Dodaj do ulubionych

Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoobrony

31.07.07, 14:41
Właśnie przeczytałem, że PiS po raz kolejny wymierza Lepperowi i Samoobronie
siarczyste policzki. Po pierwsze postanowili mianować Mojzesowicza ministrem
rolnictwa. Po drugie "czyszczą" z ludzi Samoobrony ARiMR zwalniając kolejnych
dyrektorów kojarzonych z partią Leppera. Wiele wskazuje na to, że wybory są
coraz bliżej. Ciekawe, czy po ARiMR PiS zechce odzyskać także np. KRUS? To
możliwe, a wtedy co stanie się z niedawno powołanym na dyrektora płockiego
oddziału Zygmuntem Buraczyńskim? Byłaby to przykra sytuacja, gdyby stracił tak
niedawno zajęte stanowisko. Czyżby zawiódł go tym razem dotąd niezawodny
instynkt polityczny? No i pozostaje pytanie, co będzie z posłem Samoobrony
Sylwestrem Wiśniewskim? Jeśli dojdzie do wyborów i pan poseł nie odnowi
swojego mandatu (w końcu jest pewne prawdopodobieństwo, że tak się stanie), to
jego sytuacja także będzie dość przykra. Ponownie dostać się do Rady Miasta
mógłby dopiero za trzy lata, a tymczasem czekałby go polityczny niebyt. Trzy
lata w polityce w obecnych czasach to prawie epoka. Nie zazdroszczę obu panom
sytuacji, a nawet odczuwam coś na kształt współczucia. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: biegnący lis Re:Niepewna przyszłość ludzi płockiej Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:02
      zostaw to zmartwienie Samoobronie
      a zacznij sie martwic o siebie, a powodów masz dużo,
      • Gość: zetemesowiec Re:Niepewna przyszłość ludzi płockiej Samoobrony IP: *.plock.mm.pl 10.08.07, 21:10
        Zygmuś byś przynajmniej nie kłamał , że nie czytasz forum od 3 lat.
        Czy mam ci wypisac kiedy kłamliwie zabierałes głos. A jednak ludzie
        w wyporach pokazali , że na Tobie sie poznali. Mają dosyć
        wazeliniarstwa
    • skrzydlak Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 31.07.07, 16:00
      Zauważ, Romanie, że partie powstają i znikają, a polityk tkwi w swoim zawodzie
      ile chce, bo zmienia poglądy, opcje itp. itd. Reasumując, wymienieni jakoś sobie
      poradzą (niestety).
    • Gość: mail Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.plock.mm.pl 31.07.07, 16:36
      Zapomniałeś jeszcze o jednym panu, który od niedawna jest vice prezesem ARSU,
      czyżby jego koniec był bliski?!!!!
      • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 02:41
        O SYlwestra zenona nie ma się co martwić. On jest jak puchar przechodni.
        Przechodzi do tej partii, która gwarantuje mu "korytko". NIe on jeden zresztą.
        • cichy_32 Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 07:22
          Polityk jest jak dziwka dziś jest z tym jutro z tamtym byle do przodu, to tylko
          interes nic osobistego,
          • Gość: ww Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:53
            posłowie samoobrony dzielą się na: heretyków i dietetyków. ciekawe do jakiej
            grupy zaliczyć boskiego zenobiusza?
            • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 11:25
              Przelotników. Przeleciał mjuż wszystkie partie mające lewicowe lub
              populistyczne korzenie. A teraz stanie się przygarniaczem. Będzie czekał az
              orzygarnie go jakaś nowa partia.
              • Gość: eseldek Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:41
                Nie martwcie sie o zygmunta b To szczwany lis ,mistrz ukladow i wazeliny Wcale
                bym sie nie zdziwl gdyby wkrotce zostal/jest* czlonkiem PiS patrzac w oczy im
                wiernie ale umiejetnie gmerajac z boku zeby na wszelki wypadek nie zamknac
                sobie drogi do PO,PSL,LPR,UPR,LiD itd* /niepotrzebne skreslic/
                • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 11:59
                  Tylo, że Zygmunt B. został "zczyszczony" z SLD przez duet W.H. - G.O. A że umie
                  sobie radzić? Zawiśc jest cechą ludzi słabych.
                  • Gość: czerwony aktualnie Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:38
                    Chyba ty jestes zygmuntem Zygmunt sczyscil sie z sld siadajac na lawie
                    oskarzonych w procesie o nieprawidlowosci w dromoscie i zawiesil sie sam
                    podobnie skonczyla sie kariera w sld go -wh Tyle ze potem jeszcze zygmunt
                    sku..il sie startujac w wyborach na prezydenta z naszego miasta i samoobronyale
                    jak ci mowi ze przez wh i go to pewnie musisz mu uwierzyc
                    • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 14:33
                      Jedno nie przeczy drugiemu. A co do startu w wyborach na prezydenta z listy
                      naszego miasta? Kto popierał w kampanii Nowickiego? W.H. A kim był Nowicki na
                      początku lat 90-tych? Dyrektorem "17" z nadania "S". Był też radnym z listy UW.
                      Jak znieniły się wiarty, to obudził się w nim lewicowiec. A kim jest Nowicki?
                      przecież W.H. oficjalnie mówił, że to jego cioteczny brat. A sterował "z
                      tylnego siedzenia" Iwaniakiem. Trzeba znać trochę kulis. Nieznajomość
                      pewnych "kuriozów" świadczy, że faktycznie jesteś czerwony aktualnie.
                      • Gość: whetkowski Re:do hrabiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:12
                        Czlowieku puknij sie i to mocno w glowe Dostalem surowa lekcje co moze kilku
                        pacjentow zrobic w krotkim czasie z czlowieka Od kilku lat interesuja mnie
                        tylko i wylacznie moje sprawy osobiste i bardzo waskie nie zwiazane z brudem
                        nowoczesnej polityki grono przyjaciol i znajomych Zajmij sie kims innym i nie
                        mieszaj mnie w zadne gierki fobie i rewelacje Pozdrawiam i zycze sukcesow i
                        satysfakcji z wielkiej aktywnosci na forum PS Chyba ze wzrost zainteresowania
                        moja osoba wynika z wygrywanych przeze mnie procesow o naruszenie dobr
                        osobistych co ktos moze potraktowac jako tzw czysty zapragne wrocic na
                        grajdolkowa scene , araczej arene,to od walki Ludzie nie rozmieszajcie mnie
                        juz naprawde wyroslem z wieku dzieciecego
                        • hrabiapotocki Re:do hrabiego 01.08.07, 15:30
                          Jednym słowem myslenie Kalego. Jak mnie ludzie niszczyć, to jest zły ucztynek.
                          Ale jak ja niszczyć ludzi, to jest dobry uczynek. Brawo. Jeżeli jesteś tym, za
                          kogo się podajesz, to żal mi ciebie jako człowieka (bo nie jako polityka). A
                          jeżeli to "gorący obrońca" W.H. to polecam trochę głębiej sięgnąc do "źródeł"
                          (a jest ich wśród tzw. komuchów sporo) i potem zabierać głos w obronie
                          uciśnionych.
                          • Gość: whetkowski Re:do hrabiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 16:03
                            Tak to ja osobiscie Rozumiem ,ze nalezysz do tego licznego grona ktorych
                            zniszczylem Dobrze zebys ujawnil pelna liste i swoje prawdziwe oblicze Moglaby
                            to byc bardzo ciekawa lista Niszczenia mnie wcale nie uwazam za zly uczynek Ot,
                            znalazlem sie ,przyznaje z wlasnego wyboru ,na boisku czy jak kto woli
                            arenie ,gdzie obowiazywaly takie reguly gry W tej grze , czego dzis pomimo
                            odniesiony ran, nie zaluje ,ponioslem porazke Dobrze ,ze jeszcze w pore ,co
                            pozwolilo mi uniknac towarzyszacej tak wielu frustracji ,checi zemsty i
                            nienawisci do innych Teraz to dla mnie obce i jest mi po prostu z tym lepiej A
                            powrot do sfory ujadajacych z ukrycia sympatycznych , skad inanad
                            czworonogow ,bylby dla mnie czyms juz zupelnie niekomfortowym Dlatego
                            badz ,towarzyszu, spokojny Nie skrzywdze cie ,chocby swoim towarzystwem napewno
                            i nigdy
                            • hrabiapotocki Re:do hrabiego 01.08.07, 16:45
                              Mnie akurat nie, bo w tym czasie byłem daleka od płockiego grajdoła. Ludzi
                              mozna zniszczyć bezposrednio, bądź pośrednio. Tych pierwszych jest niewielu,
                              ale tych drugich? A przecież kto mieczem wojuje. Zreszta wycofanie się z
                              polityki, towarzyszu W.H. było poniekąt wymuszone sytuacją polityczną "na
                              górze". Skończyły się układy na Rozbrat to trzeba było odejść. Więc nie wciskaj
                              kitu, że dobrowolnie wycofałweś się z polityki. Zawsze miałem serce po lewej
                              stronie, ale dla mnie nie ma to znaczenia w ocenie ludzi. Za twojego panowania
                              każdy, kto był innego zdania niż ty, był w rózny sposób niszczony. A lista? po
                              co rozdrapywać rany.
                              • Gość: whetkowski Re:do hrabiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:12
                                Panie Hrabia konczac z mojej strony ta przemila wymiane pogladow na sprawy
                                ktorych jak pan przyznaje nie zna z autopsji stwierdzam i to wyraznie wynikalo
                                z mojego pierwszego wpisu ,ze z zycia publicznego nie odszedlem dobrowolnie
                                tylko zostalem do tego zmuszony oszczerstwami ,pomowieniami ,intrygami i
                                falszywymi oskarzeniami tych ,ktorym rzeczywiscie bylo ze mna nie po drodze Ja
                                nigdy nie znizylem sie do metod ,ktorymi mnie wykonczono Swoje uwagi czy
                                zastrzezenia do postaw ,wizji czy oczekiwan wobec mnie czy problemow ,ktorymi
                                sie zajmowalem formulowalem jasno ,publicznie i w obecnosci tych z ktorymi sie
                                roznilem czy mialem inne poglady ? czy mialem racje i czy byly to sluszne
                                metody ?Z punktu widzenia formacji politycznej pewnie tak ,a z punktu mojego
                                osobistego interesu pewnie nie Gdyby oportunizm byl moja cecha dominujaca
                                pewnie nadal grzebal bym sie w tej jak patrze z obiektywnej perspektywy nikomu
                                nie sluzacej zabawie Nie przezyl bym wielu upokorzen ,ktorych naprawianie dzis
                                przez winnych nie sprawia mi zadnej satysfakcji Pozdrawiam i zycze wytrwalosci
                                w dochodzeniu do swoich szeroko rozumianych celow
                                • hrabiapotocki Re:do hrabiego 01.08.07, 19:27
                                  NIe twierdziłem, że spraw płockich nie znam z autopsji. Nie uczestniczyłem w
                                  nich jedynie bezpośrednio. A to jest jednak różnica. Mam jednak dla ludzi
                                  umiejących publicznie przyznać się błędów (jak również zaniechań) głeboki
                                  szacunek. Bo przecież rzeczą ludzką jest błądzić, ale także przebaczać grzechy.
                                  I ja to robię, chociaż w życiu też nieźle dostałem w d... i to ze strony, z
                                  której najmniej się tego spodziewałem. Dlatego nie mam urazy. Było, minęło.
                                  • Gość: rongo Re:do hrabiego IP: *.plock.msk.pl 03.08.07, 08:15
                                    Rozmowa ...frustratów, aż mdli.
    • Gość: ciekawski Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:29
      ooo, trup polityczny sie obudził
      a jak tam te wszystkie procesy , unikasz nadal ?
      • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 19:39
        A konkretnie o kogo kolo pytasz? Bo mnie polityka akurat nie rajcuje.
      • Gość: tow. Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:49
        ich jest wielu, a to jakubek, a to wh, a to rokita, etc.etc.etc.
        • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 01.08.07, 19:52
          Czy myslisz, że ta armia zaciężna zasili szeregi jakiejś "nowej" partii? MOże
          wśród nich znajdą się jacyś LiDerzy.
          • Gość: obserwator Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.krus.gov.pl 02.08.07, 09:14
            Niewątpliwie Pan W.H. pełniąc różne funkcje w tym polityczne przez szereg lat
            nauczył się eliminować ludzi lub ich dobierać tak, że w konsekwencji
            przyczyniali się do jego klęski.Jestem osobą nie mieszkającą w Płocku ale ilość
            znajomych obserwójących naszą scenę samorządową oraz prowadzone z nimi dyskusje
            pozwalają mi podjąć takie wątki, które wyglądają na w miarę obiektywnie. Panie
            Wojtku początek klęski to polityczne obalenie Jakubowskiego , zawłaszczenie
            Prezydentury wraz z silnym umocowaniem się w strukturach SLD poczynając od
            Płocka kończąc na W-wie/znane kontakty i wizyty u najważniejszych co sam Pan
            upowszechniał/. Następnie dobrał Pan 3 Panie które dzień po dniu swoją
            arogancją, tupetem tworzyły obraz człowieka ?.Należy przypomnieć te panie jak
            A.K odpowiedzialna za pion społeczny,traktowanie dyr. szkół. placówek kultury
            pracowników jak śmieci/ zawdzięczając Panu wszystko przechodzi do CE i tak samo
            postępuje, odcięła się od formacji i wykańcza koleżankę G.O. oraz eliminuje
            wszystkich ludzi lewicy którzy na nią głosowali.A wspomiana G.O tak dalece się
            zapomina w swej bucie i rozdawaniu kart w samorządzie i parti, że kończy na
            bruku życiowym bo tak wygląda ta kwestia w świetle wyroku sądu o fałszowanie
            wyborów, kolejna pani to Pietrzakowa o szczególnych umiejętnościach chamstwa i
            wulgarności w Urzędzie, jej talenty towarzysko-alkoholowe. W polityce
            dobierałeś Pan tzw. dyspozycyjnych, a w konsekwencji fałszywych, dzisiaj
            odcinających się, piszących na tym forum i dokuczających bezwzględnie. Szczytem
            całego tego towarzystwa jest Pan Iwaniak, który zamiast siedzieć w MZOS został
            wykreowany na wodza ,który nabył umiejętności od Pana i skutecznie opluwa swego
            kreatora politycznego, znajdując szczególnego lisa politycznego Nowickiego do
            załatwiania mętnych interesów. Jaki oni tworzą duet niekompetentnych gadaczy
            miałem okazję zobaczyć relację z sesji w płockiej kablówce/myślenie to oni mają
            tylko na twarzy/.Może będę złośliwy ale w mieście mówi, że mały wojtek mniej
            przyniósł wstydu/tylko pił i miał głowę między raminonami/ niż całe to
            towarzystwo na czele z przyjacielem lubiącym odwiedzać lokale z
            panienkami.Poddaję te wątki do dyskusji bo mam wrażenie, że obecny MM tak
            ustawia ludzi by dokładali i pisali na forum czepiając się np samoobrony
            koalicjanta/ Sylwek go boli jak jego rodzinna przeszłość i Kulpa/, gdyż
            doskonale wie o niebycie płockiej lewicy której rozdał stanowiska w Radzie,
            brak LPR, słabości PO bo koledzy Nowakowskiego nie są wyedykowani
            politycznie.Panie Wojtku jest mi Pan obojętny formalnie ale jak patrzę na
            zmagania dyskusyjne przypuszczam, że mocno zostały obniżone loty
            intelektualne.Szkoda szanowni piszący dlaczego nie chcecie połapać się w tym że
            jesteście manipulowani na czele z romanem a może to prowokacja jak na Mazurach.
            • Gość: obs Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:50
              Tak patrzac na ip* poprzedniego posta i skarbnice wiedzy o komuchach w plocku
              wychodzi mi ze pan zygmunt zamiast pilnowac swojego z trudem zdobytego stolka w
              KRUS korzysta ze sluzbowego kompa i w godz pracy za pieniadze podatnikow wylewa
              krokodyle lzy nad swym losem i w stylu komuny chloszcze swoich kompanow z
              ktorymi wczesniej pil ,chodil na dziewczynki etc etc etc co na to jego
              szefostwo ?
            • Gość: lewy Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:58
              Zygmunt skad u ciebie nagle tyle odwagi ze poslugujesz sie sluzbowym komputerem
              chyba ze to moze jakis oburzony twoja krzywda solidaryzujacy sie z toba
              pracownik kiedys w twojej obronie pisywal jakis pracownik z kompa zakladu
              energetycznego Teraz widocznie zabrales go ze soba do krusu
              • Gość: obserwator Re: do krus.gov.pl IP: *.krus.gov.pl 02.08.07, 13:00
                osiągnąłem cel udało mi sie skierować wszystkie podejżenia na ZB.każdy
                informatyk wie jak to zrobić.
                • Gość: kic Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 13:11
                  Brawo zygmunt Znow ci sie udalo Jestes mistrzem w kluczeniu ,odwracaniu uwagi i
                  zacieraniu sladow zdjecia zza krzaka posesji milewskiego tez robil przebrany z
                  ciebie dla niepoznaki krasnoludek idac tropem twoich mysli ,byle
                  charakteryzator teatralny to potrafi
              • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 02.08.07, 13:07
                Zygmunt nie Zygmunt, Sylwek nie Sylwek. Czy to ważne, kto pisze na tym forum?
                Są w Płocku ludzie, którzy maja wiele do powiedzenia "w temacie" zawłaszczania
                stanowisk w ratuszu i spółkach miejskich. P.N., G.O., S.Z. (dwojga imion) W.
                A.R. W.Ch.(sprawca przybycia Auchan'a i McDonald's-a) to tylko niektóre z tych
                osób, które "dzieliły i rzadziły" w mieście. tego nikt nie neguje, bo takie są
                FAKTY. Wśród nich jest paru "Jasiów wędrowniczków", którzy zawsze ustawiali się
                z wiatrem (politycznym). Raz w PSL, raz w UW, raz z SLD a teraz w Samoobronie.
                Nazwisk nie wyniam, bo zorientowani w lokalnych "układach politycznych" wiedzą
                o kogo chodzi. I nie mówcie, że pada deszcz, kiedy tak naprawde wielu (nawet na
                tym forum) pluje sie w twarz. Wiele wpisów (prawdopodobnie
                tych "skrzywdzonych") przypomina "mentalność Kalego". Jak mnie krzywdzić, to
                zły uczynek, ale jak ja krzywdzić, to dobry uczynek. Znałem jednego byłego
                radnego z "eseldowskiego" rozdania, który nic nie potrafił, ale umiał sie
                dobrze "podczepić". Ten gość zawsze mówił, że dla niego najważniejsza jest
                praca lekka, łatwa i ...dochodowa. Teraz biedak ma żal, że go wszyscy opuścili.
                Zapomniał, że w czasach, gdy miał władzę niszczył wszystkich, którzy mogli mu
                zagrozić. zapomniał, że radnym czy dyrektorem sie tylko bywa, a człowiekim albo
                się jest, albo nie. I to jest podstawowa oceny. Dla mnie nie liczy się opcja
                polityczna, tylko "bycie człowiekiem". W tych kategoriach oceniam ludzi.
                Dlatego wylewane żale czy też mówienie o krzywdzie w wydaniu niektórych ludzi
                do mnie nie przemawia. Po prostu "c'est la vie" - jak mawiają Francuzi.
                • Gość: kibic Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 13:48
                  Cos u czerwonych zaczyna sie dziac bo wala kupy we wlasne gniazdo To dobra
                  wiadomosc a ten obserwator to musi byc duze czerwone ptaszysko bo sporo wie To
                  na pewniaka kania albo buraczynski bo tylko o nich obserwator nic nie napisal
                  obstawiam ze to burak bo kania chyba nie pracuje w krusie chyba walcza o to kto
                  bedzie szefem lidu
                  • Gość: rura Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:12
                    po odstrzeleniu na prezesa pernu jakubowski musial byc strasznie wk...ny na
                    hetiego Ha Ha Ha !Zygmunta tez chyba niezle odstrzelil bo na prezesa do zakladu
                    Energetycznego Ten wojtek to chyba strasznie zly czlowiek i niekolezenski
                    • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 02.08.07, 14:29
                      Wojtka, po aferze z wyborami, też szybko odstrzeli z "Asfaltu". Kania
                      obecnie "dyrektoruje" u Sylwka, w biurze poselskim, a Buraczyński przed KRUS-em
                      dorabiał na uczelni u "Kruchego". Dwóch ostatnich jakoś się ustawiło. A kto
                      wie, co robią takie "gwiazdy" SLD jak Kossakowski, Cholewiński, Wasilewski (w
                      czasach W.H. najbardziej znienawidzony dyrektor w urzędzie) czy też
                      Opatrzykowa? Czy to nie jest przypadkiem wyczekiwanie, aż wrócą do łask ich
                      byli protektorzy? Przecież już coraz częściej słychać o powrocie Ungera,
                      Czarzastego. Może cos na ten temat powiedza towarzysze zgrupowani
                      w "Ordynackiej"?
                      • Gość: czewony Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 16:28
                        zapytaj zygmunta on tam napewno juz merda ogonem jest przeciez kumplem kwacha
                        • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 02.08.07, 16:32
                          Gdyby tak było, już by siedział na Rozbrat w Radzie Programowej. A tak nie
                          jest. To jeden z niewielu, który cały czas jest w "obrocie". Coś mi się wydaje,
                          że do "skoku" szykuja się ci, o których wcale nie słychać.
                  • Gość: lid Re: do krus.gov.pl IP: 212.2.101.* 02.08.07, 16:52
                    Takich jak zygmunt juz do sld nie przyjmniemy. A szczekanie starych komuchów
                    tylko dodaje nam młodym sił w walce z aparatem który oni reprezentują. My
                    jesteśmy po stronie nowej lewicy, bez korzeni w PZPR, SB i UB . A twierdzenie
                    komuchów takich jak zygmunt że PZPR to lewica to bzdura. Jako przedstawiciel
                    młodego pokolenia lewicy twierdzę że PIS dla nas młodych zrobił wspaniałą
                    robote. Przegonił komuchów i SB ków którzy odpowiadają za upokarzanie braci
                    polaków bez względu po której wtedy stali stronie. Zatem lewica to lewica a
                    PZPR to aparat dobrze opisany w "michnikowszczyźnie". POnadto bez wględu na to
                    czy w lid dojdą do władzy starzy ( piszę o centrali) to w Płocku już droga dla
                    starych jest zamknieta. Między innymi, że my młodzi zawsze pokażemy te artykuły
                    które mówią o ich "uczciwości" ( nie piszę nazwisk bo przecież wiecie o kim
                    mowa. Zatem czy to Zygmuś z KRUSU pisze czy też ktoś inny to i tak nie ma
                    znaczenia. A rozgoryczony Zygmunt zawsze chciał być tym pierwszym. I był ale
                    tytlko przez chwilę, przez kampanię.
                    Choc na koniec trzeba dodać, iz nawet stary Zygmunt z Samoobrony czy innego
                    stowarzyszenia zawsze będzie lepszy od obecnego BOBA Budowniczego. Pozdrawiam
                    MŁODA LEWICA
                    • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 02.08.07, 17:08
                      Użycie słow "starych komuchów" nie wystawia dobrego świadectwa. Chyba ze to
                      podpucha młodych spod znaku moherowych beretów. Ale jeżeli jesteś faktycznie
                      młodyą lewicą, to strzeż mnie przed taką "lewicowością". To język rodem ze
                      sPiSywanej juz na straty obecnej ekipy. nie bronię nieboszczki partii, ale nie
                      uważam, że język, jakim się posługujesz nie wystawia młodym dobrej opinii. Poza
                      tym, kogo uważasz za starych, bo są jeszcze ludzie, którzy wstąpili do PZPR w
                      bardzo młodym wieku i nie dla "kariery", ale wyłącznie z przekonania. Czy ich
                      też spisaliście na straty? Jeżeli tak, to znaczy, że w Polsce nic się w dalszym
                      ciągu nie zmieni. Nawet pod waszymi rzadami. I gratuluję dobrego samopoczucia.
                      Czyli w dalszym ciągu nie liczy sie człowiek. Jednym słowem socjaldemokracja w
                      Polsce umiera.
    • Gość: nap. Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:26
      [ * ]
      • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 02.08.07, 17:45
        Czyżbyś chciał cos wyciąć? Bo ja mam chęć wyciąć paru gościom dziurę w głowie i
        wsadzic im dren, aby wlac im oliwy.
        • Gość: ram Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:51
          hhhm, masz szlachetne zamiary
          ale np. Romanowi to nie oliwy tylko oleju
          i miej w zapasie wiecej bo tam wejdzie dużo, oj dużo
          • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 02.08.07, 17:54
            Jemu poza procesem eutanazji nic nie jest w stanie pomóc. przestanie męczyc
            siebie , a przy okazji innych.
            • Gość: stary komuch Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 23:52
              Zygmunt po prostu sie wstydz i nie mieszaj do tego kani ktory po prostu
              wiedzial kiedy jego czas minal o ile lat jestes od niego starszy ?
              • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 03.08.07, 10:10
                Czytaj ze zrozuminiem, stary komuchu. nie o Zygmuncie była mowa, tylko o MM. Do
                Zygmunta nic nie mam. To był jeden z tych wyjatków, który miał coś, co się
                nazywa honor. Dlatego mimo wszystko szkoda, że tak go na tym forum
                wszyscy "obsobaczają". A co do Kani. Jesteśmy PRAWIE rówiesnikami. A przeciez
                prawie rpbi wielka różnicę. To tyle w tym temacie.
                • Gość: pstryk Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 10:20
                  Zgadzam sie hrabio co do honoru zygmunta biorac pod uwage oczywiscie fakt ,ze
                  miara czlowieka honorowego jest czatowanie w krzakach z apratem na swojego
                  kontrkandydata w wyborach a nuz widelec uda sie goscia na czyms zlapac i
                  skomromitowac Tak twoj hrabio probierz honoru pogrywal z miroslawem milewskim
                  zza krzaka i konsekwentnie
                  • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 03.08.07, 10:41
                    "Jak Kuba Bogu' tak BÓg Kubie". Te metody wprowadził jeden z barci "ksero" aby
                    uwalic jednego z kontrkandydatów w stolicy. Jednym słowem cały czas zyjemy
                    według "prawa Kalego". MOże w końcu chłoptasie z PiSu przejżą na oczy i
                    zrozumieją, że kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie?.
                    • Gość: pstryk Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 10:49
                      Cos ty sie uparl z tym"prawem kalego"?Naprawde nie czytales poza "w pustyni i w
                      puszczy " zadnej ksiazki ?Chodzi tu o ocene stadardow bycia czlowiekiem honoru
                      a tzw.podgladactwo i ingerowanie w sposob prostacki w czyjes zycie prywatne,w
                      dodatku dla osiagniecia korzysci osobistej, z pewnoscia nie jest
                      charakterystyczne dla kogos o kim mozna powiedziec czlowiek honoru Papparzzi
                      nigdzie na swiecie nie zaliczaja sie do elit i plasuja sie gdzie w kategoriach
                      padlinozercow czyli sepow Byc jednak w sferze arystokracji ,w koncu
                      hrabia ,takie zachowania budza szacunek ,uznanie i sa kanonem niedostrzeganego
                      przez nas pospolstwo savoir vivre
                      • Gość: fornal Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:16
                        Oj pojechal pstryk po panu ,oj pojechal Faktycznie papprazzi to sepi gatunek i
                        wcale niemily ,a zeby jeszcze w dodatku honorowy ?To pewnie w pana rodowych
                        wlosciach a nie w normalnym swiecie nas prostakow
                        • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 03.08.07, 12:34
                          Fornal. Tak dla "rozjasnienia". "Prawo Kalego" to synonim pewnego typu
                          zachowań. Paparazzo był bohaterem jednej z oper włoskich i od jego imienia
                          wzięła sie nazwa paparazzi, czyli ludzi, którzy zachowują się faktycznie jak
                          śepy. Tylko, że sęp jest padlinożercą, a prasy nie interesuje padlina,
                          tylko "hity na czsie". Czyli nie czytam tylko "W pustyni i w puszczy". Ale
                          arystokracja miała to do siebie, że była sponsorem kultury. A co meritum.
                          Czołobitne, prorządowe gazety też szukają "ciekawych" fotek, bay uwalic
                          przeciwników "jedynie słusznej siły przewodniej", czyli poszukujących układów
                          sPiSkowców spod znaku moheru. I to jest ta subtelna różnica. IM WOLNO, a nawet
                          oni mają do tego prawa. Inni - wara!
                      • Gość: Zygmunt Buraczyńsk Re: do krus.gov.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:23
                        Bardzop dziękuję wszytkim forumowiczom za zainteresowanie moją osobą. Nie czuję
                        się pokrzywdzony i nie mam żalu do nikogo bo z doświadczenia wynika. że gdy
                        się uczestniczy w życiu publicznym to są tego konsekwencje czyli nie wszyscy
                        muszą mnie akceptować. Przepraszam moich kolegów za forumowiczów którzy Was
                        obrażają i opluwają przypisując mi nikczemność. Nie czytałem forum przez 3
                        lata i tego nie żłuję , jeszce bardziej umocniłem się w przekonaniu co sądzić
                        o tego typu dyskusji. Gdyby nie życzliwi nie wiedziałbym o tym, że ponownie
                        wielu chce załatwić własne interesy cudzym kosztem.
                        • Gość: krasnal Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:30
                          Wypedz tego co sie podszywa pod ciebie ze sluzbowego kompa w krusie i bedzie w
                          porzo Znow pozujesz na pokrzywdzonego Zmien styl i pokaz ze nie jestes
                          nieszczesnik na ktorego wszystkie wlaza tylko ze jestes chlop z jajami moze sie
                          gdzies jeszcze zalapiesz
                          • Gość: mira Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:44
                            Zawsze byl takim nieporadnym slodkim klamczuszkiem i pozostanie mu to chyba na
                            zawsze
                            • Gość: tow Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:25
                              buraczkowy ujales mnie za serce wybaczam i nie grzesz synu wiecej
                              • Gość: lid Re: do krus.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:45
                                po tymszczerym wyjasnieniu za stalina zwanym samokrytyka zmieniamy zdanie
                                Zygmunt lid czeka na ciebie z otwartymi ramionami potrzeba nam szczerych
                                uczciwych przywodcow dla ciebie bez wzgledu na wiek /podeszly/zrobimy wyjatek
                                czekamy na kosciuszki Tylko nie bierz ze soba sylwka i kossaka Mozesz ich
                                smialo odpuscic juz sa ci niepotrzebni
                                • hrabiapotocki Re: do krus.gov.pl 03.08.07, 12:53
                                  Czyżby dawny "czerwony dom" wrócił do lewicy? A co z "gabinetami" na
                                  Królewieckiej (po d. przychodni)? Chyba że macie na myśli dawną siedzibę SALD
                                  nad "Witaminą"? Myslałem, ze tylko obecny "układ" ciagle zmienia zdanie. Ale
                                  widać się pomyliłem. Młodzież, zamiast słuchać, powinna się uczyć.
    • Gość: mak110 Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:15
      Nie ma się co martwić Mietek Magierski znajdzie im pracę w Warszawie w MZA.
      • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 03.08.07, 13:20
        Tylko czy na to pójdzie Wojciechowicz? On nie znosi "przechodniaków".
        • Gość: znako Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:38
          zygmunta wezmie bo "przechodniak'ale podobno fachowiec
          • Gość: ruda Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:07
            Ale prawa jazdy na autobus to napewno nie ma Chyba zeby go wzieli na kanal To
            nareszcie byloby odpowiednie miejsce i powrot do korzeni Nie moglby tam juz
            wiecej ryc
            • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 03.08.07, 14:28
              Teraz o prawo jazdy nie trudno. Trzeba tylko "wysupłać" jakiś tysiak z
              kawałkiem. Ale dla nich to żaden wydatek. Sie załatwi.
              • Gość: mika Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 11:13
                Zygmunt B pewnie juz za stary na kierowce autobusu Lepsza jakas robotka
                papierkowa Moze na zastepce magiery Po pol roku by go wygryzl
                • Gość: oliwa Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 11:57
                  Nie znecajcie sie nad tym tym starym sfrustrowanym pelnym nienawisci do ludzi
                  ktorym sie powiodlo czlowiekiem Niech nadal knuje i udaje dzis nikomu juz nie
                  zaszkodzi
    • Gość: do LiD(la) Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 18:54
      Posłuchaj czerwony kmiocie podpisujący się za płocka lewicę, gdybys był jednym
      z nas jak się podpisujesz to wiedziałbyś, że od lat mamy biuro partii na
      Króelewieckiej a nie na Kościuszki. A swoją drogą to wiemy że w ratuszu jeszcze
      za dyrektora LAtuszka (tego byłego szefa od informatyki)powstała komórka która
      od długiego czasu pisze na życzenie władzy rózne takie bzdety jak np. lid i
      inni biorcy naszej kasy. W związju z powyższym że jestem lewicowy to przebaczam
      Wam tak, jakby to robił sam ojciec dyrektor, gdyz nie wiecie co czynicie
      niewierni. Ale chcyba Bóg was jeszce nie opuścił, choć po tekstach widać, że
      jesteście blisko dostąpienia tego.
    • Gość: *** Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:30
      Wydaje mi się,że wyborów nie będzie.
      Pisowi bardziej zależy na przejściu posłów Samoobrony do PISu, niż na
      wczześniejszych wyborach.
      Nowe wybory to wielka niewiadoma.
      Wystarczy,ze Samoobrona straci przywódcę jakim jest Lepper i reszta posłów
      będzie jadła z ręki Kaczyńskim, bojąc się utraty stołków.
      Czy tak samo jest w Płocku?
      Czy w Płocku ktoś chciałby straciś ciepłą posadkę?
      Raczej nie.
      Polityka jest obrzydliwa, nie ma w niej żadnych regół i zasad.
      • Gość: do LiD/la/ Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:38
        Nie podszywaj sie i nie mac Siedziba SLD jest znow na Kosciuszki
        • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 06.08.07, 09:37
          Jednym słowem wraca "nowe". A wydawało się, że Kościuszki przestanie się
          kojarzyć z "czerwonym". Fakt, że KOściuszko bił moskala, nie znaczy że
          był "komuchem". Miał jednak cechę "starych komuchów" - lubiał wypić. Ale żeby
          zaraz jego ulica kojarzyła się z "czerwienią"?
          • Gość: ciekawy Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:44
            Hrabio Czyzbys byl niepijacym pustynnym wielbladem ?
            • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 06.08.07, 11:01
              Dlaczego tak sądzisz. Myślę, że zmnasz takie powiedzenie, że wódka pita z
              umiarem w dużych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Szkodzi natomiast
              wódka pita w niewłaścicywm miejscu i czasie z niewłaściwym towarzystwem. A
              pewna grupa "czerwonych kapturków" tak właśnie robiła. Piła nie tam gdzie
              trzeba i z kim trzeba.
              • Gość: spragniony Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:18
                Wiesz kto ,z kim i gdize czy tylko paplesz bo to modne /Jak wiesz to powiedz
                Moze jeszcze pija i sie zalapie !Please ,tell me !!!
                • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 06.08.07, 12:26
                  W czasach W.H. najlepsze było "TANGO". Z dala od "elektoratu". Teraz to pewnie
                  niektórzy piją sole trzeźwiące, albo inne środki na uspokojenie. A z napojów
                  wyskokowych, to ...wyskakują po wodę mineralną. Zresztą CBA jest wszedzie, to
                  po co dawac im odpowiednie namiary.
                  • Gość: kolo Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:03
                    O ile wiem ,a wiem dobrze ,WH byl normalnym czlowiekiem i nie musial sie
                    ukrywac przed elektoratem Jak mial spotkanie,takze alkoholowe, realizowal to w
                    roznych publicznych miejscach i nie znam przypadku zeby swoim zachowaniem komus
                    uchybil lub zachowywal sie w sposob uragajacy zdrowym zasadom znow strzal kula
                    w plot
                    • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 06.08.07, 13:17
                      To twoja wiedza jest z gatunku "ogólnej". Moja jest trochę szersza. Powód nie
                      ważny, w każdym razie pochodzi ona z kól bardzo bliskich WH i jego tamtej
                      ekipy. A uwież mi, on mógł (i możę) dużo (także wypić). Ale nie o WH
                      tu "biega". Przyszłpśc płockiej Samoobrony widzę w jasnych kolotrach. hłopcy
                      maja wprawę w "przechodzeniu", więc na pewno uwiją sobie jakieś przytulne
                      gniazdko w nowej "postsaoombrończej" partii. Może u Witaszka? Coś słychać
                      o "Samoobrona Odrodzenie".
                      • Gość: zetemesowiec Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.plock.mm.pl 11.08.07, 12:25
                        Drogi Zygmuncie sądze że ostatnie wybory pokazały , że ludzie
                        poznali się na prawdziwym Twoim zakłamanym obliczu. Tyle wkoło
                        naobiecywałeś i nic nie zrobiłes. Czas sie wycofać i zostać
                        porządnym emerytem członkiem związku emerytów ale bez ubiegania sie
                        o funkcje i zaszczty czyli o to o cozawsze Ci chodziło najbardziej.
                        Zejście z piedestału określiły ostatnie wybory.
                        • Gość: powiec Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 10:04
                          Wroble swiekaja ze zygmunt juz sie uklada z platformersami powolujac
                          sie na znakomite kontakty z krajowskim kukielem do ktorego jak byl
                          wiceprezydentem donosil na jakubowskiego kpiac z jego sposobu bycia
                          duza szansa ze utrzyma sie w krusie Nowe wybory przyjal z ulga bo
                          jednak w pisie sobie lekko nachlapal zdjeciami z ukrycia milewskiego
                          i jego wlli
                          • Gość: komuch Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:32
                            klamiesz uraczkowy nigdy nie zdradzil lewicy no chyba ze musial ale
                            na razie chyba nie musi
                            • Gość: x...y...z Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.09.07, 10:24
                              Już jedno się stało. Buraczyński przestał być pracownikiem KRUS.
                              To początek odwrotu i przywracanie normalności. Nareszcie koniec
                              partyjnych posad w rządowych instytucjach.Co i kto w dalszej
                              kolejności? Może należałoby przejrzeć też Orlen i jego spółki, bo
                              może tam też mamy osoby z nadania Samoobrony (czytaj z nadania
                              Sylwestra W.?) jak był w KRUS Buraczyński, chociaż "bezpartyjny
                              fachowiec od wszystkiego i do każdej posady.
                              • Gość: ffff Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:10
                                Przede wszystkim Orlen, bo tylu buraków co powsadzali w służbowe
                                skody to już dawno nie widziałem!!!
                                • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 05.09.07, 14:24
                                  ffff, nie obrażaj buraka. To jest porzyteczna roślina. Barszczyk
                                  czerwony na kaca, albo cukier do siwuchy. A ci co siedzą na
                                  orlenowskich posadkach do niczego się nie nadają. Nawet bidaków
                                  Zibro nie chce podsłuchiwać. Jednym słowem "mniej niż ziobro".
                                  • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 10.09.07, 20:13
                                    Podobno na liście Samejbrony w Łodzi ma znaleźć się
                                    Leszek "Kanclerz" Miller? No to starzy kumple z Płocka też tam
                                    trafią.
    • Gość: Sylwester Wiśniews Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 08:59
      Jako poseł na Sejm RP postanowiłem ustosunkować się do omawianego
      tematu.
      Do romana_j- moja przyszłośc będzie taka jak ją sobie ułożę, a mam
      do tego pełene prawo jako człowiek, Polak i każdy obywatel. Dziękuję
      za zainteresowanie moją osobą, choć po długiej analizie tekstów
      zauważyłem że dostało się ostro innym osobom z życia publicznego,
      których nic nie łączy z Samoobroną RP. Ale widać, że formuowicze nie
      zauważają iż przyszli formuowicze ocenią obecnie rządzących.
      Do hrakiego potockiego- w swoim życiu byłem w dwóch partiach, dla
      przypomnienia w SdPR która zmieniła nazwę na SLD od 1995 do 2001
      Powód usunięcia mnie z SLd -własne zdanie nie zawsze pokrywające się
      ze zdaniem posła Piłata. Do Samoobrony wstapiłem w 2005 roku i
      jestem tam do dziś, mimo wielu ofert w niedawnym i obecnym jeszcze
      czasie z innych partii politycznych.
      Do cichego_32- tak zauważyłem to, że w parlamencie jak wielu
      polityków, zmieniających opcje polityczne. Im bliżej wyborów tym
      częstsza rotacja.
      Do ww- nie należałem do żadnych z tych grup, nie zgadzam się z tą
      tezą, a swoją drogą na jakiej podstawie jest ta ocenia.
      W sejmie podczas głosowania o samorozwiązanie był np. poseł LiSS (z
      parti PiS),który jako jeden z partii PiS zagłosował inaczej. Uczynił
      tak gdyz miał swoje włąsne zdanie w sprawie rozwiązania Sejmu i nie
      był tchórzemm. Inni zagłosowali za rozwiązaniem, gdyż bali się
      swoich przywódców i ich gniewu, podobnie było w PO, SLD czy w PSL.
      JA mogę o sobie powiedzieć, że zapisałem się w historii
      parlamentaryzmu i Polski. A co do mojej przysłości informuję, że nie
      zamierzam startować w zbliżających się wyborach do Sejmu.
      Jeśli chodzi o moją pracę w parlamencie polecam stronę www. sejm.
      gov.pl/posowie/mapa5/7a.htm- tu są posłowie ziemi płocko-
      ciechanowskiej, ich dorobek i jaką wykazywali aktywności w pracach.
      Proszę się z nim zapoznać, a dopiero potem polemizować na ten temat,
      o kto jak pracował.
      Dodam tylko, że jako poseł z nasszego okręgu byłem jedynym
      płocczaninem (poseł Jsiński mimo, że jest kojarzony jako płocczanin
      pochodzi z Gąbina).
      Dobrze by było, gbyby do nowego parlamentu płocczanie głosowali
      tylko na płoccan i otrząchneli się tych kandydatów, których od lat
      przywożą nam z zewnątrz.
      • Gość: do Sylwka Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:15
        A co będziesz teraz porabiał?
      • krzysiek_33 Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 12.09.07, 10:41
        "JA mogę o sobie powiedzieć, że zapisałem się w historii
        parlamentaryzmu i Polski. A co do mojej przysłości informuję, że nie
        zamierzam startować w zbliżających się wyborach do Sejmu."

Ja bym poszedł dalej. Zapisał się Pan również w historii Europy, świata i całego kosmosu :) Szkoda, że Panu już nie startuje. Historia bez Pana będzie wyjątkowo nudna...

k.
        • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 12.09.07, 11:48
          Do hrakiego potockiego- w swoim życiu byłem w dwóch partiach, dla
          przypomnienia w SdPR która zmieniła nazwę na SLD od 1995 do 2001
          Powód usunięcia mnie z SLd -własne zdanie nie zawsze pokrywające się
          ze zdaniem posła Piłata. Do Samoobrony wstapiłem w 2005 roku i
          jestem tam do dziś, mimo wielu ofert w niedawnym i obecnym jeszcze
          czasie z innych partii politycznych.
          A czy przypadkiem p. Sylwestrze Zenonie Wisniewski nie było tak,że z
          SLD MUSIAŁ pan odejść, bo był pan zamieszany w afere DROMOSTU. No i
          jeszcze Stowarzyszenie "Nasze miasto Płock". Dlaczego odszedł z
          niego np. C.J. Krakowski? Czy nie poszło o kasę? A może było jeszcze
          drugie dno? Za dużo niejasności w tej pana "karcie zasłużonego".
          • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 12.09.07, 14:04
            Coś tu cicho Sylwek. Prawda w oczy kole?
            • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 13.09.07, 13:32
              Panie Sylwestrze Zenonie, czyżby zaniemówił pan pod naciskiem tak
              porażającyh faktów niewygodnych dla pana "blasku"? Mówią, że
              milczenie to nnie tylko zgoda, ale także przyznanie się do zarzutów.
              Czyżbym trafił?
              • Gość: mira Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 12:42
                Nie wierze ze pan buraczynski nie pracuje juz w krusie Bylby to
                prawdziwy skandal ze pod plaszcykiem rozgrywek politycznych wyrzucac
                prawdziwych nie zwiazanych z zadna partia fachowcow Czy ktos wie
                napewno ?Gotowa jetem zalozyc miasteczko w porzek otolinskiej na
                znak protestu
                • Gość: ewa Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.242.c83.petrotel.pl 15.09.07, 18:26
                  mira jestem z toba, mam namiot czworke przylaczam sie z moimi
                  ziomalami do slusznego protestu w obronie pokrzywdzonych przez
                  system fachowcow.
                  • Gość: sasiadka Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 22:07
                    Ciekawe czy do protestu przlacza sie jego zona konkubina i trzodka
                    dziatek z prawego i lewego loza Dobrze ze przewidujecie czworke moze
                    na chwile wprowadzi sie tam sam zainteresowany
                    • Gość: ?? Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.203.c76.petrotel.pl 20.09.07, 13:12
                      A ile łon tych dzieciów ma??
                      • hrabiapotocki Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob 26.09.07, 18:31
                        Dzisiaj samabrona uroczyscie podpisała umowe z Nową Lewica
                        Ikonowicza. Oprócz PL mamy więc NL. Marks i Engels znowu redivivi.
    • Gość: wr/. Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:50
      samoobrona nie wejdzie do Sejmu
      • Gość: xyz Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 22:34
        Myślę, że większość wyborców ma dość Samoobrony. I to nareszcie -
        tylko czemu znowu trzeba o tym przekonać się na własnej skórze ?
        Szkoda tylko " BURAKA" ale może płoccy LiD-owcy mu przebaczą????
        • Gość: zyx Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 09:21
          z jakiej racji ma byc w sld szkoda farbowanego lisa i kameleona
          zreszta w ogole to nieudacznika i goscia ktory swoja postawa
          etyczno=moralna ciagnal by odradzajaca sie lewice w dol
    • Gość: ffd Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 17:36
      do kompletu brakuje płockiego Berii z tego forum, tfu
      • Gość: historyk Re: Niepewna (?) przyszłość ludzi płockiej Samoob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:18
        Strzal w dyche Nasz ulubiony internauta jest podobny nawet z
        aparycji do berii a charakter ..no,no trafnies to brachu ujal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka