Dodaj do ulubionych

Tną drzewa - straszą ptaki

29.06.07, 09:41
Drzewa przycinane są również od klku tygodni na osiedlu Międzytorze. Niewiele
z nich pozostaję nietkniętych piłą. Zazwyczaj panowie zostawiają około 1/3
drzewa. Jak zwróciłam na to uwagę to stwierdzono, że w ten sposób dba się o
koronę drzew. Akurat teraz. A jeden z pracowników odparł, że najlepiej wyciąć
jak najwięcej drzew, bo wtedy będzie na osiedlu bezpieczniej...
może lepiej by było, żeby częściej jedziły tu patrole Straży Miejskiej i
policji, bo ostatnio w ogóle ich nie widać.
A drzewo łatwo ściąć.. O nowo zasadzone nikt nie dba i połowa z nich wysyc
ha.
Obserwuj wątek
    • Gość: nornnet Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:02
      Niech wytną wszystkie drzewa w Płocku, bo po co wogóle są drzewa ?? Panowie z
      Arboru mają rację. Jestem z nimi.
      • Gość: płocczanin Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.plock.mm.pl 29.06.07, 14:53
        Dlaczego nie rozumiecie, ze ta firma nie juz co ciąc? A wycinanie, obcinanie
        nie wiosna , czy jesienia wskazuje, że wycinacze tak sie wykształcili w wolnej
        Polsce, że wiedza lepiej jak przyroda, że lato to nic takiego. Nauka to potęga i
        przyroda musi poznac siłe potegi znawców stawinia kropek i przecinków.
        A na Tumskiej, to nawet nauka orzekła , ze drzewa bez lisci musza zyc, bo są
        sprawdzone naukowo i niech przyroda przyjmie to wiadomosci i sabotazu nie robi.

A dla Firmy wiadomość. Naprzeciw stacji dawnej kolei normalnotorowej na ulicy
        dworcowej , rośnie samotne OLBRZYMIE drzewo. Macie okazje do wycinki. Jest tak
        duże, ze nawet Prezes moze sobie poobcinać co sie zowie.
        A na Mięrzytorzu , gdzie jest Osiedle garazowe, tyle nawycinali, że ąż strach.
        A przeciez drzewa sadzili sami lokatorzy, żeby nie widać było garaz, ktore sa
        pod samymi oknami. Jest co prawda jeden racjonalizator, który podlał drzea
        płynem samousychającym i ... juz widzi z okna swój samochód, bo przecież
        Garażowo niestety posiada garazy takie mnóstwo, że nie warto tam wjeżżać. Pod
        oknem jest lepiej. Jestesmy chyba jedynym Osiedlem , kóre ma tak duże miejsce
        parkingowe, ze zawsze stoi puste...
        • Gość: rena91 Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.plock.mm.pl 30.06.07, 11:09
          a ja zamierzałam z drugiej części osiedla przychodzić i podlewać te usychające
          drzewa... i się zastanawiałam czemu inne są zielone, a niektóre wyschnięte
    • Gość: PłocczaninAr Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.c244.petrotel.pl 29.06.07, 18:16
      ARBOR to jedna wielka firma kretynów, którzy nie mają pojęcia o cięciu drzew!
      Wycinają całkiem zdrowe dzrewa, jak np. na ul. Kosciuszki, Jasnej, Otolińskiej.
      To są normalni dewastatorzy drzewostanu miejskiego, usankcjonowani prawnie.
      Idioci i debile - tylko tyle mogę o nich powiedzieć. Chciałbym tylko wiedzieć,
      kiedy ktoś zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za zniszczenie drzewostanu
      w Płocku. Kto to słyszał, by zostawiać kikuty drzew? W którym mieście tak się
      przycina drzewa? Tylko w tym chorym Płocku wszystko jest na odwrót. Płock to
      miasto ludzi nienormalnych...:(.
      • Gość: menel Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 20:00
        ARBOR jedynie wykonuje zleconą mu pracę - jeśli dostanie zlecenie na wycinkę
        ostatniego drzewa w mieście, to zrobi to, bo takie są zasady: ktoś podejmuje
        decyzje o wycince, zleca ją i płaci za to komuś innemu, który to wykonuje i
        bierze ciężko zarobione pieniądze za dobrze wykonaną pracę.
        Nawet ksiądz modli się za pieniądze, nie jego to sprawa w jakiej intencji
        zamówiono i opłacono modlitwę, nie sprawdza czy intencja zamawiającego jest
        szlachetna, sensowna itd.
        • Gość: ploc Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:27
          wreszcie słońce zajrzy do mieszkań przez okno ,nie będa tak ponure,gałęzie już
          dawno powinny być poskracane
        • Gość: gość Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.plock.mm.pl 30.06.07, 11:11
          zleceniodawca może dokadać się z wykonawcą. Prawda to potocznie znana
          • Gość: gość Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.plock.mm.pl 30.06.07, 11:12
            dogada- oczywiście
            • Gość: ona81 Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.plock.mm.pl 30.06.07, 15:40
              na podolszycach pn jest to samo, panowie tna ile wlezie i co tylko sie da,
              zostawiając same kikuty drzew
              no i jest roznica pomiędzy przycinaniem a ścinaniem
              i czy drzew nie przycina się dopiero na jesieni?
              • Gość: Tola Re: Tną drzewa - straszą ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:34
                Według mnie powinni powycinać wszystkie topole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka