ainipoajom 12.04.07, 07:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koniokrad Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:39 Chcialbym Szanowny Panie Jacku dodać ,że głównie była to młodzież ,których rodzice byli wyrobnikami dworskimi.Po zakończeniu wojny otrzymali z parcelacji ziem dworskich grunty ,których nawet do dnia dzisiejszego nie potrafili utrzymać w nalezytym stanie.W zasadzie w większości przypadków pozostawili ziemię lub ją szybko sprzedali a nastepnie przenosząc się do małych miasteczek w tym również do Płocka i zasilili tkz.pseudoiteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 00:07 ty sie weź, Pawłowicz robi to co uważa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:52 rex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.plock.mm.pl 12.04.07, 08:57 Wpisujący ainipoajom przekracza wszystko a najwięcej oczernia Kościół. I tak rok 2004 - 6 wpisów. 2005 - 6 wpisów. 2006 - 139 wpisów. od stycznia tego roku 2007 - 178 wpisów i większości z atakowaniem Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 12.04.07, 09:05 suche fakty to nie atak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.plock.mm.pl 12.04.07, 09:19 Nie. To jest prowadzony system opluwania . Łamanie regulaminu z przyzwoleniem. Jesteś w systemie większego operatu. Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 12.04.07, 11:26 masz obsesje jak podwojny nieomylny przykrotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:08 bedzie nowa, i potem nowa, Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 13.04.07, 07:59 i bardzo dobrze, niech wszyscy wiedza ze wsrod ubekow 94% to katolicy czy trzeba cos wiecej dodawac na temat tej religii (jak i kazdej innej) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:19 ty anipojom musisz być nieźle walnięty czub Odpowiedz Link Zgłoś
fpz Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece 12.04.07, 13:47 Ciekawe co jest w teczce pana Pawłowicza. W kręgach opozycyjnych nie dażono go zaufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:52 Powinny być ciekawe informacje albowiem zakładał w Płocku PPS i zapewnie też za zgodą SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abw Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:58 daje ci gwarancje ze bedziesz musiał to udowodnic wielonikowcu xyz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 23:50 To sprawdzaj w materiałach o Płockim SB -pewnie zniszczone. A o fakcie tym /PPS/ pisała ówczesna prasa i prasa podziemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeech Re: Nowa książka Jacka Pawłowicza o bezpiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 09:46 xyz, jak wiesz juz niedługo bedziesz biegiem smigał szukac dowodow na to co powiedziałeś że PPS zakładał za wiedza UB, nic nie zniszczyliście, są mikrofilmy, zobacze twoja mine jak nic nie znajdziesz i wysłuchasz wyroku, eeech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as bezprawnie wyciety wpis świdaczy że cenzura jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:23 ci co bali sie słowa zawsze szli do szamba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: bezprawnie wyciety wpis świdaczy że cenzura j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:37 gratulacje Jacku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodek Re: A co w sprawie fałszerstwa wyborczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:12 Miało być wznowienie i przesłuchania nowych świadków i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz J.P.= JP 2- czyżby - to nie aluzja!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:23 Dziw bierze, przeież on ujawnił jeszcze przed ks. Isakowiczem kościelnych kapusiów w Płockiej Diecezji. To bardzo dobrze iż tak zrobił albowiem i tam było pełno pedałów i innych kanalii.... A poza tyum złodziei co opisuje prasa nt. CARITASU płockiego /vide ks.XZ.... - podobno erotoman ja go widziałem w takiej dziwnej akcji z ...chłopcami - widocznie miał słabego k...... . To samo o CARITASIE CIECHANOWSKIM NIEDAWNO PODANO. MATA - CO CHCETA . KLECHY NADAL SĄ GÓRĄ...,ŻE SIĘ PIEPRZĄ TO PODOBNO DOBRZE BO TO NIE SPRZYJA NP. ŁYSIENIU..... Jacek Pnie daj się .../chociaż nie jesteś sam politycznym kryształem/....Na spotkaniu w Książnicy pomogę Ci........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodek Re: J.P.= JP 2- czyżby - to nie aluzja!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:31 Jacek paprze sie w starych gównach które sie już rozłożyły ale są nowe które śmierdzą jak np fałszerstwo wyborcze Ale świński ogon Admin wycina wątki bo jest przekupiony Panie Pawłowicz weż sie za to gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,/'''''' w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80-89r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 00:30 a kilku czeka proces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt. Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:02 a ta wystawa orłów z SB bedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:04 Żyją także funkcjonariusze. - Zależało mi na tym, aby z nimi porozmawiać - przyznaje Pawłowicz. - Choćby o szarym, codziennym życiu, banalnych sprawach, stołówce. Żaden się nie zgodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocky Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.plock.msk.pl 15.04.07, 09:38 Pytał nie tych co trzeba... Nie pytał ten co powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar. Re: w przygotowaniu książka o UB-owcach z lat 80- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:59 wyraźnie brak tu jest rzeczowego jak zwykle komentarza ziomala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjk UB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:15 cos sie dzieje w temacie zbrodni wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4065742.html?skad=rss późno ale wiadomo czemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:46 książka do nabycia w ksiegarni na Kosciuszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:04 Ludzie płockiej bezpieki - promocja książki Jacka Pawłowicza hw2007-04-18, ostatnia aktualizacja 2007-04-18 22:16 W czwartek w ratuszowej auli Edukacyjny Dzień IPN w Płocku - pokaz filmu "Bezpieka - pretorianie komunizmu" o historii służby bezpieczeństwa od wojny do 1990 roku oraz promocja książki Jacka Pawłowicza "Ludzie płockiej bezpieki". Ta ostatnia pozycja jest już w księgarniach, kosztuje 28 zł. Warto się nią zainteresować. To nie tylko nieznana historia Płocka, ale i skarbnica ciekawostek. Jeden z rozdziałów zamykających wydanie Jacek Pawłowicz poświęcił np. statystyce: wiekowi, wykształceniu, pochodzeniu i wyznaniu przyjmowanych w Płocku ubeków. Pokazuje ona, że UB tworzyła chłopska młodzież z najbiedniejszych podpłockich wsi - chłopcy w wieku 20-25 lat, którzy skończyli od trzech do siedmiu klas szkoły powszechnej (ponad 53 proc.). Robotnicza młodzież Płocka uzupełniała tylko skład UB. Jedynie cztery osoby przyznały się do pochodzenia inteligenckiego. Żaden funkcjonariusz bezpieki zaczynający pracę w Płocku nie miał wykształcenia wyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.c244.petrotel.pl 19.04.07, 21:22 w książnicy do nabycia. bardzo fajna pozycja, ze zdjęciami uboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rypa Re: ciekawa lektura szczególnie dla młodych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:59 chodziles zakazywac sprzedazy?, do medyka idź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metafizyk " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:32 Autor ostatniego artykułu o "Ludziach płockiej bezpieki" w GW powinien najpierw sprawdzić czy książka Pana Jacka Pawłowicza jest faktycznie w płockich księgarniach, ot chociażby w największej księgarni w mieście oddalonej od GW o niecałe 100 m, no ale darujmy temu temu komyś chyba nie chodzi po płockich księgarniach, ja książki Pana Jacka jeszcze nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:06 czyzby zadnego komucha z tego forum nie bylo na promocji, ani z ZSMP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 06:12 czy są " cichociemni" ze STOLBUDU? Który z pryncypałów ZSB był nie tylko dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:53 O pewnym pryncypale( z Kostrogaju- 550 zatrudnionych). Kiedy zwolniłem " jego dwóch ludzi", których w obronę wzięło 2 " cichociemnych spoza zakładu"( jeden z tych zwolnionych był szefem narzędziowni, drugi zmianowym na pl. tarcicy)- opisywałem na forum ONET-u, zaczeło sie " piekło"w zakładzie. Odszedłem-pomimo osłony ówczesnych władz(*)! Nie byłem w żadnej partii, a mimo tego Komitet widząc i znając sprawcę " amoku w zakładzie" postawił na mnie! Jestem ciekaw, któ i ilu było w tym "gnieździe cichociemnych układów" -w ZSB -STOLBUD??? PS (*) jeden z nich J. G....ki z żoną byli u nas po 9 miesiącach od naszego wyjazdu z Płocka i namawaiał mnie do powrotu do STOLBUDU! Pryncypał-wykorzystał potrójne odwołania do władz- w tym K.C. PZPR). Nie wróciłem - żałuję do dziś! - C'est la vie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:27 leci następny tom, dowiesz sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:32 " Leci nastepny tom,..." Leci bo leci i minie łukiem, czy na pewno doleci i wyląduje(...)? PS Stawiam, ze wskaźnik wypełnienia w ZSB był jak 1/4(...). Czy się rozmijam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 07:51 doleci i wyladuje jeszcze w tym roku, nie tylko to doleci do ciebie cieszysz sie ? wielonickowcu tchórzliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II-uczeń Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:09 Powiadasz, że tchórzliwy.., to zupełne nowum. Ci co mnie znają-wręcz mówią-co innego. Nie uzyje określenia, nie będę się więcej " obnażał". Odpowiem ci- dytyrambisto pewnej mody " wolno-nihilistycznej", że: 1/ po pierwsze wybieram się do Płocka by poznać "rewiry UB"( mojego ojca brat dostał 15 lat w '48 r; -groziła mu " czapa'). 2/ po drugie zamierzam sprawdzić tych, którzy byli wokół mnie w STOLBUDZIE (...) i dlaczego np. nie ma o ???? 3/ po trzecie- to poczytaj mój protest wobec " złych zapisów", które na podstawie mojej wiedzy( nie werbalno- a'priorycznej " ćwierćwiedzy wilczków z PIS-u") artykułowałem na zebraniach PIS-u(...) i słałem Wielkim "s"-ostzregając przed " złym prawem". zapewniam cię(dytyrambisto...), że występowałem i ostrzegałem nie jako <nick> ale z imienia i nazwiska. Zapewniam cię, że moi koledzy, znajomi, przyjaciele i przełożeni w PIS-ie(...) znają mojego nicka! >>>wiadomosci.onet.pl/1,15,11,29662480,81332751,3754919,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza 21.04.07, 08:42 Podaj mi adres autora ksiązki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:52 takich jak ty nie przyjmuja do PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: " Ludzie płockiej bezpieki " Jacka Pawłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:19 Jacek Pawłowicz pseudonim ,,Antał,, kiedyś obibok i gaz /nieodłączne kruszony i kwasy /teraz jest wielkim represjonowanym za komuny /a przecież to wynikało z jego stylu życia gaz i olewka / książki pisze ,wyroki wydaje Koledzy ze szkoły by cos mogli powiedzieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo nie rozumiem, to źle że oipisał tamte czasy mordów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:41 UB było gorsze niz NKWD i Gespapo tamci byli wrogami, ci tylko złodziejami i bandziorami, kto mógł wiał z UB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rym. plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:00 a kiedy w Płocku www.youtube.com/watch?v=PahyXQOAgho , cos sie ruszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akl Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 17:35 nigdzie nie ma tej książki nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:38 nigdzie nie mozna dostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hah Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:50 UB myśli ze jeszcze coś moze Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: was. Re: plockie UB i SB bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:58 tej książki nie nadążają dodrukowywać, ale bedzie jej ile trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II W akcji w ok. Brudzenia, Tłuchowa-brak nazwisk z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 06:15 wyrokami: str.str. 89 ..." Aresztowano kolejnych 28 osób. Rozpoczał również ponownie WSR z Warszawy" Gdzie można odszukać nazwiska aresztowanych osób? Proszę podać materiały-lub listę na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol. Re: W akcji w ok. Brudzenia, Tłuchowa-brak nazwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:39 SB-ki odmawiaja wypowiedzi,książka bedzie bez ich zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol popt [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 06:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars jakas schzofrenia? wycina sie wpisy nic niełamiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 23:01 a pełno obrażajaacych ,łamiacych prawo wisi jako dowód łamania prawa i nieudolnosci opiekunów forum Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: jakas schzofrenia? wycina sie wpisy nic nieła 06.05.07, 10:49 Juz Sprawiedliwość zbliża się, " tupie w przedpokoju"- cierpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik katalog IP: *.plock.msk.pl 03.06.07, 07:40 To bardzo śmieszny wątek . któremu zabrano (usunięto) przedmiot dyskusji. Dlaczego to zrobiono? Na czyj wniosek. Jednak nic to nie dało gdyż "książka Pawłowicza została skopiowana i jako taka jest utrwalona. Właściwie to nie jest książka, a katalog z pominięciem bardzo istotnych, ciekawych problemów. Nie określa on struktóry dawnego PUSB w Płocku, rejonu jego działania i zadań oraz stopnia i sposobu ich realizacji. Nie określono przynależności poszczególnych funkcjonariusz do swoich struktór i zadań. W ten sposób np. funkcjonariusz zajmujący sie aprowiazacja nie wyróżnia sie od tego który byl członkiem tzw. plutonu specjalnego, czy tez grupy specjalnej, a nawet nie wyróżniono tzw,. śledczych referentów czy obsługi aresztów. Nie wspomina sie o udziale SB w ówczesnym sądownictwie, a takie fakty miały miejsce. Wydano nawet np. wyrok śmierci, a jeden jeden z członków tego sądu żyje do dzisiaj. Akta tych spraw były oglądane przez dziennikarzy TVP gdyż prezentowano je w specjalnym reportażu. To, pracownicy SB czy SP nie chcą rozmawiać z Pawłowskim ( umieścił on taka informację) może świadczyć, że nie chciał on takich wyjaśnień i z ulga od nich odstąpił, nie wykorzystał możliwości zmuszenia do zeznani wyjaśnień osób które maja interesujące wiadomości. Tak więc powstał mało wartościowy gniot o cechach katalogu wybranego okresu czasu i...tyle. Pawłowicz "prześlizgnął" sie po temacie zarania PRL-u i roli UB w tamtym okresie czasu. Szkoda, bo mogła to być sensacyjna pozycja w tej szczególnej bibliotece,a jest tylko ...katalog nazwisk szczególnie osób już nieżyjących zebrany z akt personalnych obecnie zarchiwizowanych w IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza czemu niektórzy są tak maluczcy i ograniczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:45 i krótkowidzący Odpowiedz Link Zgłoś