Dodaj do ulubionych

Trójkolorowy most

18.04.07, 07:21
zamiast konkretnych dzialan, swiecidelka
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Trójkolorowy most IP: *.c246.petrotel.pl 18.04.07, 08:25
      Prawidłowo podświetlmy !!
    • Gość: remek Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:43

zamiast konkretnych dzialan, swiecidelka - napisał anipojąć

przykra sprawa, a ile jest dwa razy dwa ?
      • ainipoajom Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 13:00
        tak, ty i tobie podony ograniczony plebs jest doskonalym targetem tych
        swiecidelek
        hahahahahahahahahahaha
        • Gość: Zenon Dylewski. Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 13:34
          Pod opieka RJ kalasz ludzi. Nie życzę sobie Tego . I dobry człowieku nie jestem
          żadnym plebsem. To, ze pozwalają ci jątrzyć na Forum , to tacy sami swoi
          ludzie. Na nieszczęście Konstytucja pozwala nękać Polaków.
          • ainipoajom Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 13:46
            te, zetde, czytales ze zrozumieniem post na ktory odpisywalem ?
            a moze tak, tylko ze skoro on atakowal mnie to bylo cacy ?
          • Gość: zniesmaczony Re: Trójkolorowy most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:51
            >Na nieszczęście Konstytucja pozwala nękać Polaków

i dlatego dalej bedziesz tu pisal, heeeeh
            • Gość: Zenon Dylewski Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 18:13
              Panie pozbawiony smaku. Pisze tylko dla zanotowania faktu zdarzenia. Jest to
              zapis elektroniczny szerokiego zasięgu, oczywiście, jeżeli JR nie wytnie za
              wcześnie zanim sie roześle po świecie.
    • Gość: lolek Trójkolorowy most IP: *.agito.pl 18.04.07, 08:49
      Ciekawe ile ścieżki rowerowej by wybudowali za te same pieniądze?
      • Gość: Artur Re: Trójkolorowy most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:15
        Przelicz jeszcze na papier toaletowy.
        • Gość: .......... Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 10:23
          kto ma przeliczyc?
    • Gość: glupotowstrzymywac Re: Trójkolorowy most IP: *.essystem.com.pl 18.04.07, 08:53
      Oby iluminacja mostu nie pozostała na poziomie iluminacji amfiteatru. Miejmy
      nadzieję, że już bardziej nie popsują obrazu Wzgórza Tumskiego.
    • Gość: xyz Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:10
      Moze choć ta inwestycja wyjdzie naszym władzom.Przecież to nic wielkiego cos
      oświetlić.Za to zbudować coś to już wielka sztuka.
      • Gość: Zenon Dylewski Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 09:13
        Prezydent M.Milewski obiecał kilka lat temu oświetlić Krzyż Bohaterów Powstania
        Styczniowego 1863r.

A 15 maja kolejna Rocznica ....
    • enaka Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 10:39
      "Tym bardziej że po remoncie konstrukcji most jest jak nowy - nie gubi nitów,
      jest zabezpieczony antykorozyjnie i pomalowany (jedynie asfalt niedługo znów
      będzie do wymiany)."

Oj nie tylko. Niedlugo bedzie trzeba tez raz jeszcze przeprowadzic dzialania
      antykorozyjne (patrz poprzednie watki na temat mostu).
      O zanieczyszczeniu Wisly chmurami pylu tez nikt nie wspomnial.

Co do oswietlenia, to dobrze, ze ktos o tym pomyslal. Z pewnoscia Plock na tym
      bardzo zyska:-)
      • Gość: płocczanin Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 11:08
        Te malunki widzimy na zdjęciach , kawałek pomalowany albo z jednej strony albo
        drugiej.
        Teraz czytam, ze jest cały pomalowany i nie skrzypi.
        A juz wogóle jestem zdumony trafnościa wpisu enaki, że tysiace ton farby starej
        wpadło do Wisły. a co dalej? Pyła z wiartem na zbocza tumskie i miasto. I co dalej?
      • Gość: Lol Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:06
        enaka napisała:

> Co do oswietlenia, to dobrze, ze ktos o tym pomyslal. Z pewnoscia Plock na tym
        > bardzo zyska:-)

I to jak bardzo! Ludziska z okolicznych wiosek i gostynina zamiast "namsze" beda
        sie zjezdzac kolo mostu :D
    • Gość: aGaTa Trójkolorowy most IP: *.c157.petrotel.pl 18.04.07, 11:11
      osobiscie podoba mi sie ten pomysl .. kolorowy most hmm ciekawe . mam nadzieje
      ze ten pomysl wypali . mieszkancom plocka jak i mi podoba sie ten pomysl a ze
      mieszkam wlasnie w plocku jestem za tym zeby most byl trzy kolorowy :)
    • Gość: ploczcaninka Trójkolorowy most IP: *.c157.petrotel.pl 18.04.07, 11:17
      macie pieniadze ? hmm a moze tak zamiast kolorowego mostu byscie wrescie
      zbuzyli i postawili nowe domy na ulicy miodowej . to sa tak zwane szwedzkie
      domi jak juz kto wspomnial w gazecie wyborczej ostatio. mieszkam na tym osiedlu
      sciany ledwo co sie nie rozwalaja. a okna w niektorych mieszkaniach sa prawie
      kroche. wiec moze zamiast oswietlenia mostu moze byscie sie zainteresowali
      wlasnie tym osiedlem . licze na wyrozumialosc
    • roman_j Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 11:45
      Pomysł podświetlenia jako taki mi się podoba. Ale pomysł zrobienia z mostu
      trójkolorowej choinki, wcale. To na kilometr pachnie odpustem w Trzepowie. Jeśli
      jednak władze będą się przy tym pomyśle upierać, to ja mam kolejny pomysł
      utrzymany w tej samej poetyce: przemalujmy ratusz na kolor różowy w wielkie
      seledynowe grochy. Na pewno drugiego takiego w Polsce nie ma, więc możemy liczyć
      na kolejną atrakcję turystyczną. A jeśli ten pomysł wydałby sie zbyt odważny,
      to może przynajmniej paski w kolorach miasta? Tyle, że ten drugi wariant jest o
      tyle felerny, że pasek czerwony wypadłby na wysokości gabinetu pana prezydenta,
      a pan prezydent, jak wiadomo, należy do partii, która na ten kolor jest
      nieuleczalnie uczulona. ;-))
      • Gość: ziomal1981 Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:42
        Myślę, że podświetlenie białym światłem lub ecru:) tak jak w wawie czy
        wrocławiu byłoby bardzie klasycznym i eleganckim rozwiązaniem. Jedni noszą
        metki na rękawach (ale nie wszyscy) i nie wszyscy muszą patrzeć na wsiowy bo
        trójkolorowo oświetlony most.
        • Gość: Rafał Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:46
          Też uważam, że pomysł trzech kolorów to cepelia w najgorszym wydaniu. Ale
          zauważcie - byłby to najbardziej wsiowo iluminowany most w Europie - może to i
          sukces na miarę Milewskiego
      • Gość: Zenon Dylewski Re: Trójkolorowy most IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 12:51
        PAnie RJ. Wyciąłeś ostrzeżenie o pękniętej tamie. To też jest most.
        Ile ci zapłacili za wycinanie, że Płock nie jest gotowy na zagrożenia. A ten
        kolorowy most to hrabia Potiomkin sie kłania, tez oszust. I tak kłamią całe
        dziesięciolecia. Najpierw komuchy , teraz wy. Co wyciąłeś rozesłałem po świecie.
        • Gość: Rafał Re: Trójkolorowy most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:33
          najbardziej mnie martwi widok z nowej przeprawy mostowej na stare miasto -
          przecież kiedyś się doczekamy momentu, gdy będziemy mogli nim jeździć. Gdyby
          przepiękny stary most był oświetlony tak, jak pisze ziomal - światłem białym
          lub ecru - byłoby w porzo, a nawet spoko. Natomiast trójkolorowy potworek a za
          nim Wzgórze Tumskie oświetlone światłem sodowym - to moim zdaniem pomyłka.
          Pasowałoby to jak pryszcz na czterech literach i czytej wody paw
          • Gość: menel Re: Trójkolorowy most IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 14:08
            Iluminacja mostu to problem dziesiątego rzędu rangi i pilności do rozwiązania w
            Płocku, mieście gdzie nie rozwiązano o wiele bardziej podstawowych problemów i
            którego nie stać na bardziej elementarne rzeczy. Wymiana dobrych latarni na
            nowe podobne do oryginalnych to rozrzutność, być może do wybaczenia w mieście,
            które ma już wszystko. A postulat iluminacji trójkolorowej to czysty kicz, brak
            smaku, bezguście, wiocha itp.
            Ten nowy most (o ile się nie mylę imienia JP2) też zapewne trzeba będzie też
            podświetlić - pewnikiem w kolorach papieskich.
            • ainipoajom Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 14:29
              > Ten nowy most (o ile się nie mylę imienia JP2) też zapewne trzeba będzie też
              > podświetlić - pewnikiem w kolorach papieskich

i beatyfikowac, beatyfikowac koniecznie
    • Gość: Zuzia Trójkolorowy most IP: *.plock.msk.pl 18.04.07, 13:56
      Mi osobiscie bardzo podoba sie ten pomysł ... Nie moge sie doczekac kiedy już
      wszystko zobacze ...:) Jupi
    • Gość: JanK Re: Trójkolorowy most IP: 195.33.116.* 18.04.07, 14:37
      No to most zacznie świecić nie tylko dziurami...

Panie Milewski i koledzy...
      A może najpierw tak połatacie te wszystkie dziury, co się zaczęły robić, bo
      przyjdzie gorące lato, w przyszłą zimę trochę przymrozi i będzie po nawierzchni.
      Co z tego, że most się będzie świecił, jak przejazd po nim będzie wielkim
      slalomem gigantem... i loterią, czy coś urwiemy w samochodzie, czy tym razem
      nie?

Chyba, że to celowy zabieg. Podświetlić go od spodu, żeby łatwiej było dziury w
      nocy omijać...
      Dobry pomysł, popieram.
      Taka wielokolorowa dziura jest o wiele bardziej widoczna, niż taka zwykła -
      szara.

Co za ludzie!! Nawierzchnia się zaczyna sypać, a oni światełka zakładają...

Ale jakaś prawidłowość może jest.
      W przyszłym roku (jak Bóg da) otworzycie w końcu nowy most, a wtedy z nowego,
      prostego, niedziurawego będzie można sobie popatrzeć na ten stary - ślicznie
      mieniący się kolorami tęczy- wspominając z łezką w oku, jak się stało w
      korkach podziwiając nowy amfiteatr, czy uprawiało slalom między dziurami marząc
      o nowym moście z dojazdami.

I koniecznie musicie postawić tablicę: Zrobiono w Płocku - STOLICY KASZANY
      albo żeby było bardziej trendy: Made in Plock - CAPITAL OF KASZANA

Ciekaw jestem, kto te światełka pozakłada?
      Czyżby nasza ulubiona wszystko psująca firma na literkę V?
      • beerek Re: Trójkolorowy most 18.04.07, 21:30
        galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-10590
        galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-10588
        galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-10589
        średnio mi się ta iluminacja podoba...
        • Gość: Zenon Dylewski. Re: Trójkolorowy most piękny most. IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 22:22
          Panie Beerek. Mam na pieńku z MIASTEM za białe światło na Krzyż u PADLEWSKIEGO.
          Ale kocham swoje miasto. Dziękuje, że PAn poszedł. Jak pisałem moje 5 minut
          minęło i już nigdzie nie chodzę.
          Mnie sie podobało i rodzinie.

Niech robią.

Wiadomo, że 2 barwy nie dadzą tyle światła co główne. Ale proszę pomyśleć. Jak
          wielu wjeżdżających zastanowi , po co te kolory. Co to znaczy. A wtedy sięgną po
          wiedzę i to jest promocja Miasta.
          A może MM ruszy sumienie i na 15 maja założy strumienicę na Krzyż Bohaterów
          Powstania Styczniowego.
          Ten most. To mój most jakże charakterystyczny .

Mam teraz na ekranie BUDOWNICZYCH TEGO MOSTU . Młodzi ludzie.Jeden nosi spodnie
          z mankietami przy kolanach. Na pewno nie z Levisa....
          2 różne firmy budowały most , każda ze swojej strony. Jak tajemniczo wygląda
          most w budowie. Jeszcze bez jezdni . Ludzie którzy budują Filar Olbrzymia
          budowla do kesonu . Człowiek stoi przy nim taki maleńki.... Z boku stary most
          drewniany.
          Ci budowniczowie dali nam to , czego trudno zaznać od dzisiejszych
          budowniczych. Nasz stary most ma 11 metrów różnicy między brzegami. Istnieje
          jego bliźniak w Grodnie. Ale nasz poznam zawsze.
          Panie Beerek bardzo dziękuje.
          • beerek Re: Trójkolorowy most piękny most. 18.04.07, 22:41
            Cieszę się, że moja robota może komuś przysporzyć odrobinę radości :)
            • Gość: .... Re: Trójkolorowy most piękny most. IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 22:43
              OK
    • kiedys_plock Re: Trójkolorowy most 19.04.07, 04:15
      Pomysł jest fantastyczny. Na świecie stosuje się oświetlanie różnych obiektów.
      Proszę zajrzeć pod ten adres:
      www.ecue.tv/Viadukt_Ar.424.0.html
      Proszę po kolei kliknąć na małych zdjęciach z prawej strony aby zobaczyć
      powiększenie. Dla dociekliwych proponuję sprawdzić gdzie jest ten most.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka