Dodaj do ulubionych

Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r.

08.04.08, 11:51
Przed chwola otrzymałem pismo z Wydziału Gospodarki Komunalnej i Ochrony
Srodowiska NrWGK.RU.7090-1/08 Z DNIA 7 KWIETNIA 200R.

Jerzy Dzwonek, z UW, radny II Kadencji RM Płocka , wybudował w Grobach
Wojennych 1863r, rurociąg centralnego ogrzewania.
Jak wiemy Gen. Z.Padlewski walczył z legalną władzą i jako terrorysta
został unieszkodliwiony przez legalne władze rządowe. Nie należy sie zatem
dziwić, że prawicowe władze Miasta, sprzedały groby Niecnych terrorystów,
legalnym spadkobiercom LWP.

Obecnie nasi żołnierze nauczeni przez ww, walczą z terrorystami poza
granicami kraju. Oczywiście w imię wolności demokracji.
Obserwuj wątek
    • Gość: n.w. Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:40
      Walczą za "WOLNOŚĆ NASZĄ I WASZĄ"!
    • ainipoajom Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. 08.04.08, 14:59
      zamiast sie cieszyc ze im cieplo bedzie to narzekasz
      • Gość: patry Dz Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 15:34
        Co ty zrobiłeś jako radny i jako przyjaciel długoletniego prezydenta
        i wojewody,żeby temu zapobiec,żeby to zmienic,żeby uporządkowac?
        • Gość: siwy s Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 15:42
          Z tego wynika,że komuniści lepiej dbali o dziedzictwo narodowe i
          miejsca pamieci o tych ,którzy oddali życie za Polskę.
          • Gość: płocczanin Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.plock.mm.pl 08.04.08, 16:01
            Oto OCR pisma kłamliwego. Przecież To UM wydał zgodę na montaż co w grobach
            narodowych a to jest łamanie prawa chroniącego MPNarodowej. A Ponoć nasi
            prezydenci kochali Polskę....

URZĄD MIASTA PŁOCKA

/-.
            Wydział Gospodarki Komunalnej
            i Ochrony Środowiska Płock dnia .07r. 04.2008 r.
            Oddział Eksploatacji Infrastruktury Miasta
            09-400 Płock, Stary Rynek 1
            WGK.I.RU.7090-1/08

W nawiązaniu do pisma w sprawie wybudowania studzienek na sieci centralnego
            ogrzewania na działce o nr ewidencyjnym 218/37 przy al. Marszałka Józefa
            Piłsudskiego 4 w Płocku, będącej współwłasnością Wspólnoty Mieszkaniowej
            "Piłsudskiego 4" i uszkodzenia drewnianego krzyża usytuowanego na w/w działce po
            uzyskaniu informacji i rozeznaniu sprawy uprzejmie informuję co następuje:
            W zasobach archiwalnych Urzędu Miasta nie znaleziono pozwolenia na budowę
            zezwalającego na postawienie krzyża w miejscu przypuszczalnej mogiły Gen.
            Zygmunta Padlewskiego w Płocku przy al. Marszałka Józefa Piłsudskiego.
            Wojewódzki Komitet Ochrony Pamięci, Walk i Męczeństwa w Płocku zwracał się do
            tutejszego Urzędu o udzielenie informacji w przedmiotowej sprawie, a następnie
            uzyskał odpowiedź z ówczesnego Wydziału Gospodarki Przestrzennej pismem z dnia 2
            grudnia 1998 r. znak: WGP.733 1/604/97-98. W w/w piśmie przedstawiono wymogi
            (między innymi prawo dysponowania nieruchomością na cele budowlane) jakie należy
            spełnić zgodnie z przepisami prawa budowlanego w zakresie wznoszenia pomników.
            Gmina Płock wystąpiła do Wspólnoty Mieszkaniowej "Piłsudskiego 4" z propozycją
            wydzielenia i wykupu działki na rzecz Urzędu Miasta Płock na której znajdują się
            miejsca pamięci, tj. pomnik Generała Zygmunta Padlewskiego oraz krzyż
            upamiętniający miejsce pochówku powstańców styczniowych. W tym celu zwołano
            zebranie Wspólnoty Mieszkaniowej, które zostało zaprotokołowane przez notariusza
            w postaci uchwały Wspólnoty nr 1/2005 r. akt notarialny nr Rep.A-4874/05 (koszty
            aktu pokryła Gmina). pomimo podjęcia stosownej uchwały Wspólnota Mieszkaniowa
            nie zgodziła się na wydzielenie działki zgodnie z postanowieniami planu
            zagospodarowania przestrzennego. W tym stanie prawnym Gmina nie może bez zgody
            Wspólnoty Mieszkaniowej podjąć jakichkolwiek działań w celu pozyskania działki
            nr 218/37.
            W 2007 r. Wspólnota Mieszkaniowa jako współwłaściciel działki nr 218/37 wyraziła
            zgodę Przedsiębiorstwu Inwestycji Komunalnych Spółka Jawna - Patryk i Jerzy
            Dzwonek na wejście na teren w/w działki i wybudowanie przyłączeniowych sieci
            centralnego ogrzewania do nowo budowanych budynków mieszkalnych zlokalizowanych
            na trenie po byłej Jednostce Wojskowej.
            Powyższe okoliczności powodują, że Gmina Płock nie podejmie obecnie działań w
            przedmiotowej sprawie.

Otrzymują: l . Adresat
            2. WGK.I.RU a/a.

• Gość: siwy s Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 16:39
              masz racje.panowie z PiSiu rzadzący miastem całkiem się nie
              spisali.maja w głebokiej pogardzie społeczne starania ludzi,ktorzy
              dbają by pamięć przetrwała i przykładają ręki do dewastacji tego co
              pozostało po najwiekszym bohaterze Płocka i jego tragicznej śmierci
              z rąk moskalskich siepaczy.nie można tego tak zostawic.może jakiś
              poseł by pomógł.wojciech jasiński wygląda na prawdziwego patrite,bo
              na tych z unii to nie ma co chyba liczyc.ich kolega dopełnił dzieła
              zniszczenia za zgodą ludzi z magistratu.
              • Gość: płocczanin Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.plock.mm.pl 08.04.08, 16:50
                Masz rację. Ale nadal czekam na odpowiedź od tego posła. W 2004r., miał
                pomóc Padlewskiemu. , kiedy grodzili żelaznym płotem dostęp do Mogił 1863r.
                Jedynym skutkiem jest tylko długi czas oczekiwania na ten otwarty Temat i
                na moja pocztę mailową, ponieważ jest przekierowanie na Kontrolera
                niniejszych wpisów. Kogos w koncu Padlewski Interesuje.
              • Gość: korabiewski Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 16:54
                nie gadaj,zenek tez jest z pisu.Zupełnie nie rozumiem dlaczego robią
                mu na złość.
                • Gość: płocczanin Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.plock.mm.pl 08.04.08, 17:06
                  Fetka nie jestem z pisu. Nigdzie nie należę. Mam w dupie ich wszystkich.
                  Kłamczuchy lewe i prawe .Bure i kolorowe, oddają Polskę grinszpanom. Na ww
                  odpowiedź UM, czekałem od lutego...najpierw groby sprzedali a potem piszą,
                  ze to ONI....INNI....
                  • Gość: korabiewski Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 17:09
                    A cos ty znów jakąś fetkę wymyślił?Kto to taki?
                    • Gość: mikolik Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 20:23
                      Dlaczego zostal wycięty wpis plocczanina o przekierowywaniu postów
                      do kontrolera forum?Sam zenek o to poprosil czy ktos sie nad nim
                      zlitował?Dlaczego manipulujemy?
                      • Gość: płocczanin. Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.plock.mm.pl 08.04.08, 21:29
                        To są tak zw. Słuzby. Poczta i Tematy dokuczliwe, otwierają sie długo, bo są
                        przekierowywane. A Admin wycina mnie z sadystycznych pobudek. Ma guzik do
                        naciskania... Kiedy tylko napiszę , że zgodnie z ujawniona Lista prokuratury
                        , kryje sie tam W.H, Admin odrazu to wycina. A ww miły forumowicz, napisał
                        już takich obelg ponad 500 i jest pod opieka swojaka...
                        Zwróćcie uwagę jak RJ powycinał opisy o Podroży statkiem po Wisle w
                        1901r. Jest to temat aktualny w Płocku i NIEZNANY w opisach.
                        WYCIął, ponieważ dziennikarz warszawski napisał w Wędrówce o PłOCKIM BISKUPIE i
                        Admin jako lojalny sługa, wyciął to , co było cenne z historii Płocka.

Natomiast zostawił OPIS; jak to jeden z wice całował pierścień Papieża a
                        po latach gó.. tego Papieża , postanowił sprzedać jako relikwie
                        świętego... Ten zapis na Forum Admin zostawił , ponieważ OBMAWIAł Głowę
                        Kościoła.
                        mam w domu pismo prokuratury, która pisze, , że nie można ukarać Anipojąc za
                        obrazę uczuć religijnych, ponieważ tenże wzmiankowany Anipojąć , pisze
                        jedynie o Kościele ..... A zamieszczanie ulubionej Formy, czyli zapisu
                        obrazkowego pt. Ubieramy Jezusa na Krzyżu w rożne elementy ubioru, nie jest
                        łamaniem uczuć religijnych.

Tak to Forum zeszło na złą drogę.
                        • Gość: mikolyk Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 22:30
                          Czyli układ działa.Czy nie może pan drogi zenonie udac sie z tym do
                          strasburga?Już kilku plocczan wygrało tam swoje sprawy przeciwko
                          urzedom.myśle,że i pana problemy z plockim ukladem mogli by
                          rozwiązac.swoją drogą jak pan zgaduje ,że ktoś na pana pisze?Czy ma
                          pan jakis specjalny komputer?Czy korzysta pan z usług jakiejs
                          wywiadowni?Prosze mi pomóc bo tez na forum jestem przesladowany
                          przez jakiegos obsesjoniste,ktory każdy post jaki ktoś przeciw niemu
                          napisze natychmiast mi przypisuje,a nie bede sie ośmieszal i latal
                          na policje czy prokurature.Licze na pana życzliwa pomoc w
                          nieszczęsciu.Pozdrawiam.
                          • kwisniewski Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. 08.04.08, 22:37
                            Ja też jestem prześladowany. Pewiem forumowicz tegoż forum i opiekun
                            kilku innych obsesyjnie zaczyna wpisy od słów:
                            Gość portalu kwisniewski napisał

To obsesja czy inna dolegliwość - nie wiem, nie jestem lekarzem
                            • Gość: mikolyk Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 22:40
                              Moze zenon nam pomoże rozwiązac ten problem.Ty chociaz wiesz,ze to
                              opiekun.
                        • roman_j Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. 08.04.08, 22:53
                          Wydawało mi się dotąd, że nie lubi pan, kiedy się z pana natrząsają, bo
                          wielokrotnie pan zwracał się do mnie z prośbami o interwencje. Ale jeśli panu
                          moja działalność nie odpowiada, to ja oczywiście w odpowiedzi na tę pana
                          zaskakującą deklarację mogę zacząć przymykać oko na wpisy dla pana obraźliwe,
                          jeśli ich obecność na forum sprawia jakąś osobliwa przyjemność. Niewątpliwie nie
                          będzie to zgodne z Netykietą, ale myślę, że w sytuacji, kiedy sam zainteresowany
                          nie chce korzystać z ochrony, jaką dają mu zapisy tejże, chyba nikt mi nie
                          zarzuci, że ignoruję przyjęte zasady. Tylko proszę się potem nie zwracać do mnie
                          z prośbami o reakcję, bo będę miał poważną zagwozdkę, czy rzeczywiście chce pan,
                          żebym interweniował, czy mnie pan podpuszcza, żeby potem obsmarować na forum. :-))
                          • Gość: pik Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:03
                            prosze pisać na temat wątku, swoje obseje lecz u własciwego lekarza,
                            wynieś sie z tego forum raz na zawsze ri
                            • Gość: zzz Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:15
                              co za bełkot tam wyzej, i dlaczego na czerwono,
                              • kwisniewski Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. 08.04.08, 23:19
                                Trzeba czytać wszystkie wpisy Opiekuna, Co jakiś czas wyjaśnia
                                dlaczego raz na czerwono raz na czarno wpisuje Historia zna takie
                                przypadki np. Dr. Jekyl & Mr. Hide
                                • Gość: iii Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:21
                                  on potrzebuje opieki
                                • Gość: Hyde Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:23
                                  chyba HYDE.Poza tym nie dyskutuj sam z soba ,raz zalogowany a raz
                                  nie-rozdwojenie jazni ???
                                  • kwisniewski Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. 08.04.08, 23:25
                                    kurde.pl/artykul/71/Dr.-Jekyl-&-Mr.-Hide.html
                                    • Gość: her Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:28
                                      wiesz to bo sam tak dyskutujesz oszuscie, raz sie ,raz tak, loglisto
    • Gość: płocki histeryk Re: Centralne ogrzewanie w Grobie 1863r. IP: *.class147.petrotel.pl 09.04.08, 08:24
      Radny to Patryk Dzwonek to po pierwsze , po drugie gdzie jest grób
      powstańców z 1863 roku i Padlewskiego nikt tego nie wie . Już raz w
      wyniku " odkrycia " przez Zenona D. odkryto grób Padlewskiego gdzie
      były kości o ile pamiętam dziecka i nic poza tym. Wg wskazówek
      pana Z.P. należałoby przekopać Płock od stacji benzynowej do
      przejazdu , może w końcu by nareszcie Padlewski się znalazł .
      Proponuję dać spokój prochom Padlewskiego i zająć się czym bardziej
      pożytecznym np.korkami na ulicach
    • Gość: hihi tez bym tak chciał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:19
      aby mi dupe za darmo grzali
      • Gość: lawyer Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:46
        Panie Zenonie Dylewski stwierdził Pan naruszenie prawa przez
        urzedników magistratu płockiego i wymienionego z imienia i nazwiska
        wykonawce.Kiedy Pan zgłosi doniesienie di prokuratury opopełnieniu
        przestępstwa?Czy tylko Pan udaje zainteresowanie tym tematem
        szczując jednych przeciw drugim.Nie zglaszając tego staje sie Pan
        odpowiedzialny przed prawem na równi z nimi.
        • Gość: płocczanin Re: tez bym tak chciał IP: *.plock.mm.pl 09.04.08, 11:03
          Słuchaj fetek . Nie szczuj. Pisałem wielokrotnie, ze prokuratura w Płocku ma w
          głębokim niebyciu sprawę jakiegoś tam Padlewskiego. Dostali wszystko , co
          trzeba ale tam dzieją sie dziwne rzeczy. To nie moja prokuratura. Umorzyli np
          sprawe nie udzielenia pomocy przez Nagadowskiego, rannej, w ciągu 8
          godzin po upadku z konia. Ja im nie wierzę. Ciebie szukali od lutego do
          listopada.
          • Gość: lawyer Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 11:29
            To złóż pan doniesienie do prokuratury apelacyjnej,sekretarza
            KOMPN,ministra sprawiedliwości,ministra kultury i dziedzictwa
            narodowego,trybunalu w strasbourgu itp i dochodz pan swoich racji
            gdzie sie da.Chyba ze pan sam wie ze pana rewelacji ,w ktore ja
            wierzę,nie potwierdzily zadne badania naukowe,przekazy historyczne
            itp.
            • Gość: plocczanin Re: tez bym tak chciał IP: *.plock.mm.pl 09.04.08, 11:47
              Panie H, proszę napisac do mnie zenondylewski2@O2.pl
              Prześlę materiały. Sekretarz okazał sie kłamca, napisał, ze na Krzyżu Bohaterów
              Powstania Styczniowego , nie ma znaków powstańczych. Kłamał . To poszło dalej
              do premiera i ministra jakiegoś tam dziedzictwa. A ono stwierdziło, ze nie
              jestem uprawniony do gadania o Padlewskim , ponieważ sekretarz itp. w kółko.
              Mnie nie chodzi o moje racje.
              Chodzi o to, ze zniszczy sie ślady po Polakach.
              Padlewskiego opisano zaklepano w tzw. wiedzy. I to im starcza.
              Potem wyrzucili go z grobu, sprzedali grób i chodzą na uroczystości tam ,
              gdzie nic nie , kłaniają sie tam , gdzie nic nie ma i piszą , ze nic nie ma .
              I tak kółko.

Jak u Mrozka. A co by robili , gdyby wyrzucono z grobu Kościuszke? Też
              opisany.

A jak z Urzędu mogła zginąć kalota czaszki z grobu NN powstańca, gdzie
              posadowiłem Krzyż?
          • Gość: normalny Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:48
            drogi plocczaninie wyobrazasz sobie,ze jakaś prokuratura może byc
            twoja?to już naprawde czysta paranoja.prokuratura to panstwowa
            instytucja slużąca kontroli przestrzegania prawa i scigania
            tych ,ktorzy je lamia.twoje moga byc poglady,nawet jak nikt ich nie
            podziela i tak jest w przypadku twoich wizji zwiazanych ze smiercia
            i miejscem pochowku gen padlewskiego.szkoda,ze tak zacna postac
            stala sie przedmiotem frymarczenia przez ciebie opinia publiczna i
            przyczynkiem do obrazania pana dzwonka,urzednikow z ratusza i wielu
            innych nie wymienianych z imienia i nazwiska osob,w tym jakiegos
            vice kpiacego twoim zdaniem na forum z Ojca Swietego.twoich wizji
            zwiazanych z grobem padlewskiego nie podziela nikt,a wiekszosc
            powaznych/ba ,ale cóż dla ciebie profesory/autorytetow sklania sie
            do tezy ,ze tuz po egzekucji ciałogen.wykupila rodzina.Czy moglo byc
            zresztą inaczej/Czy wyobraża pan sobie żeby rodzina o nim zapomiala
            i pozostawila jego szczatki nie wiadomo gdzie?czy nie stac bylo na
            to zamozna rodzinę padlewskich.zastanow się pan jesli wogole stopien
            zacietrzewienia na to panu pozwoli.
            • Gość: koles-oles Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:57
              Twoje to moga byc portki,które dostali panie i panowie radni, ktorzy
              głosowali za sprzedaża za bezcen majątku panstwowego znacznej
              wartosci magazyny wphw obcemu kapitalowi.Wielu ludzi z wphw poszlo
              na bruk bez srodkow do zycia.Prakuratura jest panstwowa.
            • Gość: płocczanin Re: tez bym tak chciał IP: *.plock.mm.pl 09.04.08, 13:03
              Napisałes betka tyle liter ale po co? Kłamiesz jak zwykle.Pan dzwonek
              dokonał wyboru do 4 pokolenia. A o Rodzinie Generała masz zielone
              pojecie. Jestem w stałym kontakcie z Rodziną Generała . Nie zmyślaj chory
              człowiecze.
              A na Forum napisano tak wiele obrzydliwości a wszystkie zapisane na wieki.
              To sa Znaki Naszych Czasów. Pamiętać sie będzie wszystkie Znaki pisane.
              • Gość: likorz Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:15
                Przyjdz do mnie za darmo wypiszę ci prozac.Może to ci pomoże na
                twoją frustrację i pewne schorzenie na tle obsesji nękania
                paranoidalnego.
                • Gość: betka Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:20
                  Dobrze,że nie napisałeś,że" nie mam zielonego pojęcia",tylko,że "mam
                  zielone pojęcie"Ktos kto ma zielone pojęcie posiada wiedze w danej
                  sprawie.Dzięki za uznanie.A propos,jak tam twoje kontakty z Panem
                  Hubertem i jego zapowiedzianą przez ciebie wizytą w Płocku?
                  • Gość: co to Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:26
                    co to znaczy,że Pan Dzwonek dokonał wyboru na cztery pokolenia/czy
                    to cos złego?Czy dokonal wyboru słusznego?I kto to może ocenić?
                    • Gość: komik Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:50
                      twoich zenek słów nie sposób zapomiec.Uczą sie na ich przykładzie
                      bęaą studenci....Akademii Medycznej.
              • Gość: zbynek Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:02
                Dziwna ta rodzina padlewskiego.Nie interesowała sie jego grobem
                nigdy,ani wtedy gdy był do niego niegraniczony dostep,ani wtedy gdy
                mieścił sie na terenie jednostki wojskowej,ani nawet wtedy gdy jak
                pisze plocczanin nastąpiło bezczeszczenie zwłok wyrzuconych rzekomo
                z grobu nie wiadomo gdzie.Dziwne jest także to,że po egzekucji
                krewni i znajomi pozostawili Go na miejscu każni za rogatkami
                miasta,a więc na terenie powszechnie dostępnym zamiast złożyć do z
                szacunkiem do grobu rodzinnego.Dziwne.Czy chcielibyście miec taka
                rodzine?
                • Gość: zygmuntowy Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:53
                  Dziwna rodzina?Tylko w wersji dylesia.Wielokrotnie czytałem o tym
                  jak moskale sprzedali ciało zabitego rodzinie tuż po wyroku.
                  • Gość: bella Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 23:24
                    Zenek nie wyszlo ci z padlewskim napisz cos o żydach albo ich
                    poleczniku fetce-betce.
                    • Gość: osiedlowy Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 14:36
                      A może opisz jak złamałes człowiekowi życie.To ciekawy temat i
                      bardziej ciekawy niż Padlewski,bo dotyczy problemów żyjącego jeszcze
                      człowieka.
                      • Gość: oto Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:18
                        źle sie czujesz , poogladaj sobie cos co warto ogladac by życ
                        video.google.com/videoplay?docid=-9115938131085689611
                      • Gość: Płocczanin Re: tez bym tak chciał IP: *.plock.mm.pl 11.04.08, 19:26
                        Nie kłam .W obronie zacnego napisałem Interpelację, żądając wyjaśnień, jako
                        jedyny radny. Życie złamał sobie sam.
                        A ty jesteś taki tam wrak człowieczeństwa. Do tego chory, piszesz w kółko
                        na jednego . To daje dowód , że nie jesteś zrównoważony psychicznie. A już w
                        mieście wszyscy wiedzą, że ci padło. niektórzy ci współczują...
                      • henrykkreuz Re: tez bym tak chciał 11.04.08, 23:45
                        to nie prawda że ktos mi zycie złamał zwłaszcxa jakiś tam
                        pseudoobrońca Padlewskiego (mnie cienkie Bolki nie są w stanie
                        złamać), ale prawdą jest że kłamstwami (razem z byłym prezydentem
                        obecnym obrońcą grobu Padlewskiegoo) wyrządzili mi wielkie szkody,
                        zniszczyli mi wiele lat życia, dużo pieniędzy, zniszczyli pomysł,
                        inwestycję, przez nich straciłem w Austrii pracę, dobre i wygodne
                        życie.
                        Wykorzystali w tym celu m.inn. grób Padlewskiego, któremu ich
                        zdaniem przeszkadzała nowoczesna myjnia (to był rok 1990, a takie
                        dopiero teraz zostały wybudowane, chociaż mniejsze, wtedy nie było
                        nawet jednej). Potem obok grobu, wybudowano McDonalda i ZUS jeden
                        metr obok, nie słyszałem aby Dylewski z Drętkiewiczem leżeli tam jak
                        Rejtan i bronili grobu. Przeszkadzała im myjnia 150 metrów dalej w
                        miejscu które Dretkiewicz wczesniej sam wskazał. Po prostu
                        uwierzyłem a te .... (już nawet nie chcę mówić kto) wpusciły mnie w
                        maliny, dlatego ja tych ludzi nie szanuję, ja tym ludziom nie
                        wybaczę, niech im Bóg wybaczy. Niech sie modlą, mają powody.
                        Pan Dylewski w rozmowie ze mną mówił, że jest przeciw też dlatego że
                        to teren parku jakiegoś Grinszpana czy Kunzmana.
                        Pan Dylewski jest winien tylko temu, że nie powiedział prawdy,
                        powinien był powiedzieć że inwestycja nie przeszkadza w żaden sposób
                        zagospodarowaniu grobu Padlewskiego, co i tak wszyscy ówcześni radni
                        wiedzieli. Chodzi o wypowiedzenie prawdy.
                        Był to czas oszustów, bez żadnych reguł. Dzicz po prostu.
                        • kwisniewski Re: tez bym tak chciał 12.04.08, 08:39
                          Pan Dylewski zawsze i na tym forum również oburzał aię na budowę w
                          poblizu miejsca rozstrzelania Padlewskiego Mc Donalda. Pisał również
                          krytycznie i na forum GW o krzykach i hałasach które towarzyszyły
                          otwarciu tej restauracji. Istnieje któtki film na ten temat. Miejsce
                          Pamięci powinno być miejscem powagi i zamyślenia nad historią
                          Polski, historią miejsca i losem ludzi. Nie chodzi przecież tylko o
                          Padlewskiego który na tym forum u niektórych osób wywołuje dziwne
                          odruchy, ale o płockich powstańcach styczniowych którzy swoje
                          doczesne zycie kończyli na terenie płockich koszar.

Tam przecież odbywały się w tym miejscu manifestacje patriotyczne,
                          polowe Msze Święte poświęcone powstańcom, W pobliżu jest krzyż
                          powstańczy postawiony jeszcze w roku 1916 - dziś istnieje replika
                          tego krzyża.
                          Przez lata p. Dylewski organizował uroczystości patriotyczne na
                          miejscu straceń.
                          To dzięki niemu młodzież gimnazjum Nr 5 pamięta !!! Czy pamiętają Ci
                          co piszą teksty które są w moim przekonaniu krzywdzące?
                          video.google.pl/videoplay?docid=-5109028131756894473
                          Corocznie księżą Salezjanie wspierają swoją modlitwą wspomniane
                          uroczystości
                          video.google.pl/videoplay?docid=847788203563284472
                          Zbliża się dzień 15 Maja - Dzień rozstrzelania Zygmunta Padlewskiego.
                          Będą kwiaty, znicze, stosowne modlitwy, i wspomnienia o tych którzy
                          zginęli w Powstaniu roku 1863.

Czy TY przyjdziesz? Czy pamietasz?, Czy zapalisz znicz pod
                          Powstańczym Krzyżem?

A może jak to zwykle z Tobą bywa będziesz narzekał że ktoś czegoś
                          nie zrobił?
                          Oderwij się od komputera i przyjdź zapalić światło pamieci tym
                          którzy bronili Płocka. Aby Żyć nalezy pamiętać, Pamiętaj by żyć!!!
                          • Gość: plocczanin Re: tez bym tak chciał IP: *.plock.mm.pl 12.04.08, 09:08
                            szystko , co było możliwe i dostepne w sprawie zachowania Miejsć Straceń
                            1863r.zostało opisane w książce EPILOG 98.

W TNP policzono, że jest tam ponad 1800 opisów wydarzeń, relacji, dokumentów,
                            zdjęć, faksów. Kto chce , znajdzie tam wszystko. Jak powiedział zmarły już ŚP
                            przewodniczący RM; przez napisanie ww....nie da się nic w Płocku w tej
                            sprawie spreparować. ...

Pan HK może odnaleźć wszystko i wielokrotnie o tym pisałem.

Wszystko jest publicznie dostępne.

Nie jest i nie było tak , jak tu pisze.

Miejsce Straceń 1863r., jest kolejny raz odcięte od społeczeństwa a kupcy
                            nie maja dobrej woli w umożliwieniu oddania GROBóW NARODOWYCH 1863r. - NARODOWI.

Nikt na świecie nie sprzedaje i nie kupuje mogiło Bohaterów zabitych za
                            swoja Ojczyznę.
                            • Gość: lekmedpsych Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 10:41
                              Zdecydowanie pod rozwaę kiedy jeszcze nie jest za póżno:Osrodek
                              Wypoczynkowy w Cichowie - filia Woj.Szp.Neuropsychiatrycznego
                              im.Oskara Bielawskieo tel0655115100.Przy okazji dobra lekcja
                              historii,pięknej opisanej na stronach internetowych szpitala,w tym
                              droga od Prowincjonalnego Zakładu dla Obłąkanych i Idiotów do
                              dzisiejszej ,po stu latach ,nowoczesnej placówki medycznej leczącej
                              najtrudniejsze przypadki w tym schorzenia obsesyjno-maniakalne.
                              • Gość: sąsiad Re: tez bym tak chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 11:08
                                Panie zenku proszę się nie gniewac,ale niech pan skorzysta z tej
                                oferty.Wróci Pan z tamtąd odmieniony w doskonałej kondycji
                                psychofizycznej i zrobi Pan jeszcze wiele dobrego dla Płocka ijeo
                                pięknej ,choc troche pokrytej patyną zapomienia historii.Trzymam
                                kciuki za szybki powrót do zdrowia.
                              • Gość: hycele Re: tez bym tak chciał , parada oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 11:13
                                Pan Zenon ma różne wady jak kazdy
                                podziwiam jego tytaniczna pracę o której nie macie pojęcia
                                dla mnie to jest Pan Zenon a wy to takie kundle co obszczekuja PANA,
                                • Gość: lekmedpsych Re: tez bym tak chciał , parada oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 15:27
                                  Gdyby nie był pracowity i nie miał określonych zasług nigdy nie
                                  proponowałabym mu odpoczynku i terapii w renomowanej
                                  placówce.Widac,że od pewnego czasu jest przemeczony tytaniczną
                                  robotą co wyrażnie nie pzostalo bez wpływu na jego samopoczucie i
                                  percepcje.
                                  • Gość: kalifaktor Re: tez bym tak chciał , parada oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 18:16
                                    Krótki pobyt w psychuszce jeszcze nikomu nie zaszkodził.Zdecyduj się
                                    pan.
                                    • Gość: hart Re: tez bym tak chciał , parada oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 12:29
                                      sprawdzałem w internecie.To bardzo interesujące miejsce dla
                                      lokalnych badaczy historii.Cieekawa lokalizacja a i moga sie trafic
                                      zacni pacjenci w tym kilku napoleonów,a można by tez poudawać
                                      lokalnych polskich i zwiazanych z Płockiem bohaterów.
                                      • Gość: memoire Re: tez bym tak chciał , parada oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 21:53
                                        Zenek padł pod siłą argumentów henryka kreutza.Tak to kłamstwo ma
                                        krótkie nogi,a prawda wychodzi na jaw nawet po wielu latach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka