ainipoajom 18.04.07, 07:21 zamiast konkretnych dzialan, swiecidelka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Trójkolorowy most IP: *.c246.petrotel.pl 18.04.07, 08:25 Prawidłowo podświetlmy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:43 zamiast konkretnych dzialan, swiecidelka - napisał anipojąć przykra sprawa, a ile jest dwa razy dwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 13:00 tak, ty i tobie podony ograniczony plebs jest doskonalym targetem tych swiecidelek hahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski. Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 13:34 Pod opieka RJ kalasz ludzi. Nie życzę sobie Tego . I dobry człowieku nie jestem żadnym plebsem. To, ze pozwalają ci jątrzyć na Forum , to tacy sami swoi ludzie. Na nieszczęście Konstytucja pozwala nękać Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 13:46 te, zetde, czytales ze zrozumieniem post na ktory odpisywalem ? a moze tak, tylko ze skoro on atakowal mnie to bylo cacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Trójkolorowy most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:51 >Na nieszczęście Konstytucja pozwala nękać Polaków i dlatego dalej bedziesz tu pisal, heeeeh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 18:13 Panie pozbawiony smaku. Pisze tylko dla zanotowania faktu zdarzenia. Jest to zapis elektroniczny szerokiego zasięgu, oczywiście, jeżeli JR nie wytnie za wcześnie zanim sie roześle po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Trójkolorowy most IP: *.agito.pl 18.04.07, 08:49 Ciekawe ile ścieżki rowerowej by wybudowali za te same pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Trójkolorowy most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:15 Przelicz jeszcze na papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 10:23 kto ma przeliczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupotowstrzymywac Re: Trójkolorowy most IP: *.essystem.com.pl 18.04.07, 08:53 Oby iluminacja mostu nie pozostała na poziomie iluminacji amfiteatru. Miejmy nadzieję, że już bardziej nie popsują obrazu Wzgórza Tumskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:10 Moze choć ta inwestycja wyjdzie naszym władzom.Przecież to nic wielkiego cos oświetlić.Za to zbudować coś to już wielka sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 09:13 Prezydent M.Milewski obiecał kilka lat temu oświetlić Krzyż Bohaterów Powstania Styczniowego 1863r. A 15 maja kolejna Rocznica .... Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 10:39 "Tym bardziej że po remoncie konstrukcji most jest jak nowy - nie gubi nitów, jest zabezpieczony antykorozyjnie i pomalowany (jedynie asfalt niedługo znów będzie do wymiany)." Oj nie tylko. Niedlugo bedzie trzeba tez raz jeszcze przeprowadzic dzialania antykorozyjne (patrz poprzednie watki na temat mostu). O zanieczyszczeniu Wisly chmurami pylu tez nikt nie wspomnial. Co do oswietlenia, to dobrze, ze ktos o tym pomyslal. Z pewnoscia Plock na tym bardzo zyska:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 11:08 Te malunki widzimy na zdjęciach , kawałek pomalowany albo z jednej strony albo drugiej. Teraz czytam, ze jest cały pomalowany i nie skrzypi. A juz wogóle jestem zdumony trafnościa wpisu enaki, że tysiace ton farby starej wpadło do Wisły. a co dalej? Pyła z wiartem na zbocza tumskie i miasto. I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:06 enaka napisała: > Co do oswietlenia, to dobrze, ze ktos o tym pomyslal. Z pewnoscia Plock na tym > bardzo zyska:-) I to jak bardzo! Ludziska z okolicznych wiosek i gostynina zamiast "namsze" beda sie zjezdzac kolo mostu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aGaTa Trójkolorowy most IP: *.c157.petrotel.pl 18.04.07, 11:11 osobiscie podoba mi sie ten pomysl .. kolorowy most hmm ciekawe . mam nadzieje ze ten pomysl wypali . mieszkancom plocka jak i mi podoba sie ten pomysl a ze mieszkam wlasnie w plocku jestem za tym zeby most byl trzy kolorowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ploczcaninka Trójkolorowy most IP: *.c157.petrotel.pl 18.04.07, 11:17 macie pieniadze ? hmm a moze tak zamiast kolorowego mostu byscie wrescie zbuzyli i postawili nowe domy na ulicy miodowej . to sa tak zwane szwedzkie domi jak juz kto wspomnial w gazecie wyborczej ostatio. mieszkam na tym osiedlu sciany ledwo co sie nie rozwalaja. a okna w niektorych mieszkaniach sa prawie kroche. wiec moze zamiast oswietlenia mostu moze byscie sie zainteresowali wlasnie tym osiedlem . licze na wyrozumialosc Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 11:45 Pomysł podświetlenia jako taki mi się podoba. Ale pomysł zrobienia z mostu trójkolorowej choinki, wcale. To na kilometr pachnie odpustem w Trzepowie. Jeśli jednak władze będą się przy tym pomyśle upierać, to ja mam kolejny pomysł utrzymany w tej samej poetyce: przemalujmy ratusz na kolor różowy w wielkie seledynowe grochy. Na pewno drugiego takiego w Polsce nie ma, więc możemy liczyć na kolejną atrakcję turystyczną. A jeśli ten pomysł wydałby sie zbyt odważny, to może przynajmniej paski w kolorach miasta? Tyle, że ten drugi wariant jest o tyle felerny, że pasek czerwony wypadłby na wysokości gabinetu pana prezydenta, a pan prezydent, jak wiadomo, należy do partii, która na ten kolor jest nieuleczalnie uczulona. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal1981 Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:42 Myślę, że podświetlenie białym światłem lub ecru:) tak jak w wawie czy wrocławiu byłoby bardzie klasycznym i eleganckim rozwiązaniem. Jedni noszą metki na rękawach (ale nie wszyscy) i nie wszyscy muszą patrzeć na wsiowy bo trójkolorowo oświetlony most. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:46 Też uważam, że pomysł trzech kolorów to cepelia w najgorszym wydaniu. Ale zauważcie - byłby to najbardziej wsiowo iluminowany most w Europie - może to i sukces na miarę Milewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 12:51 PAnie RJ. Wyciąłeś ostrzeżenie o pękniętej tamie. To też jest most. Ile ci zapłacili za wycinanie, że Płock nie jest gotowy na zagrożenia. A ten kolorowy most to hrabia Potiomkin sie kłania, tez oszust. I tak kłamią całe dziesięciolecia. Najpierw komuchy , teraz wy. Co wyciąłeś rozesłałem po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:33 najbardziej mnie martwi widok z nowej przeprawy mostowej na stare miasto - przecież kiedyś się doczekamy momentu, gdy będziemy mogli nim jeździć. Gdyby przepiękny stary most był oświetlony tak, jak pisze ziomal - światłem białym lub ecru - byłoby w porzo, a nawet spoko. Natomiast trójkolorowy potworek a za nim Wzgórze Tumskie oświetlone światłem sodowym - to moim zdaniem pomyłka. Pasowałoby to jak pryszcz na czterech literach i czytej wody paw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Trójkolorowy most IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 14:08 Iluminacja mostu to problem dziesiątego rzędu rangi i pilności do rozwiązania w Płocku, mieście gdzie nie rozwiązano o wiele bardziej podstawowych problemów i którego nie stać na bardziej elementarne rzeczy. Wymiana dobrych latarni na nowe podobne do oryginalnych to rozrzutność, być może do wybaczenia w mieście, które ma już wszystko. A postulat iluminacji trójkolorowej to czysty kicz, brak smaku, bezguście, wiocha itp. Ten nowy most (o ile się nie mylę imienia JP2) też zapewne trzeba będzie też podświetlić - pewnikiem w kolorach papieskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 14:29 > Ten nowy most (o ile się nie mylę imienia JP2) też zapewne trzeba będzie też > podświetlić - pewnikiem w kolorach papieskich i beatyfikowac, beatyfikowac koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Trójkolorowy most IP: *.plock.msk.pl 18.04.07, 13:56 Mi osobiscie bardzo podoba sie ten pomysł ... Nie moge sie doczekac kiedy już wszystko zobacze ...:) Jupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanK Re: Trójkolorowy most IP: 195.33.116.* 18.04.07, 14:37 No to most zacznie świecić nie tylko dziurami... Panie Milewski i koledzy... A może najpierw tak połatacie te wszystkie dziury, co się zaczęły robić, bo przyjdzie gorące lato, w przyszłą zimę trochę przymrozi i będzie po nawierzchni. Co z tego, że most się będzie świecił, jak przejazd po nim będzie wielkim slalomem gigantem... i loterią, czy coś urwiemy w samochodzie, czy tym razem nie? Chyba, że to celowy zabieg. Podświetlić go od spodu, żeby łatwiej było dziury w nocy omijać... Dobry pomysł, popieram. Taka wielokolorowa dziura jest o wiele bardziej widoczna, niż taka zwykła - szara. Co za ludzie!! Nawierzchnia się zaczyna sypać, a oni światełka zakładają... Ale jakaś prawidłowość może jest. W przyszłym roku (jak Bóg da) otworzycie w końcu nowy most, a wtedy z nowego, prostego, niedziurawego będzie można sobie popatrzeć na ten stary - ślicznie mieniący się kolorami tęczy- wspominając z łezką w oku, jak się stało w korkach podziwiając nowy amfiteatr, czy uprawiało slalom między dziurami marząc o nowym moście z dojazdami. I koniecznie musicie postawić tablicę: Zrobiono w Płocku - STOLICY KASZANY albo żeby było bardziej trendy: Made in Plock - CAPITAL OF KASZANA Ciekaw jestem, kto te światełka pozakłada? Czyżby nasza ulubiona wszystko psująca firma na literkę V? Odpowiedz Link Zgłoś
beerek Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 21:30 galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-10590 galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-10588 galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-10589 średnio mi się ta iluminacja podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski. Re: Trójkolorowy most piękny most. IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 22:22 Panie Beerek. Mam na pieńku z MIASTEM za białe światło na Krzyż u PADLEWSKIEGO. Ale kocham swoje miasto. Dziękuje, że PAn poszedł. Jak pisałem moje 5 minut minęło i już nigdzie nie chodzę. Mnie sie podobało i rodzinie. Niech robią. Wiadomo, że 2 barwy nie dadzą tyle światła co główne. Ale proszę pomyśleć. Jak wielu wjeżdżających zastanowi , po co te kolory. Co to znaczy. A wtedy sięgną po wiedzę i to jest promocja Miasta. A może MM ruszy sumienie i na 15 maja założy strumienicę na Krzyż Bohaterów Powstania Styczniowego. Ten most. To mój most jakże charakterystyczny . Mam teraz na ekranie BUDOWNICZYCH TEGO MOSTU . Młodzi ludzie.Jeden nosi spodnie z mankietami przy kolanach. Na pewno nie z Levisa.... 2 różne firmy budowały most , każda ze swojej strony. Jak tajemniczo wygląda most w budowie. Jeszcze bez jezdni . Ludzie którzy budują Filar Olbrzymia budowla do kesonu . Człowiek stoi przy nim taki maleńki.... Z boku stary most drewniany. Ci budowniczowie dali nam to , czego trudno zaznać od dzisiejszych budowniczych. Nasz stary most ma 11 metrów różnicy między brzegami. Istnieje jego bliźniak w Grodnie. Ale nasz poznam zawsze. Panie Beerek bardzo dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
beerek Re: Trójkolorowy most piękny most. 18.04.07, 22:41 Cieszę się, że moja robota może komuś przysporzyć odrobinę radości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Trójkolorowy most piękny most. IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 22:43 OK Odpowiedz Link Zgłoś
kiedys_plock Re: Trójkolorowy most 19.04.07, 04:15 Pomysł jest fantastyczny. Na świecie stosuje się oświetlanie różnych obiektów. Proszę zajrzeć pod ten adres: www.ecue.tv/Viadukt_Ar.424.0.html Proszę po kolei kliknąć na małych zdjęciach z prawej strony aby zobaczyć powiększenie. Dla dociekliwych proponuję sprawdzić gdzie jest ten most. Odpowiedz Link Zgłoś