Dodaj do ulubionych

Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece

12.04.07, 07:38
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: koniokrad Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:39
      Chcialbym Szanowny Panie Jacku dodać ,że głównie była to młodzież ,których
      rodzice byli wyrobnikami dworskimi.Po zakończeniu wojny otrzymali z parcelacji
      ziem dworskich grunty ,których nawet do dnia dzisiejszego nie potrafili
      utrzymać w nalezytym stanie.W zasadzie w większości przypadków pozostawili
      ziemię lub ją szybko sprzedali a nastepnie przenosząc się do małych miasteczek
      w tym również do Płocka i zasilili tkz.pseudoiteligencję.
      • Gość: vvv Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 00:07
        ty sie weź, Pawłowicz robi to co uważa,
        • Gość: rex Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:52
          rex
    • Gość: Obserwator Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.plock.mm.pl 12.04.07, 08:57
      Wpisujący ainipoajom przekracza wszystko a najwięcej oczernia Kościół.

I tak rok 2004 - 6 wpisów.
      2005 - 6 wpisów.
      2006 - 139 wpisów.

od stycznia tego roku 2007 - 178 wpisów i większości z atakowaniem Kościoła.
      • ainipoajom Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 12.04.07, 09:05
        suche fakty to nie atak :)
        • Gość: Obserwator Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.plock.mm.pl 12.04.07, 09:19
          Nie. To jest prowadzony system opluwania . Łamanie regulaminu z przyzwoleniem.
          Jesteś w systemie większego operatu.
          • ainipoajom Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 12.04.07, 11:26
            masz obsesje jak podwojny nieomylny przykrotki
          • Gość: rem Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:08
            bedzie nowa, i potem nowa,
            • ainipoajom Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 13.04.07, 07:59
              i bardzo dobrze, niech wszyscy wiedza ze wsrod ubekow 94% to katolicy
              czy trzeba cos wiecej dodawac na temat tej religii (jak i kazdej innej) ?
              • Gość: edek Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:19
                ty anipojom musisz być nieźle walnięty czub
    • fpz Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 12.04.07, 13:47
      Ciekawe co jest w teczce pana Pawłowicza. W kręgach opozycyjnych nie dażono go
      zaufaniem.
      • Gość: XYZ Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:52
        Powinny być ciekawe informacje albowiem zakładał w Płocku PPS i zapewnie też za
        zgodą SB.
        • Gość: abw Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:58
          daje ci gwarancje ze bedziesz musiał to udowodnic wielonikowcu xyz
          • Gość: XYZ Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 23:50
            To sprawdzaj w materiałach o Płockim SB -pewnie zniszczone. A o fakcie
            tym /PPS/ pisała ówczesna prasa i prasa podziemna.
            • Gość: eeech Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 09:46
              xyz, jak wiesz juz niedługo bedziesz biegiem smigał szukac dowodow na to co
              powiedziałeś że PPS zakładał za wiedza UB, nic nie zniszczyliście, są mikrofilmy,
              zobacze twoja mine jak nic nie znajdziesz i wysłuchasz wyroku, eeech
    • Gość: dar. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:03
    • Gość: as bezprawnie wyciety wpis świdaczy że cenzura jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:23
      ci co bali sie słowa zawsze szli do szamba
      • Gość: gość Re: bezprawnie wyciety wpis świdaczy że cenzura j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:37
        gratulacje Jacku
        • Gość: Dodek Re: A co w sprawie fałszerstwa wyborczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:12
          Miało być wznowienie i przesłuchania nowych świadków i co?
    • Gość: xyz J.P.= JP 2- czyżby - to nie aluzja!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:23
      Dziw bierze, przeież on ujawnił jeszcze przed ks. Isakowiczem kościelnych
      kapusiów w Płockiej Diecezji. To bardzo dobrze iż tak zrobił albowiem i tam
      było pełno pedałów i innych kanalii.... A poza tyum złodziei co opisuje prasa
      nt. CARITASU płockiego /vide ks.XZ.... - podobno erotoman ja go widziałem w
      takiej dziwnej akcji z ...chłopcami - widocznie miał słabego k...... . To samo
      o CARITASIE CIECHANOWSKIM NIEDAWNO PODANO.
      MATA - CO CHCETA .
      KLECHY NADAL SĄ GÓRĄ...,ŻE SIĘ PIEPRZĄ TO PODOBNO DOBRZE BO TO NIE SPRZYJA NP.
      ŁYSIENIU..... Jacek Pnie daj się .../chociaż nie jesteś sam politycznym
      kryształem/....Na spotkaniu w Książnicy pomogę Ci........
      • Gość: Dodek Re: J.P.= JP 2- czyżby - to nie aluzja!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:31
        Jacek paprze sie w starych gównach które sie już rozłożyły ale są nowe które
        śmierdzą jak np fałszerstwo wyborcze Ale świński ogon Admin wycina wątki bo
        jest przekupiony Panie Pawłowicz weż sie za to gó..
    • Gość: ,,,,/'''''' w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80-89r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 00:30
      a kilku czeka proces
      • Gość: pyt. Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:02
        a ta wystawa orłów z SB bedzie ?
        • Gość: taa Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:04
          Żyją także funkcjonariusze. - Zależało mi na tym, aby z nimi porozmawiać -
          przyznaje Pawłowicz. - Choćby o szarym, codziennym życiu, banalnych sprawach,
          stołówce. Żaden się nie zgodził.
          • Gość: rocky Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.plock.msk.pl 15.04.07, 09:38
            Pytał nie tych co trzeba...
            Nie pytał ten co powinien.
            • Gość: ar. Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:59
              wyraźnie brak tu jest rzeczowego jak zwykle komentarza ziomala
              • Gość: pyt. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:37
    • Gość: ghjk UB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:15
      cos sie dzieje w temacie zbrodni
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4065742.html?skad=rss
      późno ale wiadomo czemu
    • Gość: zxc ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:46
      książka do nabycia w ksiegarni na Kosciuszki
      • Gość: GW Re: ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:04
        Ludzie płockiej bezpieki - promocja książki Jacka Pawłowicza
        hw2007-04-18, ostatnia aktualizacja 2007-04-18 22:16
        W czwartek w ratuszowej auli Edukacyjny Dzień IPN w Płocku - pokaz
        filmu "Bezpieka - pretorianie komunizmu" o historii służby bezpieczeństwa od
        wojny do 1990 roku oraz promocja książki Jacka Pawłowicza "Ludzie płockiej
        bezpieki".
        Ta ostatnia pozycja jest już w księgarniach, kosztuje 28 zł. Warto się nią
        zainteresować. To nie tylko nieznana historia Płocka, ale i skarbnica
        ciekawostek.

Jeden z rozdziałów zamykających wydanie Jacek Pawłowicz poświęcił np.
        statystyce: wiekowi, wykształceniu, pochodzeniu i wyznaniu przyjmowanych w
        Płocku ubeków. Pokazuje ona, że UB tworzyła chłopska młodzież z
        najbiedniejszych podpłockich wsi - chłopcy w wieku 20-25 lat, którzy skończyli
        od trzech do siedmiu klas szkoły powszechnej (ponad 53 proc.). Robotnicza
        młodzież Płocka uzupełniała tylko skład UB. Jedynie cztery osoby przyznały się
        do pochodzenia inteligenckiego. Żaden funkcjonariusz bezpieki zaczynający pracę
        w Płocku nie miał wykształcenia wyższego.
        • Gość: czytelnik Re: ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.c244.petrotel.pl 19.04.07, 21:22
          w książnicy do nabycia. bardzo fajna pozycja, ze zdjęciami uboli
          • Gość: rypa Re: ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:59
            chodziles zakazywac sprzedazy?, do medyka idź
    • Gość: metafizyk " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:32
      Autor ostatniego artykułu o "Ludziach płockiej bezpieki" w GW powinien najpierw
      sprawdzić czy książka Pana Jacka Pawłowicza jest faktycznie w płockich
      księgarniach, ot chociażby w największej księgarni w mieście oddalonej od GW o
      niecałe 100 m, no ale darujmy temu temu komyś chyba nie chodzi po płockich
      księgarniach, ja książki Pana Jacka jeszcze nie spotkałem.
      • Gość: asior Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:06
        czyzby zadnego komucha z tego forum nie bylo na promocji, ani z ZSMP
        • Gość: Historyk II Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 06:12
          czy są " cichociemni" ze STOLBUDU?
          Który z pryncypałów ZSB był nie tylko dyrektorem?
          • Gość: Historyk II Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:53
            O pewnym pryncypale( z Kostrogaju- 550 zatrudnionych).
            Kiedy zwolniłem " jego dwóch ludzi", których w obronę wzięło 2 "
            cichociemnych spoza zakładu"( jeden z tych zwolnionych był szefem narzędziowni,
            drugi zmianowym na pl. tarcicy)- opisywałem na forum ONET-u, zaczeło sie "
            piekło"w zakładzie. Odszedłem-pomimo osłony ówczesnych władz(*)!
            Nie byłem w żadnej partii, a mimo tego Komitet widząc i znając sprawcę " amoku
            w zakładzie" postawił na mnie!
            Jestem ciekaw, któ i ilu było w tym "gnieździe cichociemnych układów"
            -w ZSB -STOLBUD???
            PS
            (*) jeden z nich J. G....ki z żoną byli u nas po 9 miesiącach od naszego
            wyjazdu z Płocka i namawaiał mnie do powrotu do STOLBUDU!
            Pryncypał-wykorzystał potrójne odwołania do władz- w tym K.C. PZPR).
            Nie wróciłem - żałuję do dziś! - C'est la vie"!
            • Gość: ali Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:27
              leci następny tom, dowiesz sie
              • Gość: Historyk II Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:32
                " Leci nastepny tom,..."
                Leci bo leci i minie łukiem, czy na pewno doleci i wyląduje(...)?
                PS
                Stawiam, ze wskaźnik wypełnienia w ZSB był jak 1/4(...). Czy się rozmijam?
                • Gość: red Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 07:51
                  doleci i wyladuje jeszcze w tym roku, nie tylko to doleci do ciebie
                  cieszysz sie ? wielonickowcu tchórzliwy
                  • Gość: Historyk II-uczeń Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:09
                    Powiadasz, że tchórzliwy.., to zupełne nowum. Ci co mnie znają-wręcz mówią-co
                    innego. Nie uzyje określenia, nie będę się więcej " obnażał".
                    Odpowiem ci- dytyrambisto pewnej mody " wolno-nihilistycznej", że:
                    1/ po pierwsze wybieram się do Płocka by poznać "rewiry UB"( mojego ojca brat
                    dostał 15 lat w '48 r; -groziła mu " czapa').
                    2/ po drugie zamierzam sprawdzić tych, którzy byli wokół mnie w STOLBUDZIE
                    (...) i dlaczego np. nie ma o ????
                    3/ po trzecie- to poczytaj mój protest wobec " złych zapisów", które na
                    podstawie mojej wiedzy( nie werbalno- a'priorycznej " ćwierćwiedzy wilczków z
                    PIS-u") artykułowałem na zebraniach PIS-u(...) i słałem Wielkim "s"-ostzregając
                    przed " złym prawem". zapewniam cię(dytyrambisto...), że występowałem i
                    ostrzegałem nie jako <nick> ale z imienia i nazwiska. Zapewniam cię, że moi
                    koledzy, znajomi, przyjaciele i przełożeni w PIS-ie(...) znają mojego nicka!
                    >>>wiadomosci.onet.pl/1,15,11,29662480,81332751,3754919,0,forum.html
                  • historykii Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza 21.04.07, 08:42
                    Podaj mi adres autora ksiązki!
                    • Gość: hubert Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:52
                      takich jak ty nie przyjmuja do PiS
                      • Gość: elektryk Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:19
                        Jacek Pawłowicz pseudonim ,,Antał,, kiedyś obibok i gaz /nieodłączne kruszony i
                        kwasy /teraz jest wielkim represjonowanym za komuny /a przecież to wynikało z
                        jego stylu życia gaz i olewka /
                        książki pisze ,wyroki wydaje
                        Koledzy ze szkoły by cos mogli powiedzieć ...
    • Gość: melo nie rozumiem, to źle że oipisał tamte czasy mordów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:41
      UB było gorsze niz NKWD i Gespapo
      tamci byli wrogami, ci tylko złodziejami i bandziorami, kto mógł wiał z UB
    • Gość: rym. plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:00
      a kiedy w Płocku www.youtube.com/watch?v=PahyXQOAgho , cos sie ruszy ?
      • Gość: akl Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 17:35
        nigdzie nie ma tej książki nigdzie
        • Gość: ccc Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:38
          nigdzie nie mozna dostac
          • Gość: hah Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:50
            UB myśli ze jeszcze coś moze
            • Gość: was. Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:58
              tej książki nie nadążają dodrukowywać, ale bedzie jej ile trzeba
    • Gość: Historyk II W akcji w ok. Brudzenia, Tłuchowa-brak nazwisk z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 06:15
      wyrokami: str.str. 89
      ..." Aresztowano kolejnych 28 osób. Rozpoczał również ponownie WSR z Warszawy"
      Gdzie można odszukać nazwiska aresztowanych osób?
      Proszę podać materiały-lub listę na forum.
      Pozdrawiam.
      • Gość: pol. Re: W akcji w ok. Brudzenia, Tłuchowa-brak nazwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:39
        SB-ki odmawiaja wypowiedzi,książka bedzie bez ich zdania
    • Gość: pol popt [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 06:00
    • Gość: mars jakas schzofrenia? wycina sie wpisy nic niełamiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 23:01
      a pełno obrażajaacych ,łamiacych prawo wisi jako dowód łamania prawa i
      nieudolnosci opiekunów forum
      • temida3 Re: jakas schzofrenia? wycina sie wpisy nic nieła 06.05.07, 10:49
        Juz Sprawiedliwość zbliża się, " tupie w przedpokoju"- cierpliwości!
    • Gość: czytelnik katalog IP: *.plock.msk.pl 03.06.07, 07:40
      To bardzo śmieszny wątek . któremu zabrano (usunięto) przedmiot dyskusji.
      Dlaczego to zrobiono? Na czyj wniosek.
      Jednak nic to nie dało gdyż "książka Pawłowicza została skopiowana i jako
      taka jest utrwalona. Właściwie to nie jest książka, a katalog z pominięciem
      bardzo istotnych, ciekawych problemów. Nie określa on struktóry dawnego PUSB w
      Płocku, rejonu jego działania i zadań oraz stopnia i sposobu ich realizacji.
      Nie określono przynależności poszczególnych funkcjonariusz do swoich struktór i
      zadań. W ten sposób np. funkcjonariusz zajmujący sie aprowiazacja nie wyróżnia
      sie od tego który byl członkiem tzw. plutonu specjalnego, czy tez grupy
      specjalnej, a nawet nie wyróżniono tzw,. śledczych referentów czy obsługi
      aresztów. Nie wspomina sie o udziale SB w ówczesnym sądownictwie, a takie fakty
      miały miejsce. Wydano nawet np. wyrok śmierci, a jeden jeden z członków tego
      sądu żyje do dzisiaj. Akta tych spraw były oglądane przez dziennikarzy TVP gdyż
      prezentowano je w specjalnym reportażu. To, pracownicy SB czy SP nie chcą
      rozmawiać z Pawłowskim ( umieścił on taka informację) może świadczyć, że nie
      chciał on takich wyjaśnień i z ulga od nich odstąpił, nie wykorzystał możliwości
      zmuszenia do zeznani wyjaśnień osób które maja interesujące wiadomości. Tak więc
      powstał mało wartościowy gniot o cechach katalogu wybranego okresu czasu
      i...tyle. Pawłowicz "prześlizgnął" sie po temacie zarania PRL-u i roli UB w
      tamtym okresie czasu. Szkoda, bo mogła to być sensacyjna pozycja w tej
      szczególnej bibliotece,a jest tylko ...katalog nazwisk szczególnie osób już
      nieżyjących zebrany z akt personalnych obecnie zarchiwizowanych w IPN.
    • Gość: sza czemu niektórzy są tak maluczcy i ograniczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:45
      i krótkowidzący

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka