:05 mnie zastanawiają dwie rzeczy- czy na rondzie będzie sygnalizacja? Jeżeli tak, to będzie bezpieczniej, ale korki na pewniaka też będą. Jeżeli nie, ruch będzie płynny, ale hmm kolizyjny. Biorą pod uwagę jak Płocczanie jeżdzą na rondach to oprócz zakładu blacharskiego postawiłbym jescze pogotowie ratunkwe.I jeszcze raz, jezeli nie będzie świateł to wiazd od podolszyc na most i skręt w kierunku Płocka z mostu to będą sporty ekstremanlne. Może zamiast wypaśnego ronda dwie agrafki. Zjeżdzając z mostu i chcąc jechać do Płocka skręcasz w prawo, przedostajesz się na skrajne lewy pas i gdzieś przez skrzyżowaniem (np. na wysokości Forda) zakręcesz do Płocka. Jadąc od Podloszych wjeżdzasz na rondo obok ZEP, tu zawracasz i jedziesz w kierunku podlszych. Dalej prosty prawoskręt na most. Dlaczego rondo obok zepu? Bezpiecny zjazd w Graniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Nowa Wyszogrodzka - Komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:59 Ja mam pytanie do władz miasta i władz komunikacji miejskiej: Jakie linie autobusowe będą kursować przez nowy most??? czy wogule KM przygotowało jakiś projekt komunikacji po otwarciu nowego mosu??? Czy to prawda że linia nr. 21 bedzie miała trasę nowym mostem?? to jest od Jachowicza Dworzec do Gąbina??? Jachowicza, Piłsudskiego, Wyszogrodzka, Nowy Most, Dobrzykowska i dalej do Gąbina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Nowa Wyszogrodzka - Komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:10 ladne ladne... szczegulnie podobaja mi sie bezkolizyjne skrzyzowania =)) jak przystalo na miasto XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Nowa Wyszogrodzka - Komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:17 A ja widze pewne sprzeczności w schemacie :). Chodzi o droge przy moście. Po piuerwsze zrobić tam zakaz nawracania ( dla tych jadących OD centrum ) po drógie, z strony podoli są 4 pasy... troche to dziwne, kwestia szerzej pojęta. A jeden z pasów ( jadac z mostóre ) jest prawoskrętem, a znowu na rondzie są aż 4 pasy... i jaki to ma sens ?? Nie mam ( jeszcze ) uprawnień. Ale mam wiele wiekszą wypobraźnie. Ja bym to rozwiązal następująco. wyszogrodzka jadąc do centrum, 4 pasy( 2 odgrodzone małą wysepką ) i one stale na wprost, bez świateł. Kolejne dwa lewoskręty ( wjazd na most ). podobnie jadac do auchana. jeden pas stale do wjazdu na most( docelowo dwa dłógie ze światłami ), trzy kolejne na wprost. Wyjeżdzajac z mostu, jeden pas w prawo, dwa w lewo. i zakazy zawracania. odcinek 4 pasmowy od ronda by byl do drogiegoronda. Pozatym można by to zrobić szeżej, już myśląc przyszłościowo ale to naszym władzom nie grozi. Rozwiązanie ma swoje błędy, ale by chyba naj bardziej rozładowało ruch na wyszogrodzkiej. Ale jak osohba nie znajaca się na kwestii komunikacji bez specjalnego wyksztalcenia, sie tym zajmuje, to ja sie nie dziwie ze to jest tak spie!@#$%^& Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_d Re: Nowa Wyszogrodzka IP: 80.48.4.* 11.02.07, 22:17 Zdecydowanie niedopatrzenie i brak konsekwencji: Ciąg pieszo-rowerowy powinien znaleźć się pomiędzy jezdniami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Nowa Wyszogrodzka, ale nadal niewiele lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:19 Opis funkcjowania obu skrzyżowań bardzo optymistyczny i mało analityczno- krytczny, czyżby autorowi udziełł się służbowy optymizm ratusza i MZD.Do tego wszystkiego jeszcze Brzeźnica się zaplątała w okolice Podolszyc - pewnie chodziło o Rosicę. Wyjazd z Wyszogrodzkiej i skręt w lewo do miasta lub w Graniczną będzie praktycznie tak samo niebezpieczny jak obecnie. Chyba że będą światła, ale wtedy płynność ruchu będzie taka jak na Jachowicza. A światła będą musiały być bo będą tam przejścia dla pieszych. Wyjazd od mostu i skręt w kierunku miasta w godzinach szczytu też nie będzie łatwy, zwłaszcza dla pojazdów wolniejszych. Bez świateł kiepsko to widzę, ze światłami już było ćwiczone - każdy wie jak "fajnie" było. A jak to rondo będzie funkcjowało po przedłużeniu drogi od mostu w stronę Otolińskiej wówczas gdy runie tamtędy cały tranzyt jadący przez Płock na kierunku północ-południe. Tam tylko skrzyżowanie wielopoziomowe, przynajmniej z drogą na estakadzie dla jednego z kierunków coś mogłoby poprawić. Nie zanosi się na szybką i istotną poprawę płynności ruchu na Wyszogrodzkierj nawet po oddaniu mostu od eksploatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kljn Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:20 Po zach. stronie ronda jest RURA. Ciekawe czy jej właściciel zaopiniował projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:24 A ktorędy tramwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:30 Nowy most miał usprawnić komunikację w mieście ale widać z tego że ją pogorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniadowy Joe Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:31 Mamy piękny, nowoczesny most i drogi dojazdowe na poziomie wczesnego Gomułki. Przypomina mi się historyjka - jak to pewien chłop nabył sobie mercedesa i miał problem jak go prowadzić w gumofilcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BATMAN Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:51 Jeszcze nie zaczęto a już są przesłanki, że będzie szybciej. Swoją drogą to dopiero bedzie kocioł, przeprowadzona próba ze swiatłami pokazała nam co nas czeka, w nowej wersji przybędą jeszcze swiatła przy ZE, czyli kolejne spowolnienie. Rondo z mostu nie rozwiąże sytuacji, jedynym wyjściem jest wiadukt ale zapomnijmy o nim, w ratuszu wiedzą lepiej. Dla mieszkańców Podolszyc jedynym ratunkiem pozostanie przejazd Żyzną, choć i skrzyżowanie przy stacji paliw będzie zatkane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.c244.petrotel.pl 11.02.07, 22:58 A ciekawe co z wjazdem na ul. Swojską tym zagrodzonym od roku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 23:08 Skrzyżowania bezkolizyjne, dwupoziomowe "ślimaki", estakady- nazywajcie to jak chcecie... Zróbie chociaż raz coś z prawdziwego zdarzenia od początku do końća dobrze!! Ludzie, decydenci, czy aż takie ciane umysły macie? Przecież to rozwiązanie na góra 10 lat, ale ja mu wróżę mniej i przestanie spełniać swoje zadanie, gdy zaczną się rozwijać osiedla wzdłuż nowych dróg dojazdowych do nowego mostu. Przybędzie podróżujących tymi trasami, Podolszyce cały czas się rozwijają i z roku na rok widać jak "rosną". Za 5-8 lat znowu zaczną się problemy komunikacyjne, ale tym razem przez Was i Waszą ciemnotę, głupotę i pozorną oszczędność!! Bo co to za oszczędność, jak za kilka lat, trzeba będzie tego bubla co go nam teraz serwujecie przerabiać na to, co jest nieuniknione... Czy nie można popatrzeć w przyszłość troszkę dalej? Ale co to kogo obchodzi, przyjda następni, niech się martwią... Kolejne przetargi, kolejne przewały, przekręty, łapówki, znowu ktoś rządzący, decydujący, kasę na tym zrobi. A naród? Zapłaci, bo będzie miał dosyć ciągłych korków i problemów z przejazdem z części starej do części nowej miasta! I w ogóle przez miasto. Wątpię, żeby ktoś to z naszych rajców (na których ja również głosowałem) przejmował się tak na prawdę tym co robi nam wszystkim (i sobie też) i jakiego bubla nam wciska, ale proponuję zastanowić się jeszcze raz, bo może jednak warto zastanowić się nad innym rozwiązaniem i zbudowac coś z prawdziwego zdarzenia za nasze i unijne pieniądze. Niech moc będzie z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario_FL Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.atlsfl.adelphia.net 12.02.07, 00:46 Przyznaje ze to co serwuje nam Miles i jego ekipa GESI to inaczej PASZTET, tak jak z wieloma inymi sprawami ale to nie te miejsce by pisac o glupocie, bezmyslnosc... Bez wiaduktu Plock bedzie jednym korkiem, wiedzmy ze Wloclawek zamknie tame (ledwie zpie) dla tirow i wszystko ruszy na Plock. Kolejna sprawa to jest ten projekt!! Ne studiowalem inzynierstwa i budownictwa ale bez tego mozna zobaczyc ze sa bledy w tym co widac przy artykule. Popieram Forumowicza ktory stawia zaklad blacharski (podsyp Milesiowi to i jeszcze droge ci wybuduje zaraz z ronda) To co bedzie sie dzialo w tym rejone to zobaczy Miles jak sam bedzie jechal na zakupy do "OSZOLOMA" ale co tam moze samolotem bedzie latal?!.Za kilka lat wybory i niech inni wydaja kase na "bezkolizyjny przejazd" Wystarczylo by za male pieniadze pobudowac prowizorke i poczekac na obwodnice Plocka od Ciechomic do Goslic i wtym czasie postawic kaskadowy przejazd. Czekalismy tak dlugo mogli bysmy poczekac jeszcze rok badz dwa, ale niestety w Plocku musi sie cos dziac a to rondo oddane, a to most - POMNIK. Wstyd mi ze na Florydzie Polacy jak sie dowiaduja ze jestem z Plocka zadaja mi pytanie czy ten Most to faktycznie POMNK!! Miles wskazowka!! Jesli chcesz by Plock przyciagal inwestorow, by turystyka sie rozwijala w najlepsze!! Postaraj sie by te gazetki ktore wszyscy czytaja w samolotach LOTu na trasach Polska - USA - Polska mialy widok z nowym mostem, uliczkam osiedlowymi, podolanka, kinem i z rzeczywistym czasem podrozy z Plocka do lotniska w Warszawie - (Modlin to nie Warszawa)bo to co teraz jest to "kielbasa" strasze droga!!! ech.... kolejne miliony w bloto a ekipa gesi odleci do cieplych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mani Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:55 Święte słowa.Nic dodać,nic ująć.A swoją drogą czekam na spełnienie obietnic przedwyborczych MM.Płyta i książka leżą na wierzchu bo cztery lata szybko miną.Na razie MM śmieje się z baranów,którzy mu uwierzyli,ale myślę że społeczeństwo go za to rozliczy! Do zobaczenia w 2011 roku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fth Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 23:57 Nieszczęście polega pewnie na tym, że nie zadano sobie trudu aby porównać koszty prezentowanego pomysłu- niestety pośledniej marki- z kosztami uwzględniającymi np. budowę estakady dla jazdy na wprost z np. kierunku mostu.Tak rozbudowane powierzchniowo rozwiązanie węzła graniczy ze strefą rury którą trzeba zabezpieczyć ( kto nie wierzy niech przejdzie się na spacer i obejrzy most w polu koło Cotexu). Droga nr 60 awansowała do rangi drogi o znaczeniu międzynarodowym i tu kłania się stanowisko Dyrekcji Dróg i Autostrad- mimo, że droga leży na terenie Miasta Płocka. Znowu kłania się brak wyobraźni i przeliczanie tylko ceny inwetycji bez uwzględniania kosztów ciągnionych- tj. uwzględnienia w kosztach inwestycji kosztów które poniosą zarówno mieszkańcy Płocka jak również ci którzy nieświadomie do niedo przyjadą lub będą musieli to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z płocka Nowa Wyszogrodzka - zobaczmy IP: 80.55.10.* 12.02.07, 07:34 zjazd z nowego mostu na wyszogrodzką powinien przebiegać pod lub nad (skrzyzowanie wielopoziomowe) trasą w kierunku podolszyc. A tak muszą byc swiatła, bo "kulturalni" płoccy kierowcy nikogo z mostu nie wpuszczą. Następnie można dorobić czwarty pas - tylko i wyłącznie- dla zjeżdzających z mostu i poprowadzic go do skrzyżowania z Jana Pawła (krótki odcinek. Tutaj nie moze być tanich i szybkich rozwiązań bo eksperyment pokazała, a chamstwo niektórych płockich kierowców nie pozwoli na płynne podrózowanie na tym jakże newralgicznym odcinku wyszogrodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schabo Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.chello.pl 12.02.07, 07:56 Witam Drodzy Płoczczanie wypowiadający się na tym forum - czy ktoś z Was ma prawo jazdy? Przecież w artykule jest wyraźnie napisan że będą to ronda, czyli najmniej kolizyjne skrzyżowania (o ile się potrafi po nich jeździć). Główna zasada na rondzie to taka że ten co jest na rondzie ma pierwszeństwo. Nie będzie już tak, że będzie się jechać 100km/h przez skrzyżowanie tylko trzeba będzie dojechać do ronda i wjeżdzać powoli na nie a jak już wjedziesz to i szybko zjedziesz. Problemu nie będzie ze skrętem w graniczną ponieważ jadący od Podolszyc będą musieli przepuścić tych co są na rondzie (czyli skręcających z miasta w Graniczną) Pozdrawiam i więcej optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kepek Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.chello.pl 12.02.07, 08:39 Problemu nie będzie ze skrętem w graniczną ponieważ jadący od > > Podolszyc będą musieli przepuścić tych co są na rondzie (czyli skręcających z > miasta w Graniczną) przecztaj jeszcze raz artykuł= przy ZEPie nie ma ronda. co do ronda przy moście- wyjazd z mostu i skręt w lewo będzie możliwy dopiero po przepuszczeniu zawracającychi udających się na podloszcycei i tych nadjeżdzających bezpośrednio z kierunku Płocka. Zatem twoje uspokajnie mało realne jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 16:30 I ty kolego masz prawo jazdy? a takie głupoty piszesz? Od kiedy kierowca znajdujący się na rondzie ma pierwszeństwo? Tylko wtedy gdy przed wjazdem na nie jest znak ustąp pierwszeństwa przejazdu, a gdy znaku tego nie ma to pojazd na rondzie musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi wjeżdżającemu na rondo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca_@ Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:35 Gość portalu: kierowca napisał(a): > I ty kolego masz prawo jazdy? a takie głupoty piszesz? Od kiedy kierowca > znajdujący się na rondzie ma pierwszeństwo? Tylko wtedy gdy przed wjazdem na > nie jest znak ustąp pierwszeństwa przejazdu, a gdy znaku tego nie ma to pojazd > na rondzie musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi wjeżdżającemu na rondo. Od zawsze kierowca znajdujący się w ruchu na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym ma pierwszeństwo przed wjeżdżającym na to "rondo"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co Ty za bzdury buraku wypisujesz i innych wprowadzasz w błąd!! No nie dziwię się, że połowa płockich pseudokierowców ma problemy na "rondach" jeśli uważają jak ty, że pierwszeństwo ma wjeżdżający na skrzyżowanie o ruchu okrężnym... Doucz się kierowco, zanim mi na Skarpę przyjedziesz, bo nie mam zamiaru żebyś mi rozwalił samochód, jak będe się poruszał na "rondzie", a Ty wjedziesz na nie, uważając, że masz pierwszeństwo... Polecam: www.prawojazdy.com.pl/files/kodeks/prawo_o_ruchu_drogowym.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albin Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:05 > Od zawsze kierowca znajdujący się w ruchu na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym ma > pierwszeństwo przed wjeżdżającym na to "rondo"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >Sam jesteś burak i prawdziwy kierowca małpa jak się podpisałeś.Przeproś swojego przedmówcę i sam się naucz jazdy po rondzie cielaku bez ogona!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:22 Panowie kierowcy jeżeli przed rondem nie ma znaku ustšp pierwszeństwa pierwszeństwo ma wjeżdzajšcy (znak ruch okreżny), tylko takich rond jest bardzo mało i nie wszyscy o tym wiedzš. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonyjarek Nowa Wyszogrodzka IP: 80.48.4.* 12.02.07, 08:02 Bardzo nie wygodny wyjazd z Wyszogrodzkiej na...Wyszogrodzką na skrzyżowaniu przy ZE. Nadal jest on pod katem prostym i nie ma "rozbiegówki". Może to nie zaznaczono na prezentowanym szkicu ale uwagę poddaje pod rozwagę. Teraz wszystko w rekach projektantów i fachowców.Prośba aby trasy tej nie trzeba by naprawiać po...roku. Życzmy im pomyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarche Re: Nowa Wyszogrodzka IP: 193.59.95.* 12.02.07, 08:09 Sorki - gdy wchodziłem w artykuł wieczorkiem schematów jeszcze nie było. Fajnie, że pojawiły się parę minut później. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzio Nowa Wyszogrodzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 09:32 przecierz tam sie podolaki pozabijaja na nim... Odpowiedz Link Zgłoś
syska86 Re: Nowa Wyszogrodzka 12.02.07, 10:22 jak oni to oddadzą do końca września to chyba świętą zostanę... bo o sierpniu nie wspominam nawet... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Nowa Wyszogrodzka 12.02.07, 10:33 syska86 napisała: > jak oni to oddadzą do końca września to chyba świętą zostanę... bo o sierpniu > nie wspominam nawet... ... to po pierwsze. Po drugie - gdzie w projekcie plan rozwiązania przelotowego Góry - Goślice?! Przecież most tylko wtedy spełni swoje zadanie! Zrobimy ciąg pieszo rowerowy obok ronda i za jakiś (oby któtki!) czas będziemy to rujnować?! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Nowa Wyszogrodzka 12.02.07, 10:37 PS. Rozwiązanie skrzyżowania Piłsudskiego/Wyszogrodzka/Graniczna to już szczyt dyletanctwa. Nie chce mi się nawet na ten temat pisać. Proszę się temu projektowi dobrze przyjrzeć i odpowiedzieć na pytanie - co to zmieni w stosunku do tego, co jest obecnie? Zmieni - na gorsze, choćby pod względem włączania się do ruchu z Wyszogrodzkiej przy ZE. Ktoś już tu pisał, że nie zaplanowano tam istniejącego dziś pasa, tzw. "rozbiegówki" Porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Nowa Wyszogrodzka 12.02.07, 17:32 Rozbiegówka zniknie bo Wyszogrodzka będzie miała teraz po trzy pasy w każdym kierunku, tak więc trzeci pas zastąpi obecną funkcję rozbiegówki. Jadąc teraz na Podolszyce skrajny lewy pas zanika w okolicach biurowca ZEP, po przebudowie będzie można nim jechać również prosto. Co do całej inwestycji to jestem jakoś dziwnie optymistycznie nastawiony - zarówno co do terminów jak i co do przepustowości zastosowanego rozwiązania komunikacyjnego. Zielona fala + trzy pasy w każdą stronę powinny spełnić swe zadanie. Taką mam przynajmniej nadzieję - pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulczewo IP: *.interkam.pl 12.02.07, 10:56 walczcie o lokalne połączenia waszych osiedli z miastem, bo ta Wyszogrodzka nie wyjdzie Wam na zdrowie. Jak nic nerwica albo wieńcówka czy zawał Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze 12.02.07, 11:29 Gość portalu: aaa napisał(a): > walczcie o lokalne połączenia waszych osiedli z miastem, bo ta Wyszogrodzka nie > > wyjdzie Wam na zdrowie. Jak nic nerwica albo wieńcówka czy zawał Do kogo ten apel??? Czyż właśnie tam nie rezyduje sam MM? A imć zastępca ds rozwoju przypadkem też nie? Któż, jak nie ci mężowie mają zadbać o dobro sąsiadów (czyt. wyborców)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.07, 11:55 Ja to widzę tak: w pobliżu kilka zakładów blacharskich prosperujących znakomicie, placówka pogotowia raczej nie będzie potrzebna(zresztą jest w pobliżu) bo ruch pojazdów będzie wolny o ile będzie się odbywał, z podatków blacharzy prezydent opłaci dodatkowe etaty dla policjantów ruchu drogowego i na środku ronda wybuduje im posterunek.A tak na poważnie to cłkowity brak wyobr ni pana MM i jego ekipy natomiast za tępy upór aby nie wybudować estakady należą się wszelkie możliwe nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:19 Takie małe pytanie... kto zapłacił za poroniony pomysł ze światłami i za beznadziejną wysepkę na Wyszogrodzkiej ? Czy ktoś zostanie pociągnięty do odpowiedzialności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:21 A kto dał na to zgodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniokrad Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:11 Rzeczywiście zaklady blacharskie będą potrzebne i nie jeden dla zdrowej konkurencji jak to jest w gospodarce wolnorynkowej a może i zakład pogrzebowy.Jutro idę i załatwiam wszyskie formalności związane z uruchomieniem dzialalności gospodarczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:46 A o co tu chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: mieszkańcy Imielnicy, Borowiczek i oś. Gulcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:47 Z tym przylaczeniem do Wyszogrodzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Nowa Wyszogrodzka 12.02.07, 14:10 Strzelamy jaka będzie obsuwa z oddaniem? Ja stawiam na listopad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.07, 14:23 Lato 2008 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:43 Niech drogowcy nie zapomną o zielonej fali od skrzyżowania przy Auchan do skrzyżowania w Imielnicy -Harcerska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Nowa Wyszogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:18 inwestycje wielkomiejskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Nowa Wyszogrodzka - Autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:07 A jak bedą przebiegały trasy linii autobusowych od 01.09.2007 roku? Jakie linie autobusowe będą jeździły nowym mostem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Nowa Wyszogrodzka - Autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:51 Zrobić natychmiast zieloną falę na ul. Kwiatka ,Kolegialna będzie można szybciej dojechać Słoneczną Grabówką Gościńcem na Podole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podol Re: Nowa Wyszogrodzka - Autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:42 Popieram powinna to byc szybka alternatywna droga na podolszyce i borowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: Nowa Wyszogrodzka - Autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:17 A co z autobusami linii 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de la Croix Żądamy skrzyżowań bezkolizyjnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:11 Żądamy skrzyżowań bezkolizyjnych! Aby być na czas z optymalnym projektem trzeba myśleć perspektywicznie chociaż z dekadę do przodu. Proponowane rozwiązanie z rondami może i jest dobre dziś, ale już wkrtótce będzie niewystarczające. CZy nie lepiej zrobic cos dobrze, niż męczyć sie później przez dziesięciolecia z pseudousprawnieniami? Odpowiedz Link Zgłoś