abobola 30.05.07, 21:12 Jest środa godz. 21.10 na Skarpie nadal brak ciepłej wody! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mason tralalala IP: *.plock.mm.pl 30.05.07, 21:45 na Miedzytorzu niedawno nie było ciepłej wody przez 4 czy 5 dni może jedynie skrócili wyłaczanie, ale na pewno nie zrezygnowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: tralalala IP: *.plock.msk.pl 30.05.07, 22:05 Na Międytorzu była AWARIA !!! Jakbyś raczył zadzwonić do Wodociągów to byś się dowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: tralalala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:24 Nie będzie przeglądów, będą częstsze awarie. NORMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga Re: tralalala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:52 Były wyłączenia niby dla przeglądów a za parę dni były awarie. Myślę, że dobrze pomyślane. Przynajmniej wyłączane będzie raz(o ile będzie awaria), a nie dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: tralalala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:59 Chyba trzeba być naiwnym żeby wierzyć w te bajki o awarii. Dziwne, ze przytrafiła się dokładnie w tym samym czasie kiedy zawsze wyłączali ciepła wodę. Ale po krytyce z poprzednich lat ktos wymyslił, ze łatwiej będzie wcisnąc ludziom taką bajkę niż sie tłumaczyć. Jak to się dzieje, ze w całej Polsce mozna się obejść bez takich "awarii" a w Płocku nie? A może to sposób na wyciągnięcie dodatkowej kasy dla firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:39 nie dosc ze teraz nie ma cieplej wody to na poczatku maja tez przeciez byla awaria :/ wymieniliby w koncu te rury :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocek Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:47 Miodowa jutro bedzie 3 dni bez cieplej wody i bez zadnych zapowiedzi ani wyjasnien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:19 Już to widzę jak prezes Fortum odbiera telefony od mieszkańców! Ja zadzwoniłem na pogotowie ciepłownicze, bo 29.05 nie było ciepłej wody na Gałczyńskiego. Jakiś grzeczny człowiek oznajmił mi, że jest awaria i ciepła woda będzie 31.05. Uważam, że fortum powinno rozwiesić na blokach jakąś informację. Jak znam ich podejście do pracy to ta awaria potrwa jeszcze parę dni, bo pracownicy Fortum pracują efektywnie od śniadania tj. od ok. 11.00 do fajrantu, o którym myślą już o 13.30, żeby się przypadkiem nie przepracować! Cześć pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;> Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:46 przed chwila ciepla poleciala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodowa Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.c247.petrotel.pl 31.05.07, 00:12 melduje brak wody od dwoch dnii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: 80.55.10.* 31.05.07, 07:45 > melduje brak wody od dwoch dnii a rachunek zapłacony? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.c247.petrotel.pl 31.05.07, 00:40 SZOK TO JA poczulam wczoraj z rana gdy chlusnelam na siebie lodowaty prysznic, ale jak tak chca sie chwalic to niech imm bedzie, byle nie ten tytul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciepłowniczka z czego tak sie cieszycie IP: *.plock.mm.pl 31.05.07, 03:03 zobaczymy jak zacznie sypac sie cala sieć ,bez remontow,to dopiero bedziecie mieli przerwy w dostawach cieplej wody,a wzimie centralnego,a wtedy bedziecie sie smiac baranim glosem ubrani w palta siedząc przed telewizorem,a poza tym o aktualnej awarii społdzielnie zostały powiadomione,do nich pretensje trzeba miec,od nich wymagac powiadomień na klatkach,a nie wyzywacie sie na Bogu-Ducha winnych cieplownikach,pracujących za pół darmo,po godzinach non-stop(za które notabene nie mają płacone),troszke zdrowego rozsądku mądrale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz Re: z czego tak sie cieszycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 06:34 to pozostałość z niewoli, człowieka zniewolonego to patrzenie negatywne z góry na wszystko ale rozumiem, gdyby rzadziła ukochana komuna to bysmy patrzyli pozytywnie sto razy wyolbrzymiając, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatalista Szok: ciepła woda przez cały rok IP: 193.59.95.* 31.05.07, 07:18 Ludzie Płocka w co Wy wierzycie? Wiecie co to znaczy praca do awarii???? Jak coś się popsuje na sieci to najpierw ją wyłączą, ogłoszą przeterg na wykonawcę i dopiero się do roboty wezmą. Znając jak w Płocku wyglądają sprawy z przetargami..... to jeszcze zatęsknicie za kilku, kilkunastodniową przerwą w dostawie ciepła do domu. he he Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Szok: ciepła woda przez cały rok 31.05.07, 07:59 Czyli robia wam łaską za wasze pieniądze. U mnie przez ostatnie 5 lat może ze dwie godziny ni8e było ciepłej wody. I jakos sieć też konserwują. Odpowiedz Link Zgłoś
skorek Re: Szok: ciepła woda przez cały rok 31.05.07, 08:03 Stwierdzam, że Płock - to miasto malkontentów. Jak ciepła woda była wyłączana to wszyscy kur...ili na czym świat stoi. Jak zrezygnowano z przeglądów (byliśmy chyba jedynym miastem w Polsce z takimi wynalazkami) - to znowu źle. No żesz.... Kupcie sobie wibrator, bo najlepiej Wam wychodzi "zrób to sam". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Szok: ciepła woda przez cały rok 31.05.07, 08:23 Właśnie pojąłeś odwieczny paradoks duszy Płocczanina :) Me, my self and I wrażamy zadowolenie z faktu niewyłączenia w czerwcu wody. k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:59 ja jestem płocczanka z dziada pradziada i jestem zadowolona, bo jak wnuki przyjadą, to nie będę garów grzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Tytuł artykułu bzdurny IP: *.class147.petrotel.pl 31.05.07, 11:14 Chyba to przedwczesna radość . Fortum sprzedało już chyba wszystkie zaplecza , warsztaty i magazyny PEC-u. Odzyskali pieniądze wydane na kupno najlepszej komunalnej spółki w Płocku i teraz będą z łapanki brać wykonawców do usuwania awarii. Pożyjemy , zobaczymy , ale nie nastawiajcie się na wielkie luksusy z całoroczną dostawą ciepłej wody , bo już teraz zamiast planowanego przeglądu mamy niespodzianki z zimnym porannym prysznicem . I co mi po informacji na klatce o braku ciepłej wody, jeśli widzę ją gdy wracam z pracy . No może tyle ,że określa ile dni potrwa awaria . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepppper Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.plock.mm.pl 31.05.07, 11:14 poczekaj jak przyjadą wnuki na ferie zimowe, to rozpalisz im ognisko na srodku pokoju,zeby sie ogrzaly coooooooo za ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnika Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: 193.59.95.* 31.05.07, 11:38 ja nie jestem malkontentką :):). Mieszkam na Zielonym Jarze i ciepłą wodę mam cały rok, bo Budowlani mają własną kotłownię.To naprawdę porządna spółdzielnia i nie żal im płacic czynsz. Pozdrawiam mieszkańców ZJ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia i konrad Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:00 nonsens na osiedlu tysiąclecia dzis dopiero włączyli ciepłą wode!!!!!!!!!!!!!!!!!! jej brak był od 29 maja. Kto mówi więc prawdę ??? czy mieszkańcy osiedli czy jakas firma????? Odpowiedz Link Zgłoś
skorek Re: Szok: ciepła woda przez cały rok 31.05.07, 12:53 Czy to znaczy, że wcześniej, w czasach, gdy były te durne przeglądy, NIGDY nie mieliście awarii ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Szok: ciepła woda przez cały rok 01.06.07, 07:51 Dziwny zbieg okoliczności. Nie ma "wyłączeń" za to są "awarie". U mnie też przez 4 dni nie było ciepłej wody. To jest zabieg PR. Na wyłączenia można pomstować i wymagać, żeby ich nie było. A awaria, wiadomo, siła wyższa. Sądząc z wpisów innych forumowiczów, mamy jakiś pechowy okres, bo przytrafia się awaria za awarią i to w różnych częściach miasta. Na dodatek w okresie, kiedy zwykle odbywały się wyłączenia... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.c158.petrotel.pl 03.06.07, 09:38 no tak i akurat awaria jest w tych samych dniach w wielu częściach miasta - WP, 1000-lecia, słodkie i skarpa... taaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: Szok: ciepła woda przez cały rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:15 bo to jest zmowa, układ działa, psychiatra strajkuje teoria spiskowa sie sprawdza, a jednak Odpowiedz Link Zgłoś