Gość: xyz IP: *.tel147.petrotel.pl 11.07.03, 22:39 Na Ostatniej nie ma nigdzie pasów, no może przy skrzyżowaniu z Bielską. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WW Re: Kronika policyjna IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 10:37 Nie komentuję tego zdarzenia, za to chcę zasygnalizować inne zjawisko - totalnego panoszenia się ludzi po jezdni - zapraszam drogówkę (najlepiej w ich tajnym fordzie mondeo)na wyszogrodzką w okolice OBI, gdzie ludzie "łażą jak święte krowy" na przełaj przez 6 pasów i jeszcze są zdziwieni, że samochody im nie ustępują a obok jest przejście ze światłami, no ale "królewna nie raczy ruszyć dupska, tylko lezie jak bezmyślna krowa" bo tędy bliżej. Druga sprawa to chodzenie przez przejścia, których już nie ma, co prawda są resztki oznakowania na jezdni, i taki gamoń twierdzi, że jest na przejściu mimo, że dalej zdjęto płyty chodnikowe, więc lezie jak krowa po trawniku, dla przykładu wymienię: 1. przejście obok teatru w stronę dawnego dworca PKS (często patrzą się na tppolicjanci z VW transportera, który tam parkuje, ale generalnie oloewają to), 2. przejście przed MC Donaldem na przeciwko stacji paliw Orlenu na Podolu, 3. cała Jachowicza od Pięknej do Stanisławówki, 4. przejście obok Cotex'u - to jest mistrzostwo świata, bo 20 m dalej jest przejście ze światłami, no ale święte krowy mają swoje prawa. Pewnie nikt tego nie przeczyta, a już na pewno policja więc nie liczę na zmiany, dodam tylko, że widziałem już 2 potrącenia w tych miejscach (oba z winy pieszych) Odpowiedz Link Zgłoś
new_york Po czym poznać....? 18.07.03, 22:07 Po czym poznać kogoś kto świeżo przyjechał z Polski do Stanów? Taki ktoś ucieka na ulicy przed samochodami. Każdy boi się samochodów jakby siedzący w środku kierowca chciał wszystkich przejechać. A prawda jest nieco inna. Każdy kierowca w Stanach stara się również myśleć za pieszych. Nawet jak się przechodzi przez ulicę na czerwonym świetle to nikt nie czuje zagrożenia. Jest to tak daleko posunięte, że również policjant nie wypisze mandatu ani nie zwróci uwagi za przechodzenie na czerwonym świetle. Myślę, że powoli jest czas zapomnieć o tak zwanych "świętych krowach", którymi są piesi. W końcu każdy kierowca gdzieś dojedzie i wysiądzie z samochodu i też będzie pieszym. Ponad wszystko życzę wszystkim zdrowego rozsądku. Dotyczy to na równi pieszych i kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Po czym poznać....? IP: *.class144.petrotel.pl 01.09.03, 00:30 Człowieku co ty pieprzysz!!!? W stanach za takie łażenie na czerwonym świetle możesz trafić do pudła, albo stracić pół wypłaty! PROPONUJESZ ANARHIĘ NA DROGACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: BRAWA DLA GAZETY............? IP: *.class144.petrotel.pl 08.10.03, 02:08 PONIEWAŻ JESTEM ZWIĄZANY OSOBIŚCIE Z DWOMA MIASTAMI, WYPOWIEDZIALEM SIE KILKA MIESIĘCY TEMU NA FORUM INNEGO MIASTA. I ............... DZISIAJ CZYTAM SWOJĄ OPINIĘ TUTAJ!!!!!!!!!!! ŁĄCZNIE Z OPINIĄ NA KTÓRĄ ODP. BRAWO, BRAWO, BRAWO!!!!!!!!! GW GÓRĄ!!! TAK TRZYMAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: Po czym poznać....? IP: *.class146.petrotel.pl 26.10.03, 20:13 Bylem w wielu krajach i niraz bylem swiadkiem kiedy zatrzymuje sie na czerwonym swietle dla pieszych na skrzyzowaniu a czuje sie dziwnie kiedy widze ze i tak ludzie przechodza a to samochod sie zatrzymuje, w koncu sie nauczylem na czym to polega i robilem to w sposob idetyczny jak mieszkancy mieszkajacy np. we Francji czy Hiszpani, jednak wciaz czulem sie niepewnie; kiedy wrocilem do Polski cieszylem sie ze nie weszlo mi to w krew poniewaz zostalbym rozjechany... Wytykacie sobie bledy kierowcow i pieszych, troche zrozumienia. Kto duzo jezdzi samochodem i nie moze bez niego zyc normalne ze bedzie krytykowal pieszego ktoremu znow nie chce sie isc na przejscie bo ma sporo dluzsza droge a pogoda do du..y badz sie spieszy, a nie posiada takiego luksusu wszedzie dojechania wlasnym samochodem. Lepiej niech pozostanie tak jak jest ale niech uwaza i kierowca (bo to jego obowiazek) oraz pieszy (bo odpowiedzialnosc potracenia przechodzi juz na niego). Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Po czym poznać....? 27.01.04, 14:28 new_york napisał: > A prawda jest nieco inna. Każdy > kierowca w Stanach stara się również myśleć za pieszych. Nawet jak się > przechodzi przez ulicę na czerwonym świetle to nikt nie czuje zagrożenia. Jest > to tak daleko posunięte, że również policjant nie wypisze mandatu ani nie > zwróci uwagi za przechodzenie na czerwonym świetle. nie wiem w jakich ty stanach byles ale napewno nie w STANACH ZJEDNOCZONYCH AMERYKI PÓŁNOCNEJ 1. gdy przechodzisz w miejscu do tego nie przeznaczonym mozesz sie doczekac potracenia zwlaszcza przez taxowkarzy (NOWY JORK MANHATAN) 2. przechodzenie na czerwonym a i owszem tyle ze tez samochody sie nie zatrzymuja a piesi musza zapierdzielac 3. w tzw RUSH HOURS przejscie na czerwonym grozi mandatem, a ruchem nie kieruja swiatla tylko ludzie do tego przeznaczeni (sadze to policja choc nie zwrocilem uwagi, ale mundurki takie policyjne z zoltymi kamizelkami) co do kierowcow w USA to ciesze sie ze w Polsce tak ciezko dostac prawo jazdy i ze nie grozi nam to co w USA, gdzie kierowcy sa bezmyslni i to wlasnie oni zachowuja sie jakby im wszystko bylo wolno brak wrzucania kierunku, niezwracanie uwagi na otoczenie, gwaltowne hamowanie na trasie (no bo po co zwolnic i dac kierunek) ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Kronika policyjna IP: *.visp.energis.pl 22.07.03, 18:47 Gość portalu: WW napisał(a): > Nie komentuję tego zdarzenia, za to chcę zasygnalizować inne > zjawisko - totalnego panoszenia się ludzi po jezdni - zapraszam > drogówkę (najlepiej w ich tajnym fordzie mondeo)na wyszogrodzką > w okolice OBI, gdzie ludzie "łażą jak święte krowy" na przełaj > przez 6 pasów i jeszcze są zdziwieni, że samochody im nie > ustępują a obok jest przejście ze światłami, no ale "królewna > nie raczy ruszyć dupska, tylko lezie jak bezmyślna krowa" bo > tędy bliżej. > Druga sprawa to chodzenie przez przejścia, których już nie ma, > co prawda są resztki oznakowania na jezdni, i taki gamoń > twierdzi, że jest na przejściu mimo, że dalej zdjęto płyty > chodnikowe, więc lezie jak krowa po trawniku, dla przykładu > wymienię: > 1. przejście obok teatru w stronę dawnego dworca PKS (często > patrzą się na tppolicjanci z VW transportera, który tam parkuje, > ale generalnie oloewają to), > 2. przejście przed MC Donaldem na przeciwko stacji paliw Orlenu > na Podolu, > 3. cała Jachowicza od Pięknej do Stanisławówki, > 4. przejście obok Cotex'u - to jest mistrzostwo świata, bo 20 m > dalej jest przejście ze światłami, no ale święte krowy mają > swoje prawa. > > Pewnie nikt tego nie przeczyta, a już na pewno policja więc nie > liczę na zmiany, dodam tylko, że widziałem już 2 potrącenia w > tych miejscach (oba z winy pieszych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liso Popieram apel do policji !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 19:54 W pełni popieram apel aby policja zwróciła uwgę na pieszych, którzy bezwzględnie nie przestrzegają przepisów. Sam jestem kierowcą i już miałem wiele przypadków koniecznego chamowania w miejscach wymienionych przez WW. Może by tak tam zainstalować kamery któr by fotografowały pieszych :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Popieram apel do policji !!!!!! IP: HPIK:* / 192.168.0.* 11.08.03, 07:26 Gość portalu: liso napisał(a): > W pełni popieram apel aby policja zwróciła uwgę na pieszych, > którzy bezwzględnie nie przestrzegają przepisów. Sam jestem > kierowcą i już miałem wiele przypadków koniecznego chamowania w > miejscach wymienionych przez WW. Może by tak tam zainstalować > kamery któr by fotografowały pieszych :)). "Chamować " pisze się przez samo "h" głąbie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Kronika policyjna IP: hpcache:* 12.10.03, 08:40 Po przeczytaniu Twojego komentarza utwierdziłam się w przekonaniu, że mam doczynienia z tzw. chamowatym kierowcą. Widzisz pieszych tylko w miejscach "niedozwolonych", natomiast na pasach najeżdżasz - jak większość na pięty. Rzadko kiedy kierowca zatrzymuje się przed pasami, aby umożliwić przejście pieszym. Dobrze by było, aby policja miała na uwadze też przejścia dozwolone np. Piłsudskiego-Wyszogrodzka i karała kierowców za wymuszanie pierwszeństwa. Przejście tam graniczy z cudem, właśnie z powodu takich kierowców jak Ty-dupku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kronika policyjna IP: *.tel167.petrotel.pl 14.07.03, 10:30 Z dawnego przejścia koło teatru korzystają zwłaszcza ludzie starsi. Nieraz widziałem jak jakaś "babcia" człapała po tym "przejściu" a samochody musiały hamować. Póżniej czytamy takie komunikaty, że samochód kogoś potrącił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Kronika policyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 20:43 A po cholere na Ostatniej pasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kronika policyjna IP: *.tel147.petrotel.pl 18.07.03, 22:15 Gość portalu: zyx napisał(a): > A po cholere na Ostatniej pasy? Nie wiem, ale to nie ja napisalem w artykule, że na Ostatniej samochód potrącił kobietę, która nie przechodziła nz pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaki Re: Kronika policyjna IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 15:42 jazda na dymku baku, baku ... Odpowiedz Link Zgłoś
glaciercompl Re: Kronika policyjna 03.09.03, 02:35 tajny mondeo jest naprawde tajny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Kronika policyjna IP: 217.96.93.* 22.09.03, 00:30 A w Gostyninie w parku(centrum) jest monitoring i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batman Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:11 Może ktoś zlikwiduje wreszcie strzałki "na wprost" z lewoskrętu przy PKO na Podolszycach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 07:57 bardzo żałuję, że płocka Policja do tej pory nie przekazała choćby wzmianki na temat wczorajszego pobicia gimnazjalisty z Radziwia przez grupę 8-10 młodych sportowców z terenu Płocka, trenujących w Klubie Sportowym Żeglarz... Skutki pobicia to podejrzenie wstrzasnienia mózgu oraz krwiaki na głowie i liczne ślady uderzeń niebezpiecznymi narzędziami. Do czego to dochodzi Szanowni Państwo! Gdzie patrole policyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ro Usuńcie ogrodzenie na Piłsudskiego przy energetyku IP: *.zep.com.pl 27.01.04, 13:20 Usuńcie ogrodzenie na Piłsudskiego przy energetyku - przez nie osoby skręcające w lewo w WYszogrodzką z Piłsudksiego wogóle nie widzą dopóki się nie wychylą czy coś Piłsudskiego nie jedzie z miasta w kierunku Podolszyc. prawdopodobnie przez to wydarzył się 26.01.2004r. wypadek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 12:10 Może ktoś wyczyści te wpisy z lipca 2003r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymek Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 14:48 Ludzie najpierw byście się dobrze dowiedzieli a nie piszecie głupoty! Tą dziewczynę 16-letnią potrącił klient volkswagenem ale golfem a nie passatem! W takim portalu i takie głupoty pisać! I można by było rozwinąć każdy temat a nie po dwa słowa pisać do tematu! Odpowiedz Link Zgłoś